Lekker! – september

September was een héle lekkere maand. Ik at een heleboel lekkere dingen en ik laat je graag even meeproeven!

Leestijd

Voor een voorstelling in Carré gaan we eten bij In De Nok, het restaurant van Carré. Dit borrelplankje is echt top: verschillende soorten kaas, vleeswaren, rilette, olijven…

Alle vier nemen we daarna de tortellini met truffel en varkensvlees. Dit is niet normaal! De saus is zó romig en bevat genoeg truffel voor die heerlijke smaak, de tortellini is goed beetgaar en het varkensvlees (draadjesvlees) is zo mals dat het smelt op de tong. Wat een verrasing.

Ik maak een grote pan van ‘mijn’ veganistische pastasaus. Ik doe er megaveel groenten in en ik vries een deel in: altijd handig om in huis te hebben voor als er geen tijd of zin is om te koken. Ik maak dit met:

  • 2 pakken tomatenpassata
  • 2 tenen knoflook
  • 2 uien
  • 1 courgette
  • 2 paprika’s
  • 1 paksoi (dat doe ik er normaal niet door, maar had ik nu toevallig in huis en het smaakt er prima in)
  • 1 wortel
  • De Vegetarische Slager Rul Gehackt
  • peper
  • zout
  • een beetje gerookt paprikapoeder

Supergezond, erg lekker en ideaal om wat van in de vriezer te hebben.

Bij SugarHill in Arnhem at ik deze salade met venkel, gepofte biet en geitenkaas. Wat een TOP combinatie! Deze salade is echt voor mij gemaakt.

Op Terschelling eet ik bij WestCord Schylge zeebaarskroketten. Ik houd sowieso al van kroketten, maar deze zijn wel echt te gek. Zo krokant en dan die romige vulling…

In Berlijn eten we ramen bij Cocolo Ramen. Niet normaal hoe goed dit smaakte. Lekker zout, hartig, met buikspek en ei, en dan dat frisse van de bosui.

Ik geef een lezing bij de Rabobank Hardenberg, tijdens hun Pizza Night. Dit is een avond voor starters op de woningmarkt. Daar stond een pizzabakker echt té lekkere pizza’s te maken! Het is een cateringbedrijf, Viva la Pizza.

Willem en ik gaan voor de laatste keer ontbijten bij De Librije! Je kan dit helaas niet meer los boeken zonder dat je in het hotel slaapt. Het was weer een groot feest en we hebben er dus dubbel van genoten.

Even wat minder mooi, maar minstens zo lekker: echte oer-Hollands pot. Hutspot! De schnitzel is een vegaschnitzel van Valess met saté, die vind ik zo lekker, haha!

Lunchen in Berlijn bij Pacifico, een Aziatisch ‘Buns & Burgers’ restaurant. Dit is fantastisch! Willem neemt een hamburger met kimchi (gefermenteerde kool) en ik neem een bowl met allemaal groenten en buikspek. Om je vingers bij af te likken, echt.

Venkelrisotto met gerookte zalm. Het recept heb ik van de AH. Goed recept, en wat is venkel toch een fantastische groente.

Mijn favoriete lunch op dit moment: broodje brie met walnoten en honing uit de oven.

Ook heel lekker: ik ben eindelijk begonnen met mijn wijncursus! Oké, officieel was dat op 1 oktober, maar ik doe het nog bij de Lekker! van september. Dit wil ik al jaren doen en voor de zomer schreef ik me eindelijk in voor de WSET Level 1. Ik doe dit in Zwolle bij het Wijnhuis, maar boekte het bij de Wijnstudio, die bieden allemaal wijnopleidingen aan door het hele land. Ik doe deze cursus vier zondagmiddagen en het is echt de basis van wijn. Zowel van de geschiedenis, het proces van wijnmaken, wijn proeven en beoordelen, de verschillende streken en druivenrassen et cetera. Deze eerste zondag was ik helemaal ondersteboven van alle info en ik vond het zó ontzettend leuk! Ik heb nu al zo ontzettend veel geleerd, dat had ik niet verwacht.

Dit was mijn favoriete wijn van de eerste les.

