Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5
Audrey Hepburn High Tea bij

Hotel des Indes

Restaurantbespreking

Hotel des Indes in Den Haag is echt een icoon en ze staan bekend om hun legendarische high tea die je in vier gangen krijgt en die 2,5 uur duurt. Op dit moment hebben ze een speciale ‘Givenchy: To Audrey With Love’ high tea, geïnspireerd op de tentoonstelling die nu in het Gemeentemuseum te zien is.

Hotel des Indes
Lange Voorhout 54-56
2514 EG Den Haag
Kaart
39 - 41
voor een high tea

Leestijd

Als iemand de kunst van ’treat yourself’ beheerst, ben ik het wel. Ik ben gek op uitgebreide diners, gezellige lunches en natuurlijk ook high teas. Urenlang theedrinken, hapjes eten en kletsen. Tot 26 maart 2017 kan je bij Hotel Des Indes in Den Haag een speciale ‘To Audrey With Love’ high tea of arrangement boeken. Dit ter ere van de ‘Givenchy: To Audrey With Love’ tentoonstelling die nu in het Gemeentemuseum in Den Haag te zien is. In Des Indes vind je op de eerste verdieping een klein voorproefje van deze tentoonstelling.

Hotel des Indes

Een paar weken geleden ging ik naar Den Haag om voor het eerst te slapen bij Hotel des Indes en natuurlijk om de high tea te proberen. Hotel Des Indes is een hotel met een rijke historie: het is een van de oudste hotels van de stad. In 1858 liet Baron van Brienen van de Groote Lindt en Dortsmunde het herenhuis bouwen voor anderhalve ton puur goud. Hij woonde op landgoed Clingendael, maar hij wilde ook een fijne plek waar hij grote feesten kon geven. Het pand was dus niet eens zijn huis, maar een plek waar hij gasten ontving en feestjes vierde! Sinds 1881 is het een hotel, waar gasten sliepen als Audrey Hepburn, Igor Strawinsky, Michael Jackson, Theodore Roosevelt, Winston Churchill en Prince. Op de plek waar nu de high tea wordt geserveerd, was een grote rotonde waar de koetsen van de gasten vroeger werden neergezet.

Het hotel ademt luxe en historie, het is heel klassiek ingericht en heel veel oude elementen zijn bewaard gebleven. De kamers zijn heel knus en warm en zijn net zo klassiek als de rest van het hotel. De persoonlijke service valt mij meteen op, het personeel is erg vriendelijk en wil je overal bij helpen en vertellen graag over de geschiedenis van Des Indes.

De high tea

Ik kom voor de high tea, die we zaterdag om twee uur doen. Door de jaren heen heb ik vaker high teas gedaan en meestal krijg je een etagère met allemaal lekkers en een pot thee. De high tea bij Des Indes is anders: je krijgt hem in vier gangen en bij elke gang krijg je een bijpassende thee. Vooraf  champagne en na de derde gang een cocktail. Door de gangen ben je zo’n 2,5 uur zoet (pun intended).

Audrey Hepburn High Tea bij Hotel des Indes

We beginnen hartig! Je ziet van links naar rechts vitello tonnato, zalmtartaar met mangocompote, blanc manger met paling en koffie-emulsie, carpaccio sandwich en crostini met tapenade.

Het zijn echt kleine hapjes en hoe verder de high tea vordert, hoe blijer we er mee zijn! Het zijn allemaal lekkere mini gerechtjes. Mijn favoriet van deze vijf is de crostini met tapenade.

Audrey Hepburn High Tea bij Hotel des Indes

De tweede gang is warm hartig met een vichyssoise, ossobucco en gnocchi a la romana.

Deze soep is zo lekker! Een vichyssoise is een soep van prei en die is zo romig en zacht; ik zou er zo een hele kop van kunnen eten. De ossobucco smelt op mijn tong en is top in combinatie met de krokante polenta. Gnocchi a la romana is een heel traditioneel Italiaans gerecht op basis van griesmeel. Dit is de eerste keer dat ik het eet en het is heerlijk: zacht, licht zout en kazig.

Audrey Hepburn High Tea bij Hotel des Indes

Tijd voor zoet! Chocoladetaart en een blueberry muffin.

Audrey Hepburn High Tea - conclusie

Zo, wat hebben we genoten van de high tea! Het is méga uitgebreid, chic en alle hapjes zijn echt mini gerechtjes op zich. De combinatie van zoet met hartig is heerlijk en de bijpassende theesoorten smaken goed en  smaken heel speciaal. Ik vind het zeker een aanrader om te doen als je eens een wat chiquere high tea wilt proberen. Dit was mijn eerste high tea die zo luxe was en dat was echt fantastisch. Daarnaast is Hotel Des Indes echt iconisch en is het erg tof om er eens te zijn.

De high tea kan je los boeken voor €39, in het weekend voor €41 per persoon. De high tea bestaat uit vier gangen, bij elke gang hoort een bijpassende thee, én je krijgt een glas champagne én de ‘My Fair Lady Cocktail’. Je kan hem ook boeken in een arrangement: Deze kost €275 voor twee personen, dit is inclusief een overnachting in Hotel Des Indes, het uitgebreide ontbijtbuffet, de ‘Givenchy: To Audrey With Love’- high tea en twee tickets voor het Gemeentemuseum. Bij dit arrangement krijg je een Givenchy-cadeau.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.