Mijn favoriete lunch maaltijden

Ik hóud van lunchen: even pauze nemen van alles, wat lekkers eten en heel even niks hoeven. Vandaag deel ik mijn favoriete lunch maaltijden met je!

Leestijd

Gewoon een boterham

Ik houd van uitgebreide salades en rijk belegde broodjes, maar gewoon een belegde boterham vind ik ook gewoon heel lekker. Het liefst rooster ik m’n boterham (altijd volkoren) en die beleg ik dan het liefst met:

  • – pindakaas (soms mét hagelslag)
  • – aioli
  • – lekkere kaas (gewone of geitenkaas)
  • – hummus
  • – vega filet americain of paté van de Vegetarische Slager

Tosti

Ook gewoon héél lekker: een tosti. Als ik geen zin heb in gedoe maak ik gewoon een normale tosti met ham en kipfilet in het tosti-ijzer. Beetje boter op de buitenkant zodat het brood lekker krokant bakt: hmmm. Met ketchup, of curry.

Maar een nóg lekkerdere variant, eigenlijk mijn favoriet, is een pantosti met geitenkaas, gegrilde paprika en honing. Dat is zo’n topcombinatie en het smaakt fantastisch.

Of: een zoete tosti met banaan en Nutella. Hmm!

Broodje brie uit de oven

Je neemt twee sneetjes brood, een beleg je met brie, gehakte walnoten en wat honing, en dit doe je vijf tot tien minuutjes in een warme oven (ongeveer 200 graden). Nog wat rucola erbij – echt heerlijk! Ook lekker op een pistoletje of ander broodje, natuurlijk.

Kliekjes!

Wij zijn echt kliekjeseters – ook omdat we altijd teveel eten koken, haha. Ik lunch dus vaak met leftovers van de vorige avond. Van soep tot pasta en stamppot, ik vind het heerlijk om daarmee te lunchen! En de meeste dingen zijn een dagje later nog veel lekkerder ook…

Salade!

Alle salades uit deze blogpost eet ik heel graag, maar er zijn er drie die ik ook heel regelmatig voor de lunch eet. En dat zijn wel deze:

Deze ‘soort van caprese’ salade eet ik het liefst en het vaakst. Tomaten, een halve bol mozzarella, geroosterde pijnboompitjes, een beetje pesto en rucola: topcombinatie.

Deze salade met tomaatjes, een halve mango, een halve avocado, spinazie en kipstuckjes van de Vegetarische Slager is ook echt fantastisch. De tweede dag is deze ook nog heel lekker, dus prima om wat meer van te maken. In de video maak ik hem met gerookte kip, ik gebruik nu altijd de vegetarische variant.

Echt een zomersalade, maar in het najaar eet ik hem ook nog weleens: deze met meloen en ham. Je neemt een halve galiameloen, een halve bol mozzarella, twee of drie plakjes parmaham, sla en een dressing van citroensap, olijfolie en peper en zout.

Ik eet natuurlijk vaak thuis, omdat ik thuis werk, maar sommige van deze lunch maaltijden neem ik ook gewoon mee als ik ergens anders eet of onderweg moet lunchen. Vooral de belegde broodjes zijn goed mee te nemen, en sommige salades ook, zoals die met mango, vegetarische kip en avocado. Wat eet jij het liefst voor de lunch?


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.

Gerelateerde artikelen

41 reacties
  1. Ellen

    Wow! Wat een heerlijke ideeën, met de foto’s erbij krijg ik meteen trek! 😉 leuk artikel!

  2. Celine

    Hmm ziet er super lekker uit allemaal! Wat mij betreft mogen er wel meer recepten op je blog komen!

    Ik eet vaak cracottes of brood met:

    huttenkase, plakjes banaan, beetje honing en kaneel.
    Heel zoet maar zoooo lekker

    Of:

    – huttenkase met een klein beetje pesto en kipfilet.
    – Pindakaas met banaan
    – Kaas met mosterd of uienringen

  3. Elsemiek

    PS: door jou blogs ZO ontzettend fan van je mango en parmaham salades. Wekelijks op het menu en zo makkelijk. Wat een genot!

