Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5

Lekker! – september

September was een héle lekkere maand. Ik at een heleboel lekkere dingen en ik laat je graag even meeproeven!

Leestijd

Voor een voorstelling in Carré gaan we eten bij In De Nok, het restaurant van Carré. Dit borrelplankje is echt top: verschillende soorten kaas, vleeswaren, rilette, olijven…

Alle vier nemen we daarna de tortellini met truffel en varkensvlees. Dit is niet normaal! De saus is zó romig en bevat genoeg truffel voor die heerlijke smaak, de tortellini is goed beetgaar en het varkensvlees (draadjesvlees) is zo mals dat het smelt op de tong. Wat een verrasing.

Ik maak een grote pan van ‘mijn’ veganistische pastasaus. Ik doe er megaveel groenten in en ik vries een deel in: altijd handig om in huis te hebben voor als er geen tijd of zin is om te koken. Ik maak dit met:

 • 2 pakken tomatenpassata
 • 2 tenen knoflook
 • 2 uien
 • 1 courgette
 • 2 paprika’s
 • 1 paksoi (dat doe ik er normaal niet door, maar had ik nu toevallig in huis en het smaakt er prima in)
 • 1 wortel
 • De Vegetarische Slager Rul Gehackt
 • peper
 • zout
 • een beetje gerookt paprikapoeder

Supergezond, erg lekker en ideaal om wat van in de vriezer te hebben.

Bij SugarHill in Arnhem at ik deze salade met venkel, gepofte biet en geitenkaas. Wat een TOP combinatie! Deze salade is echt voor mij gemaakt.

Op Terschelling eet ik bij WestCord Schylge zeebaarskroketten. Ik houd sowieso al van kroketten, maar deze zijn wel echt te gek. Zo krokant en dan die romige vulling…

In Berlijn eten we ramen bij Cocolo Ramen. Niet normaal hoe goed dit smaakte. Lekker zout, hartig, met buikspek en ei, en dan dat frisse van de bosui.

Ik geef een lezing bij de Rabobank Hardenberg, tijdens hun Pizza Night. Dit is een avond voor starters op de woningmarkt. Daar stond een pizzabakker echt té lekkere pizza’s te maken! Het is een cateringbedrijf, Viva la Pizza.

Willem en ik gaan voor de laatste keer ontbijten bij De Librije! Je kan dit helaas niet meer los boeken zonder dat je in het hotel slaapt. Het was weer een groot feest en we hebben er dus dubbel van genoten.

Even wat minder mooi, maar minstens zo lekker: echte oer-Hollands pot. Hutspot! De schnitzel is een vegaschnitzel van Valess met saté, die vind ik zo lekker, haha!

Lunchen in Berlijn bij Pacifico, een Aziatisch ‘Buns & Burgers’ restaurant. Dit is fantastisch! Willem neemt een hamburger met kimchi (gefermenteerde kool) en ik neem een bowl met allemaal groenten en buikspek. Om je vingers bij af te likken, echt.

Venkelrisotto met gerookte zalm. Het recept heb ik van de AH. Goed recept, en wat is venkel toch een fantastische groente.

Mijn favoriete lunch op dit moment: broodje brie met walnoten en honing uit de oven.

Ook heel lekker: ik ben eindelijk begonnen met mijn wijncursus! Oké, officieel was dat op 1 oktober, maar ik doe het nog bij de Lekker! van september. Dit wil ik al jaren doen en voor de zomer schreef ik me eindelijk in voor de WSET Level 1. Ik doe dit in Zwolle bij het Wijnhuis, maar boekte het bij de Wijnstudio, die bieden allemaal wijnopleidingen aan door het hele land. Ik doe deze cursus vier zondagmiddagen en het is echt de basis van wijn. Zowel van de geschiedenis, het proces van wijnmaken, wijn proeven en beoordelen, de verschillende streken en druivenrassen et cetera. Deze eerste zondag was ik helemaal ondersteboven van alle info en ik vond het zó ontzettend leuk! Ik heb nu al zo ontzettend veel geleerd, dat had ik niet verwacht.

Dit was mijn favoriete wijn van de eerste les.

We hebben zes wijnen geproefd en ook beoordeeld volgens de WSET proef- en beoordelingsmethode. Deze wijn is een Chardonnay uit 2013 uit de Languedoc. Volgens mijn eigen proefnotitie is dit een volle, droge Chardonnay met rijp fruit, karamel en getoaste tonen als vanille en hout met een lange afdronk.

Bedankt voor het meeproeven deze maand, tot oktober!


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.