Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5

Mijn favoriete lunch maaltijden

Ik hóud van lunchen: even pauze nemen van alles, wat lekkers eten en heel even niks hoeven. Vandaag deel ik mijn favoriete lunch maaltijden met je!

Leestijd

Gewoon een boterham

Ik houd van uitgebreide salades en rijk belegde broodjes, maar gewoon een belegde boterham vind ik ook gewoon heel lekker. Het liefst rooster ik m’n boterham (altijd volkoren) en die beleg ik dan het liefst met:

  • – pindakaas (soms mét hagelslag)
  • – aioli
  • – lekkere kaas (gewone of geitenkaas)
  • – hummus
  • – vega filet americain of paté van de Vegetarische Slager

Tosti

Ook gewoon héél lekker: een tosti. Als ik geen zin heb in gedoe maak ik gewoon een normale tosti met ham en kipfilet in het tosti-ijzer. Beetje boter op de buitenkant zodat het brood lekker krokant bakt: hmmm. Met ketchup, of curry.

Maar een nóg lekkerdere variant, eigenlijk mijn favoriet, is een pantosti met geitenkaas, gegrilde paprika en honing. Dat is zo’n topcombinatie en het smaakt fantastisch.

Of: een zoete tosti met banaan en Nutella. Hmm!

Broodje brie uit de oven

Je neemt twee sneetjes brood, een beleg je met brie, gehakte walnoten en wat honing, en dit doe je vijf tot tien minuutjes in een warme oven (ongeveer 200 graden). Nog wat rucola erbij – echt heerlijk! Ook lekker op een pistoletje of ander broodje, natuurlijk.

Kliekjes!

Wij zijn echt kliekjeseters – ook omdat we altijd teveel eten koken, haha. Ik lunch dus vaak met leftovers van de vorige avond. Van soep tot pasta en stamppot, ik vind het heerlijk om daarmee te lunchen! En de meeste dingen zijn een dagje later nog veel lekkerder ook…

Salade!

Alle salades uit deze blogpost eet ik heel graag, maar er zijn er drie die ik ook heel regelmatig voor de lunch eet. En dat zijn wel deze:

Deze ‘soort van caprese’ salade eet ik het liefst en het vaakst. Tomaten, een halve bol mozzarella, geroosterde pijnboompitjes, een beetje pesto en rucola: topcombinatie.

Deze salade met tomaatjes, een halve mango, een halve avocado, spinazie en kipstuckjes van de Vegetarische Slager is ook echt fantastisch. De tweede dag is deze ook nog heel lekker, dus prima om wat meer van te maken. In de video maak ik hem met gerookte kip, ik gebruik nu altijd de vegetarische variant.

Echt een zomersalade, maar in het najaar eet ik hem ook nog weleens: deze met meloen en ham. Je neemt een halve galiameloen, een halve bol mozzarella, twee of drie plakjes parmaham, sla en een dressing van citroensap, olijfolie en peper en zout.

Ik eet natuurlijk vaak thuis, omdat ik thuis werk, maar sommige van deze lunch maaltijden neem ik ook gewoon mee als ik ergens anders eet of onderweg moet lunchen. Vooral de belegde broodjes zijn goed mee te nemen, en sommige salades ook, zoals die met mango, vegetarische kip en avocado. Wat eet jij het liefst voor de lunch?


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.