Sabine Koning - Cheesecake


Sabine Koning – Cheesecake
Gisteren lanceerde Sabine van Oh My Foodness haar derde kookboek: CHEESECAKE. Cheesecake is haar favoriete taart, als klein meisje bakte ze al Monchoutaarten (herkenbaar!) en als ze taart bakt, is dat meestal, jep, een cheesecake. Toen ze in Amerika de Cheesecake Factory bezocht, realiseerde ze dat cheesecake niet alleen maar Monchoutaart is of de standaard gebakken New York Cheesecake. Het is volgens haar júist een taart waarmee je helemaal los kan gaan, en dat is precies wat ze gedaan heeft in het boek.
Het staat ramvol met goede recepten, van een triple chocolate cheesecake tot creme brulee-cheesecakebars (of wat dacht je van een banoffee-cheesecake, prosecco-perzik-cheesecake of carrotcake-cheesecake?). Wat ik zelf ideaal vind is dat er ook erg veel tips instaan hoe je nou de perfecte cheesecake bakt en hoe je zelf smaken, bodems, vullingen en toppings kan combineren. Ik krijg meteen zin om te bakken – iets wat ik vroeger heel veel deed – en mijn buren en familie te verwennen met iets héél lekkers.
Je kan het CHEESECAKE boek van Sabine hier bestellen. Een must-have voor iedereen die van taart, zoet en natuurlijk cheesecake houdt.


Pop-up Cheesecake Cafe

Om de komst van dit nieuwe boek te vieren, runt Sabine vandaag (27 september) tot en met zondag (30 september) haar eigen Pop-Up Cheesecake Café in Fooddock in Deventer. Ze verkoopt acht verschillende soorten van haar zelfgebakken cheesecakes uit het boek, die je voor €2,75 per stuk kunt kopen.


Er is keuze uit maar liefst acht verschillende cheesecakes en je kan er op de volgende tijden terecht:
Donderdag 27 sept: 12.00 – 21.00 uur
Vrijdag 28 sept: 12.00 – 23.00 uur
Zaterdag 29 sept: 12.00 – 23.00 uur
Zondag 30 sept: 12.00 – 21.00 uur
Het is bij Fooddock in Deventer, Zuiderzeestraat 2. Sabine is er zelf elke dag de hele dag, dus de kans om haar te ontmoeten en natuurlijk haar creaties te proeven. Ik mocht tijdens de lancering twee cheesecakes proeven (een frambozencheesecake en een carrotcake-cheesecake) en ja, die waren gewoon goddelijk. Precies zoals een cheesecake moet zijn: met een smaakvolle, stevige bodem en een romige vulling.
Ik sprak Sabine in de aanloop naar deze week regelmatig via Instagram DM: ze liet op stories regelmatig zien hoe ze aan het bakken was en hoe haar huis volstaat met koelkasten en vriezers om alle taarten op te slaan tot het grote moment. Ze heeft maar liefst zestig taarten gebakken en had daar een heel strakke planning voor. Heerlijk om te zien hoe planmatig ze dit aanpakte én hoe ze er zelf ook nog enorm van genoot! Respect.




Dit wil je.
Sabine, ontzettend veel succes met de verkoop van je boek en natuurlijk met het runnen van je Cheesecake Café, geniet!