Alleen in een Michelin-ster restaurant eten

Ik schreef vorig jaar al uitgebreid over alleen dingen doen. Alleen op vakantie, alleen uit eten, alleen wandelen of fietsen, alleen naar het museum… Ik ben echt een einzelgänger en vind het heerlijk. Laatst ging ik voor het eerst alleen in een restaurant met een Michelin-ster eten. Poepie chic!

Leestijd

Waarom doe je dingen alleen?

In dit artikel kan je heel veel lezen over waarom ik dingen alleen doe en ik beantwoord daar ook wat vragen. Persoonlijk houd ik gewoon erg van alleen zijn. Ik houd van mensen om me heen, ik spreek graag af met vriendinnen en familie en ik vind het heel fijn als Willem bij me is, maar als ik alleen ben kan ik echt opladen. Ik deed al jaren veel dingen alleen, zoals de stad in gaan, wandelen en buiten de deur lunchen of koffie drinken, maar sinds twee jaar ga ik ook weleens alleen op vakantie of alleen uit eten.

Het is fijn om zoveel redenen. Omdat je kan doen waar je zelf zin in hebt, omdat je even echt kan focussen op datgene wat je aan het doen bent, omdat je even geen zin hebt om te kletsen, omdat je dingen anders ervaart als je alleen bent. Maar misschien is de belangrijkste reden wel: omdat je vrienden moet zijn met jezelf. Je moet jezelf leuk gezelschap vinden! En: het is ook wel heel fijn als je stil kan zijn. Als ruimte niet per se opgevuld hoeft te worden. Jij bent met jezelf in alle stilte en dat is oké. Tenminste, dat zou het moeten zijn.

Alleen eten bij een restaurant met een ster: why?

Alleen buiten de deur lunchen of koffie drinken doe ik al heel wat jaren. Dat begon in Amsterdam. Als ik een zakelijke afspraak had en ik was te vroeg, ging ik gewoon vast in het restaurant zitten. Of als ik wat tijd te overbruggen had, ging ik ergens zitten met een kop koffie of een broodje. Boek of laptop erbij en ik vermaakte me wel.

Toen ik bijna twee jaar geleden voor het eerst alleen op vakantie ging naar Terschelling, ging ik ook alleen ’s avonds uit eten. Dat vond ik best spannend, maar het bleek zó relaxed. De vakantie, maar ook het alleen uit eten gaan. Ik genoot er zo van! Een jaar later op Vlieland ging ik voor het eerst in m’n eentje wat chiquer eten: vijf gangen bij Badhotel Bruin. Fantastisch was dat. Ook omdat het een vertrouwde omgeving was en het rustig was in het restaurant.

Sinds een paar jaar is het een hobby van mij en Willem om af en toe bij een écht mega goed restaurant te eten. Daar sparen we voor. We gaan altijd samen: we delen die passie en vinden het superleuk. Ik had nooit bedacht om dat alleen te gaan doen, tot een vriendin van mij laatst vertelde dat ze alleen bij De Librije ging eten en slapen. ‘Gewoon, omdat ik mezelf dat gun. En het lijkt me gewoon heel tof.’ Subtiel drong ik mezelf op dat ik wel mee wilde, maar nee. Ze wilde alleen. We hebben die avond zitten WhatsAppen en ze vond het zo waanzinnig dat ik besloot het ook te gaan doen.

Een paar weken later zou ik een paar dagen in Londen zijn voor een event. Ik ging kijken wat voor restaurants in de wijk zaten en ik boekte een tafeltje bij The Clove Club. Het #25 beste restaurant ter wereld.

De avond: alleen sterreneten

De avond kwam dichterbij en ik had er zóveel zin in. Als ik lekker kan eten ben ik blij en al helemaal als het negen (!) gangen zijn. Hoe dichter ik bij de avond kwam, hoe ik ook merkte dat ik een beetje nerveus werd. Best gek, want ik ben nooit nerveus voor een etentje. Ik vind het altijd gewoon méga leuk! Waar was ik nerveus voor? Dat mensen het raar zouden vinden? Nee, niet echt. Dat ik in m’n eentje zo dronken zou worden dat ik niet meer in het hotel zou komen? Hmm, neuh, want ik kan best op tijd stopen. Nou ja, ik liet de nervositeit voor wat het was en zette koers naar The Clove Club.

