Op tafel week 22

Omdat op de vorige ‘op tafel’ zo leuk werd gereageerd: in de herhaling! Ik laat je zien wat er voor ontbijt, lunch en diner bij ons op tafel stond vorige week. Van pizza’s op de barbecue tot zelfgemaakte muesli.

Leestijd

Lees hier mijn eerste Op Tafel. Kleine disclaimer: dit is geen eetdagboek, je moet het meer zien als inspiratie voor wat je zelf kan gaan koken. Niet dat ik nu zo spectaculair kook of zo, maar het kan je misschien net even wat input geven als je niet weet wat je moet gaan maken.

Deze week kookte ik vooral uit We love groente van Janneke Vreugdenhil. Deze kreeg ik vorige week binnen en ik koos er meteen wat recepten uit die ik wilde maken. Ik heb het boek gekregen van de uitgever en ik ben heel enthousiast over dit boek. Het staat vol enorm smaakvolle vegetarische gerechten waarvan veel makkelijk veganistisch te maken zijn. Sommige zijn wat ingewikkelder, maar de meeste recepten zijn vrij eenvoudig en goed door iedereen te maken. Echt een aanrader, maar je zal het wel zien als je de gerechten ziet. Als ik door dit boek blader, krijg ik meteen zin om te koken.

Maandag

Salade voor lunch

Voor de lunch maak ik mijn standaard simpele-maar-hele-lekkere salade. Met slamelange, tomaatjes, komkommer, kipstuckjes van de Vegetarische Slager en geitenkaas. Ik maak een dressing van goede olijfolie, citroenazijn, peper en zout.

Pasta met courgetti en pesto

Recept 1 uit We love groente: pasta. Dit is volkoren speltpasta met courgetti erdoor (dus van die spaghettisliertjes gemaakt van courgette) met een zelfgemaakte pesto. Die pesto is echt zó lekker! Beetje parmezaan erover. Goede start deze week, want dit vinden we allebei ontzettend goed.

Dinsdag

Ontbijtje! Dat is niet zo spannend, maar toch leuk om te laten zien. yoghurt met muesli en blauwe bessen.

Voor de lunch maak ik weer een makkelijke salade. Met linzen uit blik, artisjok uit blik, weer die Kipstuckjes en slamelange. Oh ja, en geitenkaas. Ik maak het aan met wat olijfolie, citroenazijn en peper en zout. Dit at ik bij een vriendin op Curacao en het is zo lekker!

Ik maak de simpele kikkererwtenstoof uit het We love groente boek, met feta. Dit is weer erg smaakvol, dat komt ook door alle lekkere kruiden die erbij gaan. We vinden het wel allebei een beetje weinig.

Woensdag

Ik zit in een yoghurt-met-muesli-en-fruit-fase. Vandaag met mango. Ik lunch met hetzelfde als gisteren. Trucje om die salade de dag erna nog te eten: meng de sla er niet door maar doe dat als als je het gaat eten.

Chow mein

Het gerecht van deze week dat de meeste moeite kostte: de Chow mein. Hiervoor moest ik tempeh marineren en frituren en dat was wel even een werkje, maar ook dit vonden we heel goed. Veel smaak, veel verschillende smaken ook, lekkere textuur door de tempeh en de cashewnootjes en lekker veel groente al zie je dat niet op de foto.

Donderdag

Huttenkwark met zelfgemaakte muesli

Gisteren maakte ik eindelijk weer zelf muesli, en wat is dat toch vele malen lekkerder dan gekochte muesli… Zo kijk ik echt uit naar het ontbijt. Alleen het fruit is op, oeps. Dat overkomt me bijna nooit. Dus nu alleen yoghurt met muesli. Of nou ja, Huttenkwark dus. Een mix van kwark met huttenkase en ik vind het verrassend goed. Die textuur is prettig, al snap ik dat er mensen zijn die dat juist vreselijk vinden.

Lunch: toast met kaas en ei met tomaatjes en toast met kaas en de pesto die ik maandag maakte.

Pizza bbq time!

We maakten donderdagavond pizza op de barbecue!  Zo leuk en zo lekker. Je ziet hier een pizza met vijg en blauwe kaas. En rucola.

Vrijdag

Er is weer fruit!

Ik lunch vandaag nogal chic, want ik ben uitgenodigd voor een lunch van Soenil Bahadoer (**, de Lindehoff) bij Taste of Amsterdam. Nogal gaaf!

Tja, beste lunch sinds tijden!

Restjespasta

Als we pizza’s op de barbecue maken dan hebben we altijd teveel toppings. We hadden dus nog best wat tomatensaus, paddenstoelen, tomaatjes, paprika en ui over en daar maakte Willem een pasta mee. Rucola erbij, parmezaan, klaar. Gewoon lekker.

Zaterdag

Zaterdag gaf ik de hele dag workshop en toen ben ik vergeten een foto te maken van de lunch: boterhammen met brie en eentje met makreel. In de ochtend ga ik weer voor mijn heerlijke muesli en de Zwollenaartjes (gebakjes) zet ik wél op de foto… haha. ’s Avonds haal ik patat bij het Eethuys, de lekkerste patat die er is. Huisgemaakt, lekker krokant van buiten, mét schil, zacht van binnen, lekker zout… Hmmm. Ik eet er ook een huisgemaakt kroketje bij. En natuurlijk maak ik er een oorlog van.

