Duurzaam afvallen als echte Levensgenieter? Kom Lekker Lichter Leven!

Coperto Restobar

Restaurantbespreking

Sinds november is Zwolle een restaurant rijker: Coperto Restobar! Het restaurant zit in een prachtige serre aan Hotel Pillows aan de stationsweg en de chefs koken geïnspireerd op Franse en Italiaanse klassiekers.  Samen met Willem probeerde ik het uit en ik heb goed nieuws: ik mag een diner voor twee weggeven!

Coperto Restobar
Stationsweg 9
8011 CZ Zwolle
Kaart
37
drie gangen

Leestijd

Coperto Restobar

Coperto Restobar is in november afgelopen jaar geopend en zit in een nieuw aangebouwde serre van Hotel Pillows. Van buiten ziet dat er prachtig uit: zo’n heel moderne aanbouw aan een heel klassiek en oud gebouw. Het restaurant zit aan de Stationsweg, wat een erg mooie weg is – vanzelfsprekend naast het station.

Het interieur vind ik prachtig, met de strakke lijnen van de serre, het warme hout op de vloer en de marmeren tafeltjes. Overdag is het heel licht in het restaurant, ’s avonds is het erg sfeervol door de mooie verlichting. Het is chic, maar ook weer niet zo chic dat je er niet relaxed zit.

Het diner

Onze chefs benaderen gastronomie op een ongekunstelde manier, geïnspireerd op de Franse en Italiaanse klassiekers. Door het gebruik van een minimaal aantal bereidingen komen de pure smaken van de ingrediënten volledig tot hun recht. Na het ontbijt kunnen gasten op ieder tijdstip van de dag genieten van het a la carte menu of de maandelijks wisselende specialiteiten.

Coperto gebruikt veel lokale- en streekproducten en serveert pure gerechten zonder al teveel poespas. Hun kaart is heel overzichtelijk, met zes koude gerechten, acht warme gerechten en vier nagerechten. Drie gangen kost €37, vier gangen kost €47. Er is genoeg keus in vegetarische gerechten en die zijn alles behalve saai.

Op een vrijdagavond streken wij neer bij Coperto voor drie gangen.

Bij ons eerste wijntje nemen we Pane e Coperto. Broodjes, goede olijfolie, worst, olijven. Altijd goed om mee te beginnen. Het brood komt trouwens van de Stadsbakker uit Zwolle. Willem en ik gaan allebei voor steak tartare vooraf, van Lakenvelder rund (die staan hier in het buitengebied van Zwolle in de wei) met Zwolse mosterd, zuur, bloemkool, aardappelpuree en kletskoppen van sesam. Het bordje ziet er al prachtig uit! De steak tartare is heel fijn gesneden (ik denk door de gehaktmachine gehaald) en is heel puur van smaak, de smaakmakers liggen op het bord en kan je er zelf bij doseren. En die smaakmakers zijn top bij de steak tartare, de bloemkool is lekker aangebakken, de zilveruitjes zijn fris en knapperig, de (koude) aardappelpuree boterig en romig en de kletskoppen van sesam geven wat textuur. De mosterd is ook goed bij het rundvlees! Wat een mega goede steak tartare, lekker om hem zelf op smaak te brengen met niet al te voor de hand liggende garnituren. Fijne portie ook, niet te groot.

Mijn hoofdgerecht: Gemarineerde zalm, taysoi, spinazie, champignon, gamba.

Ik ga voor de zalm, deze is gemarineerd in taisoy, dit is een oosterse saus met ketjap. De zalm heeft daardoor enorm veel smaak, wat zoet-zout en méga zacht. Daarbij spinazie (die precies goed is gegaard, hij smaakt nog lekker, dat gaat bij mij thuis altijd mis), paddenstoelen en een krokante gamba. Daar had ik er nog wel een van gewild – te lekker. Onder de zalm ligt nog wat linguine pasta en die is beetgaar en heeft een groen roomsausje.

Romige risotto met paddenstoelen, gebakken ui en nori tempura

Willem gaat voor de risotto. Je ziet hem op de foto bijna niet – hij is helemaal verstopt. De risotto is enorm romig en boterig, hemels. Wat erbij zit geeft alleen maar extra smaak en textuur, ik ben gek op die krokante nori (zeewier) en de paddenstoelen zijn ook altijd lekker bij risotto.

Als nagerecht neem ik de tompouce van banaan met chocolade, amandel en rooibos. Wanneer ik het bestel heb ik zo’n bananensoes in mijn hoofd, van die soesjes met geel glazuur op de buitenkant. Die vind ik zo lekker – ik verwacht qua smaak iets vergelijkbaars. En die verwachting wordt ingelost – maar dan nog beter. De tompouce is lekker knapperig en de vulling luchtig en súper ‘bananig’. Bananig is geen woord, maar vanaf nu wel. De chocolade en rooibosgel op het bord zijn er ook lekker bij. Best een luchtig en fris nagerechtje!

Wanneer Willem suikerbrood met epoisses op de kaart ziet staan hoeft hij niet meer verder te kijken. Epoisses is een gewassen korstkaas die héél zacht van textuur is en een heel kruidige smaak heeft. Dat in combinatie met suikerbrood, honing en pecannoten is echt waanzinnig. Zoet, zout, vet, kruidig, plakkerig en knapperig. Hier ga ik binnenkort voor terug – ik krijg dit niet uit mijn hoofd.

Als afsluiter een cappuccino met boterkoek. Hier word ik echt gelukkig van. Boterkoek!

Wij zijn érg verrast door Coperto Restobar. Alles klopt. De inrichting, de bediening (die erg vriendelijk en ook losjes is), de kaart (die overzichtelijk, compleet en niet standaard is), het eten.  De wijnkeuze is ook leuk, er zijn niet héél veel wijnen die je per glas kan bestellen (drie witte, drie rode, twee rosé en wat dessertwijnen), maar wat ze hebben is gewoon heel goed. Per fles kan je wel veel meer verschillende dingen bestellen. Je kan je natuurlijk ook laten adviseren voor bijpassende wijnen bij je eten.

Coperto is een enorme aanwinst voor Zwolle, want ze doen iets wat andere restaurants nog niet doen. En: ze zijn elke dag open. De prijzen zijn ook heel oké: €37 voor drie gangen en €47 voor vier gangen. Dit wordt een vaste stek voor mij!

Win dit diner voor twee

Na dit lekkermakende artikel kan ik natuurlijk niet anders dan jou blij maken met een diner voor twee bij Coperto Restobar. Op Instagram kan je meedoen aan de winactie, dus check mijn pagina even.

Ik ben door Coperto Restobar uitgenodigd om te komen eten.

Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.