Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5

Weekendje Leiden

van
ZWL
naar
LDN
29621
stappen gelopen
182
foto's gemaakt

Leiden is zo’n stad waarvan je regelmatig hoort dat het er leuk en mooi is, dus toen ik werd uitgenodigd om voor Cynthia.nl een weekendje Leiden en omgeving te gaan ontdekken, hoefde ik niet lang na te denken. In een prachtig zomers weekend reden we naar de ‘Streek van Verrassingen’ om te genieten van al het moois en lekkers. Ik neem je even mee naar Leiden!

Leestijd

Leiden

Leiden is een prachtige stad in Zuid-Holland, tussen Den Haag, Rotterdam en Amsterdam in. Een oud centrum vol met idyllische grachten en karakteristieke bruggen, en héél véél sfeervolle terrassen. Shoppen doen we niet dit weekend, maar ik weet zeker dat je ook met shopwensen je hart hier kan ophalen.

Wij gingen een weekend richting deze stad en we combineerden het met de kust: een prima combi, want vanaf Leiden ben je zo in Katwijk aan Zee (een kwartier rijden of 45 minuten met het OV).

We bezoeken Naturalis! Even volledig, we bezoeken Naturals Biodiversity Center. Dit museum won dit jaar de European Museum of the Year Award en wij zijn er ook erg van onder de indruk. Het gebouw is ten eerste adembenemend, zó bijzonder! Overal waar je bent in het gebouw blijft dat iets om naar te kijken. De collectie is ook nogal indrukwekkend: in. 2015 telde het ruim 42 miljoen objecten. Wow.

Het deed mij denken aan het Natural Museum of History in New York, maar dan… beter. Moderner, mooier tentoongesteld en er zit meer structuur in (daar word ik natuurlijk blij van).

Ons verblijf

We hebben een heel bijzonder verblijf: we slapen in het Pop-Up Streekhuisje. Dit huisje tourt door de Streek van Verrassingen en pers en bloggers mogen hier logeren. Hij staat aan het Valkenburgse meer, naast Brasserie Buitenhuis, op 20 minuten fietsen van het centrum van Leiden. Een prachtige omgeving en natuurlijk een unieke plek om te slapen.

Brasserie Buitenhuis

Na een nacht in het Streekhuisje en een wandelen rond het meer, gaan we ook nog ontbijten bij Brasserie Buitenhuis, in een kas!

Katwijk & Noordwijk

Zondag gaan we naar de kust! We halen twee e-choppers op bij E-Wheels in Katwijk en daarmee gaan we lekker door de duinen touren.

We hebben echt genoten van ons weekend in Leiden. Leuk ook om de stad te combineren met de kust. Een aanrader om een nachtje (of twee) te boeken en het centrum en de omgeving te verkennen.

 

Ik ben door Leiden uitgenodigd voor dit tripje. Enkele van de etentjes en uitstapjes in deze blog hebben we gekregen.

Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.