Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5

Ontbijt trifle met aardbeienjam

Ontbijt
10
min. bereiden
10
min. totale tijd

Het ontbijt: mijn favoriete moment van de dag. En morgen is het Moederdag, ideetje om je moeder te verrassen met een feestelijk ontbijtje? Vandaag heb ik een heel simpel recept voor je voor een ontbijt trifle en waarschijnlijk heb je alle ingrediënten al in huis.


Ingrediënten
2 personen
  • 300 gr yoghurt
  • 70 gr muesli
  • 3 el Hero aardbeienjam
  • 5 aardbeien
  • 1 handje blauwe bessen

Bereiding

Tip: Je kan deze trifle met zelfgemaakte muesli maken, maar je kan natuurlijk ook gewoon lekkere muesli in de winkel kopen.

  1. Neem twee mooie grote glazen of potjes en doe daar een eerste flinke eetlepel yoghurt in.

  2. Verdeel een laagje jam over de yoghurt. Doe dit een beetje voorzichtig, zodat je echt een mooi laagje ziet aan de zijkant van het glas.

  3. Verdeel hierover de aardbeien. Ik heb deze in stukjes gesneden zodat ze gelijkmatiger verdeeld zijn en je dit dus mooi aan de zijkant ziet.

  4. Hier overheen doe je vervolgens een eetlepel muesli. Je kan lekkere muesli kopen, maar je kan het ook zelf maken! Vet makkelijk en zo lekker. Check hier mijn recept daarvoor.

  5. Dit herhaal je vervolgens een keer: yoghurt, jam, muesli en fruit bovenop.

Leestijd

Door de laagjes en het mooie glas ziet dit er heel feestelijk uit en toch is het ontzettend simpel. Én: het is ook nog eens heel lekker. Je kan natuurlijk variëren met het soort fruit en jam, dat geeft meteen een heel andere uitstraling en smaak. Kleine moeite, groot resultaat! Ik ben zelf zo gek op de ochtenden, ik houd van rustig de dag beginnen met een lekker ontbijtje, een goede kop koffie… Daarna een stevige ochtendwandeling met Kees en dan kan ik energiek de dag beginnen. Een ontbijt als deze kan natuurlijk ook heel goed op een ‘gewone’ dag!

Fijne Moederdag!

Ben je benieuwd naar meer recepten met jam? Check dan hier alle Hero Jamstudio recepten!

Dit artikel is een samenwerking met Hero.

Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.