Veelgestelde vragen over alleen op vakantie gaan

In augustus ging ik een weekje alleen naar Curacao en ik ga wel vaker alleen op pad. Daar kreeg ik deze keer veel vragen over, die ik in de video van vandaag behandel. Is het niet ‘eenzaam’? Is het niet ongemakkelijk om steeds alleen uit eten te gaan? Is het niet onveilig en hoe zorg je dat je spullen niet gejat worden als je bijvoorbeeld gaat zwemmen?

Leestijd

Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.

Gerelateerde artikelen

5 reacties
 1. Wendy (B)

  Ikzelf vind het ook niet echt erg om alleen op vakantie te gaan want als ik het niet doe, dan zit ik maar thuis.
  Waar ik het dan wel eens moeilijk mee kan hebben, is dat ik niemand heb om tegen te praten (ik maak niet gemakkelijk contacten) en ergens gaan eten.

 2. Laura

  Heerlijk! Mijn weekendje Londen in mijn eentje was een van mijn beste vakanties ooit, ik kan echt niet wachten om weer alleen op reis te gaan.
  Lekker doen en laten waar je zin in hebt, en je hebt ook echt meer aanspraak als je alleen bent. Alleen het uiteten gaan vind ik inderdaad nog een beetje een dingetje. Ik ga binnenkort eerst maar even ‘proef’ lunchen in mijn eentje ergens om eraan te wennen 🙂

  Als ik tegen mensen zeg dat ik best vaak in mijn eentje een dag naar Amsterdam of ergens anders heen ga vinden ze dat soms stoer. Dat vind ik best verdrietig. Zoiets hoort toch ‘normaal’ te kunnen zijn? Een dagje alleen op pad is heerlijk, ik zou het iedereen aanraden die dat nooit gedaan heeft. Je wordt echt niet raar aangekeken!

 3. Annemiek

  Wat is je haar prachtig Cynthia!

 4. Marit

  Ik ga ook vaak alleen op werkreis wat ik dan wel eens combineer met een kleine vakantie. Mensen vinden het inderdaad heel raar om alleen uiteten te gaan en uberhaupt een stad te bezichtigen. Ik vind het juist heerlijk! Je hoeft met niemand rekening te houden en kan heerlijk je eigen plan trekken 🙂 En lekker mensen kijken, haha!

 5. rachel

  leuke vragen en antwoorden!! het lijkt mij ook heerlijk om even en keer alleen op vakantie te gaan alhoewel ik het wel dood eng zou vinden