Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10

Week 48: Vakantie op Curacao

van
AMS
naar
CUR
57303
stappen gelopen
143
foto's gemaakt

Week 48 was echt een vakantieweek en hebben Willem en ik samen het hele eiland rondgetoerd. We deden een ontzettend leuke kookworkshop, gingen strandhoppen en tja, natuurlijk nog meer lekker eten en drinken (lees: vakantie vieren).

Leestijd

Lunchen bij Kome! Toast met paddenstoelen, taco’s en funchi fries.

Zonsondergang bij Moomba. Willem probeert hier alle biertjes uit zoals je kan zien 😉

Naar Mangusa! Ik vind het zo leuk om in het buitenland naar supermarkten te gaan, en de Mangusa is echt enorm. Lekker om door rond te struinen en kijken wat ze allemaal hebben. ’S Avonds sushi eten bij Kyoto bij Jan Thiel: perfect.

We gaan weer naar de zoutpannen van Jan Thiel voor een lekkere wandeling.

Eten bij Seaside Terrace waar je verse lokale vis kan eten. Het is allemaal heel eenvoudig maar juist daardoor zo leuk, en je zit op een prachtige plek aan zee.

Koken met Helmi! Helmi is chef op Curacao en heeft twee kookboeken geschreven. Ze heeft een cateringbedrijf en geeft ook kookworkshops. We leren vanalles over lokale Curacaose ingrediënten en gaan zelf aan de slag om een lekkere lunch te maken met haar recepten. Dat is erg leuk, gezellig en vooral heel erg lekker. Zo knus ook om na afloop met z’n allen aan een mooi opgemaakte tafel alles op te eten. Het was net kerst!

Nog meer eten… 😉 Lunchen bij de Scuba Lodge.

We krijgen een rondleiding in het nieuwe hotel van Joia en Max.

Vlakbij het Klooster openen ze eind dit jaar hun tweede hotel en het is nu biiiiijna af. Ze hebben het vanaf de grond af nieuw laten bouwen en nog even en dan kan Joia los met de styling. Ik vind het zo stoer en alles ziet er nu al mooi uit. Misschien moeten ze nog wel iets doen aan die rommelige vloer in de binnentuin 😉

Samen met Maaike ga ik ontbijten bij Kokos op het strand. Maaike ken ik via Instagram, ze komt uit Zwolle en is een jaar geleden met haar vriend op Curacao gaan wonen. Sindsdien zoeken we elkaar op als ik hier ben. Dat is weer heel fijn en net alsof er geen tijd verstreken is. Dat komt ook wel echt door Instagram: je blijft op de hoogte van elkaars leven.

We gaan een beachhoptoertje doen bij Westpunt. We rijden eerst naar Playa Piskado (of Playa Grandi). Hier wordt verse vis schoongemaakt, de resten worden in zee gegooid en daar komen schildpadden op af. Dat is zo indrukwekkend om te zien, er zitten hele grote tussen, maar ook jonkies. 

We bezoeken wat verschillende strandjes in de buurt: Grote Knip, Kleine Knip, Playa Forti…

Even wat drinken bij Playa Forti en daarna nog even langs de Servir Frais om een beetje samen te brainstormen over wat leuke plannetjes.

Willem is helaas niet helemaal lekker, dus we blijven een avondje ‘thuis’. Ik lees een boek in de binnentuin en zit heel bewust te genieten van het feit dat 27 graden heerlijk voelt en dat we alweer bijna naar huis gaan… Als in, niet genieten van het feit dat we bijna gaan, wel dat ik éxtra geniet nu we bijna gaan.

Laatste volle dag: dagje strand bij Karakter.

Onze laatste avond spenderen bij we restaurant Cristal. Prachtig sfeervol restaurant met top eten en wijn!

Laatste ontbijt natuurlijk bij Number Ten.

En de allerlaatste wandeling door Pietermaai.

Nog even gezellig chillen in de binnentuin voor we gaan, cadeautjes uitwisselen en dan echt naar het vliegveld.

 

En dan zit het erop. Vooraf dacht ik steeds: oooo, elf dagen, dat is zooooo lang! Nou, niet dus! In een zucht was het voorbij. We hebben er onwijs van genoten, het was perfect. Elke keer dat ik op Curacao ben ga ik meer van het eiland houden en er is nu ook een serieuze verliefdheid bij komen kijken. Mijn liefde voor Curacao ontstond niet op het eerste gezicht. De eerste keer dat ik er was vond ik het heus leuk, maar ik was niet weg van het eiland en had eerlijk gezegd ook niet verwacht dat ik er nog zo vaak zou komen. Door de jaren heen is er echt een liefde gegroeid en ben ik gaan houden van deze plek, met de prachtige stranden en palmbomen, waanzinnige natuur, ontzettend lieve, gastvrije, vriendelijke mensen die je allemaal ‘dushi’ noemen en waar je ‘danki’ zegt, op de gekleurde huisjes in Pietermaai, op de talloze leuke restaurantjes en barretjes… Mooi is dat, zo gek worden op een plek zo ver weg, en van mensen gaan houden die daar wonen. Terschelling, daar ben je nog relatief snel, maar de Cariben… Zucht. Ik kijk nog een keer de foto’s terug…

Ik zal binnenkort mijn Curacao reisgids updaten met nieuwe leuke plekjes die ik deze keer heb ‘ontdekt’!


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.