Onze eetgewoontes + eten van week 9

Het zal je vast niet verbazen dat ik óók als het op ons avondeten aankomt, een echte planner ben. Ik deel vandaag onze avondmaaltijden (inclusief recepten!) van de afgelopen week met je en ik vertel je alles over onze ‘eetgewoontes’.

Leestijd

Onze eetgewoontes

Het verbaast je vast niet dat ik onze maaltijden voor de hele week plan. Ik ben echt een structuurjunkie, ook op dit vlak. Op donderdag of vrijdag beslissen we wat we gaan eten de komende week en dan bestel ik dat bij de AH. Als het bedrag hoog genoeg is, laten we het bezorgen, maar meestal halen we het op bij een pick-up point. Er zitten wat voordelen aan het plannen van alle avondmaaltijden:

  • ik hoef de rest van de week niet meer aan het eten te denken: ik heb alles in huis en ik weet wat we gaan eten.
  • ik koop niet meer dan nodig.
  • we eten gezonder dan wanneer we elke dag spontaan beslissen wat we gaan eten. Na een dag werken hebben we vaak allebei geen zin meer om iets te bedenken, laat staan om naar de supermarkt te gaan en nog te koken – en dan wordt het al snel Thuisbezorgd. Niks mis mee natuurlijk, maar niet elke dag.
  • ik vind koken heel leuk om te doen, maar het bedenken van de maaltijden en het kopen van de ingrediënten op de dag zelf (lees: als ik met allemaal andere dingen bezig ben) niet. Als ik het vooraf doe, vind ik het wel leuk.

Natuurlijk zitten er ook nadelen aan, vooral dat we minder flexibel zijn. Als je besluit om spontaan met familie of vrienden te gaan eten of als de dag anders loopt dan gepland, zit je met dat eten in de koelkast. Wij gooien praktisch nooit wat weg. Als we iets ’s avonds niet eten, maak ik het soms voor de lunch, of eten we het gewoon de volgende dag. Of ik doe de ingrediënten in de vriezer als dat kan. Of ik geef het aan mijn moeder. Dus ja, we zijn wat minder flexibel, maar negen van de tien keer eten we toch ‘gewoon’ thuis.

Verder hebben wij wat gewoontes qua avondeten:

  • we hebben een groente-abonnement en hier koken we omheen. We eten dus de groenten die we krijgen in onze tas, en dat is elke week een verrassing. Het komt van dichtbij (Zwolle) het is biologisch en zo eten we vaak wat anders. Lees hier wat meer over dat groente-abonnement.
  • we proberen met het seizoen mee te koken. Dit is niet een echte ‘regel’ of iets wat we in 100% van de gevallen doen, maar we houden er wel rekening mee.
  • we proberen gezond te eten, maar het is niet zo dat we hier echt richtlijnen voor hebben. We eten ook gerust een pizza of patat – lekker juist.
  • we eten thuis niet veel vlees. Meestal koken we vegetarisch, maar niet altijd. Ik wil gewoon graag dat de meeste maaltijden vegetarisch zijn.
  • we koken regelmatig expres teveel, zodat we er de volgende dag mee kunnen lunchen (ik eet het dan als ik thuiswerk, Willem neemt het mee naar zijn werk), of er nog een dag van kunnen eten. Soms doe ik porties in de vriezer voor momenten dat we geen tijd of zijn hebben om te koken.
  • ik kook meestal, maar dat is vooral omdat ik het leuk vind en omdat ik vaak overdag thuis ben. Dan ga ik gewoon lekker rond half zes beginnen met koken, voor mij is het ontspanning. Als ik een keer geen zin heeft, doet Willem het wel, maar meestal doe ik het.

