Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10

Week 47: Structuurjunkie Masterclass op Curacao

van
AMS
naar
CUR
62161
stappen gelopen
281
foto's gemaakt

Ik ben net terug van bijna twee weken op Curacao! Ik ging naar dit fijne eiland omdat ik weer onderdeel was van de Social Media Week daar. Ik gaf twee sessies. Ik laat je zien wat we deze eerste week allemaal deden, van workshops geven tot barbecuen op het strand.

Leestijd

We zijn er! Maandagmiddag vliegen we in ongeveer negen uur naar de Cariben. We landen rond een uur of zes en doen ons best om tot zo laat mogelijk op te blijven, uiteindelijk wordt het een uurtje of tien. De complete twee weken op Curacao werd ik tussen 4 en 5 wakker ’s ochtends, maar goed, dan heb je ook nog wat aan je dag.

Oh, enne: Willem is mee! Het is mijn vijfde keer, Willem is er nog nooit geweest. Superleuk om hem te laten zien waarom ik zo van deze plek houd.

Normaal ben ik de enige vroege vogel, maar Willem was nu ook om vijf uur wakker. Zodra het licht begint te worden maken we een wandelingetje door Willemstad, over de pontjesbrug. Voordeel van zo vroeg zijn: die luchten tijdens de zonsopkomst!

We halen een verse smoothie bij een batidos kraampje. Je kan daar zelf je fruit kiezen, een mix nemen en bepalen of je melk en/of suiker in je smoothie wilt. Voor een paar gulden heb je een ijskoud en superlekker verse smoothie. Wij gaan vandaag voor ananas.

We verblijven weer in het Klooster, in dit hotel slaap ik elke keer en het is hier zo fijn en gezellig. Inmiddels is de directeur Joia een vriendin van me geworden dus is het extra leuk om hier te verblijven. De binnentuin is heel knus en het oude Klooster ademt zoveel sfeer. Ik ben trouwens uitgenodigd om in het hotel te slapen.

We gaan vandaag een paar uurtjes van de zee genieten bij Avila. Het waait keihard en dat is heerlijk! Ik lees dit boek uit, Lampje van Annet Schaap. Het is een kinderboek en ik vond het een fantastisch verhaal. Meer hierover in mijn boekenoverzicht van november!

Barbecuen op het strand! Bij Marie Pampoen gaan we met de hele #SMMCUR crew barbecuen en borrelen. Alle sprekers zijn er vanavond, enorm gezellig om bekenden weer te zien en natuurlijk om de nieuwe mensen te ontmoeten. Kirsten, Kim, Marijke en ik zijn elk jaar onderdeel van de Social Media Matters Week, de rest van de sprekers rouleert elk jaar. Je begrijpt wel dat ik het een enorme eer vind dat ik er elk jaar weer bij mag zijn, dat had ik de eerste keer dat ik hier kwam niet aan zien komen.

Het is woensdag en ik heb een ontbijtafspraak met Kim. Vanavond leid ik de ‘Young Professionals’ avond waarin vier Curacaose ondernemers en hun ‘learnings’ centraal staan. Ik vertel zelf ook over mijn vijf grootste fouten die ik in mijn werkende leven maakte en verder leid ik het panel. We bespreken alles voor vanavond en nemen de keynote helemaal door. Ondertussen genieten we van het uitzicht van BijBlauw en natuurlijk het lekkere ontbijt. Als ik toch altijd zo mijn zakelijke meetings kon doen… *droomt nog even verder*

Met Willem rijd ik naar Karakter. Onderweg komen we langs Willibrordus waar we flamingo’s zien staan. We lunchen bij Karakter en gaan natuurlijk even zwemmen en snorkelen. Ik bereid ook de sessie voor vanavond voor en neem ook nog een keer de Structuurjunkie Masterclass voor die ik morgen geef. Dat kan natuurlijk binnen in mijn hotelkamer achter mijn bureau, maar hey, als je kan kiezen…

Het is zover! Ik ben klaar voor de eerste sessie. Ook ben ik deze week persoonlijke structuurjunkie-koerier, haha. Ik verkoop mijn planners en werkboeken en neem ze voor iedereen overal mee naartoe.

De avond is fantastisch. De jonge ondernemers op het podium stellen zich super kwetsbaar op en we hebben goede gesprekken waar iedereen volgens mij een heleboel van kan leren. Ook vond ik het erg leuk om over mijn struggles te praten en wat ik daarvan leerde. Na de sessie drinken we met z’n allen aan het strand nog een drankje.

Donderdag ben ik alweer vroeg bij Avila: ik geef mijn Structuurjunkie Masterclass! Echt op de mooiste locatie ooit, aan zee. Ik heb vijftien heel geïnteresseerde en ijverige deelnemers en we leren vooral enorm veel van elkaar. Te gek om dit hier te mogen doen!
#SMMCUR wordt trouwens nu voor het vierde jaar georganiseerd door Kim en Marijke om social media- en aanverwante kennis naar het eiland te brengen. Zij merkten een paar jaar geleden dat ik hier veel behoefte aan was en ze besloten daarmee aan de slag te gaan.

