Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5

Aan De Oever bij Mooirivier

Restaurantbespreking

Op de mooiste plek van Overijssel vind je pal aan de Vecht in Dalfsen hotel Mooirivier. Bij restaurant Aan de Oever kan je ‘een tikkeltje Frans en Oer-Hollands tegelijk’ eten. En lékker! Vandaag lees je mijn recensie hier én ik geef een viergangendiner voor twee weg.

Aan De Oever bij Mooirivier
Oude Oever 10
7722 VE Dalfsen
Kaart
37
voor 3 gangen

Leestijd

Ik werd voor dit diner uitgenodigd door Aan de Oever.

Mooirivier & Aan de Oever

Op een van de mooiste plekjes van Overijssel ligt hotel Mooirivier: in Dalfsen aan de Vecht. De plek waar ik ben opgegroeid! Het hotel ligt pal aan de Vecht, middenin de natuur en heeft een prachtig uitzicht over het Vechtdal. Naast de prachtige natuur waar je heerlijk kan wandelen en fietsen vind je ook leuke dorpen en steden in de omgeving zoals Ommen, Dalfsen en Zwolle. Leuk voor een weekendje (of langer…). Je kan bij Mooirivier heerlijk slapen, relaxen in de lobby (foto hieronder), vergaderen, ontbijten, lunchen en natuurlijk dineren. Dat deed ik laatst bij hun restaurant Aan de Oever.

 

De kaart van Aan de Over is naar eigen zeggen ‘een tikkeltje Frans en Oer-Hollands tegelijk’. Er wordt veel gebruik gemaakt van lokale producten en er is veel aandacht voor groenten.

Aan de Oever is erg stijlvol en strak ingericht en is toch nog erg gezellig. Ik houd van de Scandinavische stijl die ze hebben neergezet. Het klinkt wel erg stads wat ik nu ga zeggen, maar het is on-Dalfs mooi.

Met mijn vader ga ik voor vier gangen inclusief bijpassende wijnen. Een viergangen menu kost €48 per persoon (drie €37, vijf €59). Daarbij kan je altijd aangeven wat je liever niet wilt eten. Natuurlijk kan je ook a la carte eten, prijzen voor een voorgerecht zijn rond de €15, hoofdgerecht tussen de €22 en €29 en nagerechten kosten rond de €12.

We starten met dit prachtige kleurrijke bordje. Wat een mooie kleuren! Het is ambachtelijk gerookte zalm met creme van avocado, krokant rijstpapier, antiboise (een soort dressing) van haricots verts, rode ui, roze peper, bosui en dille met kruiden uit eigen tuin. Wat een goed gerechtje! De combinatie van de gerookte zalm met de avocado en méga frisse antiboise is erg goed. De smaken knallen er meteen uit, het is alles behalve een lichte gang, maar dat is ook wel eens leuk om mee te beginnen.

Hierbij drinken we een Gruner Silvaner van Weingut Knewitz uit Reinhessen (Duitsland). Dit is een lichte frisse witte wijn met subtiele tonen van witte bloesem, geel fruit en een heel licht zoetje.

We gaan door met een bisque van langoustine met daarin venkel, tomaat en gebakken gamba’s. Het ziet er niet zo spannend of kleurrijk uit als de eerste gang, maar de smaken zijn geweldig. De bisque is hoog op smaak en heeft die heerlijke sterke schaaldierensmaak waar ik zo gek op ben, daarin zitten gamba’s die nog lekker knapperig zijn. Héérlijk.

We drinken hierbij Fossil Branco van Vale da Capucha uit Lissabon (Portugal). Deze is gemaakt van de druiven arinto, fernao pires en gouveio. Wat een fijne ziltige wijn is dit, net alsof je aan de kust staat en even héél diep inademt. Goede combinatie met de bisque, al had er wat mij betreft wel een iets stevigere wijn bij gemogen. De bisque heeft een erg sterke smaak en daarna valt de wijn een beetje in het niet. Wél gewoon erg lekker.

Runderwang

Het hoofdgerecht! Zacht gegaarde runderwang met creme van bloemkool, geroosterde groene asperges, linzen, jus van truffel en vers geschaafde zomertruffel. Niet echt een zomergerecht, maar lékker is het! Ik ben niet altijd gek op ‘draadjesvlees’, maar deze is zo lekker mals en vettig (op een goede, smeltende manier) dat het me goed smaakt. Natuurlijk een goede combi met de geroosterde asperges en truffel.

Natuurlijk hierbij een rode wijn, de Cuvee Rot, ook van Weingut Knewitz uit Rheinhessen (Duitsland). Dit is een intens rode wijn met veel bessen, biet en aardse geuren. De wijn maakt het eten nog lekkerder en andersom.

Ik wil altijd zeggen ‘mijn favoriete gang is het dessert’, maar ergens ook weer niet, want dat betekent dat het bijna voorbij is… Het leuke van een voorgerecht is dat je trek hebt en nog zo lekker veel in het verschiet hebt. Maar goed, ik houd in ieder geval van desserts, en van deze al helemaal. Dit is amandelcake met creme van aardbei en limoen, verse aardbeien van de buurman Ernie Kolk, sorbetijs van aardbei en een bluf van aardbei. Wat is dit een goede combinatie van zoet, fris, luchtig, zwaar, zacht, hartig, krokant, zout… De zware amandelcake met de frisse aardbeien, de zoete bluf, het frisse ijs, de krokante en licht zoute pinda’s bovenop – oef! Wat een topdessert.

De licht mousserende rode dessertwijn is een Brachetto d’Acqui van wijnhuis  Castello Banfi uit Toscane (Italië). Lekker zoet, fris – drinkt lekker weg bij de amandelcake.

Mijn vader gaat nog voor een dubbele espresso en krijgt daar nog heerlijke friandises bij.

Ik kan niks anders zeggen dan dat Aan de Oever een uitstekend restaurant is, ze hebben dan ook heel verdiend een vermelding in Michelin-gids. De locatie, het uitzicht, de mogelijkheid om bij lekker weer buiten te eten, het personeel, de wijnen, het eten… Het is allemaal gewoon heel erg goed voor vrij normale prijzen.

Omdat ik zo gek ben op Aan de Oever en Mooirivier geef ik een viergangendiner voor twee weg (exclusief drankjes). Je kan meedoen op Instagram of Facebook. Binnenkort weer een winactie die hier via de site verloopt.

Ik ben door Aan de Oever uitgenodigd voor dit diner.

Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.