  4. Elsemiek

    Hi Cynthia,

    ik ben benieuwd hoe jij je groentes grillt? 🙂

  5. Britt

    Ik ben altijd fan van tosti’s, alleen in verband met school en werk heb ik er vrijwel geen tijd voor helaas. Maar wanneer het moment daar is, maak ik er ook wel echt een feestje van!

  6. Iris

    Oew die salade met mango <3 Ik eet inderdaad ook heel vaak dit soort dingen. Ik ben gek op hummus met groenten erop bijvoorbeeld. Ook eet ik graag kaas met komkommer of met augurk of tomaat. Oh en alles met avocado vind ik ook heerlijk, ik maak er ook vaak genoeg zelf guacamole van. Leftovers van het avondeten eet ik inderdaad ook geregeld, heerlijk vind ik dat!

  7. Esther

    Dat ziet er echt allemaal heerlijk uit! Ik woon zelf in een land waar vaak een warme lunch wordt gegeten, dus ik kook eigenlijk de hele week voor zowel het middag- als avondeten. Ik maak dan wel altijd meerdere porties, anders blijf ik bezig. Ik zie dat je zowel ‘gewone’ vleesproducten als vegetarische versies van bijv. kip en paté enzo eet, ik vroeg me af of daar een bepaalde reden voor was?

  8. Jessica J.

    Ohh, dat broodje brie uit de oven! Heerlijk! Moet ik ook ‘ns maken. De paté en filet américain van De Vegetarische Slager heb ik voorlopig nog niet kunnen vinden in België, zelfs niet bij de Natuurwinkel.

  9. Charly

    Ohhh heerlijk! Het broodje uit de oven doe ik altijd met blauwader kaas (liefste van die zachte van dr kaasboer) stukjes peer en walnoten/pecannoten. Hmmmm.

    Of laatste tijd veel, mozzarella, rode ui, rucola, scrambled eggs en balsamico creme op een Italiaanse bol ?

  10. Yvonne

    Wat een luxe lunchgerechten, heerlijk! Kom ik aan met mijn crackers + kipfilet, haha. Maar een salade wil ik ook wel eens maken. Echt gek op. En als ik eens gek doe en zin heb in zoet, bak ik ouderwetse wentelteefjes, gewoon met suiker en kaneel. 🙂 Ben ik voorlopig weer voldaan.

  11. Iris

    Wat een heerlijke inspiratie weer. Lekker, een pan tosti, restjes, soep en geroosterd brood voor thuis. Met een salade moet ik creatiever worden, dus blij met je tips!

  12. Alysha

    Ohhh, deze tips had ik zo nodig! Ik heb altijd zo weinig inspiratie qua lunch, dus dit artikel kwam echt als geroepen. Zeker iets meenemen wat nog lekker blijft met de lunch nadat je het ’s ochtends hebt gemaakt blijft lastig.

    Nou heb ik nog een vraagje – of misschien meer een verzoek. Ik mis de ooglooks van Emmy en jou zo erg! Vooral nu ik de laatste tijd weer wat meer ooglooks maak heb ik echt de behoefte aan een mooie ooglook met een leuk (nieuw) palet. Is altijd zo fijn om inspiratie uit te halen, vooral uit die kleurrijke van Emmy. Kijk maar of je hier iets mee kunt, ik weet niet of anderen dit ook missen. 😉

  13. Meinke

    Heerlijke lunchrecepten, sla ik meteen op bij ‘lekker’. Tosti met zachte geitenkaas (zo’n rondje) en daarop gember (stemgember), zo lekker. Eet smakelijk, lg

  14. Kim

    Ik lunch zelf nooit zo uitgebreid, meestal even tussendoor. Vaak een bakje kwark met wat muesli (jep, heel saai). Maar wat een lekkere receptjes zeg 🙂 Jij bent echt wel een lekkerbek geloof ik 😉 Ik ga sowieso die boterham met brie en walnoten een keertje maken dit weekend.

  15. Marleen

    Mm, uitgebreid lunchen houd ik ook van! Ik eet het liefst warm tussen de middag, met soep, avondeten dat over is van de avond daarvoor, maar ook pantosti’s! Meestal lukt het me 2 keer per week wel om even na een klant snel tussen de middag thuis te lunchen. Maar op werk zit ik (helaas) ook gewoon aan een boterham pindakaas (ben er niet zo goed in ’s ochtends een uitgebreide lunch in te pakken :)). Wat dat betreft zou een siesta bij mij wel goed passen! Lekker uitgebreid de tijd om een lunch te bereiden :D. Heerlijk!

