Landgoed de Holtweijde + Restaurant ’t Spieck

Restaurantbespreking

Als je eens een weekend compleet wilt ‘uitchecken’, wakker wilt worden door fluitende vogeltjes of gewoon een avond heerlijk wilt eten, heb ik een tip voor je: Landgoed de Holtweijde en Restaurant ’t Spieck. Laatst gingen Willem en ik hier een weekend heen en dat wil ik vandaag graag met je delen.

Landgoed de Holtweijde + Restaurant ’t Spieck
Spiekweg 7
7635 LP Lattrop
Kaart
37
3 gangen Bib Gourmand

Leestijd

Landgoed de Holtweijde

Landgoed de Holtweijde ligt in Lattrop-Breklenkamp in Twente, dichtbij de grens met Duitsland. Middenin de natuur, bij bos en groen, vlakbij Ootmarsum en Denekamp. Voor mij is het vooral een plek met alle rust en ruimte, waar je niks hoeft en waar geen grote winkelstraten lonken. Het landgoed is sinds 1973 een hotel, daarvoor was het een theeschenkerij. Er zijn heerlijke comfortabele kamers, maar ook cottages, landhuis suites en ‘de bosuil’, een huisje in het bos waar je totaal tot rust kan komen.

Te relaxed om hier een nacht (of meer!) te slapen, maar je kan natuurlijk ook richting Twente voor een avond goed eten. In Restaurant ’t Spieck, bekroond door Michelin met een Bib Gourmand, kan je terecht voor een heerlijke avond tafelen. Met uitzicht op de koeien die verderop in de wei staan.

Eten bij Restaurant 't Spieck

Restaurant ’t Spieck is heel knus en gezellig ingericht, je waant je op een oude Saksische boerderij, inclusief uitzicht op het weiland met koeien. De haard knettert, de stoelen zijn zacht en comfortabel (geloof me, als je gaat zitten wil je niet meer weg) en als je omhoog kijkt zie je de oude balken die ongetwijfeld honderden jaren oud zijn.

We starten met een wijntje (van de heel uitgebreide wijnkaart) en een biertje bij de haard. Willem gaat voor een biertje uit Ootmarsum, Othmar, ik neem een Torrontes uit Argentinië. Later blijkt dit een van mijn favoriete wijnen te zijn, de Torrontes van Chakana. Deze is heel bloemig en fruitig, vol van smaak en body.

Bij ons drankje krijgen we twee amuses. De eerste is een panna cotta van basilicum met tomatenchutney en buffelmozzarella. De mozzarella komt van een boerderij uit de buurt. De smaak is romig, zacht en vol (vettig), lekkere combi met de frisse panna cotta en tomaat. Klassieker: een beetje als een caprese. De tweede amuse is eendenborst met een salade van couscous. Fris, licht en gewoon lekker.

Wij gaan voor het Bib Gourmand driegangenmenu. Je kan elke gang kiezen uit twee gerechten en ze spreken ons allemaal heel erg aan! Dit menu kost €37. Er is ook een viergangenmenu (€55), vijfgangenmenu (€67,50), zesgangenmenu (€82,00) en een zevengangenmenu (€92,50). Je kan natuurlijk ook a la carte eten, voorgerechten zijn tussen de €14,50 en €23,75, hoofdgerechten zijn tussen de €27,50 en €34, nagerechten zijn tussen de €13 en €14,50. Het is dus kostentechnisch een stuk beter om een menu te kiezen, maar als je alle keuze wilt hebben, is a la carte natuurlijk een beter idee.

We starten met een steak tartare.

Willem en ik konden beiden de steak tartare niet weerstaan. Dit is een handgesneden steak tartare van diamanthaas die nog wat bite heeft, met gefrituurde eidooier, cipollini uitjes (uitjes in zoetzure balsamico-azijn), en balsamico-azijn. Wat een waanzinnige steak tartare is dit. Zoveel smaak in elke hap! Romig, zoet, zuur, lekker veel textuur door het eigeel in het krokante jasje en de uitjes: te gek. Zo vind ik een steak tartare zó goed, als er lekker veel verschillende smaken en texturen bij zitten.

