Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10

Plannen maken voor een stedentrip in Nederland

Zoals je weet houd ik van korte tripjes en ben ik ook gek op Nederland. In ons eigen land zijn zóveel mooie plekken en toffe steden! Dit najaar wil ik nog een stedentrip maken en ik ben deze nu aan het voorbereiden. De grote vraag is: ga ik naar Eindhoven, Maastricht, Groningen of Rotterdam voor een paar dagen rondbanjeren, lekker eten, relaxen en in een fijn hotel slapen?

 

Leestijd

Mijn citytrip voorbereidingen

Ik ben een planner. Ook tripjes plan ik graag goed, of ze nu lang of kort zijn. Ik onderzoek uitvoerig de plekken die op mijn lijstje staan en ik zoek altijd op Zoover naar beoordelingen over accommodaties en bestemmingen. Omdat Zoover onafhankelijk is, vind ik hier zowel negatieve als positieve beoordelingen waardoor ik een goede keuze kan maken of een bestemming of accommodatie bij mijn wensen past.
Als eerste zet ik op een rijtje wat ik wil van deze trip. Elke reis is natuurlijk anders, tijdens de ene vakantie wil ik graag ultiem relaxen en niet hoeven nadenken over wat ik ga doen (lees: een boek lezen en een strandwandeling maken), tijdens de andere vakantie wil ik juist leuke koffietentjes ontdekken, een beetje shoppen en een heerlijk hotel boeken.

Tijdens de citytrip die ik dit najaar in Nederland wil maken heb ik een paar wensen:

  • ik wil écht een vakantiegevoel. Daarvoor hoef je heus niet per se ver weg, maar ik wil wel even een paar dagen het gevoel hebben dat ik er helemaal tussenuit ben.
  • mijn belangrijkste eis: ik wil lekker eten. Mijn vakanties hangen altijd aan elkaar van fantastische koffietentjes, relaxte lunchzaakjes en goede restaurants. Lekker eten = vakantie. Het liefst ga ik naar een stad waar het stikt van de goede horeca.
  • de Hollandse gezelligheid in oude steden vind ik heerlijk. Knusse steegjes, gezellige pleintjes, oude bruggen over mooie rivieren: in zulke steden voel ik me het meest thuis.
  • ik zou het leuk vinden als ik mijn wijnhobby kan uitoefenen: ik ga dus op zoek naar toffe wijnbars en wijnwinkels, of misschien wel een wijngaard in de buurt?

Eindhoven, Groningen, Maastricht of Rotterdam?

Rotterdam

Groningen

De vier steden op mijn lijstje zijn Eindhoven, Groningen, Maastricht en Rotterdam. Ik heb me via Zoover verdiept in de vier steden en of ze passen bij mijn wensen. Ook ben ik natuurlijk alvast gaan kijken wat er voor leuke dingen te doen zijn en wat leuke restaurants en hotels zijn.

Eindhoven heeft wel een grote aantrekkingskracht voor mij: ik ben er twee keer geweest, maar heb de stad nooit écht ervaren. Een keer was ik er voor de Structuurjunkie Masterclass (en toen was ik dus alleen op locatie), een keer was ik er om met de bus naar een andere plek te gaan. Tot zover mijn Eindhoven-ervaring. Als ik al naar de hotels kijk op Zoover zie ik veel moderne hotels, moderne gebouwen en strakke inrichtingen. Dat is ook meteen mijn beeld van Eindhoven: strak en modern.

Groningen is voor mij een vrij bekende stad: Willem komt er vandaan en mijn schoonouders wonen er vlakbij. Ik kom er met enige regelmaat en ben gek op Groningen. Er zijn zóveel leuke restaurantjes en winkeltjes. Maar misschien krijg ik er geen 100% vakantiegevoel doordat ik er al zo vaak ben geweest…

Rotterdam is een stad die me steeds meer in zijn greep krijgt. Vond ik het de eerste keer helemaal niks, begin ik Rotterdam nu steeds meer te waarderen. De combinatie van de oude delen met de hele moderne grootstedelijke nieuwe wijken, het enorme aanbod aan fantastische horeca en het ‘rauwe’ van de stad spreken me wel aan. Maar, hier ook een maar: ik mis hier voor mijn gevoel soms het ‘knusse’. Of bezoek ik de verkeerde plekjes?

Maastricht wil ik vaker naartoe: ik ben er jaren geleden een weekend met Willem geweest en met vriendin Jorien ging ik er ook al eens heen. Maastricht is knus, gezellig, er zijn overal leuke tentjes voor koffie, lunch, borrel en diner en er zijn veel stijlvolle, warme hotels. En: er zijn zelfs een aantal wijngaarden in de omgeving…

Maastricht it is

Je kan het al raden: het wordt Maastricht. Als ik kijk naar mijn wensen voor deze stedentrip, en als ik check welke stad in Nederland het hoogste cijfer op Zoover krijgt voor stedentrips, is Maastricht de meest logische keuze. Leuk en terecht ook dat Maastricht de Zoover Award voor de Beste Stedentrip van Nederland heeft gewonnen! Nu nog even uitzoeken welk hotel ik ga boeken en wat ik allemaal ga doen, maar dat wordt natuurlijk geen enkel probleem. Waarschijnlijk ga ik in november die kant op en combineer ik een Maastricht citytrip met een paar bezoeken aan wijngaarden in de omgeving. Want er wordt prima wijn gemaakt in Zuid-Limburg! Ik vind het persoonlijk altijd zó leuk om het drukke en hectische van een stad te combineren met natuur en activiteiten in de omgeving. Een paar dagen volop hotspots zoeken en genieten van de stad, en daarna ‘naar buiten’ en kijken wat het gebied eromheen te bieden heeft. Tip van mij.

Enne, ik hoor natuurlijk ook heel graag jouw tips voor de stad, want de laatste keer dat ik er was is alweer jaren geleden. Dat is ook altijd een leuke manier om je voor te bereiden: aanraders vragen aan mensen om je heen! Kom maar door. Ik heb nu al zin om weer naar deze bourgondische stad te gaan!


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.