Zaterdag: Poke bowl

Poke bowl

Zaterdagavond laten we eten bezorgen en we gaan voor een pokebowl! Dit bestellen we altijd bij Poke Bowl King en het is altijd zo lekker en vers. Je kan hier een uitgebreid artikel van mij erover lezen.  We gaan altijd allebei voor de Sriracha Spicy Tuna. Deze keer ga ik voor de salade-variant (dus alleen met een slamelange en zonder rijst), met tonijn, edamame, wortel, krokante tempura zeewier, komkommer en pikante sriracha mayonaise. Dit is voor ons echt ‘de nieuwe sushi’, eerder bestelden we elke week wel een keertje sushi, nu wordt het meestal een pokebowl.

Zondag: Jamie Oliver Turkse pizza's

Op zondag eten we een van onze favoriete maaltijden: de Turkse pizza’s van Jamie Oliver. Dit maken we al jaren heel regelmatig – het is zó lekker. Die krokante tortilla, het lekker gekruide gehakt, de zoute feta en de frisse salade vol kruiden: fantastisch. Het recept vind je hier, en het staat écht in een kwartier op tafel.

Maandag: Vanalles uit de oven

Tja, dit gerecht heeft niet echt een naam. Elke week gooien we wel een keer vanalles in de oven en dat is dan ons avondeten. Dat klinkt heel armoedig, maar het is enorm lekker. Deze keer doe ik biet, pastinaak, pompoen en aardappel in de oven. Ik snijd alles in ongeveer even grote stukken, doe er wat olijfolie, peper, zout en Baharat (Arabische kruidenmix) op, meng alles goed door elkaar en dit gaat dan ongeveer 45 minuten tot een uur in een voorverwarmde oven (op 200 – 250 graden). Je kan worstjes in de ovenschaal doen, maar ik maak nu vegetarische worstjes (van De Vegetarische Slager) en die kunnen niet in de oven, dus die bak ik even in de pan in wat olijfolie. Het maken kost nog geen tien minuten, alleen moet je even wat tijd voor de oven reserveren.

Dinsdag: Magioni

Op dinsdag gaan we voor makkelijk: Magioni! Ik schreef hier eens een review over en we eten dit met enige regelmaat. Onze favoriet is de Veganini, een bietenbodem met champignons, ui, bosui en geitenkaas. Heerlijk op de bank met The Crown en een Magioni pizza: top.

Woensdag: AVG'tje

Ik ben dól op Hollandse pot en al helemaal op spruitjes. Ik maak er graag een grove stamppot van, en dat doe ik vandaag dus ook. Met weer een vegetarische ‘braadworst’ en natuurlijk jus.

Dit is trouwens heel makkelijk te maken. Je kookt kruimige aardappels (ongeveer 20 minuten), spruitjes (ongeveer 7-8 minuten zodat ze nog lekker stevig en knapperig zijn) en dit stamp je door elkaar. Om het wat smeuïger te maken doe ik er vaak een scheut melk bij, Willem doet er het liefst een klont boter doorheen. That’s it. Jus haal ik gewoon uit een pakje, en ik bak er dan een worstje bij.

Donderdag: pasta

Pasta! Ik maak meestal een pasta met héél veel groente, vandaag is dat veel prei, ui en tomaatjes. Dat bak ik tot het allemaal lekker zacht is met wat knoflook, dan doe ik er een pak tomatenpassata bij, peper en zout, even lekker pruttelen. Als het bijna klaar is doe ik er vegetarisch gehakt doorheen – het kan ook zonder, maar ik vind die bite wel erg lekker. We eten dit met speltpasta, maar het kan natuurlijk met elke soort pasta die jij lekker vindt. Niet hoe de Italianen het bedacht hebben, wel hoe wij het graag eten.

Vrijdag: nog een keer pasta

Vrijdagavond ga ik vroeg sporten en we hebben nog twee porties pasta van gisteren over, dus ik kook wat ‘nieuwe’ speltpenne, verwarm de saus en zo kan ik nog een keer heerlijk eten. Ik vind pasta er nooit op vooruitgaan als je dat opnieuw verwarmt, dus daarom kook ik gewoon wat nieuwe pasta. De saus kan je prima opwarmen, dat blijft lekker.

