Op tafel in week 14

Ik vind het altijd erg leuk om te zien wat anderen koken en eten, dus ik besloot het ook eens een weekje bij te gaan houden! Vandaag laat ik je zien wat we in week 14 op tafel hadden staan, zowel voor diner als lunch.

Leestijd

Kleine disclaimer: dit is geen eetdagboek, je moet het meer zien als inspiratie voor wat je zelf kan gaan koken. Niet dat ik nu zo spectaculair kook of zo, maar het kan je misschien net even wat input geven als je niet weet wat je moet gaan maken. Ik heb ook op een aantal dagen de lunches erbij gedaan omdat ik vaak thuis lunch en niet elke dag hetzelfde eet tussen de middag. Ontbijtjes heb ik achterwege gelaten omdat die bij mij dus heel saai zijn (ik eet vaak crackers ’s ochtends of een bakje yoghurt met fruit). Tussendoortjes en zo zie je ook niet omdat ik niet een eetdagboek wil maken.

Deze week had ik de Allerhande Box (dit is niet gesponsord, ik betaal er gewoon zelf voor) dus drie gerechten zijn van de Allerhande, nu kook ik daar zelf ook al vaak uit als ik die box niet heb.

Zondag

Aardappelsalade met vegaschnitzel

Even als bonus er nog bij, wat we op zondag van week 13 aten. Ik maak dit gerecht van Allerhande, het is een salade met aardappel, broccoli, augurkjes, amandelen en radijsjes met een vegaschnitzel. Dit is lekkerder dan ik had verwacht! De salade is heel fris door de dressing en de verse dille. Ik zou zelf bij een salade niet zo snel zo’n vegaschnitzel doen maar eigenlijk was het hartstikke lekker. Zeker voor herhaling vatbaar. Maar misschien zou ik dan zelf een vleesvervanger juist door de salade heen doen.

Maandag

Papardelle met groentensaus en geitenkaas

Dit was lékker! Verse pasta met een heel eenvoudige groentesaus (gepureerd) met geitenkaas erbij. Dit is het recept. 

Dinsdag

Vrolijke crackers

Mijn lunch ziet er vandaag heel vrolijk uit! Ik beleg drie crackers. Een met zelfgemaakte guacamole. Ik weet niet eens of je dit nog wel guacamole mag noemen, maar ik maak het in ieder geval zo:

  1. Ik prak een goed rijpe avocado tot een smeerbare substantie
  2. Ik doe er een flinke eetlepel Griekse yoghurt bij
  3. Halve limoen of citroen uitknijpen en erdoor roeren…
  4. Ik snijd wat tomaat in hele kleine stukjes en dat roer ik erdoor.
  5. Hetzelfde verhaal met een half uitje, of een bosui.
  6. Peper en zout, even goed roeren, klaar.

Je hebt dan genoeg voor drie boterhammen of zo, het is best veel. Ik doe er dus wat van op die cracker met een half gekookt ei. Op de andere cracker gaat kaas met komkommer. En op de andere vegetarische Filet Americain (van de Vegetarische Slager) met peper en zout en de andere helft van ei.

Woeps, net op tijd een foto gemaakt…

We eten vandaag lekker makkelijk Magioni pizza. Deze probeerde ik een paar jaar geleden eens en ze zijn in ons eetpatroon blijven zitten, haha. Elke week of twee weken eten we wel een keertje Magioni. Deze is favoriet, met een bietenbodem en veel paddenstoelen, maar de Margherita is ook erg lekker. En vegetarisch.

Woensdag

Salade!

Deze salade eet ik deze week twee keer als lunch. Je ziet een slamelange, tomaatjes, komkommer, kipstuckjes van de Vegetarische Slager, wat jonge geitenkaas en een dressing van goede olijfolie en balsamico met peper en zout. Eerder deze week at ik hem met feta in plaats van geitenkaas, er was wat over van  vorige week.

Woensdagavond ga ik uit eten, Italiaans bij Il Carpaccio.

Donderdag

Ik lunch vandaag met magere yoghurt met Bolletje Krokante Muesli en een banaan.

‘Tacobowl’

Donderdag maak ik deze ‘tacobowl’ met zoete aardappel, gebakken bonen, een salsa van tomaat en avocado, paprika en een dip van yoghurt met feta. Ik vond het wel lekker en vooral fris smaken, maar ook een beetje saai. Ik miste iets wat het een gerecht maakte, wat de ingrediënten verbond of zo.

Vrijdag

Ravioli met snijbonen, broccoli, pesto, amandelen en uitgebakken spek

Willem kookt vanavond. We wisselen dit normaal gesproken best wel af, maar deze week kwam het zo uit dat ik meer kookte. Ik vind dat niet erg, het is ook maar net hoe het loopt en wie er meer tijd en zin heeft om te koken. Dit was erg lekker trouwens, voor herhaling vatbaar. Ik zou wel iets willen om het spek te vervangen, het geeft wel lekker dat zoute randje en wat textuur, maar misschien is er iets vegetarisch wat het effect kan nabootsen.