Binnen werd ik vriendelijk onthaald en door m’n zenuwen blurt ik er wat gekke dingen uit (‘Welcome to The Clove Club!’ ‘Yes, welcome, thanks.’) en word ik op een fijn plekje neergezet. Niet in het midden van de ruimte, maar aan de zijkant met zicht op de bar. Leuk, dan heb ik wat om naar te kijken. De bediening is meteen méga aardig en ik merk dat ze hun best doen me op mijn gemak te stellen. Ik krijg een glas champagne en maak wat praatjes.

Na de amuses word ik relaxed en kan ik alleen maar denken: ‘Ik ga nooit meer samen met iemand uit eten.’ Ik vind het vrijwel meteen echt heel erg leuk. Waarom? Omdat ik zó gefocust ben op het eten dat ik alles nog veel intenser proef. Alles smaakt al fucking lekker, maar doordat ik geen tafelgenoot heb om het mee te delen of om op te letten, ervaar ik alles tien keer sterker. Bij elk gerechtje is een korte uitleg, en ik stel elke vraag die ik wil, waar leuke gesprekken uit voort komen. De sommelier neemt ook rustig de tijd, het valt me op dat ze bij andere tafeltjes sneller weg is. Ze vertelt me heel veel over de wijnen omdat ze merkt dat ik het leuk vind.

Tussen de gangen door zat ik wat te lezen, maar ik heb maar weinig voortgang gemaakt in mijn boek. Ik zat vooral om me heen te kijken. Naar de bartenders die ingenieuze cocktails aan het maken waren. Aan mensen die samen aan het eten waren. Naar de bediening die mega netjes te werk gaat. Ik liet de ervaring nog véél meer op me inspelen dan wanneer ik dat zou doen als ik samen met iemand zou zijn en dat vond ik zó leuk.

Wat minder leuk was

Ik zou dit zó nog een keer doen. Dat voorop gesteld. Er waren eigenlijk niet echt dingen die niet leuk waren of die me niet bevielen. Misschien waren er twee kleine dingetjes. Ten eerste had ik een wijnarrangement besteld, dat doe ik graag als ik in een goed restaurant eet, want een goede combinatie maakt het eten nog zóveel lekkerder. Ik vind het geen probleem om een beetje aangeschoten te worden, maar ik merkte wel dat ik dat toch een beetje ongemakkelijk vond in m’n eentje. Maar ik wilde de wijn er ook niet voor laten staan – het was gewoon te lekker en in mijn beleving past het bij de hele ervaring. Toch vond ik het een tikje awkward.

Verder had ik net een mini beetje pech met mensen naast me. Ik zat in een ruimte vlakbij de bar: hier eten alleen stelletjes of mensen die alleen zijn. De groepen zaten in een andere ruimte, maar als iemand van de groep eerder was, dronken ze een drankje in de ruimte waar ik zat. Naast me zat een man te wachten op zijn gezelschap. Toen zij kwamen, stond hij op en groette iedereen. Ze bleven staand kletsen, maar… rónd mijn tafel. Dus ik zat zeg maar in hun cirkeltje. Het was méga raar en ongemakkelijk, maar gelukkig snelde een van de dames van de bediening naar ze toe en zei belerend ‘Would you mind sitting down, this lady is having dinner.’ Het was echt alsof ze over me waakte, dat vond ik wel schattig.

Zou 't zo nog eens doen

Ik vond het een enorm gave ervaring. Het voelde heel stoer en onafhankelijk, of zo. ‘Ik wil dit doen, maar ik heb geen gezelschap op dit moment, dus ik ga gewoon lekker alleen.’ Zo was het ook – ik was alleen in Londen maar wilde wél graag goed uit eten. Ik hoor wel eens van mensen dat ze zich een loser voelen als ze dingen alleen doen. Ik voel me juist krachtig. ‘Ik heb niet per se iemand nodig.’ Dat.