Ik hoop dat je het leuk vond om dit een keer te zien! Zelf vind ik het heerlijk om dit van andere mensen te lezen, omdat iedereen zijn eigen eetgewoontes heeft én ik doe er vaak leuke inspiratie uit op voor recepten. Dat blijf toch een eeuwigdurende (leuke!) zoektocht.

Heb jij bepaalde gewoontes als het op avondeten aankomt? Plan jij het of zie je het op de dag zelf wel? Kook jij graag? Welke recepten maak jij graag?


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.

Gerelateerde artikelen

48 reacties
  1. Jeanelle

    Ik maak ook altijd een lijstje voor de hele week…zo handig.
    Het recept van Jamie lijkt me heerlijk…staat hier nu voor volgende week op de planning.

  2. rachel

    hier word na het avond eten besproken wat ze de volgende dag willen eten. dan weet ik wat ik moet halen en heb ik ook geen scheve gezichten aan tafel. ik eet gewoon waar ik trek in heb en haal dat op de dag zelf

  3. veerle

    Wij hebben het makkelijk.We hebben een visrestaurant en altijd een volle frigo.Dus eten we waar we zin in hebben.Op sluitingsdag gaan we uit eten.

  4. Mimi

    Zelf niet zo’n structuurjunkie als het om eten gaat, al zou het best goed zijn. Meestal haal ik boodschappen voor twee dagen. Je versie van de Turkse pizza heb ik weleens gemaakt, erg lekker! Je hele week overzicht ziet er smakelijk uit en past qua smaak bij me. Wat mij betreft is zo’n overzicht voor herhaling vatbaar!

  5. Marlot

    Heel leuk artikel!
    Ik heb naar aanleiding van jouw artikel in het verleden de turkse pizza’s van Jamie gemaakt. Nog steeds een van mijn favoriete gerechten.. heerlijk!

  6. A

    Lijkt me vreselijk benauwend om zo gestructureerd eten te plannen. Ik vind niets prettiger dan op de dag verse ingrediënten kopen en een verse maaltijd bereiden. Eten laten bezorgen doe ik nooit, als we het dan over kosten besparen hebben dat bespaart heel veel.

    • Cynthia Schultz

      Prima toch, als dat voor jou werkt 🙂 Iedre z’n ding.

    • Annemiek

      Nu moet ik toch even reageren…Het vooruit plannen geeft juist rust en je eet lekker en gezond! En vaak kun je er wel een beetje mee schuiven. Je hebt toch ook geen tijd en zin om elke dag naar de supermarkt te gaan? Wij laten sinds kort onze boodschappen bezorgen en dat is echt super.

  7. emma

    heel leuk om te zien, en om inspiratie op te doen.. bljift altijd een uidaging om niet elke week dezelfde recepten te maken 😉

    Wat ik me al afvraag sinds je de jamie turkse pizza heb gedeeld… hoe eet je dit? Ik neem aan niet als een gewon wrap (als in: oprollen), maar snij je het dan met mes en vork in stukjes? is dat niet heel onhandig? haha

  8. Ellen

    Leuk artikel! Door jou heb ik Turkse pizza van Jamie Oliver ontdekt en vooral zomers vind ik die super lekker. Verder haal ik nooit voor een hele week eten in huis, ik ben dol op koken en wil niet weten wat ik over een paar dagen eet. We zijn ook met zn vijven thuis en dan mag ik er wel een koelkast bij hebben om alles goed te houden haha. De Beebox ook een tijdje geprobeerd en vond ik erg leuk, maar toch weer afgemeld omdat ik liever die vrijheid houd in bepalen wat ik ga koken.

  9. Iris

    Blij met deze blog, geeft weer wat inspiratie! Hier ook een weekplanning. Bij AH bestellen we alleen als we het bedrag kunnen halen. Ook leuk, alle reacties. Heb daar weer wat ideeën uit gehaald.

