Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5

Tips voor je hotelverblijf

Ik gaf onlangs al een tips voor het boeken van een hotel, nu geef ik je tips voor je hotelverblijf! Ik hoop dat je er wat aan hebt 🙂

Leestijd
Do not disturb
Sommige mensen vinden het helemaal leuk dat de kamer wordt gedaan en een vreemde hun pyjama opvouwt maar ik ben het tegenover gestelde. Ik vind het wel prettig dat er verder niemand in die kamer is vanaf het moment dat ik incheck, ik vind het een bijzonder ongemakkelijk idee zelfs dat iemand aan mijn kleding zit haha. Tenzij het een langer verblijf is en we tussendoor graag een schoon bed willen bijvoorbeeld. Voor de rest van de tijd hangen wij altijd een Do Not Disturb bordje aan de deur zodat ze niet binnenkomen en we vragen bij de receptie zelf om schone handdoeken.
Gastendoekjes
Bij dit woord moet ik toch altijd gelijk weer aan de Yolanthe en Jan Smit gate denken haha, jij ook?
Ik neem vaak zelf nog twee gastendoekjes mee zodat we een apart handdoekje hebben voor ons gezicht (als je je handdoek vaker moet gebruiken).
Packing cubes
Als je niet weet wat packing cubes zijn; het zijn eigenlijk losse vierkante ‘bakjes’ van zacht materiaal die je kan vullen met een categorie aan spulletjes. Ik gebruik er altijd eentje voor mijn ondergoed bijvoorbeeld en toen we met een backpack op reis gingen was dit helemaal ideaal omdat je die zakken er uit trok en dus niet hoefde te graaien in die backpack. In het geval van een citytrip gebruik ik het niet voor elk kledingstuk, maar dus wel voor ondergoed zodat je dit ook weer in zijn geheel ergens neer kan leggen en je niet alles uit je koffertje of tas hoeft te zoeken en/of daar weer los in een la moet gooien.
Alcohol doekjes
Ik heb ook altijd een pakje alcohol doekjes bij me voor dingen zoals afstandsbedieningen en andere verdachte objecten haha. Er zijn ook genoeg mensen die dit niet boeit, maar ik trek dat mentaal niet haha.
Extra kussen
Soms is er een heel fijn kussen, soms niet. Ze kunnen natuurlijk onmogelijk iedereen tevreden stellen want de één slaapt graag op een plat kussen en de ander op een bolle. Ik zelf houd van mega volle kussens. Als er zo’n heel plat zielig kussentje is, vraag ik dan ook om een extra kussen en die leg ik er dan gewoon boven op. Dat kan eigenlijk altijd wel!
Irritaties
Als er iets is wat vervelend is moet je het ALTIJD zeggen. Geluidsoverlast, een kamer die niet goed schoon is, meestal is er wel een oplossing of je krijgt aan het einde van de rit korting. Als je niks zegt weet je zeker dat het probleem niet opgelost wordt namelijk!
Ontbijt
Ontbijten in een hotel is de afgelopen jaren steeds duurder geworden. De laatste hotels waar wij waren (en zo fancy zijn die niet) liep dat wel op tot €30 euro per persoon. Eigenlijk zoeken wij daarom altijd zelf ergens een ontbijtje, leuker en voordeliger!
Snacks
Meestal aan het einde van de dag, zo voor het avondeten zijn wij helemaal gesloopt van zo’n dag vol prikkels en nieuwe dingen ontdekken. Dan doen we tegenwoordig even een dutje en chillen we even een uurtje voor we weer verder gaan. Vroeger had ik dat niet nodig, tegenwoordig wel haha. Wel lekker ook om dan wat lekkers te hebben nog. Een dadelreep ofzo of sultana’s. Grappig, ik koop nooit sultana’s alleen als we op vakantie gaan haha.
Tandenborstel
Vaak zie je wel echte glazen maar door Corona zie ik weer steeds vaker plastic bekertjes in hotelkamers. Hopelijk draait dat nu weer bij. Maar, mocht je een plastic beker treffen dan valt hij zo om als je je tandenborstel daar in wil zetten. Als je hem omdraait en er een gaatje in prikt heb je een stabielere houder en hoef je hem niet op de wasbak neer te leggen. Ik heb zelf overigens altijd een elektrische tandenborstel bij me, met lader en al dus ik heb dat probleem eigenlijk niet haha.
Stomerij
Als je gekreukelde kleding hebt en geen strijkijzer bij de hand kun je proberen dit item aan een hanger in de badkamer te hangen als je gaat douchen. Door de stoom zullen veel kreukels wat beter glad te vegen zijn.
Deurstopper
Helaas hebben wij een keer in Colombia gehad dat iemand in de nacht onze hotelkamer binnenkwam. Gelukkig niet met kwaad in de zin, maar ik had geen kleding aan en je weet het niet wat iemands intenties zijn dus het was heel eng. We waren er beide echt helemaal lam geslagen van. We weten ook nog steeds niet echt hoe het nu kon, dus we nemen nu eigenlijk altijd voorzorgsmaatregelen. Je zou een deurstopper mee kunnen nemen maar dat vind ik dan weer gedoe, dus wij zetten altijd een stoel voor de deur. Iemand zou er wel doorheen kunnen beuken maar dan hoor je in ieder geval eerder dat er iemand binnenkomt.
Dat waren mijn tips, ik hoop dat je er wat aan hebt en dat je al een lekkere vakantie in het vooruit zicht hebt! 🙂 

 


Emmy ter Horst

Een beetje prettig gestoord en geobsedeerd door sushi. Verder ben ik ook GEK op ander lekker eten en ook op iets te vaak op vakantie gaan. Ik hoop dat je mijn schrijfsels leuk vindt, mocht je me ook op Instagram willen volgen dan kan dat via @emmystudiomint :)