We drinken hierbij een rosé, de Petula Luberon 2017, een heel frisse rosé met smaken van aardbei, mango en bessen. Persoonlijk had ik een iets meer uitgesproken wijn gekozen bij de steak tartare omdat hier ook meer uitgesproken smaken in zitten, maar het was zeker geen slechte combinatie.

Ons hoofdgerecht is lamsgebraad met persillade (een mengsel van fijngehakte peterselie en knoflook), parelcouscous, Ras el Hanout, tomatenpolenta, courgette, aardpeer, tijm en limoen. Alles hieraan is gewoon heel erg lekker. Het lam is perfect gegaard en de garnituren zijn fris en vol van smaak. De groenten geven het gerecht wat meer bite. Het is niet heel spannend of verrassend, maar dat hoeft voor mij ook niet om gewoon héél lekker en goed te zijn.

We bestellen hierbij huisgemaakte friet met truffelmayo en hier kan ik wel emmers van mee naar huis nemen. Ik wil bijna krachttermen invoegen om te beschrijven hoe lekker dit is. Krokante, versgebakken frietjes met romige mayo met verse truffel. Echt, draag me weg.

Hierbij drinken we Altos d’Oliva Gran Reserva 2007. Dit is een rode wijn uit Catalonië, Spanje. Deze wijn is gemaakt van Cabernet Sauvignon, Tempraniloo en Garnacha en smaakt naar zwart en rood fruit, is vrij zuur (maar dat is heel lekker), vanille en eikenhout. Dit vind ik echt een topcombinatie met het gerecht.

Willem en ik besluiten de desserts te delen voor maximaal plezier: hij gaat voor het kaasplankje en ik voor de mousse van malibu met ananas. Na het hoofdgerecht wordt ons verzocht mee te gaan naar de keuken om de kaas uit te zoeken. Ontzettend leuk om op die manier een kijkje in de keuken te kijken. En: zelf je kaas kiezen. Ik kon dus voor de tweede keer weggedragen worden.

De combinatie die we hebben gekozen staat me niet meer zo heel goed bij (en deze vergat ik te noteren), maar ik weet wel dat er epoisses bij zat… Het was allemaal zó lekker en dan die druiven en noten erbij: top.

We kiezen hier allebei een port bij van Dow’s. Ik ga voor de Dow’s Old Tawny Port, deze is 20 jaar in eiken gerijpt. Willem gaat voor de Dow’s Late Bottled Vintage 2011, dit is een port die tussen de 4 en 6 jaar op eiken gerijpt wordt. Ik ben gek op port bij kaas: zo lekker zoet, stroperig, rozijnen, karamel.

Het dessert dat we delen: mousse van malibu, gemarineerde ananas, creme van melk en witte chocolade met ijs van laos.

Het drankje hierbij is de Alvear Moscatel, een witte dessertwijn van de muskaatdruif. Die muskaatdruif ruik en proef je heel goed, samen met rijp fruit en vijgen. Het is een hele zoete, frisse wijn die niet te stroperig is. Deze zou ik ook weleens bij een zachte blauwe kaas willen proeven!

Na het dessert bestellen we koffie en daar krijgen we nog meer zoetigheden bij. We mogen kiezen van een enorm dienblad met allemaal soorten friandises. Ik ga voor een macaron, fudge, pindarotsje en een truffel.

Wat een ontzettend goed diner. Alles smaakt lekker, de wijn-spijscombinaties vond ik erg goed (al had ik bij de steak tartare zelf iets anders gekozen), de bediening is vriendelijk, relaxed en kundig. We hebben enorm genoten van deze avond en gaan zeker nog eens eten bij ’t Spieck, het is fantastisch.

Slapen bij Landgoed de Holtweijde

Na het diner konden we zo naar onze kamer rollen om daar heerlijk te slapen in een énorm bed. Landgoed de Holtweijde heeft vele suites en cottages, allemaal met uitzicht op groen en met een natuurlijke wekker: vogeltjes.

Wij sliepen in deze enorme Schotse Royal Suite met gigántisch bed en fijn terras.

