Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5

Salade met rode biet en linzen

Hoofdgerecht
20
min. bereiden
20
min. totale tijd

Als je zin hebt in een vullende, aardse en gezonde salade, is deze salade met rode biet, linzen, doperwten en geitenkaas een aanrader. Zo gemaakt, vol van smaak en ook nog eens lekker gezond.


Ingrediënten
2 personen
  • 3 gekookte koude rode bieten
  • 160 gram linzen (gaar, uit blik)
  • 75 gram doperwten (diepvries)
  • 0.5 rode ui
  • 50 gram rucola
  • 100 gram jonge, zachte geitenkaas
  • 3 el lekkere olijfolie
  • 1 el vers citroensap
  • 1 gemberbolletje (uit potje)
  • 0.5 el gembersiroop (uit potje)
  • 1 tl Dijon mosterd
  • 1 snuf versgemalen peper & zout

Bereiding

Tip: Ik gebruik in dit recept geitenkaas, maar het is ook lekker met feta. En ook een aanrader: doe er uitgebakken spekjes bij. Als je graag vegetarisch eet, neem dan de Speckjes van De Vegetarische Slager.

  1. Snijd een gemberbolletje in hele kleine stukjes, zo klein als je kan. Doe dit samen met de siroop (die haal je uit hetzelfde potje), mosterd, olijfolie, peper en zout en citroensap in een grote kom. Meng dit even goed zodat het een mooi geheel wordt.

  2. Snijd de biet in stukjes, spoel de linzen af en laat ze uitlekken. Snijd de rode ui in hele dunne ringen. Doe de bevroren doperwten in een kom en giet daar wat kokend water overheen en laat dit een paar minuten staan. Giet dit daarna ook af.

  3. Doe de ui, biet en linzen bij de dressing en schep dit goed door elkaar. Om de smaak er lekker in te laten trekken, kan je dit even laten staan. Tien minuten tot een kwartiertje is prima.

  4. Leg een handje rucola op het bord, schep hier het bietenmengsel met de dressing overheen. Doe de doperwtjes er op het bord bij en verkruimel de geitenkaas erover.

Leestijd

Die kleuren! Het ziet er toch prachtig uit?

Dit is een heerlijke salade die je als hoofdgerecht kan eten, maar natuurlijk kan je hem ook als voor- of bijgerecht maken. Dan kan je de ingrediënten per persoon gewoon door de helft doen.

Het recept van Koken met Karin was mijn basis, maar ik heb hem wat aangepast.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.