  10. Yvonne

    Ik kan dat niet; dagen van tevoren bedenken wat we gaan eten. Op de dag zelf heb ik er vaak dan helemaal geen trek in. Bovendien is er hier altijd wel íets op met pubers in huis en daarbij heb ik er de ruimte niet voor in de koelkast. Vind het ook niet handig met verse dingen; die zijn immers maar beperkt houdbaar. Ik doe daarom bijna elke dag boodschappen. Wat we overhebben eten we de volgende dag op en dat hoeft het dus niet. Je gerechten zien er wel erg smakelijk uit, zoals altijd! ?

    • Yvonne

      O ja, en de AH vind ik vaak te duur. Ik ga liever naar Dirk vd Broek of Lidl. Dat scheelt aanzienlijk. Zodra zij gaan bezorgen maak ik er vast wel een keer gebruik van. 😉

    • Annemiek

      De Jumbo bezorgd bijvoorbeeld ook Yvonne, misschien is dat een optie? Wij zijn tevreden.

  11. Marije

    Ik vind een poke bowl ook zo lekker! En door jou heb ik de turkse pizza van jamie oliver ontdekt.

  12. Marieke

    Ik plan sinds vorig jaar mei al mijn maaltijden wekelijks. Ik plan het meeste door in Pinterest op een bord een weekmenu te maken. Als ik een kookboek gebruik, schrijf ik gewoon de titel en bladzijde in de beschrijving van het bord. Dan bestel ik het bij AH, heb een bezorg abonnement, dus dat scheelt ook nog eens. Het booschappen doen met een gezin van vier vond ik geen pretje meer, ook al vind ik het plannen ook niet zo leuk. Maar het geeft veel voldoening niet meer naar de supermarkt te hoeven. En dat ik in ieder geval 1 ding elke week plan ?.
    Het scheelt me heel veel (schaarse) tijd. En inderdaad, ik geef ook minder uit aan boodschappen sinds ik bestel. Als we iets spontaan eten, afhalen of uit eten gaan, dan schuif ik meestal een maaltijd door naar de week erop. Dat lukt vaak wel.

  13. Aude

    Oja dit vind ik een leuke (nieuwe?) rubriek, die mag vaker voorbijkomen wat mij betreft!
    Ik kook ook het liefste zelf en zou in tegenstelling tot veel vrienden niet snel eten bestellen of een kant-en-klaar maaltijd kopen. Een receptje dat hier de laatste tijd vaak terugkeert zijn quesedillas, lekker comfort food en toch kun je er heel veel groentjes in verwerken! En het is weer eens een nieuwe manier om wraps te eten.

  14. Kate Lodewijk

    Het Jamie Oliver recept is hier FAVORIET!

    • Andrea

      Hier ook!!

  15. Kim

    Ik doe al heel lang aan weekplannen, kost me een stuk minder tijd en geld dan iedere dag naar de supermarkt rijden. Sinds een maand probeer ik nu ook voor twee weken te plannen en boodschappen te doen. De magic truc is gewoon ingrediënten in huis te halen waarmee je meerdere gerechten kan maken. Bv. gehakt gehaald voor spaghetti, geen zin in, kunnen ook hamburgers of gehaktballetjes in tomatensaus worden. Met groenten kan je zo ook alle kanten uit en wat niet op komt, gooi ik in mijn lunchpakket. Is me nu al twee keer goed gelukt en ik blijf volhouden. Heerlijk dat ik maar twee keer in de maand langs de supermarkt hoef te lopen.

  16. Susanne

    Leuk artikel met goede tips, ook in de comments! Je pasta ziet er heerlijk uit dus dat ‘recept’ ga ik eens proberen 🙂 Nu ik op mezelf woon in het buitenland probeer ik ook zoveel mogelijk te plannen. Lastig omdat er soms last minute nog wel een veranderingen zijn (grote lunch op school, eten met andere mensen) maar het gaat redelijk goed en ik wil het volhouden om geld te besparen. Zelf ben ik daarom ook echt fan van wraps. Heerlijk met warme kip en aardappeltjes als avondeten, maar ook perfect als lunch of om er wrap-pizza’s mee te maken. En ook nog eens makkelijk om in de vriezer te bewaren! Oja, mijn favoriete gerecht is sinds kort bloemkool en/of broccoli met olijfolie, peper, zout en rozemarijn uit de oven. 20 minuutjes erin, dan wat Parmezaanse kaas eroverheen en dan nog 10 minuutjes. Zooooo lekker!