  16. Liz

    Jeetje, ik snap echt niet hoe jij jezelf maar zo keer op keer blijft tegen spreken. Blijkbaar niks geleerd van afgelopen weekend (en al die keren daarvoor). Je at toch nooit brood? Ik zal het even voor je quoten uit je éígen artikel. “Zelf eet ik nauwelijks brood omdat ik het gewoon niet zo lekker vind, maar je lichaam heeft ook niet dagelijks brood nodig. Als je brood eet, ga dan voor volkoren brood. Dit is gezonder en het is betere ‘brandstof’ voor je lichaam dan wit of bruin brood. Maar vergis je niet, je maaltijden hoeven echt niet uit brood te bestaan. Toen ik thuis woonde at ik eigenlijk altijd een boterham. Sinds twee jaar woon ik op mezelf en eet ik nooit (letterlijk nooit) meer een belegde boterham als lunch. Omdat ik liever iets anders maak wat ik lekker vind, wat gezonder is én beter vult.”

    • Mieke

      Smaak kan veranderen doorheen de jaren toch? Zo gek vind ik het niet dat iemand eerst geen brood eet en later wel. Tegenwoordig zijn er trouwens zodanig veel verschillende soorten zodat er altijd wel iets voor iemand zal tussen zitten. Beetje onnodige opmerking dit. ‘Afbreken om af te breken’ lijkt het wel.

    • Roxane

      … wat is jouw probleem?

    • Lydia

      Pfoe hee, met het verkeerde been uit bed gestapt, Liz?

    • Stefanie

      Waarom zo negatief en bovenal zo onaardig? Dat is toch helemaal nergens voor nodig? Dat verdient ze helemaal niet!

    • Dagmar

      Beste Liz, mag ik je een advies geven? Je leven wordt zoveel leuker als je je gaat richten op het positieve. Je hebt nu heel veel energie gestoken in het zoeken naar iets waarmee je Cynthia kunt afkraken. En wie heb je daar uiteindelijk mee? Alleen jezelf. Jammer toch? Groeten!

    • Vera

      Liz, wat wil je hier mee bereiken? Zoveel negativiteit maakt een mens niet mooier.
      Het lijkt op pesten, en anno 2017 weten we toch wat dat met je kan doen.
      Laten we wat aardiger zijn voor elkaar.

    • Elisabeth

      En dan nog……………met al die variaties is het heus geen gewone belegde boterham meer, hoor.
      Een mens zn smaak kan toch veranderen?
      Get a life!

    • Paula

      Toen ik dit artikel las dacht ik gelijk ‘Dat is een charme offensief’. Een artikel waarin zoveel mogelijk ‘normale’ dingen staan zodat de lezer hopelijk inziet dat Cynthia best met haar beide benen op de grond staat en niet de realiteit kwijt is geraakt zoals afgelopen weekend velen zagen.

      Maar goed, smaken kunnen idd veranderen, zelf lust ik best een broodje 🙂 Dat artikel waar Liz naar linkt is trouwens ook al 5 jaar oud, dus dat is even geleden.

    • Jennifer

      Oke hier moest ik toch even op reageren. Ik heb het artikel even opgezocht (https://cynthia.nl/lunchen-zonder-brood-tips/), maar zag dat het inmiddels vijf jaar geleden gepost is. Mijn vraag aan jouw Liz: is het wel zo eerlijk om iemand af te rekenen omdat haar mening in vijf jaar is veranderd? Ik denk dat ze ondertussen gewoon wat opties heeft gevonden waardoor brood een stuk beter te doen is voor haar.. Waar je naar refereert bij ‘afgelopen weekend’ weet ik niet, maar waarom volg je Cynthia eigenlijk als je vooral bezig bent met afkraken?