Naast deze Schotse suites kan je bij de Holtweijde ook logeren in de nieuwe gerenoveerde Junior Suites:

Je boekt zo’n kamer vanaf ongeveer €120 per nacht, voor het uitgebreide ontbijtbuffet komt er €19,50 pp bij.

Als je zin hebt in een weekendje rust en ruimte en héérlijk eten, kan ik Landgoed De Holtweijde van harte aanraden. Maar ook voor alleen het diner is Restaurant ’t Spieck absoluut de moeite waard. Ik zit al te kijken wanneer ik weer ga…

Ik ben uitgenodigd door Landgoed de Holtweijde voor dit weekend.

Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.

Gerelateerde artikelen

35 reacties
  1. Eva

    Oh ziet er heerlijk uit. Zijn jullie ook al eens gaan eten bij Huisje James in Apeldoorn? Vond ik echt super en lijkt me ook echt iets voor jullie.

    • Cynthia Schultz

      Nee, maar komt bij deze op mijn lijstje 😉

  2. Tamara

    Hoi Cynthia,
    leuk geschreven blog. Zelf ben ik in oktober 2016 met een vriendin op uitnodiging naar de Holtweijde geweest. Zelfde soort diner, overnachting en heerlijk weekend gehad. Echt een heerlijk weekend gehad. Alleen die rust al. Ik vond het zwembad zelf ook top. Lekker groot.
    Wat jammer is, is dat mensen die blogs lezen niet (altijd) beseffen hoeveel tijd het kost om een goed artikel te schrijven, foto’s te bewerken en een alles af te ronden. Als je dat in uren meet in ruil voor een review, valt alles echt wel mee. Het idee is vaak dat bloggers alles krijgen, maar de tijdsinvestering die je stopt in content is ook enorm groot. Ga vooral door met te doen en schrijven waar je blij van wordt. Dan is zoveel waard.

  3. Melody

    Parkhotel de Wiemsel in Ootmarsum kan ik je ook zeer zeker aanraden!

    • Cynthia Schultz

      Ja, dat heb ik vaker gehoord! Willem is daar weleens geweest. Staat op het lijstje!

  4. Annemiek

    Ik snap de kritiek totaal niet. Ik hou niet van dit soort eten (doe mij maar een eetcafé met meer frietjes ;-)) maar ik vind het nog steeds leuk om te lezen en kijken. Je schrijft leuk en eerlijk. Natuurlijk is het reclame maar wat is daar mis mee? Daarom nodigen ze je ook voor uit. En als iets wat minder is zeg je het ook. Ga wat anders doen als je je zo ergert. Het lezen van bijna alles op je website ontspant mij en je vlogs vind ik ook leuk. Ik heb namelijk burn-out klachten. Ik ben erg enthousiast! 😊

  5. Annet

    Leuk! Ik had dit hotel nog op mijn lijstje staan en leuk om zo even een voorproefje te zien. Ik moet wel zeggen dat qua sfeer het mijn vooral voor de koudere maanden aanspreekt. Lekker bij de open haard met een wijntje! 🍷😊

  6. Mieke | mieksmind

    wat ziet het eten er heerlijk uit! de frietjes zijn wel wat weinig? dan zou ik al 3 porties bestellen haha. De Schotse kamer spreekt mij minder aan. ik zou dan eerder voor een andere suite gaan.

  7. Eline

    Heerlijk dit soort artikelen, ik hou enorm van nachtjes weggaan en door jou beleef ik dat nu even 🙂 Misschien dat we hier nog even heengaan voordat de baby er is…

  8. Helen

    De Holtweijde, zoooo heerlijk! Ik woon in de buurt, en dit is een van onze favoriete plekken! We gaan bijna om de maand naar de Holtweijde voor het maandmenu. Elke keer is het weer een aangename belevenis, elk hapje wat je eet is zo heerlijk. In elk gerecht probeer ik de “zoetjes, zuurtjes, krokantjes enz.” Te ontdekken. Fijn dat jullie zo hebben genoten.

