Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5

Gegrilde caprese salade

Hoofdgerecht
25
min. bereiden
25
min. totale tijd

Caprese is een van mijn favoriete salades: tomaat, basilicum en mozzarella. Ik eet het graag en vaak. Laatst kwam ik een variant op deze topper tegen: met gegrilde groenten en little gem sla. Super lekker, makkelijk en net weer even wat anders.


Ingrediënten
2 personen
 • 1 bol buffelmozzarella
 • 2 little gem sla kropjes
 • 2 paprika's
 • 300 gr trostomaten
 • 15 g verse basilicum
 • 2 el goede, stroperige, zoete balsamico-azijn
 • 2 el olijfolie
 • 1 snuf peper en zout

Bereiding

Tip: Wil je deze maaltijd iets vullender maken? Doe er dan wat geroosterde pitjes en zaadjes bij, of een stuk versgebakken ciabattabrood.

 1. Zet je grillpan op het vuur, of steek de barbecue aan. Ik heb een contactgrill waarop ik naast tosti’s altijd groenten grill. Heel handig, want je grilt de groenten meteen aan beide kanten. Zorg dat je pan of barbecue goed heet wordt.

 2. Snijd alle groenten in stukken: de tomaten door de helft, de paprika in grove repen en de little gem door de helft of in vier stukken. Sprenkel er wat olijfolie over.

 3. Grill de paprika tot het lekker zacht is en je grillstrepen ziet. Grill de tomaten op de vleeskant heel kort en grill de kropjes sla ook kort tot je grillstrepen ziet. That’s it. Leg alles op de borden.

 4. Verscheur de mozzarella over de groenten heen. Sprenkel wat goede olijfolie over het geheel en ook wat goede, wat zoete en stroperige balsamico. Peper en zout erover: klaar!

Leestijd

Hoe kleurrijk is dit? Een bord vol smaakvolle groente in combinatie met die heerlijk romige buffelmozzarella en balsamico. Enjoy!

Dit recept heb ik van de Allerhande, maar ik heb hem qua porties en ingrediënten een tikje aangepast.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.