  17. Matanja

    Een boterham met yorkham en een plak avocado of tomaat erbovenop vind ik wel lekker of eiersalade met avocado of een boterham met filet american met ui en een gekookt eitje met een beetje peper en zout vind ik ook heel lekker.
    Of s,ochtends een geroosterde boterham met pindakaas daar kan ik ook van genieten…….

  18. Jacelien

    Zelf eet ik ook graag salades maar meestal pak ik gewoon brood omdat dat het handigste is met een jong kindje. Al eten we ook vaak tosti, ga dat broodje brie uit de oven eens proberen, die lijkt me wel heel lekker. Tosti met brie lust ik ook graag!

  19. Tricia McCoy

    Ik houd van een lekkere salade of luxe broodje voor lunch!! Ik zou eigenlijk liever iets warms eten voor het lunch en in de avond een lekkere salade of broodje, maar helaas is dat niet vaak mogelijk bij mijn werk 😉

  20. Simone

    Wat een hoop lekkers! Ik neem me ook elke keer voor om met kliekjes te lunchen maar op het werk is dat hier niet zo normaal haha, we zitten allemaal massaal aan de crackers haha.

  21. Lou

    Favoriet zijn hier om mee te nemen restjes eten, salade met kip en avocado, spaanse tortilla, zoete aardappelsalade, zalmsalade, salade met mosterd, appel en ossenworst en kappertjes, salad eemt humus en paprika, salade met burrata en nectarine en pecannoten.

    Thuis met stip op 1: omelet met veel groenten. Of een salade. Bijvoorbeeld met rosbief en mierikswortelmayo. Goddelijk.

    Brood eet ik zelden, ik kan niet zo goed tegen eten met een hoge glycemische index.

  22. rachel

    heeeeerlak allemaal 😀 mag dan wel geen brood maar de salades zien er top uit!! en hier ook steeds meer kliekjes!! ja waarom weg gooien als je de volgende dag het ook nog kan eten of kan invriezen!!

  23. Wivineke

    Wat een heerlijke lunches zeg! Dat broodje brie uit de oven ga ik zeker een keer proberen…
    Ik lunch het liefste ‘warm’, zelfgemaakte soep of idd leftovers.
    Maar ook salade eet ik regelmatig. Ik ben persoonlijk niet echt een broodeter…

  24. Loes | Gewoon iets met Loes

    Oeh lekker allemaal! Mijn man maakt ook altijd van die ‘gezellige’ broodjes voor de lunch, haha, met de meest fijne cominbaties. Zelf ben ik wel van het makkelijke, ook omdat ik bij de lunch eigenlijk altijd ook brood moet smeren voor de kindjes. Ik vind hüttenkäse met kaneel bijvoorbeeld erg lekker (en super snel), of mayonaise (ipv boter) met mortadella, heerlijk! En de pantosti is hier ook favoriet.

    • Jaco

      Daar ben ik benieuwd naar! Huttekase met kaneel. Keertje proberen, heb het nog nooit in een zoete variant gegeten…

  25. Mariëlle

    Leuk om te zien! Ik houd echt van eten haha… Ik eet wel veganistisch, dus kaas en dergelijke is bij mij natuurlijk niet afkomstig van koeien. Maaar ik zie bij jou ook geregeld de vegetarische slager, leuk 😀

  26. Ingrid

    HEERLIJK!! 🙂

  27. Susan

    Ik heb nog nooit een pantosti op! Misschien toch eens doen.

  28. AK

    Ohh, pantosti’s! Liefde!

  29. Kate Drukker-Lodewijk

    Oeh…nu ik dit zie moet ik aan wentelteefjes denken. Zo lekker en lang geleden gegeten. Heb jij ze weleens gegeten? Maar…alles wat hierboven staat ziet er zeker niet verkeerd uit.
    Overigens is de mango salade hier ook favoriet. Yum! Eetsmakelijk.

  30. Franka

    Brood met iets van groente spread en kaas. Bietjes salade, soep van groente die ik over heb. Ennuhhh mac donalds xd

  31. Noelle

    Ik hou het altijd simpel zodat ik niet te lang in de keuken hoef te staan. Mijn favoriet is een vezelrijk wit broodje met humus, komkommer en kipfilet. Gezond en heerlijk. Ik ga denk ik het broodje brie uit de oven eens proberen, klinkt hemels!!