Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5

Weekend Vechtdal

van
ZWL
naar
VCHT
25612
stappen gelopen
153
foto's gemaakt

Ik ben geboren en getogen in het Vechtdal: een regio waar ik nu ik ‘ouder word’ steeds meer van ga houden. Vond ik het als tiener saai, vind ik het nu een oase van ruimte, natuur, rust en leuke plaatsjes in combinatie met goede horeca. Met Willem ging ik een weekendje weg in onze achtertuin.

Leestijd

Voor we officieel met ons weekendje weg beginnen, gaan we lekker lunchen in Ommen bij Grand Cafe De Veghte. Dit restaurant ligt pal naast de Vecht, wat een prachtig uitzicht oplevert. We eten er een lekker broodje en gaan dan en route naar Dalfsen.

Bij Hiawatha Actief halen we ons bootje op waarmee we over de Vecht gaan varen! Voor €23 per uur kan je hier een motorbootje huren, je kan hem ook voor de hele dag huren voor €79,50. Je kan er met z’n zessen in en op een dag als deze is het echt hemels. Lekker de wind in je haren, zon op je bol en dat constante prachtige uitzicht over de Vecht! Je kan twee kanten op vanaf Dalfsen: richting Zwolle of richting Hardenberg. Wij gaan richting Mooirivier, dat ook aan de Vecht ligt.

Door de jaren heen heb ik heel wat kilometers langs de Vecht gewandeld en gefietst, maar er nog nooit op gevaren!

Na ongeveer drie kwartier varen leggen we aan bij Mooirivier voor een hapje en een drankje. Je hebt Moorivier vaker op mijn blog voorbij zien komen, het is een van mijn favoriete restaurants hier in de omgeving. De plek is waanzinnig natuurlijk, direct aan het water, en je kan er fantastisch eten, drinken en slapen. Enne, zie je die kaaskroketjes? Die zijn echt niet normaal lekker.

Na ons hapje en drankje varen we weer terug naar Dalfsen, en vanaf daar rijden we weer terug naar Mooirivier, want we blijven hier vanavond eten en slapen!

Alles is zo mooi en ruim hier, als je hier bent is het echt net alsof ik totaal weg ben uit mijn normale omgeving. Dat geeft zo’n lekker vrij vakantiegevoel, terwijl het vanaf mijn huis een kwartiertje rijden is… Mooi hoe zoiets werkt, toch?

Nadat we ons even hebben opgefrist, gaan we eten. En dat doen we pal aan de Vecht. Alles smaakt toch net even lekkerder met dit waanzinnige uitzicht?

Proost! Willem en ik gaan voor een driegangendiner en besluiten allebei andere dingen te eten, zodat we lekker veel kunnen proeven en kunnen delen. We laten ons verrassen door de chef, dat vind ik altijd het leukste.

De eerste gang is tonijn met creme van groene curry, komkommer, paksoi, krokante sesam, groene boontjes, savooiekool en beukzwammetjes. Daarbij drinken we een Blanc de Noir uit Becker Landgraf (Duitsland), een witte wijn van een blauwe druif. Hij smaakt naar citrus, vanille en hij heeft ook iets boterigs.

De andere eerste gang is dungesneden Simmentaler rund met parmezaan, rucola, creme van truffel, creme van ganzenlever en geschaafde zomertruffel. Dit is gewoon een carpaccio 2.0, echt waanzinnig lekker, en alles klopt bij elkaar. We drinken een blend van Sauvignon Blanc,  Chardonnay en Viognier van wijnhuis Tarapaca uit Chili. Ik proef lekker veel geel fruit, perzik en vanille.

De tweede gang: Noordzee scholfilet met creme van artistjok, citroen, aardappel, augurk, zeekraal, een luchtige remoulade en kleine stukjes krokante aardappel. De remoulade is héél luchtig, puur smaak, en is gewoon super in combinatie met de vis. Artisjok bij vis is dus ook echt te gek, had ik niet verwacht!