Zaterdag

Bagels & Beans Awesome Prana bagel

Op zaterdag haal ik bij Bagels & Beans de Awesome Prana bagel. Ik vergat een foto te maken, deze komt van de Facebookpagina van Bagels & Beans. Ik geef een Structuurjunkie Masterclass in Amsterdam en vlak naast de locatie zat een B&B dus haalden daar even een gezonde bagel. Deze was echt lekker, met hummus, avocado, kiemen, dukkah en sla. Deze ga ik zeker nog eens eten.

PAATAAAAT

Zaterdag kom ik rond achten thuis en na een wandeling met Kees heb ik toch ineens best wel honger. Ik slinger de Airfryer aan en doe er wat frietjes en bitterballen in. Glaasje Chardonnay erbij, Temptation Island, mij hoor je niet. Patat kan ik echt altijd, elke dag eten.

Zondag

Zondagse lunch

Haha, dat eitje ziet er echt niet uit. Willem maakt een lekkere lunch op zondag. Nou ja, eigenlijk hoeft hij alleen het eitje te bakken en brood te roosteren, want die guacamole maak ik even. Guacamole met een eitje is gewoon zo’n lekkere combi.

Deze week ga ik twee keer uit eten, normaal gesproken is dat meestal één keer (of helemaal niet). Het kwam nu zo uit deze week en daar hoor je mij natuurlijk helemaal niet over klagen. Zondagavond ga ik een avond uitgebreid uit eten met een paar van mijn WSET3 wijnopleiding klasgenoten. We gaan naar het Pestengasthuys en we worden enorm in de watten gelegd.

Een lekker eetweekje was het wel! Ik probeer altijd een beetje af te wisselen wat we eten. Een tijdje geleden kookte ik bijna elke week hetzelfde en door zo’n box ga ik wel weer wat anders koken. Niks bijzonders of culinairs of zo, maar wel altijd lekker. Ik probeer gezond te koken en thuis kook ik zo veel mogelijk vegetarisch, maar ik heb niet echt ‘regels’ als het op eten aankomt.

Ik hoop dat je dit eens leuk vond om te zien! Enne, ik weet dat gezondheidsadviezen en dergelijke goed bedoeld zijn, maar ik zit er niet echt op te wachten. 🙂 Dankjewel!


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.

Gerelateerde artikelen

30 reacties
  1. Anne

    Leuk artikel! Wat mij betreft mag je dit vaker plaatsen, echt een fijne inspiratie 🙂

  2. Annemiek

    Heel leuk, mag je vaker doen! 👍🏻

  3. Kim

    Ik vind dit juist leuk om te zien! Vraag vaak aan familie en vrienden wat hun op tafel zetten want inderdaad, je valt vaak weer terug op hetgeen wat je kent en snel kan maken. Voor m’n gevoel eet ik standaard elke maandag rijst, elke dinsdag taco’s, elke woensdag soep etc etc. Soms kijk ik wel is op Pinterest voor recepten maar die duren me allemaal veel te lang, zijn te ingewikkeld of te duur waardoor ik maar weer kook wat ik kan haha. Van mij mag dit een vaste rubriek worden 😜

  4. Eva

    Dit is zo heerlijk om te zien. Bedankt voor de inspiratie!

  5. Lien

    Gerookte amandelen in plaats van spekjes!

  6. Lisa

    Tof om te lezen. Lekker veel inspiratie, dank je wel. En ik zeg soms hardop bah, bij de oesters en de gorgonzola 😉

  7. Farah

    Hi Cynthia,
    Wat een leuke rubriek! Dit mag je echt van mij erin houden. En wat een heerlijke maaltijden. Ik ben blij dat je hebt genoten en je enthousiasme hoor en voel ik gewoon. Geweldig.

  8. Anke

    Leuk om te zien! Geeft weer inspiratie 😉

  9. Marieke

    Ik zou bij de taco bowl wat meer kruiden gebruiken. De zoete aardappel met gerookte paprikapoeder bijvoorbeeld in de oven garen en dan de gebakken zwarte bonen met komijnpoeder (dat zit echt bijna altijd in Mexicaanse gerechten). Je kan ook (bij AH te krijgen) van la Morena de pot met chipotles in adobo sauce kopen. Onwijs lekker rokerige pittige smaak geeft dat. En dan heb je de bowl naar ‘the next level’ getild! Want de basis is prima!

  10. Sophia

    Patat ❤️

  11. Sophia

    Patat <3

  12. Alida

    Leuk om te zien wat voor gerechten je maakt. Ziet er goed uit! Ik heb al een langere tijd om de week een hellofresh box, hierdoor verval ik ook niet steeds in dezelfde gerechten en eet ik gevarieerd en gezond.

