Week 48: Vakantie op Curacao

van
AMS
naar
CUR
57303
stappen gelopen
143
foto's gemaakt

Week 48 was echt een vakantieweek en hebben Willem en ik samen het hele eiland rondgetoerd. We deden een ontzettend leuke kookworkshop, gingen strandhoppen en tja, natuurlijk nog meer lekker eten en drinken (lees: vakantie vieren).

Leestijd

Lunchen bij Kome! Toast met paddenstoelen, taco’s en funchi fries.

Zonsondergang bij Moomba. Willem probeert hier alle biertjes uit zoals je kan zien 😉

Naar Mangusa! Ik vind het zo leuk om in het buitenland naar supermarkten te gaan, en de Mangusa is echt enorm. Lekker om door rond te struinen en kijken wat ze allemaal hebben. ’S Avonds sushi eten bij Kyoto bij Jan Thiel: perfect.

We gaan weer naar de zoutpannen van Jan Thiel voor een lekkere wandeling.

Eten bij Seaside Terrace waar je verse lokale vis kan eten. Het is allemaal heel eenvoudig maar juist daardoor zo leuk, en je zit op een prachtige plek aan zee.

Koken met Helmi! Helmi is chef op Curacao en heeft twee kookboeken geschreven. Ze heeft een cateringbedrijf en geeft ook kookworkshops. We leren vanalles over lokale Curacaose ingrediënten en gaan zelf aan de slag om een lekkere lunch te maken met haar recepten. Dat is erg leuk, gezellig en vooral heel erg lekker. Zo knus ook om na afloop met z’n allen aan een mooi opgemaakte tafel alles op te eten. Het was net kerst!

Nog meer eten… 😉 Lunchen bij de Scuba Lodge.

We krijgen een rondleiding in het nieuwe hotel van Joia en Max.

Vlakbij het Klooster openen ze eind dit jaar hun tweede hotel en het is nu biiiiijna af. Ze hebben het vanaf de grond af nieuw laten bouwen en nog even en dan kan Joia los met de styling. Ik vind het zo stoer en alles ziet er nu al mooi uit. Misschien moeten ze nog wel iets doen aan die rommelige vloer in de binnentuin 😉

Samen met Maaike ga ik ontbijten bij Kokos op het strand. Maaike ken ik via Instagram, ze komt uit Zwolle en is een jaar geleden met haar vriend op Curacao gaan wonen. Sindsdien zoeken we elkaar op als ik hier ben. Dat is weer heel fijn en net alsof er geen tijd verstreken is. Dat komt ook wel echt door Instagram: je blijft op de hoogte van elkaars leven.

We gaan een beachhoptoertje doen bij Westpunt. We rijden eerst naar Playa Piskado (of Playa Grandi). Hier wordt verse vis schoongemaakt, de resten worden in zee gegooid en daar komen schildpadden op af. Dat is zo indrukwekkend om te zien, er zitten hele grote tussen, maar ook jonkies. 

We bezoeken wat verschillende strandjes in de buurt: Grote Knip, Kleine Knip, Playa Forti…

Even wat drinken bij Playa Forti en daarna nog even langs de Servir Frais om een beetje samen te brainstormen over wat leuke plannetjes.

Willem is helaas niet helemaal lekker, dus we blijven een avondje ‘thuis’. Ik lees een boek in de binnentuin en zit heel bewust te genieten van het feit dat 27 graden heerlijk voelt en dat we alweer bijna naar huis gaan… Als in, niet genieten van het feit dat we bijna gaan, wel dat ik éxtra geniet nu we bijna gaan.

Laatste volle dag: dagje strand bij Karakter.

Onze laatste avond spenderen bij we restaurant Cristal. Prachtig sfeervol restaurant met top eten en wijn!

Laatste ontbijt natuurlijk bij Number Ten.

En de allerlaatste wandeling door Pietermaai.

Nog even gezellig chillen in de binnentuin voor we gaan, cadeautjes uitwisselen en dan echt naar het vliegveld.

 

En dan zit het erop. Vooraf dacht ik steeds: oooo, elf dagen, dat is zooooo lang! Nou, niet dus! In een zucht was het voorbij. We hebben er onwijs van genoten, het was perfect. Elke keer dat ik op Curacao ben ga ik meer van het eiland houden en er is nu ook een serieuze verliefdheid bij komen kijken. Mijn liefde voor Curacao ontstond niet op het eerste gezicht. De eerste keer dat ik er was vond ik het heus leuk, maar ik was niet weg van het eiland en had eerlijk gezegd ook niet verwacht dat ik er nog zo vaak zou komen. Door de jaren heen is er echt een liefde gegroeid en ben ik gaan houden van deze plek, met de prachtige stranden en palmbomen, waanzinnige natuur, ontzettend lieve, gastvrije, vriendelijke mensen die je allemaal ‘dushi’ noemen en waar je ‘danki’ zegt, op de gekleurde huisjes in Pietermaai, op de talloze leuke restaurantjes en barretjes… Mooi is dat, zo gek worden op een plek zo ver weg, en van mensen gaan houden die daar wonen. Terschelling, daar ben je nog relatief snel, maar de Cariben… Zucht. Ik kijk nog een keer de foto’s terug…

Ik zal binnenkort mijn Curacao reisgids updaten met nieuwe leuke plekjes die ik deze keer heb ‘ontdekt’!