Samen met iemand chic uit eten is mega leuk. Fijne gesprekken, samen genieten, je ervaring delen, lachen. Dat doe ik echt graag. Maar dit vond ik echt waanzinnig fijn om eens te doen. En ik zal het zeker nog wel een keer doen. Niet altijd. De volgende keer wil ik heel graag weer met Willem. Maar deze avond was echt magisch! Ik heb er zo van genoten.

Als jij een keer iets extravagants in je eentje wilt doen (en vooropstaand dat je het geld kan missen natuurlijk, want het is geen kattenpis), doe het! Wat heb je te verliezen? Ga en geniet.

Hoe het eten was die avond? Dat lees je hier.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.

Gerelateerde artikelen

49 reacties
 1. Mariska

  Ik vind het ook heel stoer hoe je dat doet. Zelf loop ik er al een hele tijd mee om eens zelf op vakantie te gaan, niet ver weg, maar gewoon desnoods binnen Nederland. Ik vind alleen zijn ook heerlijk en bijvoorbeeld te winkelen. Alleen uit eten vind ik dan weer lastig, denk ik.

 2. Silkeblogs

  Ik doe echt graag dingen alleen, maar alleen gaan eten heb ik nog niet gedaan. Het lijkt me wel een beetje spannend, eigenlijk!

 3. Jose

  Volgens mij heb ik het al vaker gezegd (in ieder geval vaker gedacht!) maar jij bent echt een voorbeeld. Echt een powervrouw. Superstoer.

 4. Jessica J.

  Ik doe ook vaak dingen alleen: wandelen door de stad, een koffie gaan drinken of gaan lunchen. Als ik na het werk met iemand afspreek, ben ik vaak ook veel te vroeg ter plaatse omdat ik meestal rechtstreeks ga, maar ik heb steevast m’n e-reader bij me, dus die helpt me de tijd overbruggen.
  Alleen gaan eten in een sterrenrestaurant of alleen op vakantie gaan, zie ik mezelf niet zo snel doen. Dat is iets dat ik met m’n vriend wil delen, maar wie weet ooit… 🙂

 5. Luca

  Gaaf! Ik doe ook graag dingen alleen. In het begin was het wennen maar ik vind het heerlijk.
  Tipje voor wijnarrangementen: ik vraag eigenlijk altijd om halve glazen. Vinden ze nergens raar! In NL ook weleens het bob-arrangement genoemd, ook al drink je nog teveel om te rijden haha.

 6. Wendy (B)

  Ik doe heel vaak dingen alleen.
  Dat ben ik gewoon omdat ik amper vrienden heb.
  Ik kan wel eten maar hou eerder van steak met frietjes 😀

 7. Lotte

  Ik heb vijf maanden door Zuid-Amerika gereisd. De eerste vier maanden in mijn eentje en de laatste weken kwam mijn vriend langs. Ik vond het heerlijk om alleen erop uit te gaan. Alleen een dag te gaan wandelen, de stad te verkennen, mooie foto’s maken etcetera. En kon alles zelf bepalen, hoefde met helemaal niemand rekening te houden en dat gaf erg veel vrijheid. Toen mijn vriend langs kwam was het dan ook even wennen. Maar: met hem heb ik heel veel herinneringen waar je het nog vaak over hebt. Je deelt iets en als je zegt: weet je nog toen dit gebeurde? kan ik makkelijker dat moment voor me halen dan wanneer ik zelf aan mijn reis denk. Ik ben nu ook al weer aan het bedenken wanneer ik alleen weg kan. Voor iedereen die er ook aan denkt om alleen weg te gaan: ik raad het zeker aan. Daarnaast heb je altijd genoeg mogelijkheden om niet alleen te zijn (denk aan slapen in hostels).

 8. Henny

  Ik ga al jaren wel eens alleen op vakantie maar het avond eten was altijd een dingetje. Gewoon een simpel klein eettentje geen probleem maar een echt restaurant durfde ik nooit zo goed. Maar en paar maanden geleden was ik alleen in Londen en zag ik een Italiaans restaurant en kreeg ik toch zo’n zin in een lekkere pasta. Na het checken van reviews dacht ik van ik ga het gewoon doen en liep naar binnen. Bleken er meer mensen alleen te zijn. Werd naar een rustig tafeltje gebracht en de bediening was ook super aardig en ook nog eens snel. (Waarschijnlijk omdat ik alleen was). Had naderhand echt zoiets van dat had ik veel eerder moeten doen!

