Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5

Reizen in 2018

Ik heb een lijstje met plekken die ik ooit nog graag wil bezoeken, zoals Nieuw-Zeeland, Japan, Zuid-Afrika, Hawaï – maar dat is zo’n lijstje die je over misschien wel tientallen jaren langzaamaan afwerkt. Wat voor reizen wil ik in 2018 graag maken? En zijn er al plannen?

Leestijd

Iets minder reizen

Ik vertelde in een terugblik op 2017 laatst al dat ik het komende jaar iets minder wil reizen dan het afgelopen jaar. Dat klinkt mega verwend en dat realiseer me heel goed, hoor! Het ding is natuurlijk dat ik veel word uitgenodigd om naar verschillende bestemmingen te reizen voor mijn blog, en het is zó moeilijk om daar ‘nee’ tegen te zeggen! Nu doe ik dat al best vaak, maar ik moet het echt meer gaan doen. Teveel reizen, en zeker als het werkreizen zijn, levert toch ook weer stress en onrust op. Dus: in 2018 wil ik graag die balans wat meer in orde hebben. Hoe dat er uit gaat zien, geen idee. En misschien komt er alsnog wel een moment waarop ik denk: ‘Ik zou toch minder gaan reizen?’ omdat mijn enthousiasme het soms wint. Maar: we hebben sinds eind januari een hond, Kees, en daardoor zal het ook wat lastiger zijn om op reis te gaan. Dus, hoe dat gaat, zien we wel.

Al gepland: Zwolle, Terschelling & Curacao

Inmiddels zijn er al wat concrete plannen voor reizen en jongens, die zijn me toch een partijtje avontuurlijk! De tripjes die gepland staan, zijn allemaal ‘vertrouwde’ bestemmingen waar ik al (veel) vaker ben geweest. Maar dat maakt niet uit, want ik kijk naar deze drie tripjes echt énorm uit. Éen tripje zit er trouwens al op.

Zwolle

Dit is eigenlijk niet een écht tripje, maar toch voelde het zo. Ik ging voor het eerst óóit in mijn eigen stad in een hotel slapen. Dat vind ik zoiets leuks en raars tegelijk! Een mini weekendje weg in mijn eigen plaats wilde ik al heel lang doen, maar het kwam er gewoon telkens niet van. Even geleden is Hotel Pillows totaal verbouwd en er zit een nieuw restaurant in (Coperto Restobar) waar ik alleen nog maar goeds over gehoord had. Ik was uitgenodigd om samen met Willem een avond te komen eten en slapen en het was zó tof. Leuk nieuws: ik geef een overnachting met ontbijt weg én een diner in Coperto Restobar begin februari!

Terschelling

Ons tweede thuis, Terschelling. Ik krijg er nooit genoeg van. Vorig jaar wilden we rond de feestdagen graag gaan maar door omstandigheden kon dat niet, dus toen zijn we een Terschelling-bezoek gaan plannen voor februari. En nu zijn we er drie weken. Drie! Ik ben er nog nooit zo lang geweest, volgens mij. De eerste week ga ik een beetje aan het werk, want ik ga samen met een bevriende chef een aantal filmpjes opnemen én ik wil een paar binnenkijkers op het eiland fotograferen. Daarna ga ik twee weken lekker níet werken en genieten van het strand, de bossen, het waanzinnige knusse huisje van Willem zijn familie, van knuffelen en wandelen met Kees, van eindeloze strandwandelingen, lekker eten… Och, ik kijk er zo naar uit. Dit blijft gewoon de beste plek die er is voor ons.

Curacao

Het staat nu alweer gepland: in november mag ik weer deelnemen aan de Social Media Week op Curacao. Ik heb er in 2017 en 2016 een workshop gegeven en ik mag dat dit jaar weer doen. Waanzinnig leuk vind ik dat, ik kijk er alweer erg naar uit. Ook deze keer blijf ik natuurlijk wat langer om even lekker de zon op te soaken, het eiland rond te crossen en nog meer mooie strandjes te ontdekken.

Mijn verdere reisplannen

Verdere concrete plannen heb ik nog niet. Het kan natuurlijk zijn dat ik nog voor toffe persreizen wordt uitgenodigd, maar dat weet ik natuurlijk nu nog niet! Ik heb wel een lijstje met een aantal plekken waar ik dit jaar graag naartoe wil. Het gaat vast niet allemaal gebeuren, maar van een beetje dromen en fantaseren is nooit iemand slechter geworden, toch?

