Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10

Zuid-Limburg: uitslapen bij Winselerhof en nog meer eten

Onze eerste dag in Zuid-Limburg was een om over naar huis te schrijven en de tweede dag genieten we daar enorm van na. We slapen uit, genieten van een heerlijk ontbijt en óók nog eens van een uitgebreide lunch. Het houdt niet op met het lekkere eten hier!

Leestijd

We zijn door Visit Zuid-Limburg uitgenodigd voor dit weekend.

Goedemorgen! Na een heerlijke lange nacht slapen is het tijd voor een douche. In de badkamer staan producten van Acqua di Bolgheri, dit merk ken ik helemaal niet, maar alles ruikt zó lekker! Altijd fijn als een hotel zulke fijne beautyproducten in de badkamer neerzet. Sikkim Girls van LUSH is trouwens een van mijn favoriete geuren nu, zo heerlijk kruidig.

Hoi!

Tijd voor ontbijt in restaurant Pirandello. Het is een bescheiden buffet met heel veel mooie (streek)producten, hmm!

Normaal gesproken zou ik er nu op uit gaan voor een lekkere wandeling, maar het komt met bakken uit de lucht, dus ik vlij nog even neer op het grote bed en lees een boek. Ik ben net begonnen met De meisjes van Emma Cline, ik ben benieuwd hoe ik hem ga vinden.

Rond twaalven checken we uit en krijgen we nog even een rondleiding over het landgoed.

Met z’n viertjes gaan we lunchen bij Luigi’s en het houdt niet op met het lekkere eten. Vooraf neem ik burrata met compote van vijgen, noten, gepofte vergeten groenten en aceto balsamico. Ik ben echt verzót op burrata en op deze manier is hij ook echt fantastisch. Goede combinatie met biet, pastinaak en de megazoete vijgen.

Mijn hoofdgerecht is gebrande kabeljauw met fregole pasta, bereiding van schorseneren en bietenschuim. De combinatie kabeljauw en biet is echt lekker, wat een lunch is dit!

Willem en ik maken nog een wandeling over en langs het landgoed, maar dat is niet overal even makkelijk, haha!

Op naar huis! We snacken onderweg van de lekkere dingen die we bij de Eyserhalte hebben gekocht, zoals deze zeewier tempura, heerlijk! Bijna thuis is het nog even spannend met de benzine, haha… Typisch weer: onze auto geeft altijd aan hoe lang je nog met de benzine kan doen. En meestal geeft hij dat tot twintig kilometer nauwkeurig aan. Nu sprong hij ineens van ‘nog 70 kilometer te gaan’ naar deze heel geinige streepjes. We redden het prima tot een tankstation maar ik kan hier echt zó niet tegen!

Uiteindelijk zijn we rond zevenen thuis – héél tevreden. Wat een heerlijk weekend was het. We hebben enorm genoten van de Zuid-Limburgse omgeving, de aardige mensen en natuurlijk het fantastische eten en drinken. In Limburg voelt het altijd een beetje alsof je in het buitenland bent, door het glooiende landschap en het mooie Limburgse accent. Ik houd daar echt van! Volgend jaar zomer ga ik maar eens een weekendje fietsen daar, want dat schijnt ook erg tof te zijn. Nu al zin in!

Als je dus eens een weekendje weg overweegt in ons mooie Nederland… Dan is Zuid-Limburg ook zeker een locatie om te overwegen!

We zijn door Visit Zuid-Limburg uitgenodigd voor dit weekend.

Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.