Zondag

Buiten ontbijten, zo heerlijk! Ik ga voor een verse croissant van de bakker die ik nog even warm maak in de oven. Daarnaast een bak aardbeien en koffie natuurlijk.

Ik lunch bij het Wijnhuis en ik ga voor een bruine bol met garnalenkroketjes. En een riesling. Och.

Zondagavond gaan we barbecuen en door de gezelligheid vergeet ik daar een foto van te maken.

Ik hoop dat je het weer leuk vond om te zien! Enne, ik weet dat gezondheidsadviezen en dergelijke goed bedoeld zijn, maar ik zit er niet echt op te wachten. 🙂 Dankjewel!

Dit artikel bevat een affiliatie link. Als je via de link het boek koopt, krijg ik een kleine vergoeding. Dat heeft geen invloed op mijn mening.

Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.

Gerelateerde artikelen

24 reacties
  1. Shanna

    Dat ziet er allemaal echt heel lekker uit, en zoveel variatie! Vooral die tempeh intrigeert me; ik heb al vaak iets geprobeerd te maken, maar blijf iedere keer toch weer zitten met zo’n taai blok (of kleine taaie blokjes).

  2. Lori

    Leuk om te zien wat je hebt gegeten, krijg er weer inspiratie van! Eet je geen tussendoortjes? Ik vind het altijd lastig omdat ik snel chocolade ga eten haha

  3. Fanny

    Janneke Vreugdenhil is echt “the best”. Al haar recepten zijn heerlijk en zo do-able!
    Ik eet al jaren geen vlees en gevogelte meer(soms vis) en haar groentegerechten zijn hemels!
    Leuk dat jij er aandacht aan schenkt!

  4. Susan

    Dat kikkererwtengerechtje ziet er echt lekker uit. Dat ga ik ook maken, misschien dan nog met wat brood.

  5. Nathalie

    Ziet er allemaal heerlijk uit. Dank voor de inspiratie…..😋

  6. M

    Die kikkererwten salade ziet er lekker uit.

  7. Lauren

    Ziet er allemaal heerlijk uit! 🙂 en met restjes kan je idd lekkere gerechten maken, doe ik ook wekelijks

  8. Meike

    Die kikkererwtenstoof ziet er goed uit zeg! Daar ga ik eens variaties op zoeken, lijkt me super nice 🙂

  9. Audrey

    Lekker allemaal zeg! Ik hoop dat je dit blijft delen af en toe. Zo leuk om te bekijken.

  10. Simone

    Gelukkig ga ik zo lunchen met een vriendin want wat krijg ik hier hoooonger van! Het ziet er allemaal zo lekker uit. Die perzik van witte chocolade is echt briljant gemaakt, trouwens.

  11. Anna

    Ohhh die pasta’s zien er lekker uit! Bedankt voor de inspiratie.

  12. Valerie

    Oeehhh, hier word ik blij van!!

  13. Elise

    Superleuk artikel weer! Heeel erg leuk (en lekker!) om te lezen!

  14. Ingrid

    Super leuke rubriek!

  15. JokeVDH

    Cynthia,

    heb jij een goede manier om jouw favoriete recepten netjes bij te houden? Ik heb er een deel in kookboeken, een deel uitgescheurd uit tijdschriften, een map op Pinterest… Veel structuur zit er niet in helaas.

    • Dione

      Bij de HEMA hebben ze zo af en toe receptenboekjes, ingedeeld op categorie (salades, lunch, diner etc.) Kost wat schrijfwerk maar werkt wel erg handig.

  16. rachel

    gewoon heerlijk (vr)eten weer 😀 en lekker he tempeh hahah zijn we hier ook gek op en marineren het met van alles 😀 heb er ook een keer “kip kerry” van gemaakt en dat op een broodje eten ze hier zo weg 🙂

  17. Saskia

    Zo leuk om te zien, blijf hiermee doorgaan! 🙂

    Voor mij is dit een goede balans en betekend dit gezond en lekker eten!

  18. Lisa

    Leuk weer. Artisjok is lekker! Al veel te lang niet gegeten. Huttenkwark vond ik niets. En inderdaad: een maaltijd mier wel genoeg vullen.

  19. Mara

    Als je tempeh eerst goudbruin bakt in olie en daarna de marinade in de hete pan er overheen krijg je echt goeie combi. Eerst marineren en dan bakken heb ik toch het idee dat de tempeh minder goed gebakken is.

    Ik maak altijd marinade van hoy sin saus, chili saus, ketjap, knoflook en gember. Lekker sticky uiteindelijk na het bakken!

    • femke

      Fijne tip! In welke verhoudingen maak je de marinade; hoeveel van het een en hoeveel van het ander?

  20. Bianca

    Krijg gelijk trek zeg. Nou is het voor mij een soort van avond omdat ik nachtdienst heb, maar toch ziet er allemaal heerlijk uit. Zou je dat boek kunnen reviewen?

    • Ness

      Goed idee! Ik ben ook benieuwd naar het boek!

    • Jessica

      Jaaah, dat zou ik ook interessant vinden!