  Alleen krijg ik soms wel opmerkingen van familie en vrienden als ik weer alleen op reis ga of iets anders alleen ga doen. Zoals: “Vind je dat niet ongezellig/eng?” Dan zeg ik altijd: “Wat moet ik dan? Thuisblijven als niemand mee wil?” en soms vraag ik ook wel eens: “Ga je mee dan?”. Maar ze gaan vaak dus niet mee en ik wil ook niet dat men mee gaat omdat men het zielig vind voor mij.

 9. Roxy

  Heel leuk stukje en erg herkenbaar. Ik hou ook heel erg van gezelschap en praat heel veel, Maar wat vind ik het heerlijk om alleen te zijn. Alleen op reis gaan, Alleen op een terras zitten, Alleen naar de bioscoop, je beleeft dingen zo anders!

 10. Annika

  Ik ben graag op mezelf, maar ik ben nog nooit alleen naar een restaurant geweest, toch maar een keer doen.

 11. Moniek

  Ik ga komend jaar alleen naar New York. Ik heb nu het geld. Mijn vriend gaat niet meen hij heeft geen behoefte om 1 keer naar NY. Ik wel. Ik vind het mega spannend. Maar ik ga wel. Mijn vriend vindt het leuk voor me. Dat scheelt wel. Hihi.

 12. Danielle

  Heel gaaf! Ik ga ook wel redelijk vaak dingen alleen doen, maar echt luxe dineren heb ik ook nog nooit over nagedacht. Inderdaad omdat dat iets is wat ik graag met mijn vriend of een goeie vriendin doe. Door jou stukje ben ik wel nieuwsgierig geworden naar mijn eigen “reactie” of hoe ik t zou vinden… dus wie weet komt het er nog een keertje van ;)!

 13. Mars

  Ik reis veel voor mijn werk en was dus ook heel snel over dat ongemakkelijke heen. Het is juist lekker om na een zware dag werken ergens te gaan eten, zonder gezelschap en in complete rust (dus geen fastfood plekken). Vaak combineerde ik het met een shopping spree en zat dus in mijn eentje aan tafel, met een hele lading tassen naast me, mijn telefoon ergens tegen het peper- en zoutstel geplaatst om wat te kijken of te lezen.
  Ik vind het ook altijd super tof om te lezen over mensen die een of andere enorme trip in hun eentje doen, bijvoorbeeld van Europa naar Azië op de fiets ofzo.

 14. Sophie

  Liefste Cynthia, wat een fantastisch leuk artikel! Ik volg je nu al jaren, ook al ben ik een 40-er en waarschijnlijk niet echt jouw doelgroep. Ik heb bij jouw vorig artikel over alleen zijn /eten ook gereageerd, omdat ik dat zelf ook heel vaak doe :). Ik ga ook al jaren alleen op reis, bij gebrek aan een echtgenoot ;), but I love it. Je schrijft het zó treffend: Je moet vrienden zijn met jezelf. En de stilte of ruimte niet willen opvullen… Ik durfde zelf nog niet aan om in een mega chique sterrenrestaurant te gaan dineren. Door jouw post denk ik erover na om dit toch maar eens te doen in het buitenland of zo! Bedankt voor al jouw tips. Zoen van een mede-Einzelgänger x

 15. Marjoleine

  Wat tof dat je dat gedaan hebt! Ik vind het zelf vaak nog wel een beetje “eng” om dingen alleen te doen maar jij bent daar zeker een inspiratie in! Je hebt niet altijd iemand anders nodig om dingen te verwezenlijken, daar ben ik me steeds meer van bewust. Als je blijft wachten tot er eindelijk eens iemand met je mee wil blijf je voor eeuwig wachten. Zo wil ik bijvoorbeeld heel graag een paar daagjes weg, maar niemand in mijn omgeving heeft tijd/geld. Zit er nu heel sterk aan te denken om alleen te gaan!

