Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10

Op workation in Valencia

van
AMS
naar
VLC
101500
stappen gelopen
625
foto's gemaakt

Vorige week was ik op workation in Valencia! Ohhh man, wat heb ik genóten. Het voelt alsof ik drie weken vakantie heb gehad terwijl ik in werkelijkheid een week aan het werk was op een andere plek, en dat gaf me een enorm vakantiegevoel. Ik ga je laten zien wat ik allemaal gedaan heb en deel mijn tips met je, voor als je ook binnenkort naar Valencia gaat (dikke tip: GA).

Leestijd

Mijn doel deze week: werken én tegelijkertijd een vakantiegevoel. Ik ga wel vaker op workation (op afstand werken), maar was nog nooit in mijn eentje naar een nieuwe plek geweest. Valencia stond voor dit doel al jaren op mijn lijstje, maar ik stelde het steeds maar uit… Ach ja, er waren altijd redenen om niet te gaan en ik vond het best wel spannend, in mijn eentje. En nu denk ik: had ik veel eerder moeten doen! Het was fantástisch. Wat een heerlijke bruisende práchtige stad met overal mooie steegjes en pleintjes, wat een heerlijk weer begin mei en wat had ik een geluk met de plek waar ik zat.

Ik verbleef in een AirBnB middenin het oude centrum van Valencia, in de wijk El Carmen. Ik boekte een appartement omdat ik een eigen keuken wil en lekker wil kunnen werken. Deze AirBnB kreeg goede recensies en ik was snel om door het ruime dakterras. Het bleek fantastisch. Het is ruim, het bed is fijn, het is relatief stil (al was het in het weekend wat rumoeriger, maar dat is ook niet zo gek natuurlijk) en dat dakterras was hémels. Ik voelde me er veilig en prettig in mijn eentje en zou er zo nog een keer heengaan. Dit is de AirBnB link.

Het oude centrum

Ik verbleef dus in El Carmen, een wijkje in het oude centrum van Valencia. Dat was dan ook de plek waar ik de meeste tijd heb doorgebracht. Ik heb heel wat uren door alle straatjes gestruind.

Op maandagavond kom ik aan bij mijn AirBnB, het is dan toch altijd leuk om te zien of wat ik geboekt heb ook daadwerkelijk is wat ik er van verwacht had…

Eropuit: fietsen, naar het strand & urenlang wandelen.

Fietsen vond ik geweldig. Door het park richting het strand en naar omliggende dorpjes. Ik huurde voor €28 voor 4 dagen een fiets en dat kan ik je zeker aanraden als je naar Valencia gaat. In 20 minuten ben je dan op het mooie, brede strand waar het stikt van de restaurantjes. En het is ook leuk om de omgeving een beetje te verkennen. De combinatie van zo’n mooie charmante stad met het strand vind ik echt episch.

Eten & drinken

Eten & drinken is natuurlijk tóp geregeld in Spanje. Nu ben ik deze week minder uit eten gegaan dan ik normaal op een tripje doe, omdat ik niet helemaal lekker was. Dat werd naarmate de dagen vorderde steeds iets beter, maar ik heb dus vaker thuis eten gemaakt of iets laten bezorgen. Maar natuurlijk heb ik heus wel de Valenciaanse gastronomie opgezocht!

Andere leuke dingen

Om af te sluiten: alle andere leuke dingen.

Samengevat: mijn tips

Nu heb ik helemaal niet zo mégaveel tips omdat ik dus niet zoveel heb gedaan als ik gepland had, maar ik heb zéker alsnog tips voor je.

Dingen zien/doen

Mijn eerste tip is vooral lekker zonder plan rondwandelen. Het centrum van Valencia is niet zo groot en je kan er lopend zóveel zien en bijna elk straatje en pleintje is mooi. Er zijn ontzettend veel prachtige pleinen en gebouwen in de stad en daar wandel je dan gewoon als vanzelf tegenaan of doorheen.

Het Turia park is ook echt een must om doorheen te wandelen of fietsen. Het is op elke plek weer anders en het is er zo mooi. Er wordt veel gesport, leuk om te zien, en het is prachtig groen.

Le Ciudad de las Artes y las Ciencias is uiteraard ook een tip. Of het ‘van binnen’ ook de moeite waard is weet ik niet, maar de buitenkant is al adembenemend en hartstikke leuk om langs/doorheen te wandelen.

Ik vond de botanische tuinen echt prachtig. Een hele rustige, groene, mooie plek om lekker doorheen te wandelen. Het is er zo stil en sereen. Ook hartstikke lekker om even met een boek te gaan zitten. Entree is €3.

Fiets huren en naar het strand gaan! Heerlijk door het Turia park fietsen en je komt zo bij het strand uit. Wandelen over de boulevard, koffie drinken, lunchen, ontbijten of een duik nemen.

Ik vond Port Saplaya ook zó mooi, als je dan toch op de fiets zit, fiets je nog even een kwartiertje door. Het was daar ook lekker rustig, weinig mensen te bekennen.

Het modernere winkelgebied (Calle de Colón en omstreken) vond ik leuk om even doorheen te wandelen, maar vond ik niet het leukste deel van de stad.

Eten & drinken

Minder gedaan dan je van mij gewend bent, maar toch tips:

Boa Beach aan het Arenas strand. Fijne sfeer en goed eten.

La Mas Bonita aan het Pataconas strand. Een beetje dezelfde boho vibe als bij Boa Beach.

Manolo Bakes voor zoete gevulde croissants en koffie, en ook Sukar Pastelería zag er waanzinnig uit, maar heb ik niet geprobeerd.

Mercat Central vond ik waanzinnig. Prachtig gebouw en zoveel lekker vers eten. Er zijn meerdere van dit soort overdekte markten in de stad.

Horchata proeven! Ik fietste er dus voor naar Alboraya, maar je kan ook zeker in Valencia tentjes vinden waar ze het vers maken.

Ik ging dus ook eten bij Vuelve Carolina, maar daar vond ik de service zo gehaast dat ik het niet per se kan aanraden. Het eten was wel erg goed overigens.

Wat was dit genieten, zeg. Al ging het niet helemaal zoals gepland omdat ik het grootste deel van de week nog half ziek was, heb ik een fantastische week gehad. Bijzonder ook dat vrienden (van nu én van vroeger) ook in Valencia waren en het was een feest om ze te zien. Zo was ik dus tóch niet alleen! Ik heb heerlijk gewerkt in mijn appartementje en ook heerlijk genoten van álle fijne dingen van Valencia. Een stad die me ontzettend verrast heeft. Zo gezellig, mooi, overal te gekke architectuur, knusse pleintjes, aardige mensen, top eten en strand dichtbij. Het kan bijna niet beter.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.