  9. Anke

    Ik vind het een erg leuk artikel! Kleine kanttekening: probeer wel gewoon kritisch te blijven in een artikel. Als je beschrijft ‘we bestelden friet met truffelmayo’, en ik zie een foto waarbij zichtbaar is dat je misschien net tien frietjes geserveerd krijgt vind ik dat wel een beetje vreemd..

    • Cynthia Schultz

      Thanks! Ik snap wat je bedoelt. Als ik in een ‘normaal’ restaurant waar ik even een hapje eet ben tien frietjes krijg zou ik inderdaad niet tevreden zijn. Dit was wel wat anders moet ik zeggen. We hadden het bij andere tafels gezien dus we wisten wat we konden verwachten 🙂 het was waanzinnig lekker en juist zo’n kleine portie (moet wel zeggen dat de frieten heel dik en groot waren) kan ik persoonlijk heel erg waarderen, ook omdat we vier gangen aten. Dan krijg je meer toch niet op. Het is daarnaast ook een wat chicquer restaurant dus dan verwacht ik zo’n portie eerder dan een enorme bak friet.

  10. Annette

    Wat komt ontzettend leuk om over de Holteweijde te lezen! Ik ben hier twee keer geweest samen met mijn man. De tweede keer als een soort van Honeymoon. Toen ook een suite geboekt. Geweldige service en heerlijk gegeten. De jaarplan was inderdaad geweldig. Ik zou graag nog een keer teruggaan!

    • Annette

      Kaasplank bedoel ik natuurlijk… stomme autocorrectie.

  11. Irene

    Hi Cynthia,

    Wat een fijn artikel zeg! Het inspireert weer om een nachtje weg te gaan. Lekker geschreven en je oprechte enthousiasme werkt aanstekelijk. Ik vind je blog echt zo leuk geworden sinds je over gegaan bent naar cynthia.nl!

    Groetjes en een fijn weekend!

    Irene

  12. Matanja

    Wat ziet dat er allemaal heel aantrekkelijk uit zeg……..
    Mooie kamers (ook lekker ruim zo te zien), lekker eten en lekker in de bossen , ik ga snel een kijkje nemen op google want dit vind ik wel heeel aantrekkelijk om lekker een weekendje in alle rust te verblijven, I love it

  13. Ier

    Ziet er alles bij elkaar genomen goed uit, maar ik vind het hoofdgerecht meer passen bij een bistro dan in een (toch wel) prijzig menu. Lijkt alsof daar minder aandacht aan is besteed dan bij het voor- en nagerecht.

  14. A

    Wat een ongelooflijk stoffige zaak en ook de gerechten passen meer in de jaren 70-80 van de vorige eeuw dan in het nu. Ik vind het geen aanbeveling ondanks al het gejubel in de tekst. Ook de wijnen zijn stoffig en dat kan echt heel veel spannender, maar goed ook daar is kennelijk een markt voor.

    • Marlies

      Eens. Evenals het beschrijven ervan. Wat een langgerekte lap tekst..! Leest voor mij echt niet fijn, maar goed. Next time better

  15. Pim

    Ik ga niet met modder gooien, maar ik merk ook dat je site me steeds minder aanspreekt. Ik houd het bij mezelf, maar vind het wel jammer want ik las je site altijd graag.

    • Vera

      Ik sluit me bij je aan.
      Jammer dat er altijd reclame moet worden gemaakt.
      Altijd maar weer: dit heb ik aangeboden gekregen.

  16. rachel

    nou echt draag mij ook maar weg moahaha wat ziet dat er lekker uit!!

  17. Arnie

    Ik denk niet dat ik er ooit heen zal gaan (uit eten gaan bij dit soort restaurants blijft lastig als vegan + ik heb een beperkt budget), maar vond het toch een erg leuk artikel om te lezen! Het heeft me namelijk wel geïnspireerd om ook eens in Nederland een weekendje weg te gaan. Fijne dag!

