Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5

Recept – No bake Monkey pie’s

toetje
30
min. bereiden
30
min. totale tijd

Banaan, chocolade, slagroom, pindakoekjes, kletskoppen en caramel. Klinkt goed toch? Ik doopte het on-origineel Monkey pie, bedacht dit zelf en het is VET easy. Oja, en VET lekker!


Ingrediënten
6 personen
 • 150 gram pindakoekjes
 • 20 gram gezouten roomboter
 • 6 kletskoppen
 • 500 ml slagroom
 • 150 gram caramelpudding
 • 3 eetlepels pindakaas
 • 2 á 3 bananen
 • 1 reep chocolade

Bereiding

Tip: Je hoeft geen heel pak kletskoppen aan te breken, je kan ook wat losse pinda's over de slagroom gooien of wat pure chocolade erover heen raspen!

 1. Naast deze producten gebruikte ik ook nog een klein beetje gezouten roomboter en een reep chocolade. Qua hoeveelheden moet je echt zelf een beetje aanvoelen en stoeien want jouw glaasjes zijn misschien wel een stuk groter dan die van mij. Het gaat er bij alles om dat je een laagje toevoegt, hoe dik die laag is is niet zo belangrijk, als het maar met elkaar in verhouding is en niet één ding de overhand neemt.

 2. Ik heb van die kleine ronde schaaltjes waar ooit een kant en klaar cheesecakeje in heeft gezeten. Ik gebruik die vaker voor desserts omdat ze prettig van formaat zijn, precies goed voor een toetje!

 3. Ik maal eerst pindakoekjes fijn in de keukenmachine en daar gooi ik gesmolten gezouten roomboter bij. Heel vaak wordt er ongezouten roomboter gebruikt in baksels maar een koekjesbodem mag wat mij betreft echt wel een beetje een wat hartigere tegenhanger geven tegen al het zoete geweld wat er nog op komt. Maar, ik ben natuurlijk geen kok dus wellicht is het culinair gezien helemaal fout haha. Qua verhouding zit ik op zo’n 150 gram koekjes tegenover 20 gram boter. ONGEVEER. De koekjes moeten ook maar net iets plakkerig worden, dan is het al goed.

 4. Ik verdeel het mengsel over de bakjes en dan druk ik het plat met de achterkant van een theelepel. Dit hoeft niet netjes of heel plat, als de bodem maar lekker bedekt is.

 5. Dan meng ik een beetje op gevoel ongeveer drie kwart van de caramelpudding (van de 200 gram, dus 150 gram), met ongeveer drie lepels pindakaas tot een gladde massa.

  Je kan ook iets anders gebruiken hiervoor, bebogeen of dulce de leche. Dit was echter wat ik toevallig nog in huis had en het werkte prima haha!

 6. Ook dit verdeel ik over de bakjes.

 7. Daarna leg ik overal plakjes banaan op. Ook dit hoeft niet netjes want je ziet er niet zoveel van terug. Ik zorgde overal dat de puddinglaag mooi bedekt was.

 8. Ik smolt deze reep chocolade au bain marie. Ik had ook deze toevallig nog thuis, maar je kan natuurlijk elke soort chocolade ervoor gebruiken.

 9. Door de crispies krijg je niet helemaal een glad laagje maar ook dit heeft wel wat. Dit laagje stolt wanneer je een paar uur verder bent en geeft een extra knapperig laagje midden in het toetje.

 10. Omdat ik de toetjes niet gelijk serveer gebruik ik wat klop-fix voor een extra stevige slagroom. Ik gebruik uiteindelijk alle 500 ml.

 11. Met een spuitzak dacht ik heel mooi een toefje te kunnen maken maar dat was nog iets lastiger dan ik dacht haha. Ik zat vooral zelf helemaal onder moet ik bekennen. Maar, goed genoeg haha. Ik maak de slagroom net iets hoger dan het schaaltje zelf is. Deze zet ik in de koelkast en een paar uur later nam ik ze pas mee.

 12. Op het laatst heb ik nog een kletskopje gebroken en in de slagroom gestopt. Anders zou hij wellicht slof worden. De smaken klopten allemaal heel erg goed bij elkaar en iedereen vond het heerlijk! Ik vond het zelf ook heerlijk maar wel machtig en kreeg het kleine schaaltje eigenlijk niet eens op haha.

  Leuk probeersel, gemakkelijk en relatief voordelig te maken 🙂

Leestijd

Emmy ter Horst

Een beetje prettig gestoord en geobsedeerd door sushi. Verder ben ik ook GEK op ander lekker eten en ook op iets te vaak op vakantie gaan. Ik hoop dat je mijn schrijfsels leuk vindt, mocht je me ook op Instagram willen volgen dan kan dat via @emmystudiomint :)