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.

Gerelateerde artikelen

19 reacties
 1. Nicos

  Mijn schoonouders verblijven er vaak vanwege werk en als ik dan de verhalen hoorde leek het mij zo’n saai eiland maar door jou verslagen zie ik een andere kant. Meer van de lokale bevolking enzo. Toch maar een keertje mee gaan denk ik 🙂

 2. Veronique

  Hallo Cynthia,

  Ik woon in België, ben 46 jaar en volg je al een paar jaar. Ik ben een stille meelezer en reageer eigenlijk nooit.
  Maar nu wil ik je toch bedanken voor de inspiratie. Wij hebben vankantieplannen en waren op zoek naar een locatie met zonzekerheid, mooie stranden, lekker eten en gezellige plaatsjes om te vertoeven.
  Na wat lezen, wikken en wegen en vooral door jouw enthousiaste verhaal hier, hebben we gisteren onze reis naar Curaçao geboekt mét verblijf in Boutique Hotel ‘t Klooster.
  Ik kan nu al niet wachten om half maart richting Amsterdam te rijden en op het vliegtuig met bestemming de Caraïben te stappen. ( Vanuit Zaventem geen rechtsstreekse vlucht naar Curaçao).
  Nu ik hier toch aan het schrijven ben, wil ik ook zeggen dat je een hele leuke website hebt. Ik hou van je schrijfstijl, de artikels en onderwerpen die aan bod komen. Je bent ook heel persoonlijk en stelt je kwetsbaar op, maar dat is net je sterkte. Doe vooral verder en ik blijf zeker een stille meelezer! Groetjes Veronique

  • Cynthia Schultz

   Dit vind ik zó leuk om te lezen! Ik denk dat het een uitstekende keuze is. Geniet ervan!!! dankjewel voor je lieve complimenten.

 3. Liesbeth

  En als je de lekkerste iced cappuccino van het eiland wilt drinken: http://cafebarista.net/index.php vooral bij locatie Mahaai.
  Als we naar Curacao gaan (mijn zus woont er) gaan we daar sowieso een aantal keer heen.

 4. Simone

  Stel je hebt beide de mogelijkheid om thuis te kunnen werken. Wat zou je kiezen. Verhuizen naar Terschelling of wonen op Curaçao?

 5. Annemiek

  Wat een prachtige foto’s! 💜

 6. Susanne

  Super leuk! Leuk ook om als lezeres je liefde voor het eiland te zien groeien! Ik ben het helemaal met je eens en ben blij dat ik in Januari weer mag gaan. Ik heb mijn Google maps al aangevuld met wat tips van jou 😉

 7. Kimberly

  Ik ben blij dat je elke keer zo geniet van Curacao! Ik kom er vandaan, geboren en getogen, dus ik vind het altijd zo leuk als mensen vertellen dat ze Curacao een fantastisch eiland vinden. Mijn thuis <3

 8. sas

  He wat leuk : de scuba lodge! Jaren geleden daar verbleven en wat een heerlijke plek is dat, echt een aanrader! Hebben ze nog steeds die leuke ontbijtmanden?

 9. Marloes

  Wat ziet er dat heerlijk en relaxed uit zeg. Fijn dat jullie zo genoten hebben en het eten ziet er ook te lekker uit.

 10. rachel

  oh hoe heerlijk cynth!! ik geniet altijd zo van je vakantie fotos dat het net lijkt of ik er ook een beetje ben ahahah.

 11. Nathalie

  Wat een onwijs leuke verslag van jullie trip naar het mooie Curaçao. Fijn om te zien hoe jullie ervan genoten hebben. 💋

 12. Shirley

  Oh, wat een heerlijkheid! Staat op de (lange!) lijst om ook eens naartoe te gaan 🙂 Wat ik ook heel erg leuk vind, is dat je allemaal ‘nieuwe beelden’ laat zien. Heb natuurlijk het een en ander op social media meegekregen, maar daarom extra leuk om meer foto’s hier te treffen.

 13. Tineke

  Ik verlang al zo baar de zon/zomer😅 wat is het daar toch prachtig, ik zou er ooit nog wel eens naartoe willen gaan.

 14. Femke

  Wat een mooie foto’s. Fijn dat je het weer zo ontzettend naar je zin hebt gehad. Ohhh elf dagen kunnen echt zo om vliegen, vooral als je kunt genieten van al het fijns en moois.