Gegrilde caprese salade

Hoofdgerecht
25
min. bereiden
25
min. totale tijd

Caprese is een van mijn favoriete salades: tomaat, basilicum en mozzarella. Ik eet het graag en vaak. Laatst kwam ik een variant op deze topper tegen: met gegrilde groenten en little gem sla. Super lekker, makkelijk en net weer even wat anders.


Ingrediënten
2 personen
  • 1 bol buffelmozzarella
  • 2 little gem sla kropjes
  • 2 paprika's
  • 300 gr trostomaten
  • 15 g verse basilicum
  • 2 el goede, stroperige, zoete balsamico-azijn
  • 2 el olijfolie
  • 1 snuf peper en zout

Bereiding

Tip: Wil je deze maaltijd iets vullender maken? Doe er dan wat geroosterde pitjes en zaadjes bij, of een stuk versgebakken ciabattabrood.

  1. Zet je grillpan op het vuur, of steek de barbecue aan. Ik heb een contactgrill waarop ik naast tosti’s altijd groenten grill. Heel handig, want je grilt de groenten meteen aan beide kanten. Zorg dat je pan of barbecue goed heet wordt.

  2. Snijd alle groenten in stukken: de tomaten door de helft, de paprika in grove repen en de little gem door de helft of in vier stukken. Sprenkel er wat olijfolie over.

  3. Grill de paprika tot het lekker zacht is en je grillstrepen ziet. Grill de tomaten op de vleeskant heel kort en grill de kropjes sla ook kort tot je grillstrepen ziet. That’s it. Leg alles op de borden.

  4. Verscheur de mozzarella over de groenten heen. Sprenkel wat goede olijfolie over het geheel en ook wat goede, wat zoete en stroperige balsamico. Peper en zout erover: klaar!

Leestijd

Hoe kleurrijk is dit? Een bord vol smaakvolle groente in combinatie met die heerlijk romige buffelmozzarella en balsamico. Enjoy!

Dit recept heb ik van de Allerhande, maar ik heb hem qua porties en ingrediënten een tikje aangepast.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.

Gerelateerde artikelen

9 reacties
  1. Yvonne

    Fijne tip, thanks, ziet er heerlijk uit! Binnenkort een keer maken 🙂

  2. Yolanda

    Ziet er lekker uit, gegrilde little gems zijn sowieso al favoriet hier!

  3. rachel

    dit ga ik eens proberen 😀 de standaard caprese vind ik niet veel aan en misschien hier wel 😀

  4. Kirsty

    Ziet er lekker uit! Nu het weer wat kouder is, lijkt mij de variant met het brood erbij vooral erg lekker.

  5. Ilona

    Heerlijk, maar heb je een tip qua balsamico azijn. Ik kocht laatst balsamico azijn bij een Italiaanse winkel omdat ik dacht dat ze er daar wel verstand van zouden hebben (en was niet goedkoop Euro 17,00) maar was ronduit vies een soort muffige, kartonsmaak. Kon de gehele salade zo in de kliko mikken..

    • Lousaa

      Denk dat je pech had, dat je een verkeerde fles had.
      Ik zou er trouwens basilicum bij doen, om de caprese af te maken.

    • Desiree

      Klinkt als een goedkope azijn. Je hebt de echte “aceto balsamico di modena igp” nodig. Ik heb voor de mijne die 15 jaar is gerijpt zo’n € 34 betaald geloof ik. En dat is ook een redelijk goedkope. 25 jaar gerijpt is al € 100, dat is de beste die er is. Alleen een aanrader voor de (rijke) liefhebber. Wat je ook kan doen is van Foodelicious de vijgendadelazijn gebruiken. Die is ook lekker stroperig en zoet, en heeft een wat mildere smaak voor de meeste mensen. Prijs € 8,95 en gegarandeerd lekker

    • JokeV

      een paar keer per jaar komt er een klein flesje in de Lidl, die vind ik eigenlijk wel heel lekker. Het is een plastic flesje, met een klikdop