Snelle ravioli/tortellini met paddenstoelen

Hoofdgerecht
15
min. bereiden
15
min. totale tijd

Als ik niet weet wat ik moet maken én als ik heel snel wil zijn, maak ik vaak ‘mijn’ gevulde pasta met een paddenstoelenroomsaus. Staat in 15 (!) minuten op tafel, is érg lekker en er zitten lekker veel groenten in.


Ingrediënten
2 personen
  • 250 gr verse gevulde pasta
  • 300 gr paddenstoelen
  • 1 ui
  • 200 ml kookroom of slagroom
  • 50 gr parmezaan
  • 1 el olijfolie
  • 75 gr rucola
  • 1 snuf peper en zout

Bereiding

Tip: Ook lekker met groene aspergetips!

  1. Snijd de paddenstoelen in plakjes. Pssst: Ik koop voor dit recept vaak voorgesneden paddenstoelen, dat is lekker snel en makkelijk. Ik maak dit recept meestal alleen als ik haast heb 😉
    Snipper ui.

  2. Doe wat olijfolie in een grote koekenpan, laat dit warm worden en bak hierin de ui en paddenstoelen.

  3. Zodra de ui en paddenstoelen mooi gaar en een beetje bruin zijn (na ongeveer 5 – 7 minuten), doe je de kookroom of slagroom erbij met wat peper en zout. Zet het vuur hoog en laat de room inkoken zodat het een saus wordt.

  4. Als je merkt dat de room dikker begint te worden, zet dan water op voor de verse pasta. Verse pasta hoeft maar een paar minuten (3 – 5) te koken, dus hier heb je niet veel tijd voor nodig.

  5. Pasta gaar? Zet het vuur van de paddenstoelensaus uit en roer hier voorzichtig de pasta doorheen.

  6. Serveer met een flinke hand rucola en wat geraspte parmezaan. Als je truffelolie hebt staan: doe er wat drupjes overheen, past perfect.

Leestijd

Eet smakelijk!

Als je het geheel wat minder calorierijk wilt maken, kan je ook kookroom light gebruiken. Dit moet je wel iets langer laten inkoken tot een dikke saus, maar qua smaak merk je het niet heel erg door alle andere ingrediënten. Als je er graag vlees bij wilt, zijn gebakken spekjes hier natuurlijk wel lekker bij!

Wijntip: Gezien dit gerecht aardig wat vettigheid heeft van de roomsaus én de pasta, zou ik qua wit gaan voor een houtgerijpte Chardonnay. Je kan ook gaan voor een Verdicchio of Soave die houtrijping gehad heeft. Deze hebben veel smaak én wat vettigheid en dat matcht dus prima. Een riesling kan ook top zijn hierbij, dat dronk ik zelf bij dit gerecht. Wil je rood, dan zou ik voor een pinot noir/spätburgunder gaan, een Rioja crianza of Rioja reserva of een Grenache.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.

Gerelateerde artikelen

20 reacties
  1. Kim

    Gisteren gemaakt, lekker zeg! Zelf nog 3 teentjes knoflook erbij gedaan bij de portie voor 4 personen. Supermakkelijk te maken ook! 😀

  2. Becky

    Klinkt goed! Ik maak dit vaak met half melk, half water met een bouillonblokje. Pasta kook ik dan in de sauspan met de groente. Zo bespaar ik wat op de calorieën en op de afwas 🙂 de saus blijft dan wel dun.

  3. Angela

    Lekker!! Ik zou er nog wel wat kruiden doorheen doen (in ieder geval snufje zout, peper). Dat maakt zelfs de meest simpelen recepten tot een succes!

  4. Angela

    Lekker!! Ik zou er nog wel wat kruiden doorheen doen (in ieder geval snufje zout, peper). Dat maakt zelfs de meest simpele r

  5. Amy

    Waar koop je de verse pasta? 😊

  6. Carina

    Tip om champignons snel te snijden: gebruik een eiersnijder!
    En wat al genoemd was, een beetje bouillon of juspoeder door de saus maakt het een stuk smaakvoller (tenzij je spekjes gebruikt, dan wordt het al gauw te zout!).

    • Ilona

      Wat een supertip!

  7. Alexandra

    Ik ben een enorme pasta liefhebber en dit recept klinkt super lekker, ga ik binnenkort proberen! 🙂

  8. Gloria

    Ziet er supergoed uit! Die ga ik zeker eens proberen 🙂

  9. femketje

    Ik moet dit echt eens proberen! Heb vaak weinig tijd om te koken en eten dus dit recept is ideaal 🙂

  10. Jessica J.

    Ik weet wat ik moet doen met dat brikje kookroom dat nog in de koelkast staat!

  11. rachel

    heerlijk!! je kan mij altijd wakker maken voor een pasta ondanks ik het niet mag haha. ik ga deze volgende week gewoon maken !!!

  12. Yvonne

    Jaaaa, ik heb dit gerecht van jou al eens gemaakt en het is inderdaad GODDELIJK. Tip voor champignonsaus in algemeen: mijn oom is chefkok en vertelde me dat hij door de kookroom/slagroom een eetlepel juspoeder roert. Schijnen ze ook in restaurants te doen. 🤫 😁 Zo krijg je wat meer smaak aan de roomsaus. Niet nodig bij jouw recept hoor, maar wellicht leuk om te weten als je eens champignon(room)saus maakt.

  13. Carolien

    Klinkt super lekker!!! Alleen vind ik niet dat er veel groentes in zitten….

    • Cynthia

      Nee nou ja, het is maar net wat je veel vindt. Voor een romig pastagerecht vind kan het vrij veel (zo’n 190 gram pp). 🙂

    • Mimi

      Ik vind het er ook lekker en smakelijk uitzien. Inderdaad niet veel groentes maar misschien heb ik een ander referentiekader. Voor extra smaak zou ik er zelf nog een teentje knoflook doorheen doen.

  14. Kaat

    Ohhh ik weet nog een boeiend artikel: waarom link je niet eens al je receptklassiekers (zoals de Turkse pizza en de salade met stoofpeertjes) aan wijnen? Zou ik graag lezen en ik denk velen met mij!

    • Carolien

      Goed idee!!!