Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5

New York dag 4 & 5

van
AMS
naar
JFK
29854
stappen gelopen
64
foto's gemaakt

Mijn laatste volle dag in New York! Ik ga naar Brooklyn om daar een fietstour te doen. Ik verken de verschillende wijken daar en wordt enorm verrast.

Leestijd

Goedemorgen! Ik ben elke ochtend heel vroeg wakker, maar dat betekent wel dat ik telkens de mooie zonsopkomst kan zien. Wauw!

Om zeven uur ga ik naar beneden voor een ontbijtje in het restaurant van het hotel (NoMo Kitchen). Ik ga voor een omelet met geitenkaas, boerenkool en paddenstoelen met wat fruit. Alles is zo lekker hier!

Ik ga op pad! Het is koud, min zeven vandaag. Ik moet om half tien bij het kantoor van Get up and Ride zijn waarmee ik vandaag een fietstour doe in Brooklyn, en ik twijfel eerst of ik een taxi of metro zal nemen of dat ik zal lopen. Het is een uur lopen, maar wél over de Williamsburg Bridge en dat lijkt me zo tof! Ik besluit toch maar te lopen, ik heb toch alle tijd.

Dit is zó tof! Het is zo anders dan de Brooklyn Bridge. Het is natuurlijk een heel ander soort brug en het uitzicht is zo verschillend. Het is nog heel rustig omdat het zo vroeg is en dat maakt het extra fijn.

Ik ben twintig minuten te vroeg en als ik van de brug af kom lopen, wandel ik tegen dit leuke koffietentje aan, Northerly. Ik besluit een cappuccino te drinken en neem er een plak bananenbrood bij. Het smaakt top.

Kijk dit schatje! Zijn baasjes gaan koffie halen en hij blijft heel braaf buiten zitten. Zo lief! Beter uitzicht is er toch bijna niet <3

Het is half tien en ik ben bij Get up and Ride! Dit bedrijf organiseert fietstours door heel New York en vandaag doe ik de tour door Brooklyn. Normaal gesproken is dit in groepjes, maar omdat het seizoen nog niet echt begonnen is, ben ik vandaag alleen met gids James. Ik heb deze tour trouwens aangeboden gekregen.

We gaan vandaag rustig door Brooklyn fietsen en we stoppen bij wat plekjes om wat te eten en te drinken. Ik ben benieuwd!

We stappen op! Eerst fietsen we langs het grote openbare buitenzwembad in Brooklyn. James vertelt me dat het hier verschrikkelijk druk is in de zomer – begrijpelijk!

We fietsen langs de Hudson en daar is het natuurlijk even tijd voor een foto! Wat een vet uitzicht. Wat je niet ziet is dat het mega koud is én dat het heel hard waait. Snel weer ‘landinwaarts’ dus!

Na een stukje fietsen is de eerste stop Devocíon. Deze koffiezaak is héél bewust met koffie bezig: de eigenaar zoekt zelf plantages uit waar ze de kofie voor een eerlijke prijs inkopen. Binnen een paar dagen wordt het naar Amerika verscheept waar het meteen gebrand wordt. Na tien dagen wordt de koffie al geserveerd in de koffiezaak: hoe vers wil je het hebben? Ik koop twee zakken bonen die op 9 februari nog aan de koffieplant hingen. Dat is toch gaaf?

Het restaurant is ook heel mooi ingericht – en het is heel druk.

Vet uitzicht op Manhattan vanaf Brooklyn Bridge Park. In de zomer van 2015 heb ik hier urenlang met Willem op een bankje in de zon gezeten, het is zo’n mooie plek. Nu fietsen we gestaag door.

Even wachten… PIZZA! Bij Table 87 gaan we lunchen. Ze maken de Italiaanse flinterdunne pizza’s in kolenoven en dat smaakt echt waanzinnig. Het is een van de lekkerste pizza’s die ik de afgelopen tijd heb gegeten. Ik ga eerst voor een margarita (dat vind ik toch meestal de lekkerste soort pizza, niet al teveel poespas) en daarna voor een margarita met venkelworst. James en ik delen een punt Nutella-pizza als toetje, waar ik in de extase vergeet een foto van te maken.

De laatste stop is bij Mast Brothers, een New Yorks chocolademerk. De broers maken bijzondere smaken chocola en de cacaobonen kopen ze fair trade in van verschillende plekken op de wereld.

Wat een mooie winkel, en de verpakkingen van de repen zijn ook zo mooi.

Wat een feest is deze winkel! Leuk ook dat je een stukje van de ‘fabriek’ kan zien achterin de winkel. Ik neem wat repen mee als cadeautje voor Willem.

Na vier uur zijn we weer terug bij Get up and Ride. We hebben ongeveer 20 – 25 kilometer gefietst, niet heel ver dus, maar we hebben wel echt hele leuke dingen gezien! Ik heb niet superveel foto’s gemaakt omdat we vooral op de fiets zaten. Ik vind het echt een aanrader, zeker bij wijken die je nog niet zo goed kent. Ik ben echt positief verrast door Brooklyn en ga de volgende keer zeker deze wijk nog wat beter verkennen. Ik heb zelf niet betaald voor deze tour, maar zou het het geld dubbel en dwars waard vinden.

Rond drie uur ben ik terug in het hotel en ik ga eventjes chillen. Maar eerst een douche, want ik ben door en door koud van het fietsen. Dan is een douche extra lekker! Ik werk een beetje en kijk mijn huidige verslaving House of Cards.

Inmiddels is het donker en ik ga nog weer even op pad!

Oh jaaaa! SHAKE SHACK! Hier kijk ik al zolang naar uit. Ik wilde eerst wachten tot op het vliegveld, maar ik heb er zoveel zin in dat ik gewoon lekker nu ga. Ik bestel meestal een Shack Burger met bacon en cheese fries. Die cheese fries zijn zó lekker – niet normaal.

Bonus: ook nog even wat foto’s van de zondag, de dag dat ik vertrek. Ik heb alleen nog de ochtend in New York en ik ga gewoon een beetje rondbanjeren. Ik loop langs Jack’s Wife Freda wat een mega leuk ontbijtplekje is en ik wandel door Washington Square Park.

In het park zie ik eindelijk eekhoorntjes! In Central Park donderdag zag ik ze helemaal niet. Deze is helemaal niet schuw en gaat echt poseren voor de camera, alsof hij aandacht wil.

Om half 10 loop ik langs Do, een enorme hype in New York. Je kan hier alles met cookie dough bestellen. Er staat aan de overkant van de straat al een rij, en over een halfuur gaan ze pas open en het is min acht! Niet te geloven. Overdag schijn je hier 2,5 uur in de rij te staan…

Ik duik nog even een deli in om wat snacks te halen voor in het vliegtuig.

Bij Café Grumpy aan Mott Street drink ik mijn laatste New Yorkse kop koffie.

 

Ik lunch met overheerlijke dumplings bij Mimi Cheng’s. Yum!

Daarna is het tijd om naar het vliegveld te gaan voor mijn reis terug naar Amsterdam. Oh, wat was het weer fantastisch! Deze keer was het weer heel anders dan de vorige keren en dat vind ik zo leuk aan New York. Elke keer is het weer zo anders, ook doordat ik nu natuurlijk in een andere wijk verbleef.

Dit waren mijn New York verslagen! Superleuk dat je ze gevolgd hebt, dankjewel. Ik ben nog bezig met mijn ultieme uitgebreide reisgids met ál mijn New York tips die ik de afgelopen zes jaar verzameld heb. Dus, komt er zo snel mogelijk aan!


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.