  18. Naomi

    Mag ik een kritische vraag stellen? Ik vind het goed dat je aandacht besteed aan minder vlees eten, vind je het dan niet tegenstrijdig om in een restaurant wel vlees te eten? Of kies je dan wel voor een restaurant dat diervriendelijk(er) vleest serveert?
    Deze vraag/opmerking is oprecht niet vervelend bedoelt. Ik eet nu zelf sinds een jaar vegetarisch en ik zondig ook wel eens, maar dan kies ik ervoor om vlees (of vis) te nemen waarvan ik weet dat het van acceptabele kwaliteit is…

  19. Marianne

    Opmerkelijk hoe verschillend een blogpost geïnterpreteerd kan worden. Ik las het als een enthousiast verslag van een weekend waarin alles klopte: het gezelschap, de locatie, het eten, de bediening, de kamer, de rust. En ik ben blij dat ik het op die manier lees want ik geniet van dit soort enthousiaste verhalen en vind het heerlijk om mijn dag daarmee te beginnen. Als ik naar de prachtige foto’s kijk dan zie ik mezelf er al rondlopen 😎. Dus dank je wel Cynthia, ik ben blij dat je daar zo’n heerlijk weekend gehad hebt met Willem en ik onthoud deze tip voor een weekendje weg.

    • Renée

      Helemaal mee eens, welke kansen je ook creëert of krijgt, geniet ervan!

  20. Claire

    Het is misschien wel flinke reclame maar ik vind dat wel fijn om te lezen. Elke blogger/influencer heeft zo zijn of haar specialiteiten, ik zie dit liever dan dat er even wat dure cremes langsflitsen op instagram, waar je niks wijzer van wordt. Bij Cynthia krijg je kwaliteit, altijd verzorgde teksten en foto’s, en daar mag ze van mij haar centjes mee verdienen.

  21. Judith

    Ik heb niet geteld hoe vaak je de naam van het landgoed beschreef maar wat een vreselijke en veel te gedetailleerde reclame is dit weer geworden ipv een blogpost.
    Ik begon gewoon lekker met lezen en dacht na de tweede alinea… Nee… Irritant promoverhaaltje dit.

    Je site was mooi met originele beschrijvingen van producten, leuke dingen die je deed etc.
    Maar dit is een groot hoereren voor geld van jezelf geworden geloof ik. Je moet en wil er lekker van rondkomen, dat snap ik wel, maar het is volledig uit balans en voegt zo echt niets meer toe zoals inmiddels vele blogs/sites die er zijn. Wat een oppervlakkige leegheid.
    Jammer!

    • Fenemine

      Voel je je nu beter nu je iemand waarschijnlijk een rot gevoel bezorgt, gewoon omdat het makkelijk is zo online? Hopelijk ben je tegen de rest van de mensen die je vandaag ziet wel aardig.

    • rachel

      sluit mij even aan bij Fenemine. En dit haar werk, en als jij haar werk niet kan of wil waarderen waarom lees je het dan nog? Zoek dan sites die voor jou geen oppervlakkige leegte hebben 😉

    • nora

      Ik weet dat artikelen over restaurants me niet interesseren dus ik lees niet verder. Dat zou ik iedereen aanraden te doen in plaats van te ergeren.

      Aan de andere kant snap ik wel waar de kritiek vandaan komt. Het is artikel komt over als een langgerekte advertorial.

    • Barbara

      Judith, lees het lekker niet als het je niet bevalt. Doei !

    • Annet

      Leegheid?? Grappig hoe mensen dit toch zo verschillend zien. Leegheid is nou helemaal geen woord dat ik met Cynthia associeer. Maar ga beter sites lezen die jou voldoening geven ipv zo je gal te spuwen. Daar heeft echt niemand wat aan!

    • Jessica

      Reclame? Hahaha, is dat hoe je een beschrijving van een leuk weekend noemt? Nou, als het een reclame promopraatje was geweest had er wel meer in gestaan dan de paar kamers die zijn genoemd en het restaurant…..kijk gerust op de website voor de echte details.
      Lieve Cynthia, heerlijke blog. Ik ga hier binnenkort ook naartoe. Wel op jouw aanraden en die van Sanny waar je eerder mee hier naartoe bent geweest! Heerlijk een paar dagen in de watten gelegd te worden!