 16. Heleen

  Tof! Ik hou ook heel erg van alleen uit eten ga, maar ik doe dat alleen als ik in mijn eentje op vakantie ben. Thuis ga ik toch vaak met vriend of vriendinnen.

  Ik ben heel benieuwd of de service beter is als je alleen gaat eten, omdat men dan wellicht verwacht dat je recensent bent. Zou een mooi bijkomend voordeel zijn! 😀

 17. Chantal

  Wat klinkt het goed. Zoals jij het omschrijft, lijkt het rustgevend te zijn. Het brengt me op een gedachte om dit ook eens te doen. Fijn artikel!

 18. Lindsey Beljaars

  Wat een toffe ervaring! Ik zou dat ook best eens willen doen, lijkt me heerlijk!

 19. rachel

  heerlijk om dingen alleen te doen!! ik ga graag met me gezinnetje op pad maar alleen vind ik toch echt het fijnste!

 20. Shirley

  Ik vind het ook ontzettend fijn om dingen alleen te doen. Zou heel graag nog weleens alleen op vakantie willen om dat te ervaren. Maar ik heb inmiddels twee kids en weet ook dat ik daar enorm van geniet. Dan kies ik toch eerder voor een vakantie met de kinderen dan helemaal alleen, haha.

 21. Ilona

  Deze schrijfstijl is zo ontzettend leuk om te lezen: lekker luchtig en grappig, maar toch met de info die ik zoek. Ik ben eerst naar boven gescrollt omdat ik heel even dacht een stukje Emmy te herkennen toen ik “fucking lekker” tegen kwam, haha! Heel fijn om te lezen!

  • Cynthia Schultz

   Dankjewel Ilona! Haha, dat snap ik wel, Emmy is wat ‘grover’ in haar schrijfstijl.

  • Marjolein

   Haha ik had precíes hetzelfde inderdaad! Leuk stukje Cynthia, al ben ik er nog niet over uit of alleen dingen doen echt mijn ding is. Ik ga over een halve week in m’n eentje naar Australië, dus dan zal ik er snel achter komen (doodeng! maar ook leuk! waah!)

 22. Donna

  Ik vind het heel knap dat je dit gewoon doet. Ik zou ook zo graag zelf een keer op vakantie willen. Als niemand mee wil, waarom niet gewoon alleen? En soms heb je ook gewoon niet perse iemand nodig. Je hoeft niet altijd zo afhankelijk te zijn van een andere. Ik vind het ook heel fijn om te lezen dat de bediening zo goed opletten en ze het zo fijn mogelijk voor je wilde maken.

  • Cynthia Schultz

   Ja, dat vond ik ook prettig. Ze waren zich er heel erg van bewust dat ik alleen was en daarom deden ze net wat extra moeite.

 23. Gabrielle

  Haha grappig om te lezen dat je het woord fucking gebruikt en dat daarmee ineens de Cynthia van Misslipgloss voor mij echt is verdwenen naar een volwassen Cynthia! ;p

  Heel goed artikel! doordat je hier over schrijft krijg ik steeds een beetje meer moed om dingen alleen te ondernemen 🙂

 24. Liset

  Ik heb nog nooit in mijn eentje gegeten bij een restaurant, maar ik vind het wel heel stoer van je hoor! Ik vind het ook heel goed dat het personeel zo om je dacht. Kan me namelijk goed voorstellen dat het niet fijn is als een groepje mensen om je tafeltjes heen zwerft en een theekransje gaat houden :). Zelf vind ik uit eten gaan het leukste met z’n tweeën (ik heb kids, dus als ik uit eten ga, dan heel graag met mijn vriend!) omdat ik dat gewoon heel fijn vind. Alleen shoppen doe ik wel heel graag, dan kan ik gewoon rustig overal kijken waar ik maar wil en zolang passen als nodig is. Niemand die me tegenhoudt ;).

 25. Jette

  Oepsie. Ik werk ik een restaurant, en als iemand alleen is denk ik altijd dat het een recensent is. Dus doe ik nóg meer mijn best dan anders. ? Natuurlijk weet ik wel dat dat niet zo hoeft te zijn. Maar toch. Al die alleen eters zijn in ieder geval in de watten gelegd.

