Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5

Op tafel week 22

Omdat op de vorige ‘op tafel’ zo leuk werd gereageerd: in de herhaling! Ik laat je zien wat er voor ontbijt, lunch en diner bij ons op tafel stond vorige week. Van pizza’s op de barbecue tot zelfgemaakte muesli.

Leestijd

Lees hier mijn eerste Op Tafel. Kleine disclaimer: dit is geen eetdagboek, je moet het meer zien als inspiratie voor wat je zelf kan gaan koken. Niet dat ik nu zo spectaculair kook of zo, maar het kan je misschien net even wat input geven als je niet weet wat je moet gaan maken.

Deze week kookte ik vooral uit We love groente van Janneke Vreugdenhil. Deze kreeg ik vorige week binnen en ik koos er meteen wat recepten uit die ik wilde maken. Ik heb het boek gekregen van de uitgever en ik ben heel enthousiast over dit boek. Het staat vol enorm smaakvolle vegetarische gerechten waarvan veel makkelijk veganistisch te maken zijn. Sommige zijn wat ingewikkelder, maar de meeste recepten zijn vrij eenvoudig en goed door iedereen te maken. Echt een aanrader, maar je zal het wel zien als je de gerechten ziet. Als ik door dit boek blader, krijg ik meteen zin om te koken.

Maandag

Salade voor lunch

Voor de lunch maak ik mijn standaard simpele-maar-hele-lekkere salade. Met slamelange, tomaatjes, komkommer, kipstuckjes van de Vegetarische Slager en geitenkaas. Ik maak een dressing van goede olijfolie, citroenazijn, peper en zout.

Pasta met courgetti en pesto

Recept 1 uit We love groente: pasta. Dit is volkoren speltpasta met courgetti erdoor (dus van die spaghettisliertjes gemaakt van courgette) met een zelfgemaakte pesto. Die pesto is echt zó lekker! Beetje parmezaan erover. Goede start deze week, want dit vinden we allebei ontzettend goed.

Dinsdag

Ontbijtje! Dat is niet zo spannend, maar toch leuk om te laten zien. yoghurt met muesli en blauwe bessen.

Voor de lunch maak ik weer een makkelijke salade. Met linzen uit blik, artisjok uit blik, weer die Kipstuckjes en slamelange. Oh ja, en geitenkaas. Ik maak het aan met wat olijfolie, citroenazijn en peper en zout. Dit at ik bij een vriendin op Curacao en het is zo lekker!

Ik maak de simpele kikkererwtenstoof uit het We love groente boek, met feta. Dit is weer erg smaakvol, dat komt ook door alle lekkere kruiden die erbij gaan. We vinden het wel allebei een beetje weinig.

Woensdag

Ik zit in een yoghurt-met-muesli-en-fruit-fase. Vandaag met mango. Ik lunch met hetzelfde als gisteren. Trucje om die salade de dag erna nog te eten: meng de sla er niet door maar doe dat als als je het gaat eten.

Chow mein

Het gerecht van deze week dat de meeste moeite kostte: de Chow mein. Hiervoor moest ik tempeh marineren en frituren en dat was wel even een werkje, maar ook dit vonden we heel goed. Veel smaak, veel verschillende smaken ook, lekkere textuur door de tempeh en de cashewnootjes en lekker veel groente al zie je dat niet op de foto.

Donderdag

Huttenkwark met zelfgemaakte muesli

Gisteren maakte ik eindelijk weer zelf muesli, en wat is dat toch vele malen lekkerder dan gekochte muesli… Zo kijk ik echt uit naar het ontbijt. Alleen het fruit is op, oeps. Dat overkomt me bijna nooit. Dus nu alleen yoghurt met muesli. Of nou ja, Huttenkwark dus. Een mix van kwark met huttenkase en ik vind het verrassend goed. Die textuur is prettig, al snap ik dat er mensen zijn die dat juist vreselijk vinden.

Lunch: toast met kaas en ei met tomaatjes en toast met kaas en de pesto die ik maandag maakte.

Pizza bbq time!

We maakten donderdagavond pizza op de barbecue!  Zo leuk en zo lekker. Je ziet hier een pizza met vijg en blauwe kaas. En rucola.

Vrijdag

Er is weer fruit!

Ik lunch vandaag nogal chic, want ik ben uitgenodigd voor een lunch van Soenil Bahadoer (**, de Lindehoff) bij Taste of Amsterdam. Nogal gaaf!

Tja, beste lunch sinds tijden!

Restjespasta

Als we pizza’s op de barbecue maken dan hebben we altijd teveel toppings. We hadden dus nog best wat tomatensaus, paddenstoelen, tomaatjes, paprika en ui over en daar maakte Willem een pasta mee. Rucola erbij, parmezaan, klaar. Gewoon lekker.

Zaterdag

Zaterdag gaf ik de hele dag workshop en toen ben ik vergeten een foto te maken van de lunch: boterhammen met brie en eentje met makreel. In de ochtend ga ik weer voor mijn heerlijke muesli en de Zwollenaartjes (gebakjes) zet ik wél op de foto… haha. ’s Avonds haal ik patat bij het Eethuys, de lekkerste patat die er is. Huisgemaakt, lekker krokant van buiten, mét schil, zacht van binnen, lekker zout… Hmmm. Ik eet er ook een huisgemaakt kroketje bij. En natuurlijk maak ik er een oorlog van.

Zondag

Buiten ontbijten, zo heerlijk! Ik ga voor een verse croissant van de bakker die ik nog even warm maak in de oven. Daarnaast een bak aardbeien en koffie natuurlijk.

Ik lunch bij het Wijnhuis en ik ga voor een bruine bol met garnalenkroketjes. En een riesling. Och.

Zondagavond gaan we barbecuen en door de gezelligheid vergeet ik daar een foto van te maken.

Ik hoop dat je het weer leuk vond om te zien! Enne, ik weet dat gezondheidsadviezen en dergelijke goed bedoeld zijn, maar ik zit er niet echt op te wachten. 🙂 Dankjewel!

Dit artikel bevat een affiliatie link. Als je via de link het boek koopt, krijg ik een kleine vergoeding. Dat heeft geen invloed op mijn mening.

Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.