New York

Tja, dat virus zit er nu eenmaal in en gaat er nooit meer uit, vrees ik… Toen ik in 2009 voor het eerst in NYC was, was ik verkocht. Ik maakte meteen plannen voor een volgende bezoek en zo is dat telkens gegaan. Ben ik net weg, wil ik alweer. Vorig jaar was ik in maart in New York met Dove en vlak daarvoor in september 2016 voor New York Fashion Week. En nu wil ik dit jaar zó graag weer! Gewoon weer even een paar dagen door die leuke wijkjes struinen, door Central Park wandelen, lekker eten, even die energie opzuigen: love it. Ik zit nu te kijken om in mei een paar dagen te gaan, dan is het ook al echt lekker weer. Ik word zo blij van deze fantasie, haha!

Londen

Willem en ik willen in 2018 een weekendje samen naar Londen. Ik was er vorig jaar, in Shoreditch, en Willem is er toen hij jonger was ook al vaker geweest. Maar nog nooit waren we er samen! Het lijkt me heel leuk om een weekendje naar deze leuke stad te gaan. Vrijdagavond heen, zondagmiddag terug, zoiets. Ik weet nog niet welke wijk we moeten kiezen, ik zat de vorige keer in Shoreditch en dat vond ik erg leuk, maar nu willen we wel in een andere wijk zitten. Als je ideeën of tips hebt, laat het me weten!

Wijnreis: Italië, Duitsland, Portugal?

Ik hoef niet meer te vertellen dat wijn echt mijn nieuwe hobby is geworden, toch? Ik wil heel graag eens op een echte wijnreis: een wijnstreek bezoeken, naar verschillende wijnhuizen, proeverijen doen, de omgeving verkennen, lekker eten… Waar ik het precies wil doen weet ik nog niet, wel een plek waar wijnen worden gemaak die ik ken en lekker vind. Misschien naar de Moezel in Duitsland (voor Riesling) of naar Italië voor Amarone? Ik zou ook wel eens naar Portugal willen voor de wereld van port, of naar Xerez in Spanje voor sherry… Ah, de mogelijkheden. Ik weet het nog niet, maar ben me er wel een beetje in aan het verdiepen.

Zuid-Afrika

Zuid-Afrika staat al even op mijn lijstje, vooral door de jubelverhalen van vrienden die er zijn geweest. Het lijkt me een prachtig land met indrukwekkende natuur, goed eten natuurlijk… WIJN! Ik zie mezelf al een safari doen, een toffe hike maken, wijnhuizen bezoeken en lekker eten. Ook chill dat er geen tijdverschil is én dat de temperatuur zo prettig is, natuurlijk wel afhankelijk van de plek waar je bent.

Modena/Bologna

Je merkt het al wel, ‘eten’ en ‘wijn’ wordt veel genoemd in dit artikel. Tja, ik vind dat vaak een van de leukste dingen van een reis of vakantie. Vrienden zijn afgelopen jaar naar Bologna geweest en dat was een groot pasta- en kaasfestijn. Modena lijkt me ook een waanzinnige stad, niet alleen vanwege het eten… Door Master of None op Netflix wil ik er nu nóg liever heen. Ik zou graag eens naar Italië gaan en dan echt naar die ‘eethoofdsteden’. Misschien moeten we er maar een soort roadtrip van maken? En dan eten bij Osteria Francescana… Ooooh! Dromen zijn dat.

De natuur in Zweden

Ik ben twee keer in Zweden geweest, in Stockholm. Graag zou ik nog eens naar Zweden gaan, maar dan meer de natuur in. Ergens zo’n typisch Scandinavisch blokhutje huren aan een meer of in een bos (of gecombineerd) en dan een beetje rondrijden, lange wandelingen maken en misschien een stadje bezoeken. Ik zie mezelf dat wel doen samen met Willem. Stapel boeken mee. Prima.

Ik kan nog wel even doorgaan, maar om het toch nog enigszins realistisch te houden stop ik hier maar. Haha! San Francisco en Los Angeles staan ook nog vrij hoog op mijn lijstje, maar ik denk niet dat dat er in 2018 van komt. Met een beetje geluk heb ik nog eventjes, en is er ook nog 2019, 2020, 2021 en heel wat jaren daarna. Maar dit zijn mijn reisdromen voor 2018. Of íets er van gaat gebeuren: geen idee. Misschien wel niet. Misschien ook wel. Maar hierover fantaseren maakt me al heel erg blij.

Wat voor reizen zou jij maken in 2018 als je je gedachten de vrije loop laat? Of heb je al trips gepland?


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.