 26. Teatske

  Wat een goed artikel. Ik heb laatst aan mijn vriend proberen uit te leggen dat ik alleen op vakantie wilde. Hij begreep niet echt waarom ik dat zou willen als ik ook samen met hem op vakantie kan. Zijn opmerking: Samen is toch leuker als alleen?

  Daarnaast een tip met de lekkere wijnen. Wij bestellen ook altijd een wijnarrangement. Ik vraag steeds vaker om halve glazen bij bepaalde gangen. Anders ben ik na 5 of 6 gangen behoorlijk teut 😉

  • Cynthia Schultz

   Dat begrijp ik ook wel, maar soms is alleen zijn echt heel fijn. Lastig uit te leggen aan iemand die dat zelf niet zoveel of graag doet. En ja, dat doe ik ook altijd, die halve glazen! Maar als ik negen gangen eet + een drankje vooraf zijn het nog steeds vijf hele glazen wijn en daar word ik nog steeds dronken van, haha.

 27. Syl

  Hoewel ik genoeg vriendinnen heb, vind ik het heerlijk om alleen te shoppen, alleen naar de bios te gaan of alleen ergens ern hapje te eten. Alleen op vakantie is nog een te grote stap, maar dat komt wel.

 28. Chantal

  Geweldig leuk om dit te lezen. Ik doe al jaren heel veel alleen. Gewoon omdat er niet altijd iemand beschikbaar is. Dit wordt niet altijd begrepen en soms twijfelde ik aan mijzelf (koos vriendloos etc) maar hè ik ben erg sociaal maar houd er ook van om alleen op pad te zijn. Het is erg fijn dit eens van iemand anders te lezen. Het geeft erkenning, Thanks!

 29. Alissa

  Jaaa! Ik ben ook gek op dingen alleen doen, alleen moet ik bij het uit eten gaan toch altijd een drempel over. Ik ben in mei 5 dagen alleen naar Berlijn geweest. Ik vond het zo geweldig, dat ik over 2 maanden weer in m’n eentje op Citytrip ga. Alleen naar musea en winkelen vindt ik hier in Nederland ook heel fijn trouwens.

 30. Joko

  Ik heb vorig jaar alleen gegeten, in een van der Valk weliswaar, maar toch. Ik voelde me als onzeker type echt wel stoer.

  Ik moest een cursus geven voor mijn werk en bleef overnachten. Dus moest ook eten s’avonds. Tegenover het hotel zat een McDonalds, eerste keus want ik durfde niet alleen in het restaurant te gaan zitten. Wat zouden mensen denken, ach kijk dat arme schaap eet helemaal alleen, heeft ze geen vrienden etc etc. Toch verstand op nul, kop op en heerlijk genoten! Ik zou het zo weer doen!

  • Cynthia Schultz

   Wat goed zeg, dat je dat gewoon gedaan hebt! Gek he, dat je dan al snel denkt dat mensen je zielig vinden… Terwijl ik iemand die alleen dingen doe juist stoer vind!

 31. Lydia

  Zou het ook zo graag willen maar ik durf dus niet. Inderdaad bang om zielig gevonden te worden. En dat terwijl ik me zo graag minder wil aantrekken van wat anderen denken. Ik moest lachen om je antwoord: ‘yes, welcome, thank you’. Zoiets zou ik dus ook kunnen zeggen.
  Nog even iets praktisch over je site: ook ik heb veel last van verspringende reclames die je als het ware moet vangen om ze weg te kunnen klikken. Soms denk ik dan: ‘laat maar zitten’.

  • IM

   Helemaal mee eens, zowel met de reactie op het artikel, als met de ergernis aan de verspringende reclame. Die reclame is oprecht heel vervelend, zeker als je Cynthiafan bent en je je dag (vroeg) begint met een nieuw artikel!