We hebben zes wijnen geproefd en ook beoordeeld volgens de WSET proef- en beoordelingsmethode. Deze wijn is een Chardonnay uit 2013 uit de Languedoc. Volgens mijn eigen proefnotitie is dit een volle, droge Chardonnay met rijp fruit, karamel en getoaste tonen als vanille en hout met een lange afdronk.

Bedankt voor het meeproeven deze maand, tot oktober!


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.

Gerelateerde artikelen

19 reacties
  1. Daniëlle

    Wat een heerlijke rubriek is dit toch! Die salade bij Sugar Hill ziet er zeker fantastisch uit!

  2. Babette

    Oh héérlijk deze rubriek. Net zo fijn als die filmpjes van tasty achter elkaar kijken op facebook. En dat vindt ik zelf een groot compliment.

  3. Britt

    Wat een lekkere dingen! Ik ben heel benieuwd naar je cursus!

  4. Yvonne

    Over wijn gesproken: ik vond rode wijn nooit lekker, tot ik een keer op vakantie was en een wijn probeerde bij een restaurant. Echt…die rode wijn is GODDELIJK. Ik raad ‘m iedereen aan. Het heet ‘Relax cool red’ en het is een prachtige rode fles. Je kunt ‘m ook koud drinken. Het is nergens in de winkel te koop, alleen bij groothandel of online: ik bestel ze altijd bij lekkerflesjewijn.nl. Echt een traktatie! Vooral in combinatie met pizza, pasta of blokje kaas of noten.

    • Yvonne

      Ter aanvulling: het is niet te droog of te zoet, deze wijn is gewoon precies goed. Voor iedereen drinkbaar.

  5. Kim

    Wij houden duidelijk van dezelfde gerechten. Echt ontzettend lekker ziet alles eruit! Wist je trouwens dat ze bij de Lidl wijnen verkopen die je bij de slijter voor veel duurder koopt? Deze zijn echt het proberen waard als je van wijn houdt!

  6. Minka

    Wat heerlijk allemaal! En wat cool dat je bent begonnen met de wijncursus. Hoop dat je tussendoor er wat over wilt/kan schrijven? Of pas als je helemaal klaar bent? Ik hoop ook een goede cursus in de buurt te vinden maar is niet makkelijk vooralsnog…

    • Kim

      Dat lijkt mij ook super ja om daar meer over te lezen!

  7. Sija

    Ooooh wat heb je weer lekker gegeten! De gerechten van De Librije zien er echt geweldig uit. Je pastasaus ziet er ook heerlijk uit, die wil ik wel eens maken.

  8. Yolanda

    Ziet er allemaal lekker uit. Gepofte biet kende ik al in combi met geitenkaas maar nog niet samen met venkel. Dat en de risotto met venkel en zalm ga ik zeker zelf eens proberen !

  9. Marije

    Oooh krijg helemaal trek van deze blogpost. Heerlijke gerechten zeg!

  10. Sarah

    Hee Cynthia, ik wilde even zeggen dat ik dit ZO’N leuke rubriek vind! Iedere maand geniet ik weer mee met alle lekkere dingen die je maakt en proeft. Het toetje in de vorm van een banaan vind ik er echt te gek uit zien. Keep up the good work!! x

  11. Majorie

    Wat ziet het er allemaal heerlijk uit! Leuk dat je een fijne afwisseling hebt tussen ‘eigen’ gerechten en gerechten ‘buiten de deur’! 🙂

  12. Annet

    Oh wat een lekkere dingen allemaal!!
    Krijg meteen zin om vanavond wat lekkers te maken!!

  13. Kirsty

    Je wijncursus klinkt heel leuk! En de wijn die je beschrijft klinkt ook goed. Sowieso heb je veel lekkere dingen gegeten deze maand als ik dit zo zie!

  14. Liset

    Haha, wat grappig een heel artikel met eten! Het ontbijt bij de Librije ziet er prachtig uit. Het lijkt wel kerst! Kan me voorstellen dat je daar goed van genoten hebt.

  15. Mar

    Ik krijg er honger van haha. Wat zal mijn smoothie als ontbijt tegenvallen straks haha. Heerlijke dingen heb je gegeten zeg!

  16. Willemse

    Ik zat te ontbijten terwijl ik dit las, maar ik krijg er gewoon nog meer honger van ;-P