Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5

Reistips die ik opsloeg en nog wil opvolgen

Ik heb in mijn telefoon een notitie staan met allerlei tips voor bepaalde bestemmingen, die ik opsla als ik ze tegen kom op blogs of in magazines. Ik heb kopjes van verschillende bestemmingen om dit een beetje te categoriseren en vandaag neem ik je mee langs de tips die ik per bestemming nog wil opvolgen!

Leestijd

Over de loop van afgelopen jaren sloeg ik steeds iets op als ik iets leuks voorbij zag komen. Soms op blogs, soms op Instagram en soms in magazines. Vaak wel met de gedachte dat ik die bestemming zou gaan bezoeken. Ik heb bijvoorbeeld niet iets opgeslagen voor in Nieuw Zeeland of Australië, maar wel steden zoals Parijs en New York.

De plekken die ik noem hebben uiteraard veel meer te bieden dan de dingen die ik nu noem, maar dit zijn dus de typische, specifieke tips die ik heb opgeslagen en ooit nog wil gaan opvolgen.

Parijs 

Parijs is zooo dichtbij! Ik ben er nu een paar keer geweest, maar het is niet mijn favoriete stad. Ik ben niet heel erg gek op de Franse cultuur an sich, en ook niet op de keuken. Ik vind Parijs ook heel erg groot, en ik ben wel gek op steden waar ik dingen af kan lopen. Overal de metro voor moeten nemen vind ik niet echt relaxed. Wat een geklaag he, haha, maar toch is Parijs gewoon tof hoor. En omdat je er relatief snel bent ook een fijne trip om te maken voor een weekendje. Bovendien; GENOEG te ontdekken!

 • De catacombes. Parijs heeft een gigantisch ondergronds gangenstelsel met een hele rijke geschiedenis. Hier zou ik wel eens een bezoekje aan willen brengen.
 • Grande Mosquée de Paris. Hier ben ik wel degelijk geweest haha, maar deze was toen dicht! Dit schijnt echt een prachtige moskee te zijn waar je ook even een thee met wat lekkers erbij kan nuttigen. Ik ben enorm gek op die arabische architectuur.
 • Restaurant Buvette. Dit restaurant zit in een aantal grote wereldsteden en heeft het altijd druk. Wat nou precies de allure is weet ik eigenlijk niet meer precies haha, maar het wordt/werd genoemd als aanrader op veel plekken!

New York

Het is inmiddels al weer 11 jaar geleden dat ik in New York was en ik zou dolgraag nog eens gaan! Ik vind het momenteel alleen wel heel erg duur, met name de hotels. De vliegtickets vallen ‘nog wel mee’. Ik schuif hem dus even op de langere baan maar áls ik ga dan ga ik uiteraard weer de standaard dingen af zoals de Top of the Rock op, en eeuwig rondstruinen door alle wijken. Maar, ik voeg ook deze dingen toe:

 • Ik had opgeschreven restaurant Lava waar ze gefrituurde oreo als toetje verkopen, maar ik kan daar niet direct iets van terug vinden dus het zou ook restaurant Lavo kunnen zijn haha. Een Italiaans restaurant. Ik zag het destijds bij wat verschillende celebs terug komen.
 • Restaurant Nobu. Sushi to die for.
 • Vegan sushi bij Beyond Sushi.
 • Ik wil wat meer ontdekken rondom Manhattan. Ik ben toen bijvoorbeeld niet in een grote Amerikaanse supermarkt geweest terwijl ik dat wel graag eens wil. Of naar een Ulta, een Wallmart. Die ongein!
 • Central Park ben ik toen maar kort in geweest, daar zou ik veel langer de tijd voor willen nemen.
 • MILKbar. Dit ken ik van mensen die ik het in LA zag bezoeken maar ze zitten ook in New York. Een giga populaire zaak voor taartjes, koekjes en meer.

Sicilië: Rappit beach – Dit schijnt een van de mooiste stranden ter wereld te zijn. Sowieso zou ik sicilie willen bezoeken dus waarom dan ook niet dit strand?!

