Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5

Zweden, Värmland dag 3 & 4

van
TBY
naar
KRL
28274
stappen gelopen
285
foto's gemaakt

Het tweede deel van onze Värmland roadtrip besteden we bij een te gek museum in een oude powerstation, we eten een ijsje op een van de mooiste plekken waar ik ooit geweest ben en gaan we naar de hoofdstad: Karlstad.

Leestijd

Dag 3: Mormor's Glasscafe, Gamla Kraftstation & Karlstad

Als we wakker worden en hebben ontbeten gaan we ook hier een wandeling in de omgeving maken. Er zijn een aantal wandelroutes, dus we gaan op pad.

Na onze (warme) wandeling, pakken we de auto en gaan we op weg naar Mormor’s Glasscafé 20 minuten verderop. We gaan een ijsje eten bij deze ‘beroemde’ ijssalon, die op een hele mooie plek ligt aan een meer.

Na het ijsje stappen we weer in de auto, op naar onze volgende stop voor we naar de stad gaan. We gaan naar Galma Kraftstation. Een plek die me doet denken aan Sliperiet, waar we gisteren waren. Het is een oude powerstation waar nu een museum/galerij van is gemaakt, en waar ook vaak culturele evenementen zijn.

Na dit leuke bezoek gaan we naar onze laatste stop: Karlstad. Karlstad is de hoofdstad van Värmland.

Dag 4: Karlstad

Goedemorgen! We eten ontbijt in ons hotel en gaan daarna op pad om de stad een beetje te verkennen.

Na wat rondstruinen is het tijd om te vertrekken naar het vliegveld. Het is zo’n drie uur rijden naar Oslo, dus we moeten wel een beetje op tijd weg.

Ahhh, het was TE KORT! Ik vind het altijd heerlijk om na een trip weer naar huis te gaan, maar we hadden echt nog wel twee weken willen blijven om lekker rond te crossen en overal te kijken. We hadden nog wel lekker in een meer willen zwemmen, nog meer restaurantjes checken, nog meer door bossen lopen, misschien wel een eland spotten in het wild?! Wauw, wat ben ik onder de indruk van Värmland en Zweden. Zo uitgestrekt, zo groots, zoveel natuur, zoveel bomen, overal waar je kijkt… We hebben er intens van genoten en ik kan je zo’n trip van harte aanraden als je net als wij gek bent op natuur en groen, maar als je het ook leuk vindt om een stad te ontdekken en leuke dingen te doen. Ooit gaan we vanaf Nederland een roadtrip naar Zweden doen!

Bedankt Visit Värmland en Visit Sweden voor deze te gekke trip.

Ben jij weleens in Zweden geweest?

Ik ben voor deze trip uitgenodigd door Visit Värmland.

Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.