Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5

Snelle ravioli/tortellini met paddenstoelen

Hoofdgerecht
15
min. bereiden
15
min. totale tijd

Als ik niet weet wat ik moet maken én als ik heel snel wil zijn, maak ik vaak ‘mijn’ gevulde pasta met een paddenstoelenroomsaus. Staat in 15 (!) minuten op tafel, is érg lekker en er zitten lekker veel groenten in.


Ingrediënten
2 personen
  • 250 gr verse gevulde pasta
  • 300 gr paddenstoelen
  • 1 ui
  • 200 ml kookroom of slagroom
  • 50 gr parmezaan
  • 1 el olijfolie
  • 75 gr rucola
  • 1 snuf peper en zout

Bereiding

Tip: Ook lekker met groene aspergetips!

  1. Snijd de paddenstoelen in plakjes. Pssst: Ik koop voor dit recept vaak voorgesneden paddenstoelen, dat is lekker snel en makkelijk. Ik maak dit recept meestal alleen als ik haast heb 😉
    Snipper ui.

  2. Doe wat olijfolie in een grote koekenpan, laat dit warm worden en bak hierin de ui en paddenstoelen.

  3. Zodra de ui en paddenstoelen mooi gaar en een beetje bruin zijn (na ongeveer 5 – 7 minuten), doe je de kookroom of slagroom erbij met wat peper en zout. Zet het vuur hoog en laat de room inkoken zodat het een saus wordt.

  4. Als je merkt dat de room dikker begint te worden, zet dan water op voor de verse pasta. Verse pasta hoeft maar een paar minuten (3 – 5) te koken, dus hier heb je niet veel tijd voor nodig.

  5. Pasta gaar? Zet het vuur van de paddenstoelensaus uit en roer hier voorzichtig de pasta doorheen.

  6. Serveer met een flinke hand rucola en wat geraspte parmezaan. Als je truffelolie hebt staan: doe er wat drupjes overheen, past perfect.

Leestijd

Eet smakelijk!

Als je het geheel wat minder calorierijk wilt maken, kan je ook kookroom light gebruiken. Dit moet je wel iets langer laten inkoken tot een dikke saus, maar qua smaak merk je het niet heel erg door alle andere ingrediënten. Als je er graag vlees bij wilt, zijn gebakken spekjes hier natuurlijk wel lekker bij!

Wijntip: Gezien dit gerecht aardig wat vettigheid heeft van de roomsaus én de pasta, zou ik qua wit gaan voor een houtgerijpte Chardonnay. Je kan ook gaan voor een Verdicchio of Soave die houtrijping gehad heeft. Deze hebben veel smaak én wat vettigheid en dat matcht dus prima. Een riesling kan ook top zijn hierbij, dat dronk ik zelf bij dit gerecht. Wil je rood, dan zou ik voor een pinot noir/spätburgunder gaan, een Rioja crianza of Rioja reserva of een Grenache.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.