  17. Susan

    Die pizza wil ik ook nog een keer eten!

  18. Arre

    Ik plan nooit, ik bedenk op het moment zelf waar ik zin in heb. Vaak maak ik citroenlinguine: een bak verse linguine of tagliatelle mengen met wat citroenrasp en citroensap, olijfolie, geroosterde pijnboompitjes, verse basilicum en verkruimelde feta. Goddelijk is dat.

  19. Lou

    Ik plan veel. Eet heel graag vlees en eieren omdat mijn systeem het goed doet op dierlijke eiwitten, maar ook graag vegetarisch (doe nu ook de week zonder vlees en dat kost geen moeite). Al ben ik geen groot fan van vleesvervangers, ik vervang liever niet het ding in z’n vorm maar de voedingswaarde of de smaak. Ik heb in vergelijking met jou wel wat meer variatie in m’n maaltijden volgens mij en eet veel minder koolhydraten omdat ik daar niet goed op reageer. Huisgenoten wel dus die eten brood, pasta, pizza etc, terwijl ik aan de groenten of omelet zit.

    Ik haal nooit eten, behalve soms friet.

  20. Britt

    Leuk om te lezen! Ik probeer niet te veel te plannen, maar vaak voor rond de 2 tot 3 dagen vooruit, boodschappen doe ik ook 2 keer in een week. Mijn doel is om sowieso 3-4 keer per week vegetarisch te eten, en tot nu toe gaat dat aardig!

  21. Eva

    Leuk om te lezen! Op dit moment wonen we tijdelijk in een appartement met kleine koelkast dus lukt het niet om voor een hele week dingen in huis te halen, maar zodra dat weer kan ga ik dat weer doen. Gaf me veel rust (niet iedere dag naar de supermarkt hoeven), we kookten gezonder en het bespaarde super veel tijd. Eten thuis eigenlijk bijna altijd vegetarisch, sluipt er af en toe wel eens een pizza salami (=guilty pleasure) in. Zodra we verhuisd zijn wil ik eens een Hello fresh box bestellen. Heb jij dat wel eens gedaan?

    • Cynthia Schultz

      Jazeker en ik heb ook weleens Marley Spoon en de Allerhande box gehad. Vond ik erg leuk en handig, maar ik vind het ook erg leuk om zelf recepten te zoeken, kookboeken door te bladeren en een menu samen te stellen. Dus soms vind ik het leuk, maar ik vind het soms ook gewoon heerlijk om zelf van alles te bedenken en te plannen.

  22. Eline

    Heel leuk! Mag je vaker plaatsen wat mij betreft. Wij proberen het ook te plannen maar door een vriend in de horeca is dat soms lastig. Deze week wel weer gelukt heerlijk! En de Turkse pizza’s ga ik ook maar weer eens maken ?

  23. Loes

    Wij proberen wel te plannen, maar dat mislukt ook nog wel vaak (haha). Dat komt omdat ik zelf de grootste boosdoener ben overigens hoor, mijn man haalt de boodschappen op maandag, en dan gooit hij het vlees in de vriezer. Op de dagen dat ik moet koken, vergeet ik altijd (…) het vlees uit de vriezer te halen. En snel ontdooien lukt nooit. Als ik zelf boodschappen doe, laat ik het vlees altijd in de koelkast liggen. Dat kan best voor een paar dagen. Ik zou eigenlijk ook meer met online bestellen moeten doen, dat kost minder tijd (en geld) en je kunt beter plannen. Maar op de een of andere manier lukt dat bij ons nog niet zo :-).

