Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10

Mijn favoriete snacks

Waarom ik het artikel niet ‘de allerlekkerste snacks’ noem? Omdat sommige snacks niet de ALLERlekkerste zijn maar wél favoriet omdat ze gemakkelijk zijn of een bepaalde voedingswaarde hebben. Ik loop ze met je langs, the good and the ‘bad’!

Leestijd

Macarons
Ik ben er kritisch op, want een geweldige macaron is niet zo simpel. Juist daardoor, doordat je niet overal zomaar een heerlijke macaron kan kopen, wordt het ook specialer. Ik kan het niet altijd in huis hebben.
Maar, als ik ergens loop en ik weet dat er goede macarons zijn, reken er maar op dat ik er eentje neem. Of twee. Of drie. Dit vind ik ZO lekker!

Flipz
Voor velen een onbekend begrip. Voor mij de aller, maar dan ook de allerlekkerste snack die er bestaat.
Als je ze in tikt op Google; Flipz Pretzels, kun je de verpakking zien (ik heb ze nu niet in huis om te fotograferen en zomaar foto’s gebruiken mag niet).
Dit zijn zoute pretzeltjes, bedekt met een laagje chocolade. Jumbo heeft ook een eigen variant hiervan, en niet elke Albert Heijn verkoopt Flipz. Niet elke Jumbo verkoop hun variant erop. Helaas haha. Maar, je kan ze vinden als ze je wil. Ik vindt pretzels al een bijzonder lekker zoutje, maar in de combinatie met chocolade is dit echt hemels.

Zakjes met koekjes van AH
Albert Heijn heeft allerlei hersluitbare zakjes met kleine koekjes en wafeltjes nu in het koekschap. Ik ben vooral gek op de wafeltjes met witte chocolade in de roze verpakking, met gekleurde sprinkles erop haha. Deze zijn zo precies het perfecte hapje zoet bij de thee ’s avonds.

Popcorn
Het liefst zoet en zout gemengd, maar als ik moet kiezen dan zout. Je hebt ook mixjes, waar beide smaakjes op één popcorntje aanwezig zijn. Het merk Propercorn heeft dat bijvoorbeeld. Dit vind ik wel lekker, maar ik vind het lekkerder om echt een compleet zout popcorntje in mijn mond te hebben en daarna een zoete. Of andersom haha. Lekker specifiek hè.
In sommige bioscopen mengen ze dat nog voor je als je wilt, in Hengelo doen ze dat. In Enschede staan al kant en klare bakjes en dan moet je dus twee bakjes kopen. Als je ook zo gek bent als ik ben tenminste haha!

Nootjes
Ik lust alle nootjes eigenlijk wel en heb ook altijd een aantal potten op het aanrecht staan. Ik vind dit gewoon een ideale snack als je zo aan het einde van de middag trek krijgt. De meeste noten hebben ook veel voedingswaardes waar je wat aan hebt, daardoor vult het ook heel goed. Walnoten zijn geweldig bijvoorbeeld. Ik eet ze dan wel altijd ongezouten, omdat dit wel bedoelt is als een goede snack en geen verwen-snack. Als je snapt wat ik bedoel.
Maar ja, een gezouten macadamianoot is natuurlijk wel nog weer iets lekkerder haha.

Fruit
Easy one. Wie houdt er nou niet van fruit? Ja, die mensen zullen er ongetwijfeld ook zijn. Ik houd van AL het fruit, behalve papaya… daar ben ik niet gek op. Wij hebben altijd fruit in huis, als die fruitschaal leeg raakt dan weet ik dat het tijd is om naar de super te gaan. Bananen hebben we ALTIJD, en daaromheen kijken we een beetje naar het seizoen. In de zomer haal ik veel meloen en haal ik ook mijn lievelingsfruit; nectarines. Die vind ik echt het aller-aller lekkerst. Nu hebben we veel mandarijnen, en kiwi’s haal ik in fases haha.
In de vriezer hebben we altijd veel zakken met bevroren fruit voor smoothies. Blauwe bessen, aardbeien, mango, en dat meng ik dan met bevroren spinazie of boerenkool. Daarbij een beetje plantaardige melk, soms gewoon water, soms een beetje eiwitpoeder.

Ei
Een gekookt eitje is toch ook wel een ideale snack. Wij koken vaak een paar eitjes om de paar dagen zodat er wat ligt, maar in fases zijn we hier ook weer wat minder actief in. Luuk eet hem zo op, ik heb er toch wel zout bij nodig. Ik probeer te minderen in mijn zout inname maar … lastig haha.

Snack-groente
Ik eet ook graag stukken paprika, worteltjes, kleine tomaatjes, reepjes komkommer, etc. Ik koop dan niet persé de snack-groente variant hoor, zoals de mini-komkommertjes. Dat vind ik een beetje overpriced, terwijl ik een komkommer ook prima in stukken kan snijden haha.

Bananabread
Cynthia deelde ooit een recept voor haar bananabread, ik ging hier mee aan de haal en maak sindsdien mijn eigen variant hierop heel regelmatig. De helft eten we dan de dagen erna op, de andere helft vries ik in.
Zij maakt hem met banaan, ei, havermout en koekkruiden. Ik voeg daar nog walnoten, chiazaad, een beetje zout en honing aan toe. Bovenop strooi ik een mix van pompoen- en zonnebloempitten. Ik vind dit een ideaal ontbijtje, of een snack. Je krijgt gelijk allerlei goeie dingen binnen, het vult en het smaakt ook nog eens goed.

Repen
Ik zoek in de supermarkt meestal naar wat reepjes die ik niet schaar onder ‘koekje’. Nakd repen eet ik heel graag, maar als je niet teveel suiker in één keer zou willen dan bevat deze wel een bom dadels. Ik vind dat niet zo heel erg, ik vind het al lang fijn dat het alleen maar noten en gedroogd fruit bevat.

Rijstewafels/crackertjes
Als ik echt zin heb in een semi maaltijd, soms in de avond bijvoorbeeld of aan het einde van de middag, dan maak ik een crackertje of rijstwafel. Of in meervoud haha. Het liefst met kaas (liefde voor kaas) geprakte avocado, of wat vegetarisch beleg zoals vega pate of vega filet.

 

Dat waren wel zo een beetje mijn snacks. Ik eet ook wel eens chips of een kaasplank natuurlijk, maar dat zie ik meer als hele momenten en dat doe ik niet snel in mijn eentje. Daarom staan die hier niet bij. Deze snacks pak ik gewoon elke week wel eens, behalve de macarons natuurlijk. Hoop dat je het leuk vond! 


Emmy ter Horst

Een beetje prettig gestoord en geobsedeerd door sushi en mijn mini-me Novae. Ik hoop dat je mijn schrijfsels leuk vindt, mocht je me ook op Instagram willen volgen dan kan dat via @emmystudiomint :)