We zijn door Visit Zuid-Limburg uitgenodigd voor dit weekend.


Goedemorgen! Na een heerlijke lange nacht slapen is het tijd voor een douche. In de badkamer staan producten van Acqua di Bolgheri, dit merk ken ik helemaal niet, maar alles ruikt zó lekker! Altijd fijn als een hotel zulke fijne beautyproducten in de badkamer neerzet. Sikkim Girls van LUSH is trouwens een van mijn favoriete geuren nu, zo heerlijk kruidig.

Hoi!

Tijd voor ontbijt in restaurant Pirandello. Het is een bescheiden buffet met heel veel mooie (streek)producten, hmm!

Normaal gesproken zou ik er nu op uit gaan voor een lekkere wandeling, maar het komt met bakken uit de lucht, dus ik vlij nog even neer op het grote bed en lees een boek. Ik ben net begonnen met De meisjes van Emma Cline, ik ben benieuwd hoe ik hem ga vinden.
Rond twaalven checken we uit en krijgen we nog even een rondleiding over het landgoed.

De binnentuin die ik al eerder liet zien. Héél lang geleden was Winselerhof een veeboerderij. Hier was gewoon een bak modder waar allemaal vee stond. Dat is nu wel anders!

Hoe leuk: in de lobby staat een Hot Chocolate Bar waar je zelf je warme chocolademelk kan maken. Hier houd ik nou van.

Nog even een fotootje van het lege Pirandello, wat is het mooi ingericht!

In de kelder bevindt zich restaurant Luigi’s waar je kan lunchen en borrelen. Dit is totaal anders qua sfeer en stijl, superknus!

Even in de wijnkelder spieken, hier kan ik me best vermaken…

In deze ‘schuur’ (vroeger stond hier vee) worden feesten gegeven zoals bruiloften.

De wijngaard van het landgoed. Dit zijn allemaal vrij jonge Muller Thurgau stokken en van deze druiven wordt een mousserende wijn gemaakt bij Wijngoed Fromberg.

Dit was vroeger een bakkershuisje waar brood werd gebakken, nu zitten er suites in die geboekt kunnen worden.


We trekken vandaag op met Naomi van HappyBs.nl en haar vriend. Naomi is tien weken op ‘blogsabbatical’ in Limburg en daar schrijft zij over op haar blog. Heel leuk om haar te ontmoeten en te horen over alle leuke dingen die ze hier doet!



Met z’n viertjes gaan we lunchen bij Luigi’s en het houdt niet op met het lekkere eten. Vooraf neem ik burrata met compote van vijgen, noten, gepofte vergeten groenten en aceto balsamico. Ik ben echt verzót op burrata en op deze manier is hij ook echt fantastisch. Goede combinatie met biet, pastinaak en de megazoete vijgen.
Mijn hoofdgerecht is gebrande kabeljauw met fregole pasta, bereiding van schorseneren en bietenschuim. De combinatie kabeljauw en biet is echt lekker, wat een lunch is dit!



Willem en ik maken nog een wandeling over en langs het landgoed, maar dat is niet overal even makkelijk, haha!


Op naar huis! We snacken onderweg van de lekkere dingen die we bij de Eyserhalte hebben gekocht, zoals deze zeewier tempura, heerlijk! Bijna thuis is het nog even spannend met de benzine, haha… Typisch weer: onze auto geeft altijd aan hoe lang je nog met de benzine kan doen. En meestal geeft hij dat tot twintig kilometer nauwkeurig aan. Nu sprong hij ineens van ‘nog 70 kilometer te gaan’ naar deze heel geinige streepjes. We redden het prima tot een tankstation maar ik kan hier echt zó niet tegen!
Uiteindelijk zijn we rond zevenen thuis – héél tevreden. Wat een heerlijk weekend was het. We hebben enorm genoten van de Zuid-Limburgse omgeving, de aardige mensen en natuurlijk het fantastische eten en drinken. In Limburg voelt het altijd een beetje alsof je in het buitenland bent, door het glooiende landschap en het mooie Limburgse accent. Ik houd daar echt van! Volgend jaar zomer ga ik maar eens een weekendje fietsen daar, want dat schijnt ook erg tof te zijn. Nu al zin in!
Als je dus eens een weekendje weg overweegt in ons mooie Nederland… Dan is Zuid-Limburg ook zeker een locatie om te overwegen!