Recept: Tuna melt gnocci
Diner
Een lekker vol gerecht, écht comfortfood. Het past ook niet echt thuis in een bepaalde keuken. Ja, mijn keuken haha! Ik neem je mee naar dit lekkere, en makkelijke recept dat ik onlangs bedacht.
Bereiding
Tip:
-
Gebruik een grote koekenpan voor dit gerecht, en eventueel een ovenschaal later. Als je zoals mij bent, en je wilt zo weinig mogelijk afwas haha, gebruik dan de koekenpan eerst om je pijnboompitjes even in de roosteren. Zet ze daarna apart in een schaaltje.
Je hebt je koekenpan nu weer vrij, dus hierin kun je de gnocci voor een paar minuten bakken in een klein scheutje olijfolie en de gehakte knoflook.
-
Hierbij voeg je de uitgelekte tonijn, de tomatenblokjes uit blik, de kidneybonen (als je die uit blik gebruikt, spoel ze dan even af), en de plakjes olijven. Deze hoef je natuurlijk niet in plakjes te kopen maar ik ben een extreem luie kok en vind dit lekker gemakkelijk haha.
-
Als dit zich allemaal even lekker heeft verwarmd, roer je er ook de pesto door. Voeg dan naar smaak nog wat peper en zout toe.
-
Ik heb zelf dit nu vanuit de pan, in een ovenschotel gedaan om hier de pijnboompitjes op te strooien en daar plakjes cheddarkaas op te leggen. Deze schaal heb ik even onder de grill gezet om de kaas te laten smelten.
Echt een heerlijk comfortfood om met wat ciabattabrood van te genieten.
Wil je nóg minder afwas? Roer dan gewoon geraspte cheddarkaas door het gerecht in de pan, of leg de plakjes cheddar in de pan over het gerecht heen. Door de warmte zal het hier ook wel iets smelten.
DAT WAS HET. Simpel hè? Thank me later, enjoy!