Na de masterclass haalt Willem me op en gaan we samen lunchen bij BijBlauw. Nagenieten van de twee toffe sessies en lekker lunchen. Deze middag ben ik nog aan het werk voor andere dingen.

Hoe lekker is dit?! Mijn grote hobby is lezen in het zwembad, hahaha. Lekker in het zonnetje.

Studeren in de binnentuin van het Klooster.

Bij Number Ten

Hier keek ik al de hele tijd naar uit: lunchen bij Number Ten. Dit is een van mijn favoriete plekjes op het eiland voor koffie, ontbijt of lunch, of gewoon voor alle drie in één 😉 Alles is nu helemaal aangekleed in kerststijl en dat vind ik zó fantastisch. Ik ben gek op kerst en ik ben gek op de Cariben en dat dan gecombineerd, mét perfecte koffie is zeg maar mijn hemel.

Met Willem door Willemstad (hehe) wandelen en op Black Friday mazzel hebben bij Penha (parfumerie). Alle Bobbi Brown producten zijn $8,50 per stuk. 8,50! Je gelooft het niet. Maar het is toch echt zo. Ik koop vooral wat cadeautjes voor Joia (ik heb steeds vaker het gevoel dat ik toch alles al heb, dus ik koop niet zoveel meer) en haal voor mezelf een lippenbalsem en een foundation (die normaal meer dan $50 kost, score).

We gaan even langs bij de Servir Frais, een leuke wijnwinkel, waar we meteen een glas wijn ingeschonken krijgen en meteen een uur zitten te ouwehoeren over alles wat maar wijn is. Heerlijk, dat gezellige en gastvrije vind ik zo leuk hier. 

 

 

Een dagje naar Santa Barbara. Ik was hier afgelopen zomer een weekje alleen op vakantie, en je kan ook het strand bezoeken als je niet in het hotel slaapt. Je betaalt dan 25 gulden om je auto te parkeren, maar daarvoor krijg je een voucher waarmee je eten en drinken kan bestellen. Daarnaast is het 7 gulden per persoon, dus dat valt wel mee (veel stranden op Curacao zijn betaald).

Hoe handig is de SafeGo?

Afgelopen zomer toen ik hier alleen was, maakte ik via Instagram door Maaike kennis met de SafeGo. Dit is een draagbaar lichtgewicht kluisje dat je mee kan nemen naar (bijvoorbeeld) het strand, zodat je je waardevolle spullen veilig kan opbergen. Met de kabel maak je hem vast aan een boom, pilaar of iets anders ‘vasts’ en zo kan je relaxed zwemmen.  We hebben hem deze weken veel gebruikt, het geeft echt een veel rustiger gevoel als je weet dat je telefoon en autosleutels veilig opgeborgen zijn en dat iemand er niet mee aan de haal kan gaan. Op mijn Instagram geef ik er een weg en je kan hem zelf hier shoppen voor €44,95 (ik heb de SafeGo gekregen en als je hem via de link aanschaft krijg ik een kleine vergoeding, dit heeft geen invloed op mijn mening).

Vrijdagavond is er nog een soort afsluitborrel van de #SMMCUR en daarna ga ik met Willem, Mischa, Janske en  Eef gezellig eten BijBlauw. Ik hoef natuurlijk niet meer te vertellen dat dat ook een favoriete plek van mij is.

Borrel op het strand tijdens zonsondergang, lunch bij Avila en zwerfhondjes die elke keer mijn hart doen breken. Gelukkig zijn er steeds meer initiatieven op het eiland die voor een beter leven van deze honden zorgen (en überhaupt proberen het straathondenprobleem terug te dringen).

Zaterdagavond gaan we naar een leuk event van restaurant Blessing (nog zo’n favoriet): Meet & Eat. Een keer in de drie maanden organiseert chef Micha dit en dan kookt hij een zesgangen verrassingsmenu. Daar krijg je bijpassende wijnen bij en veel uitleg over de gerechtjes en hoe Micha kookt. Dit is echt een topavond, we eten alleen maar lekkere dingen en de wijnen zijn verrassend en heel erg goed. Je merkt dat mijn hobby’s hier op dit eiland wel aardig samenkomen. Structuur, planning, lekker eten, wijn, lezen, wandelen… 

Kim en Marijke staan in de krant met #SMMCUR, wooohoo! Supervet. En minder vet: we hebben onderweg een lekke band. Haha, we hebben op vakantie altijd wel iets met huurauto’s, weet je nog dat onze huurauto werd gestolen op Sint Maarten? Gelukkig hebben we een ‘thuiskomertje’ in de auto en repareren ze voor 7 gulden (!) onze band bij een tire tire. 

Wandelen! Met Max (de vriend van Joia) en hun honden gaan we wandelen bij de zoutpannen van Jan Thiel. Mijn hemel wat is het hier prachtig.

Dat was de eerste week! Omdat ik zoveel foto’s heb en zoveel wil vertellen, splits ik het op in twee blogs. Deze eerste week was echt ultiem, wat heb ik intens genoten van álles. Het is echt te gek om elk jaar onderdeel te zijn van zo’n tof event met zulke leuke mensen op zo’n mooi eiland. Ik val in herhaling maar ik vind wel dat ik deze blog zo moet afsluiten. Snel deel 2!


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.