  • Cynthia Schultz

   Probeer het eens Lydia! Eventueel eerst wat minder chic 🙂 En haha, ik word dan gewoon een beetje sociaal ongemakkelijk, maar daar kan ik dan wel zelf om lachen. Oh, wat vervelend van die reclames. Kan je wat screenshots maken als het weer gebeurd en mailen naar hallo@cynthia.nl? Dan laat ik ernaar kijken.

 32. Lisa

  Wat mooi dat je deze ervaring deelt! Ik merk ook dat ik steeds vaker denk ‘waarom ga ik niet alleen?’. Vooral als ik iets graag wil, maar mijn vriendinnen hebben geen geld of geen vrije dagen etc. Dan ben je al gauw geneigd om niet te gaan. Ik wil al een tijd graag naar Brighton (waar ik al eens een dag ben geweest en verliefd werd op de sfeer), maar heb niemand die met mij mee wil. Ik denk dat ik de knoop door moet hakken en alleen moet gaan, de ideale plek om lekker alleen te ontbijten met een goed boek. Even een paar dagen alleen tot rust komen!

  Eerder ben ik alleen naar Parijs geweest. En wat ik toen wel merkte is dat ik het soms ook lastig vond om de ervaringen die ik had niet kon delen. Dan liep ik in een straatje en zag ik iets prachtigs, maar er was niemand om aan te stoten en het samen mee te beleven. Ik heb toen wel een boekje meegenomen om dingen in op te schrijven, maar het voelde toch wel anders en na een aantal dagen zelfs wat eenzaam..

  • Cynthia Schultz

   Wat goed, ik zou echt gewoon lekker naar Brighton gaan als je zo graag wilt! En inderdaad, je kan het niet delen met iemand, dat mis ik ook soms als ik ergens alleen ben.

 33. Mariska

  Hi Cynthia,

  Ben het helemaal eens met je artikel, zo heerlijk om even alleen te zijn! Ik overnacht momenteel alleen in het Sheraton met ontbijt, diner etc. en ik voel me erg op m’n gemak en relaxed. Echt een aanrader om tijd voor jezelf vrij te maken.

 34. Ingrid

  Wow wat super cool dat je dat gedaan hebt. Ik onderneem ook graag dingen alleen. Gewoon lekker even wat tijd voor mezelf. Uit eten heb ik echter nog nooit alleen gedaan, maar wie weet 🙂
  Wel super lief dat de dame van de bediening zo over je waakte! 🙂
  Ben benieuwd naar het etentje van jou en Emmy bij de Librije. Daar een keer eten staat zeker nog op mijn lijstje 😉

  • Cynthia Schultz

   Ik ga daar vandaag mee bezig, dus de blogpost komt ergens in de komende weken online!

 35. Helena

  Je kunt vaak ook halve glaasjes wijn bestellen! Ideaal als je niet zo’n drinker bent. In m’n eentje vind ik t ook niet fijn om dronken voor me uit te staren.

  • Cynthia Schultz

   Klopt, heb ik ook gedaan (doe ik eigenlijk altijd):D! Maar dan krijg ik alsnog 5 glazen wijn, dan ben ik nog steeds dronken, haha. Vorige week bij De Librije had mijn tafelgenoot hetzelfde ‘probleem’, zij kon ‘kwartjes’ krijgen, echt een bodempje dus. Dat is voor de volgende keer wel een goede optie maar ik denk dat dat niet overal kan.

 36. Marja

  Helemaal perfect. Zelf houd ik er erg van om alleen een stad te ontdekken, te winkelen, een museum te bezoeken, ergens in de natuur te zitten, noem maar op. En ik laat mijn boek en telefoon dan het liefst in mijn tas, want er is zoveel te zien, te horen en te beleven als je er oor en oog voor hebt.

  • Cynthia Schultz

   Dat is waar inderdaad! Je kan alles veel mee ervaren alleen. Dan heb je meestal geen boek of telefoon nodig 🙂

 37. Anne-Marie

  Ik vind het stoer! Ik doe ook regelmatig dingen alleen, gewoom omdat ik het, net als jij, heel fijn vind. Wandelen bijvoorbeeld, maar ook winkelen of naar de bioscoop gaan. Uit eten gaan alleen heb ik nog niet gedaan, het is er gewoon nog nooit van gekomen.