Recept: burrata salade

Hoofdgerecht
20
min. bereiden
20
min. totale tijd

‘Mijn’ burrata salade is een van de favorieten hier in huis. Een echte verwennerij is het, met zo’n romige, zachte burrata. Ik maak er een compleet gerecht mee met onder ander parmaham en lekkere krokante versgebakken ciabatta. Ik deel het graag met je!

 


Ingrediënten
2 personen
  • 2 bollen burrata
  • 70 gr prosciutto of parmaham
  • 150 gr rucola
  • 400 gr cherrytomaten
  • 4 el goede extra virgin olijfolie
  • 4 el goede balsamico-azijn
  • peper
  • zout

Bereiding

Tip: Liever vegetarisch? Simpel: laat gewoon de ham weg.

  1. Haal de burrata al wat eerder uit de koelkast en laat hem uitlekken. Het is lekker om hem niet steenkoud te eten. Burrata is trouwens een romige mozzarella: als je hem opensnijdt loopt de binnenkant eruit. Dit maakt het héél zacht, romig en gewoon ongelooflijk lekker.

  2. Verdeel wat rucola over het bord en leg daar de burrata bovenop. Wees voorzichtig met de burrata, want hij scheurt makkelijk open en dat zou zonde zijn.

  3. Snijd de cherrytomaten  doormidden en verdeel ze over de rucola. Je kan ook trostomaten gebruiken of van die Tasty Tom’s. Dit soort tomaten zijn wat zoeter en hebben meer smaak dan gewone tomaten.

  4. Nu doe ik wat balsamico-azijn over het geheel met wat peper. Ik doe dat nu omdat ik dat niet over de parmaham of prosciutto heen wil hebben, daar wordt de ham wat papperig van namelijk.

  5. Scheur nu de ham in stukjes en verdeel die over het bord erbij. Het is wel mooi als je dan nog wat tomaatjes en rucola ziet, anders lijkt het zo’n bord vlees 😉

Leestijd

Enjoy!

Ik eet hier altijd wat brood bij, ciabatta is erg lekker, helemaal als je het nog dipt in goede olijfolie en balsamico.

Als je houdt van mozzarella, probeer dan zeker eens burrata. Het is zó lekker! Zeker in combinatie met de parmaham en tomaat. Je kan het natuurlijk ook als voorgerecht eten, maar dan zou ik gewoon wat minder maken en samen een burrata delen.

Eet smakelijk!


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.

Gerelateerde artikelen

32 reacties
  1. Ilona Hagedoorn

    Cynthia,

    Het was zaaaalig☺️🤭 Ivm warme weer vandaag, geen zin om te koken. En nu toch een eenvoudig maar gezond gerecht gehad. Had er zelf nog wat pijnboompitjes erbij gedaan.

    Thks voor het delen!! 😘

  2. Ilse

    Ik loop al jaren te zoeken om burrata…..ik zag het al eerder hier en het leek me zo lekker
    …maar onze Appie heeft het niet….de kaasboer op de markt had er nog nooit van gehoord…delicatessen zaak dorp verderop had het ook niet…af en toe staat het bij lidl in de folder…maar ook achter het net gevist….zucht…. hihi 😉

  3. Lauren

    Heerlijk! 🙂

  4. Anne

    Dit klinkt als een goede toevoeging voor mijn picknickmand van vanmiddag… 🙂

  5. Noor

    Oh wat fijn dat je dit recept weer plaatst! Ga de salade morgen meteen maken….

  6. Cilla

    Dit heb je jaren geleden ook al gepost..

    • Cynthia Schultz

      Klopt, en niet iedereen heeft het toen gezien 🙂 Ik post soms iets opnieuw zodat een artikel ook bij nieuwe lezers onder de aandacht komt!

  7. Claire

    Vanmorgen las ik zoals elke morgen jouw blog, mmmmm lekker idee, gaan we doen vanavond! Het was superlekker! Dankjewel!

  8. Marianne

    Ooooh dit is echt één van m’n lievelingsgerechten. Alleen maar liefde hiervoor <3

  9. Lindsay

    Ik maak deze ook vaak en dan samen met geroosterde groene asperges en gezouten amandelen er doorheen. Heerlijk, een van mijn favoriete zomersalades!

  10. Patricia

    Ik hou niet van mozarella, dus burrata zal ook wel niet mijn ding zijn. Zal het ook lekker zijn met feta en zo ja, die in olie of feta?

    • Patricia

      Feta in olie of water*

    • Annet

      Een geitenkaasje uit de oven past er ook goed bij mocht je die lekker vinden!
      Past beter bij ham dan feta denk ik zelf

  11. JokeVDH

    Iemand al eens gedurfd om de calorieën te tellen? 😛 De burrata lijkt me veel vetter dan mozarella, of vergis ik mij daar in?

    • Cynthia Schultz

      Ja ik denk het wel… er zit room in in plaats van kaas, maar ik heb de calorieën nooit geteld, haha.

    • Annet

      Maakt niet zoveel uit: beiden rond de 300 calorieen per bol van 125 gram.
      Ik ben gek op burrate en mozzarella dus weet het precies 🙂

  12. Liesbeth

    Heerlijk die buratta, heb ‘m al gemaakt… Zo’n 3 jaar geleden toen je hetzelfde recept had geplaatst

  13. Lotte

    Is dit bewust een re-post? Ik heb dit al eens eerder voorbij zien komen op je site haha

  14. Jessie

    Waarom verwijder je mijn reactie als ik zeg dat je dit artikel al eens geplaatst hebt? Beetje kinderachtig als je het mij vraagt.

    • Cynthia Schultz

      Je mag wel even rustig aan doen met de aannames, Jessie 🙂 Omdat je een link in je reactie hebt gedaan, belandt deze in de spam en je reacties daarna ook. Deze moet ik handmatig goedkeuren. Het is helemaal geen vernieuwend recept, dat heb je heel goed gezien 🙂 Beetje kinderachtig als je het mij vraagt dat jij me meteen zo aanvalt.

  15. rachel

    ik heb dit wel eens gemaakt en vond het wel lekker maar niet dol enthousiast erover 😉 vind het maar een taaie bende die burrata haha

  16. Shirley

    Ik vind burrata heerlijk en ga dit zeker eens maken. Gebruik het ook vaak voor een ‘caprese’ salade of jouw meloensalade waar ik het doorheen doe 😉 Of op een tomatenrisotto. Mjam!

  17. Nikki

    Lekker, heb hem al verschillende keren gemaakt (hetzelfde recept staat al op je site)

    • Ingrid

      Het recept kwam me al zo bekend voor ja! 🙂

  18. Inge

    Een tip: een trosje rode druiven erbij, uit de oven (insprayen met wat olijfolie en dan 15 min op 175gr)
    Die contrasten van intens zoete druiven met zoute ham, en koude salade met warme druiven, knapperig brood en zachte romige burrata…

    Yummie!

    En ik ben heel benieuwd welke wijn je hierbij zou adviseren?

    • Suuz

      Dat klinkt als een heerlijke toevoeging! Ik maak het ook regelmatig, dit ga ik er eens bij meenemen.

  19. Saskia

    Dit lijkt me zo lekker!

  20. Lindsy

    Lijkt me heerlijk. Maar waar kun je burrata eigenlijk kopen?

    • Shirley

      AH heeft het! Bij de versafdeling (vleeswaren/kaas)

    • Cynthia Schultz

      Ja, inderdaad! Veel supermarkten hebben het tegenwoordig.