Lekker snel op tafel!

Recept: Pasta met pompoen, geitenkaas en salie

Pasta
20
min. bereiden
20
min. totale tijd

Het is een vrij simplistisch gerecht, maar snel op tafel en je eet lekker een flinke hoeveelheid pompoen weg. Lekker en snel, dat willen we doordeweeks!


Ingrediënten
3 personen
 • 1 pompoen
 • 100 gram ongebrande walnoten
 • 200 gram geitenkaas
 • 15 gram salie
 • 1 ui
 • 250 gram pasta

Bereiding

Tip: Houd wat salie, walnoten en geitenkaas over om er als laatste overheen te strooien, dat ziet er een stuk aantrekkelijker uit!

 1. Snijdt de pompoen in stukken. Dit kan best even stevig hakken zijn. Ik hak eigenlijk altijd gewoon de schil er een beetje af. Het valt in ieder geval niet te schillen zoals een appel of iets dergelijks. Dit gooi ik in een pan met heet water en laat ik tien minuten koken. Ik gebruik meestal een kleine oranje bio pompoen van AH of een flespompoen. Die laatste is iets zachter om te hanteren.

  Na een minuut of 5 kun je de pasta ook aanzetten om te koken. Na 10 minuten koken is de pompoen zacht en kun je hem afgieten.

 2. In de keukenmachine maal ik de gekookte pompoen tot een puree. Dit kan natuurlijk ook met een blender of een staafmixer. Misschien zelfs wel met een vork, als je de pompoen maar lang genoeg kookt.

 3. Daar roer ik dan vast het grootste gedeelte van de geitenkaas door. Dit smelt dan alvast door de warmte die de pompoen nog heeft.

 4. Ik snijdt vast een uitje en de salie. Dit kun je ook voor de tijd doen, dan hoef je niet snel te werken.

 5. Ik rooster dan wat walnoten droog in de pan. Goed in de gaten houden en in beweging houden anders verbranden ze heel snel. Ik gebruik graag een wok voor dit soort gerechten omdat ik graag onbenullig roer en ik altijd alles uit een koekenpan laat vallen haha.

 6. Dan, in dezelfde pan bak ik wat vegetarische ‘kip’stukjes aan en als deze een bruin kleurtje hebben gooi ik het pompoen-geitenkaas mengsel hierbij.

 7. Hier strooi ik wat gedroogde tijm en rozemarijn bij, en inmiddels heb ik de pasta ook afgegoten en erbij gegooid. Dit moet alleen even mengen, en dan kan het vuur uit. Pas daarna gooi ik de salie en de walnoten erdoor. Deze hoeven namelijk niet te garen.

 8. Ik had het meeste er al doorgeroerd, nep-blogger die ik ben, maar het mooiste is als je wat walnoten, salie en geitenkaas bewaard om er als laatste overheen te strooien.

 9. Eetsmakelijk!

Leestijd

Ik maak vaak eten voor 3 personen, omdat ik simpelweg bijna altijd zo uitkom. Wij doen daarom elke week een dag kliekjesdag, en dan eten we alle derde personen op. Als je snapt wat ik bedoel haha! Soms eten we het ook als lunch de volgende dag. Je kan ook eten invriezen, alles beter dan weggooien :).


Emmy Bovenhorst

Een beetje prettig gestoord, een gigantische dierenliefhebster, en geobsedeerd door sushi. Dat omschrijft mij goed! Verder ben ik GEK op lekker eten en iets te vaak op vakantie gaan. Ik hoop dat je mijn schrijfsels leuk vindt, mocht je me ook op Instagram willen volgen dan kan dat via @emmystudiomint

Gerelateerde artikelen

5 reacties
 1. JokeVDH

  Klinkt lekker!

  Ik denk dat ik het ga proberen met een flessenpompoen, die ik dan rooster in de oven. Overlangs doormidden snijden, de zaden er uit lepelen en dan insmeren met olijfolie en kruiden met lookteentjes en peper en zout en dan zeker twintig minuutjes de oven in. Lijkt mij nog nét iets smaakvoller dan gekookt?

  Bedankt voor het recept!

 2. Jessica J.

  Dit is echt zo’n typisch voorbeeld van een gerecht dat er niet uitziet, maar volgens mij wel ontzettend lekker is, haha! De combinatie van pompoen en geitenkaas is geweldig!

 3. Lucinda

  Pompoen vind ik erg lekker, maar ik gebruik het te weinig in gerechten, eerder een soep. Dus misschien is dit een goed excuus om ook eens te proberen want het klinkt heerlijk.

 4. Tjardi Bus

  Prik wat gaten in de schil van je pompoen en zet hem 5 minuten in de magnetron. Schillen is dan een eitje. Overigens hoef je de schil er niet af te halen alsje de pompoen pureert. Prima mee te eten

 5. rachel

  oh dat klinkt wel lekker 😀 ik zou alleen de pasta moeten vervangen maar dat komt wel goed 😀