Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5

Op tafel in week 14

Ik vind het altijd erg leuk om te zien wat anderen koken en eten, dus ik besloot het ook eens een weekje bij te gaan houden! Vandaag laat ik je zien wat we in week 14 op tafel hadden staan, zowel voor diner als lunch.

Leestijd

Kleine disclaimer: dit is geen eetdagboek, je moet het meer zien als inspiratie voor wat je zelf kan gaan koken. Niet dat ik nu zo spectaculair kook of zo, maar het kan je misschien net even wat input geven als je niet weet wat je moet gaan maken. Ik heb ook op een aantal dagen de lunches erbij gedaan omdat ik vaak thuis lunch en niet elke dag hetzelfde eet tussen de middag. Ontbijtjes heb ik achterwege gelaten omdat die bij mij dus heel saai zijn (ik eet vaak crackers ’s ochtends of een bakje yoghurt met fruit). Tussendoortjes en zo zie je ook niet omdat ik niet een eetdagboek wil maken.

Deze week had ik de Allerhande Box (dit is niet gesponsord, ik betaal er gewoon zelf voor) dus drie gerechten zijn van de Allerhande, nu kook ik daar zelf ook al vaak uit als ik die box niet heb.

Zondag

Aardappelsalade met vegaschnitzel

Even als bonus er nog bij, wat we op zondag van week 13 aten. Ik maak dit gerecht van Allerhande, het is een salade met aardappel, broccoli, augurkjes, amandelen en radijsjes met een vegaschnitzel. Dit is lekkerder dan ik had verwacht! De salade is heel fris door de dressing en de verse dille. Ik zou zelf bij een salade niet zo snel zo’n vegaschnitzel doen maar eigenlijk was het hartstikke lekker. Zeker voor herhaling vatbaar. Maar misschien zou ik dan zelf een vleesvervanger juist door de salade heen doen.

Maandag

Papardelle met groentensaus en geitenkaas

Dit was lékker! Verse pasta met een heel eenvoudige groentesaus (gepureerd) met geitenkaas erbij. Dit is het recept. 

Dinsdag

Vrolijke crackers

Mijn lunch ziet er vandaag heel vrolijk uit! Ik beleg drie crackers. Een met zelfgemaakte guacamole. Ik weet niet eens of je dit nog wel guacamole mag noemen, maar ik maak het in ieder geval zo:

  1. Ik prak een goed rijpe avocado tot een smeerbare substantie
  2. Ik doe er een flinke eetlepel Griekse yoghurt bij
  3. Halve limoen of citroen uitknijpen en erdoor roeren…
  4. Ik snijd wat tomaat in hele kleine stukjes en dat roer ik erdoor.
  5. Hetzelfde verhaal met een half uitje, of een bosui.
  6. Peper en zout, even goed roeren, klaar.

Je hebt dan genoeg voor drie boterhammen of zo, het is best veel. Ik doe er dus wat van op die cracker met een half gekookt ei. Op de andere cracker gaat kaas met komkommer. En op de andere vegetarische Filet Americain (van de Vegetarische Slager) met peper en zout en de andere helft van ei.

Woeps, net op tijd een foto gemaakt…

We eten vandaag lekker makkelijk Magioni pizza. Deze probeerde ik een paar jaar geleden eens en ze zijn in ons eetpatroon blijven zitten, haha. Elke week of twee weken eten we wel een keertje Magioni. Deze is favoriet, met een bietenbodem en veel paddenstoelen, maar de Margherita is ook erg lekker. En vegetarisch.

Woensdag

Salade!

Deze salade eet ik deze week twee keer als lunch. Je ziet een slamelange, tomaatjes, komkommer, kipstuckjes van de Vegetarische Slager, wat jonge geitenkaas en een dressing van goede olijfolie en balsamico met peper en zout. Eerder deze week at ik hem met feta in plaats van geitenkaas, er was wat over van  vorige week.

Woensdagavond ga ik uit eten, Italiaans bij Il Carpaccio.

Donderdag

Ik lunch vandaag met magere yoghurt met Bolletje Krokante Muesli en een banaan.

‘Tacobowl’

Donderdag maak ik deze ’tacobowl’ met zoete aardappel, gebakken bonen, een salsa van tomaat en avocado, paprika en een dip van yoghurt met feta. Ik vond het wel lekker en vooral fris smaken, maar ook een beetje saai. Ik miste iets wat het een gerecht maakte, wat de ingrediënten verbond of zo.

Vrijdag

Ravioli met snijbonen, broccoli, pesto, amandelen en uitgebakken spek

Willem kookt vanavond. We wisselen dit normaal gesproken best wel af, maar deze week kwam het zo uit dat ik meer kookte. Ik vind dat niet erg, het is ook maar net hoe het loopt en wie er meer tijd en zin heeft om te koken. Dit was erg lekker trouwens, voor herhaling vatbaar. Ik zou wel iets willen om het spek te vervangen, het geeft wel lekker dat zoute randje en wat textuur, maar misschien is er iets vegetarisch wat het effect kan nabootsen.

Zaterdag

Bagels & Beans Awesome Prana bagel

Op zaterdag haal ik bij Bagels & Beans de Awesome Prana bagel. Ik vergat een foto te maken, deze komt van de Facebookpagina van Bagels & Beans. Ik geef een Structuurjunkie Masterclass in Amsterdam en vlak naast de locatie zat een B&B dus haalden daar even een gezonde bagel. Deze was echt lekker, met hummus, avocado, kiemen, dukkah en sla. Deze ga ik zeker nog eens eten.

PAATAAAAT

Zaterdag kom ik rond achten thuis en na een wandeling met Kees heb ik toch ineens best wel honger. Ik slinger de Airfryer aan en doe er wat frietjes en bitterballen in. Glaasje Chardonnay erbij, Temptation Island, mij hoor je niet. Patat kan ik echt altijd, elke dag eten.

Zondag

Zondagse lunch

Haha, dat eitje ziet er echt niet uit. Willem maakt een lekkere lunch op zondag. Nou ja, eigenlijk hoeft hij alleen het eitje te bakken en brood te roosteren, want die guacamole maak ik even. Guacamole met een eitje is gewoon zo’n lekkere combi.

Deze week ga ik twee keer uit eten, normaal gesproken is dat meestal één keer (of helemaal niet). Het kwam nu zo uit deze week en daar hoor je mij natuurlijk helemaal niet over klagen. Zondagavond ga ik een avond uitgebreid uit eten met een paar van mijn WSET3 wijnopleiding klasgenoten. We gaan naar het Pestengasthuys en we worden enorm in de watten gelegd.

Een lekker eetweekje was het wel! Ik probeer altijd een beetje af te wisselen wat we eten. Een tijdje geleden kookte ik bijna elke week hetzelfde en door zo’n box ga ik wel weer wat anders koken. Niks bijzonders of culinairs of zo, maar wel altijd lekker. Ik probeer gezond te koken en thuis kook ik zo veel mogelijk vegetarisch, maar ik heb niet echt ‘regels’ als het op eten aankomt.

Ik hoop dat je dit eens leuk vond om te zien! Enne, ik weet dat gezondheidsadviezen en dergelijke goed bedoeld zijn, maar ik zit er niet echt op te wachten. 🙂 Dankjewel!


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.