Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5
High quality grill met comfort food bij

Restaurant Pearl

Restaurantbespreking

Restaurant Pearl in het Hilton in Den Haag is onlangs compleet vernieuwd: van een klassiek Frans concept is het omgetoverd in een high quality grill met alleen maar comfort food op het menu. Eenvoudig met kwaliteit op één. Ik ging erheen om het uit te proberen!

Restaurant Pearl
Zeestraat 35
25188 AA Den Haag
Kaart
45
voor, hoofd, na

Leestijd

Restaurant Pearl

Restaurant Pearl vind je in het Hilton Hotel in het Mesdagkwartier in Den Haag – op een mooie plek in het centrum, op loopafstand van het station, musea en het winkelgebied. Ze noemen het zelf een high quality grill met comfort food. Chef Frank Uphoff serveert pure vleesproducten uit onder andere het Westland. De keuze wordt samen met slager Piet van den Berg van Nice to Meat gemaakt. Op de kaart staan premium cuts en ‘vergeten stukken’ van onder andere de Hollandse MRIJ-koeien.

De inrichting van Pearl is strak en modern, passend bij het Hilton, maar heeft ook iets knus en gezelligs. Boven de bar hangt héél groot ‘Het meisje met de parel’ van Johannes Vermeer, waar het restaurant haar naam aan te danken heeft.

Het eten bij Restaurant Pearl

De kaart is lekker overzichtelijk: je kiest een stuk vlees en daar bestel je zelf een bijgerecht bij, zoals frietjes, Hasselback aardappel of groente. We gaan eerst voor een voorgerecht. Ik overweeg de steak tartare, maar samen met Willem ga ik toch voor een mix van charcuterie, maar voor we dat krijgen, wordt ons eerst nog een klein hapje gebracht.

Dat hapje is zestien maanden gerijpte ham. Deze is vrij dik gesneden, is lekker zout, vol van smaak en je hoeft er bijna niet op te kauwen: het smelt bijna in je mond.

Kijk dan! Wat een feest. We hebben een plank vol vleeswaren met daarbij lekker frisse gegrilde groente en olijven. Van rechts naar links zie je rookvlees van MRIJ (Maas-Rijn-IJssel) rund, paté de campagne, buikspek met zuurkool en zestien maanden gerijpte ham. De combinatie van het rijk smakende vlees met de frisse gegrilde groenten is heerlijk! Daarbij krijgen we flatbread met hummus en tapenade.

De steaks om uit te kiezen

Wanneer we ons hoofdgerecht willen bestellen, krijgen we deze plank voor onze neus. De behulpzame ober legt ons uit wat elke steak is. Zowel Willem als ik kiezen voor de Flat Iron Steak, de steak die helemaal vooraan ligt. Deze is van Australisch Angus-rund en is gemarmerd met vet, wat veel smaak en malsheid geeft. Flat Iron wordt gesneden van de sukade. De sukade wordt gesplitst: de zeen (pees) wordt eruit gesneden en zo ontstaan er mooie steaks.

Voor het hoofdgerecht mogen we zelf een steakmes kiezen – hoe leuk.

Bij de Flat Iron Steak bestellen we frietjes van de Friet Boutique. Die frietjes! Perfect zijn ze, lekker krokant maar nog zacht van binnen, met bosuitjes en tomaat. En de steak? Die is ook waanzinnig. De garing is precies zoals ik hem wilde (medium rare), het vlees is ontzettend mals en goed op smaak. Ik heb er een madeirasaus bij gekozen, maar eigenlijk heeft het vlees dat helemaal niet nodig.

Citroen-merengue taartje

Na delen we een citroen-meringue taartje met framboos. Dat formaat vind ik prettig, na een diner hoef ik niet nog een heel stuk taart – daarom wil ik ook altijd desserts delen, ha. Deze had ik nog wel zelf op gekund. De bodem is onwijs krokant en bros, de vulling lekker romig en de framboos geeft lekker veel frisheid. Héérlijk.

Bij het eten drinken we allebei een glas wijn en de keuze is goed en de kennis over de wijnen is heel uitgebreid! Leuk om wat meer te horen over de wijn die je drinkt. Bij het voorgerecht neem ik een Montepulciano d’Abruzzo die lekker vol, fruitig en soepel is. Bij mijn steak neem ik de Norton Reserva Malbec, een heel kruidige, volle wijn met smaken van zwarte kers en nootmuskaat. Een hele goede combinatie!

Restaurant Pearl - conclusie

Als ik uit eten ga, kies ik niet snel voor een grill restaurant of steak house. Puur omdat het niet vaak gebeurt dat ik écht heel veel zin heb ik een goed bereid stuk vlees. Maar áls dat zo is, dan ga ik in Zwolle sowieso naar Vaca Negra en nu heb ik in Den Haag ook een goede plek gevonden: Restaurant Pearl. Het is gewoon vlees wat hier de klok slaat. En het is goed en lekker. De bediening is ook erg goed: ontzettend enthousiast, vol passie over wat ze serveren en ze hebben genoeg kennis in huis om elke vraag die je hebt te beantwoorden. Het is niet goedkoop (ongeveer €10 voor een voorgerecht, €20 – €30 voor een hoofdgerecht en €8 voor een nagerecht), maar ook niet bizar duur. Wat mij betreft prima prijzen voor de kwaliteit van dit eten. Wij hebben er enorm van genoten en gaan zeker nog eens terug.

Ik ben door Restaurant Pearl uitgenodigd voor dit diner. Dit heeft geen invloed op mijn mening.

Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.