  24. Marleen

    Leuk om te lezen! De weekmenu’s mogen wat mij betreft ook vaker gedeeld worden, leuk om inspiratie op te doen! Wij willen ook terug naar een keer per week boodschappen doen (of Nouja vooral ik ?). Wat ik mij alleen afvraag is hoe jullie de groentes voor een week vers houden?

    • Cynthia Schultz

      We hebben dus meestal die groentetas en we eten eerst de dingen die het eerst ‘vergaan’, zoals bladgroente en kwetsbaardere groenten. Komende week hebben we bijvoorbeeld andijvie, venkel, chinese kool, zuurkool, cherry tomaatjes. Dus dan eten we in het begin van de week de andijvie en de cherrytomaten, de rest is best lang ‘houdbaar’. Zuurkool natuurlijk al helemaal, maar venkel en chinese kool kan je ook gerust een dag vijf bewaren 🙂 Dat is met veel groente zo. Nu heb ik bijvoorbeeld nog winterpeen liggen van de groentetas van afgelopen week en dat is morgen nog helemaal prima en dan doe ik het bij de pasta.

    • Marleen

      Bedankt voor jouw reactie! Ik moet mij denk ik ook eens inlezen over waar groentes te bewaren. De regel van waar het in de supermarkt ligt moet je het thuis ook bewaren gaat volgens mij vaak niet op. Vervelende is dat ik het in ons oude huis vaak langer vers kon houden in de kelder. Nu in onze nieuwe woning hebben we een trapkast waar de vloerverwarming ook nog doorheen loopt. In het begin geen rekening mee gehouden en vond het al raar dat er van allerlei groentes begonnen te bederven.. helemaal niet zo gek als het er warm is i.p.v. koel ?

  25. Annemarie

    Leuk artikel! Dit geeft altijd goede inspiratie. Wij hebben hier ook een jaartje een groentebox gehad, maar we waren er gewoon na een tijd klaar mee want we kregen heel vaak hetzelfde en vaak waren het ook de groenten die wij niet kopen omdat wij ze minder lekker vinden dan andere groenten( pastinaak ipv wortels bijvoorbeeld). Mag ik vragen welke groenten van deze week uit je groentenbox kwamen?

    • Cynthia Schultz

      Ja wij hebben ook weleens iets wat we niet fantastisch vinden, dat geven we weg of ik zet mezelf er toch toe om er iets lekkers mee te koken. Vorige week hadden we de groentetas niet (ik had hem een paar weken overgeslagen ivm vakantie). Deze week hadden we broccoli, rode kool, winterpeen, uien, courgette, witte champignons en volgende week hebben we andijvie, venkel, chinese kool, zuurkool, cherry tomaatjes.

  26. astrid

    Leuk artikel! Ik maak ook een week planning en bestel dan de boodschappen bij AH. Dat heeft zoveel voordelen. Ik merk dat ik dan minder geld uit geef omdat ik veel meer op de aanbiedingen kan letten. Zelfs al kost het bezorgen of afhalen geld, ik ben goedkoper uit dan wanneer ik de winkel in ga. En het scheelt stress in een drukke winkel 😉

    Verder kook ik op zondag altijd iets bijzonders wat meer tijd kost, bijvoorbeeld lekkere stoofschotels (vaak zitten hier dan groenten in die ik toch nog over had, zo gooi je dus ook geen eten weg ). Ik ben op zondag toch meestal thuis en heb dan alle tijd. Ik maak altijd een grote hoeveelheid. Op maandag eten we daar dan van omdat ik dan altijd laat thuis ben en er gewoonweg geen tijd is te koken en de rest gaat in porties in de vriezer voor drukke dagen waarop geen tijd is om te koken. Ideaal!

  27. Tamara

    Ik vind dit de leukste rubieken haha, lees ik het liefst op blogs. Ik maak ook elke week een eet schema en daar haal ik 1x per week alle boodschappen voor. Dan ga ik vaak nog 1x in de week voor extra fruit en groenten en brood ofzo. Geeft rust als je uit je werk komt en gewoon weet wat je gaat maken. De Turkse pizza eten wij bijna elke 2 weken wel een keer, vaak ook een keer pasta en een stamppot in de week en een AVG’tje ook. Dan nog een keertje nasi of iets wokken met rijst en dan is de week rond. Ik hou enorm van koken en kijk ‘s morgens vaak alweer uit naar het avondeten haha. Deze rubiek mag je wel vaker terug laten komen!!