Het andere gerecht is eend, met creme van gepofte aubergine, polenta, suikermais, bospeen, koolrabi, groene asperge en jus van lavas. Een iets minder spannend gerecht en ik vond de eend niet zacht genoeg, maar de smaken kloppen helemaal.

Bij de scholfilet drinken we een viognier van Dominio de Punctum uit La Mancha, Spanje. Dit is een heel aromatische wijn met veel bloemenaroma’s zoals vlierbloesem en magnolia. Ook proef en ruik ik peer. Lekker fris en gaat goed met de vis.

Bij de eend drinken we Knewitz Cuvée Rot 2017, nog een Duitse wijn, gemaakt van Saint Laurent, Spätburgunder en Portugieser. Alleen de Spätburgunder is bij mij bekend, dus even iets nieuws. Dit is een wat stevigere wijn qua body en ik proef pute chocola, noten en vanille, maar ook rood fruit. Heel lekker bij de eend.

Het grootste feest! Kaas en dessert. De kaasplank bestaat uit ‘Zwaluwgekwetter’, een witschimmelkaas uit de achterhoek. Deze lijkt wat op brie en is heerlijk romig. Daarnaast Grijze Duinen van Terschelling (!), een kaas die in bunkers gerijpt is en dat proef je. Ik proef er gewoon gezouten karamel in! Zo lekker. Daarnaast Munster Xavier David uit Normandie, een kaas met een rode gewassen korst, die wat fruitiger smaakt. Als laatste een blauwschimmelkaas uit Utrecht, gemaakt van melk van de waterbuffel.

Het dessert: gemarineerde aardbeien, creme van witte chocolade, yoghurt met vanille roomijs, luchtige bluf van Romanoff en krokante menergue. Och, wat lekker dit. Die verschillende texturen, de witte chocola, de aardbeien… Lekker fris, luchtig en gewoon te lekker.

Bij de kaas drinken we Madeira! Mijn eerste keer Madeira en wat een leuke, verrassende keuze. Het is zo’n heerlijke combinatie! Deze Malvasia Madeira smaakt naar noten, karamel en rozijntjes en is zoet, maar niet té zoet.

Bij het aardbeiendessert krijgen we een Merlot Spätlese. Spätlese zie je vaak in Duitsland en wordt vaak met Riesling gemaakt: deze wordt laat geoogst en de wijn smaakt daardoor zoet. Nog nooit van Merlot gehad, dus dat is wel speciaal! Hij smaakt fruitig en zoet en doet me erg denken aan Brachetto d’Acqui, maar dan zonder de bubbel en iets zwaarder van smaak en alcohol.

Na dit heerlijke diner drinken we nog een afzakkertje in de bar en gaan we daarna genieten van onze fijne hotelkamer.

Als we hebben uitgeslapen en hebben ontbeten halen we Kees op en gaan we lekker een stuk wandelen. Vanaf Mooririvier wandelen we de stuw over richting Vilsteren. Een prachtig stuk om te lopen of fietsen. Sowieso is het overal in het Vechtdal heerlijk wandelen, wij gaan in de weekenden of ’s avonds ook graag naar de Horte in Dalfsen. Dat is een prachtig bos met veel mooie paden.

We strijken neer bij Herberg de Klomp in Vilsteren voor een lunch. Dat is heerlijk! Vooraf krijgen we een klein gerechtje, rode mul met mosselen, en daarna neem ik een salade met schapenkaas. Het smaakt fantastisch, zoals we gewend zijn bij De Klomp. We moeten daar toch snel weer eens gaan dineren.

Kees vind het hier heerlijk, en wij ook!

Wat kan een weekend weg dichtbij huis toch aanvoelen alsof je ver weg bent! Echt heerlijk, we zijn totaal opgeladen. Een aanrader om eens te doen. Check de website van het Vechtdal voor meer informatie.

Ik ben uitgenodigd door het Vechtdal voor dit weekend.

Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.