  13. Jose

    Haha ik zou niet eens durven om je een gezondheidstip te geven, het ziet er al heel uitgebalanceerd en lekker uit! Ik ben ook gek op eten en koken, maar mijn vriend en ik werken beiden 40 uur en hebben een uur reistijd. Daardoor is koken, samen met sporten, sociale verplichtingen, quality time, schoonmaken, en de rest van mijn leven, soms een uitdaging. Wat voor ons supergoed werkt is om voor twee dagen te koken. Maar dan wel iets wat echt heel lekker is. Vanavond maak ik bijvoorbeeld een vegetarische spaghetti bolognese met linzen van Jeroen Meus. Dan heb ik morgen een snel en simpel maaltje dat smaakt alsof ik een uur heb gekookt. En dan blijft er tijd over om even te sporten. En dat wijntje te drinken daarna, natuurlijk :).

  14. Lotte

    Vond alles er lekker uit zien, maar toen zag ik: tam konijn, wat zielig 🙁 dat is gewoon een huisdier 🙁

    • Cynthia Schultz

      Wat is het verschil tussen het eten van een konijn en een koe?

    • Lotte

      Lekker makkelijke reactie, maar inderdaad: allebei een dier. Ik eet overigens beide niet, maar je snapt toch wel dat er een verschil zit tussen ‘vee voor de slacht’ en een huisdier? Dan kan je ook de vraag stellen: ‘Wat is het verschil tussen een koe en Kees?’. Ook allebei dieren maar ik neem aan dat Kees binnenkort ook niet bij jou op het bord ligt.

    • Cynthia Schultz

      Maar Kees is mijn huisdier. Een tam konijn is geen huisdier en ook niet mijn huisdier. Daar zit het verschil.

    • lousaa

      Hahaha, goeie: wat is het verschil tussen een koe en Kees 🤣🤣🤣. Nou, dat Cynthia Kees niet zo snel zou eten en de koe wel, dus…

      Een tam konijn is overigens niet per se een huisdier dat je knuffelt. Het is een dier dat gehouden is door mensen en door slacht gedood is, geen dier dat in het wild geleefd heeft en door jacht gedood is.

  15. Audrey

    Mmm, dat ziet er goed uit! Ik eet eigenlijk bijna nooit guacamole, maar die zelfgemaakte versie van jou moet ik toch eens proberen!

  16. Meike

    Oehh, die oesters! Zo veel zin in ook, nu nog een gelegenheid en restaurant zoeken.. 🙂

  17. rachel

    heerlijk allemaal 😀 ik hou van dit soort blogpost 😀 en gezond of niet gezond cynth als je maar geniet dat vind ik het belangrijkste!!

  18. Anneke

    Ongevraagd gezondheidsadvies (natuurlijk met een dikke knipoog ;-)); lekker genieten van al dat lekkers!!! Je druk maken en stress hebben om iets essentieels als eten is zo zonde van je tijd en energie!!! Dat is pas ongezond!!
    Het ziet er allemaal super lekker (en gezond!) uit!!
    Als iemand die meer niet dan wel mag eten (en nee, dat is niet zielig, alleen jammer van de chocolademousse taart van onze lokale bakker ;-)) kan ik hier ook zeker wat inspiratie uit opdoen!!

    Cynthia; lekker artikel weer en blijf vooral lekker eten!! ❤️😘

  19. Marie-Anne

    Is altijd leuk binnenkijken bij iemand of het nu interieur is of meekijken op iemands bord. Deze week moeten/ mogen wij 3 keer uit eten gaan, ben benieuwd of het leuk blijft.
    Wat ik eigenlijk wou vragen, ben je tevreden van de airfryer, zijn de frietjes krokant en zou je de aankoop aanraden?

  20. Marjolein

    Nou, gewoon leuk om mee te kijken bij wat een ander eet!

    Fijne dag 🙂
    Marjolein

  21. Ingrid

    Ik vind het eigenlijk wel een leuk iets voor een vaste rubriek!! En dan misschien een keer wat andere mensen in je omgeving een week eten ’s avonds (bijv. je (schoon)ouders, broer, vrienden, Emmy etc).
    Heel leuk dit. Ik ben ook nooit echt creatief met koken, maar ik bestel regelmatig de HelloFresh box; dat vind ik onwijs lekker en makkelijk 🙂

  22. Ilona

    Heerlijk die papardelle ga ik vanavond ook maken!

  23. Bianca

    Dat ziet er echt heerlijk uit allemaal. Ik heb gelijk trek.

  24. Marloes

    Wat heb je heerlijk gegeten deze week! Ziet er goed uit 🙂

  25. Mirjam

    Leuk om eens te zien wat je eet in een week! Ik vind dat altijd erg interessant! Bedankt voor de inspiratie!