    • Isabel

      Precies hetzelfde! Ik kan er echt van genieten als ik voor de hele week mooie recepten bij elkaar heb gezocht en soms kijk ik ’s ochtends al uit naar het (ontspannende) koken ’s avonds. Heerlijk 🙂 Fijne rubriek Cynthia, deze mag vaker!

  28. Jessica J.

    Goh, wij zouden ook echt eens een weekplanning moeten beginnen maken. Tegenwoordig doen we wel vaker ‘grote boodschappen’, maar we moeten alsnog vrijwel dagelijks naar de winkel omdat we iets kleins vergeten zijn – na het werk, met honger, waardoor we natuurlijk dingen kopen die we niet nodig hebben, haha.
    Een van mijn favoriete gerechten is gevulde paprika met couscous en feta, naar een recept van Jeroen Meus. Dat maak ik dan ook ontzettend vaak. ♥

  29. Thari

    Wat een leuk artikel. Lekkere recepten zitten er tussen! 🙂

    Ik plan ook altijd wat we eten, om dezelfde redenen als jij aangeeft; ik koop minder onnodige dingen en als ik niks in huis heb, neig ik te vaak naar de ongezonde opties.

    Tip: Je kunt om de stamppot smeuïger te maken ook het kookvocht gebruiken van de aardappelen/groenten. Ik vang het op en doe er later weer iets terug doorheen. Dit doe ik sinds kort i.p.v. melk, i.v.m. een lichte lactose intolerantie. Ik proef geen verschil én in het kookvocht zitten veel vitamines die je anders weg gooit 🙂

  30. Vera

    Jaaa dit vind ik leuk! Hoop dat deze rubriek om de zoveel tijd terug komt 🙂

  31. Agnes

    Heerlijke blog! Wat een inspiratie aan lekker (gezond) eten. Nu heb ik trek om half tien in de ochtend haha

  32. Carina

    Ik vind pasta opwarmen in de magnetron verschrikkelijk maar opbakken in een pan vind ik wel lekker. Maar het lekkerste vind ik om pasta met saus resten in een ovenschaal te doen en dan geraspte kaas erover en voor 20 a 30 min de oven in en de laatste 5 min op grillstand. Zo hoef je er niet naar om te kijken en heb je een lekkere maaltijd!

    Reageren
    • Cynthia Schultz

      Oei, goed idee is dat! Ga ik ook zeker eens proberen.

  33. Ingrid

    Ik plan ook altijd alles een week vooruit. Ik krijg bij het groentepakket van onze groenteboer ook altijd recept ideeën mee voor de producten die in de tas zitten 🙂 nog makkelijker.
    Ik ga dit weekend je jamie oliver pizza’s een keer maken. Ik zie ze nu al zo vaak voorbij komen 🙂 Welke tortilla’s gebruik jij dan meestal?

    • Cynthia Schultz

      Ik gebruik de grootste van de AH! Je kan ook die kleintjes gebruiken die volkoren zijn, dat is ook lekker (en wat gezonder).

  34. Claudia

    Herkenbaar! Ik woon nu een jaar samen met mn vriend en werd er ook gestresst van om elke dag na te denken wat we zouden eten… Dit is nu onze eerste testweek met een vooropgesteld menu en dat bevalt prima om de redenen die jij ook geeft ?

  35. femketje

    ik probeer zelf ook altijd vooruit te plannen qua avond eten (in ieder geval 3 tot 4 dagen vooruit), zeker omdat wij beide fulltime werken en het er anders vaak niet van komt om gezond te eten 🙂 en vaak is het ook een struggle om te bedenken wat je moet eten die dag.. soms is de inspiratie ver te zoeken haha!