Fethiye Turkije: Hillside Beachclub – Ik heb dit hotel opgeslagen als een tip waar je enorm fijn met kids kan verblijven. Nou heb ik nog geen kinderen, maar voor de toekomst sloeg ik hem toch al op.

Lissabon:

 • Pharmacia – dit lijkt me een heel tof restaurant want het is net alsof je in een apotheek zit en zo dienen ze ook alles op en is het hele restaurant aangekleed. Het schijnt ook erg lekker te zijn. De vorige keer dat ik in Lissabon was zat dit vol.
 • Lost in – Een restaurant wat geïnspireerd is op India en waar je over de stad heen kijkt. Je eet er allerlei Indiase snackjes en borrelhapjes.
 • Este Oeste – ook een restaurant weer, en dit is een hybride tussen Italiaans en Japans. We aten ook deze zelfde fusion keuken eens in Genua en dat was HEMELS.

Londen

Ik wil enorm graag weer naar Londen, ik ben hier twee keer eerder geweest. Deze stad was altijd al duur maar nu zijn de hotelprijzen INSANE. Ook deze stad schuif ik net als New York maar even op de lange baan.

 • St Johns Bakery – hier worden wereldberoemde donuts verkocht.
 • Seven Dials market – een fijne foodmarkt.
 • Sushi gamba – boven in een gebouw met een geweldig mooi uitzicht.
 • Hay’s Galleria – je hebt hier leuke uitzichtjes over de stad en je kan iets verder lopen naar een modern gedeelte. Hier kun je ook een hele goede foto maken van de London Bridge. Haha ik moet lachen dat ik deze laatste zin er bij heb gezet in mijn notities.
 • Musea – deze zijn allemaal gratis in Londen!
 • Hampston Heath – Hier heb je leuke steegjes en schattige winkeltjes. Er schijnt hier veel groen te zijn en een soort bos/park. Je kan vanuit hier ook naar Parlement Hill lopen met een mooi uitzicht.

Florida

Florida staat echt hoog op mijn wensenlijstje voor reizen. Mijn ouders gingen ooit op huwelijksreis naar Florida en verder hebben ze niet veel gereisd. Mijn hele leven hoor ik dus vrij eenzijdige verhalen over Florida en ik heb er een vrij geromantiseerd beeld van denk ik haha. Nadat ik Jane the Virgin keek ben ik ook nog eens verliefd geworden op de stijl van architectuur en interieurdesign dat ze vooral in Miami veel terug laten komen. Heel kleurrijk en vol Spaanse invloeden.

 • Miami als stad an sich zou ik dan bezoeken. Dit lijkt me een geweldige stad met zoveel te bieden.
 • Everglades – ik heb een soort fascinatie voor krokodillen en die wil ik hier spotten haha.
 • Florida keys – een combi met de stad Miami en dan deze kleine eilandjes verder gaan ontdekken, lijkt me geweldig!
 • Art deco district Miami – dit stadsdeel lijkt me ge-wel-dig om te zien qua stijl en architectuur.

Dat waren ze van mijn lijstje. Natuurlijk heb ik veel meer wensen op dat lijstje met reisjes maar daar heb ik geen specifieke tips bij. Zo wil ik ook enorm graag naar Japan en wil ik ook dolgraag nogmaals naar Stockholm. Edinburgh staat ook op het lijstje en Bali lijkt me ook een heerlijke vakantie maken. Bangkok zou ik ook heel graag met Luuk nog eens naar toe gaan en …. zo zijn er nog veel meer. Er is zoveel te zien op de wereld. Laten we het maar eens jaar voor jaar nemen 🙂 


Emmy ter Horst

Een beetje prettig gestoord en geobsedeerd door sushi. Verder ben ik ook GEK op ander lekker eten en ook op iets te vaak op vakantie gaan. Ik hoop dat je mijn schrijfsels leuk vindt, mocht je me ook op Instagram willen volgen dan kan dat via @emmystudiomint :)