Salade met rode biet en linzen

Hoofdgerecht
20
min. bereiden
20
min. totale tijd

Als je zin hebt in een vullende, aardse en gezonde salade, is deze salade met rode biet, linzen, doperwten en geitenkaas een aanrader. Zo gemaakt, vol van smaak en ook nog eens lekker gezond.


Ingrediënten
2 personen
  • 3 gekookte koude rode bieten
  • 160 gram linzen (gaar, uit blik)
  • 75 gram doperwten (diepvries)
  • 0.5 rode ui
  • 50 gram rucola
  • 100 gram jonge, zachte geitenkaas
  • 3 el lekkere olijfolie
  • 1 el vers citroensap
  • 1 gemberbolletje (uit potje)
  • 0.5 el gembersiroop (uit potje)
  • 1 tl Dijon mosterd
  • 1 snuf versgemalen peper & zout

Bereiding

Tip: Ik gebruik in dit recept geitenkaas, maar het is ook lekker met feta. En ook een aanrader: doe er uitgebakken spekjes bij. Als je graag vegetarisch eet, neem dan de Speckjes van De Vegetarische Slager.

  1. Snijd een gemberbolletje in hele kleine stukjes, zo klein als je kan. Doe dit samen met de siroop (die haal je uit hetzelfde potje), mosterd, olijfolie, peper en zout en citroensap in een grote kom. Meng dit even goed zodat het een mooi geheel wordt.

  2. Snijd de biet in stukjes, spoel de linzen af en laat ze uitlekken. Snijd de rode ui in hele dunne ringen. Doe de bevroren doperwten in een kom en giet daar wat kokend water overheen en laat dit een paar minuten staan. Giet dit daarna ook af.

  3. Doe de ui, biet en linzen bij de dressing en schep dit goed door elkaar. Om de smaak er lekker in te laten trekken, kan je dit even laten staan. Tien minuten tot een kwartiertje is prima.

  4. Leg een handje rucola op het bord, schep hier het bietenmengsel met de dressing overheen. Doe de doperwtjes er op het bord bij en verkruimel de geitenkaas erover.

Leestijd

Die kleuren! Het ziet er toch prachtig uit?

Dit is een heerlijke salade die je als hoofdgerecht kan eten, maar natuurlijk kan je hem ook als voor- of bijgerecht maken. Dan kan je de ingrediënten per persoon gewoon door de helft doen.

Het recept van Koken met Karin was mijn basis, maar ik heb hem wat aangepast.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.

Gerelateerde artikelen

12 reacties
  1. Laurie

    Mmmm, dit is heerlijk! Ik heb het vanavond gemaakt naar aanleiding van je Instagram-story. En het is verrukkelijk. Komt in onze receptenmap!

  2. femketje

    ik ben zelf niet zo gek op erwten maar de rest klinkt erg lekker! met wat zou je de erwten goed kunnen vervangen? 🙂

  3. Anne

    Jaa! Ik ben gek op bietjes. Als ik er een paar over heb, maak ik er smoothies van.
    Als je ooit een goede vegan vervanger voor geitenkaas vindt, mag je het ook zeker laten weten! 🙂

    • Iris

      Ik ben ook geen fan van geitenkaas! Ik ben een zeurpiet en krijg het echt niet weg (wel vaak geprobeerd). Jammer want ik eet het liefst vegetarisch, maar vaak is in restaurants het alternatief voor een vleesgerecht dan iets met geitenkaas 🙁
      Zou het te vervangen zijn door mozzerella oid, iemand een idee?

    • Cynthia Schultz

      Lust je wel feta? Dat is in dit gerecht een goede vervanger.

  4. rachel

    het klinkt heerlijk in ieder geval dus we gaan hem zeker een keer proberen!!

  5. Edith-Sofia

    Wat een heerlijke ingrediënten, lijkt mij een lekkere salade! Super gezond, binnenkort maar eens maken.

  6. VWillemse

    Van het weekend wat boeken aan de hand van jouw boeken review aangeschaft, ze zijn zo mooi.
    Dit recept komt ook als geroepen, zat nml net te denken wat ik vanavond kon maken zonder boodschappen te hoeven halen.
    Dit heb ik gelukkig allemaal al in huis (behalve de gember dan…)

  7. Kirsty

    Ziet er lekker uit! Ik denk dat dit ook wel goed vult, wat ik bij sommige salades nog wel eens mis.

  8. Mimi

    Ziet er lekker uit en klinkt goed! Je Turkse pizza beviel ook goed dus misschien moet ik nog wat meer recepten van je maken.