Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10

De perfecte handbagage trolley: Horizn Studios Cabin Trolley

Ik houd van alleen met handbagage reizen. Maar het is ook altijd een beetje een gedoe: je hebt dat koffertje, maar nooit een vakje waar je wat extra spulletjes in kan stoppen. Ik heb de perfecte handbagage trolley gevonden, de Cabin Trolley Model M van Horizn Studios.

Leestijd

Het probleem

Foto: The Digital Marketing Collaboration

Ik hoor je denken: wat is nou precies je probleem met elk ander simpel handbagage koffertje, Cynthia? Nou, het probleem is dat je bij heel veel (en steeds meer) airlines alles in één stuk moet kunnen doen. Dus als je alleen met handbagage reist, dan moet álles in dat koffertje. Dus ook je handtasje, je laptop. En dus sta je dan bij de gate nog te proppen, want elke keer hoop je weer dat het deze keer niet echt hoeft, maar elke keer moet het wel.
Dat is bij duurdere airlines zoals KLM en Airfrance (nog) niet zo, bij veel andere meer lowcost airlines wel.

Het onhandige is dus dat je zo’n hard shell koffertje hebt zonder vakjes op de buitenkant. Je kan nooit even snel er wat bij in stoppen. Nee, dan moet je het koffertje plat op de grond leggen, hem helemaal open ritsen en dán pas kan er wat bij of uit. Vet onhandig vind ik dat al jaren. Zie maar deze Facebook post van mij van twee jaar geleden:

Toen was ik er ook al naar op zoek, en ik vond het niet. Daarnaast zijn veel koffers van slechte kwaliteit: de wieltjes slijten zo snel dat ze na een jaar niet meer rollen, of de harde buitenkant breekt gewoon. Ik denk dat ik toe ben aan mijn vijfde kleine handbagage koffer in nog geen acht jaar, en dat is stom.

De Horizon Cabin Trolley Model M

Laatst vond ik hem ineens. De perfecte koffer. Ziet er mooi uit, is licht (3,4 kilo), bevat een 10.000 mAh ingebouwde batterij om je mobiele apparaten mee op te laden (even serieus, hoe handig?) en het allerbelangrijkste: er zit een vrij groot vak voorop waar je je laptop en andere spullen in kan opbergen. En er makkelijk in- en uit kan halen tijdens je reis.

Het formaat is trouwens 40L x 55H x 20B centimeter. Edit: voor sommige airlines is dit volgens de officiële regels 5cm te groot – al heb ik hem al een paar keer mee kunnen nemen als handbagage. 

Onder het handvat zit het vak waar de 10.000 mAh batterij ingaat. Die kan je zelf opladen met de bijgeleverde kabel en dan kan je je telefoon of tablet opladen. Mijn iPhone 6S kan ik er zo’n vijf keer mee opladen – ideaal.  Je moet er wel even aan denken de batterij er uit te halen als je de koffer toch incheckt – er mogen geen Lithium batterijen in het bagageruim vervoerd worden, alleen in de handbagage.

Dit is de binnenkant. Die is praktisch, er zitten twee hoezen in waar je spullen in kan stoppen en één zijvakje. Alles voelt ook stevig en kwalitatief goed. De inhoud is 33 liter.

Dan dus het handigste: dat vak. Die is echt vrij groot en er gaat veel in. Ik kan mijn MacBook er prima in kwijt met nog wat andere dingen. Mijn kleine handtasje kan ik er prima bij instoppen bij de gate en er past ook nog wel een boek of e-reader in. Ideaal vind ik het. Ik doe hier ook mijn vloeistoffen in in een apart zakje, dan kan ik die er bij de security uithalen zonder dat mijn hele koffer open hoeft.

De koffer kost €299. Dat is niet goedkoop, maar ook niet al te duur voor een handbagagekoffer van goede kwaliteit. Naast dat de koffer praktisch is, ziet hij er ook gewoon mooi uit. Het materiaal (polycarbonaat, Vacchetta leer en nylon) ziet er mooi uit en voelt kwalitatief goed aan. De wieltjes rollen méga soepel alle kanten op en het handvat voelt ook stevig aan. Ik gebruik hem nog maar net een paar weken dus over de duurzaamheid kan ik nog niet veel zeggen, wel dat ik hem gewoon ontzettend handig vind. Voor mij is het een uitkomst, precies waar ik al die tijd al naar op zoek was. Minpunten kan ik dan ook niet bedenken – het is gewoon de perfecte handbagagekoffer voor mij.

De Horizn koffers zijn te koop via hun eigen webshop, ze verzenden gratis binnen twee tot vijf dagen naar Nederland.

Dit artikel bevat gekregen producten

Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.