Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5

Boodschappen die ik altijd bestel

Iedereen doet op een andere manier boodschappen. Ik laat ze altijd thuisbezorgen en de helft van mijn boodschappen is elke week opnieuw weer hetzelfde. Vandaag deel ik de items die ik altijd weer bestel, van bosui tot havermelk.

Leestijd

Fruit

Citroenen, appels, mandarijnen

In mijn bestelling zitten altijd citroenen, appels en mandarijnen. Citroenen komen gewoon altijd van pas. Of het nou in bruiswater is als extra smaakje of als smaakmaker in een salade of voor wat druppels op een broodje zalm. Citroen gebruik ik echt veel, dus dat bestellen we altijd.

Appels en mandarijnen zijn gewoon ons go to fruit om dagelijks te eten. Ik vind appels van Pink Lady of Kanzi het lekkerste.

Soms bestellen we natuurlijk ook wel ander fruit, zoals bananen (alleen die eten we niet zoveel en dan vergaan ze waardoor ik ze weer in een bananenbrood moet gooien, haha), blauwe bessen, vijgen, frambozen… Het ligt er maar net aan waar we zin in hebben, maar citroenen, appels en mandarijnen bestel ik gewoon altijd.

Groente

Avocado, bosui, komkommer, tomaatjes, rucola, paprika's

Ik weet dat avocado officieel fruit is, maar ik schaar het toch onder groente, want dat voelt logischer. Avocado vind ik gewoon vet lekker om op toast te eten, dus dat hebben we altijd wel in huis. De rest van de groentes komen linksom of rechtsom gewoon wel op. Of ik doe het in een salade, of het komt op een pitabroodje met falafel, of op een lahmacun (die uit de vriezer van het merk Marhaba zijn erg lekker)… Het zijn de standaard groentes die ik in huis haal ook als ik er niet een ‘recept’ mee gepland heb.

Verder koop ik natuurlijk altijd groente om echt maaltijden mee te koken die ik voor het bestellen heb uitgezocht. Wat dat is, wisselt elke week.

Zuivel enzo

Huttenkase, oatly, eieren

Een tijdje geleden pas heb ik huttenkase ontdekt, man wat is dat lekker. Dus dat bestel ik nu ook altijd. Willem drinkt altijd oatly (havermelk) in zijn koffie en ik soms ook (ik wissel af met gewone magere melk, dat hebben we altijd wel op voorraad). Eieren gaan er hier ook altijd wel doorheen, meestal gewoon gebakken voor de lunch.

Brood

Volkoren brood & croissants

Als ik bij Crisp bestel, gaan áltijd de croissants in mijn mandje. Dat zijn serieus de lekkerste croissants die er zijn. En verder ‘gewoon’ volkorenbrood. We eten dat niet superveel, dus elke week is het een halfje, maar het wordt wel altijd besteld.

Lekkers

Chips, noten, koekjes

Ik laat de boodschappen meestal op vrijdag vlak voor het weekend bezorgen en weekend betekent chips. Ja, toch? Mijn favoriete chips is de Hoeksche Chips en anders gewoon Lays Paprika. Ook zitten er altijd wel noten in onze bestelling, als ik bij de AH bestel ga ik voor de macadamia-pecanmix. Maar ‘gewoon’ cashewnoten zijn ook altijd goed.

En ik neem altijd een koekje bij de koffie. Meestal is dat gewoon een speculaasje of een Bastogne, als ik bij Crisp bestel ga ik voor de koekjes van Lisa’s Choice (die zijn glutenvrij maar dat is niet de reden dat ik ze bestel).

Verder bestellen we natuurlijk altijd boodschappen voor de ‘maaltijden’ (dus echt het avondeten wat ik gepland heb) en verder hebben we altijd vrij veel voorraad in de kelder liggen. Van blikken met peulvruchten, wijn en bier tot tortillawraps. Maar deze dingen bestel ik gewoon altijd.

Wat zijn de boodschappen die jij altijd koopt?


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.