Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5

New York dag 3

van
AMS
naar
JFK
26285
stappen gelopen
93
foto's gemaakt

Na twee dagen events van Dove ga ik zelf New York verkennen! Ik wandel door de stad, verken Greenwich Village opnieuw, ga naar het museum en eet de lekkerste ramen ooit.

Leestijd

Goedemorgen. Ik word wakker rond half vijf en kom niet meer echt in slaap, maar ik blijf liggen tot een uur of zes. Ik vind het dan altijd fijn om een boek te lezen, als ik mijn telefoon of laptop pak ben ik meteen klaarwakker. Rond half zeven komt de zon prachtig op en ik bestel roomservice. Dat vind ik altijd zo’n luxe gevoel geven! Ik ga voor wentelteefjes met appel, wat fruit en een cappuccino. Het smaakt echt heerlijk. Doordat ik zo vroeg wakker ben heb ik het gevoel alsof de ochtend heel lang is: zo lekker lang ‘lummelen’ in bed, heerlijk. Dat doe ik thuis eigenlijk nooit.

Binnen en buiten! Het is erg koud vandaag, dus ik pak me goed in. Voor het hotel waar ik slaap, het NoMo SoHo, is een hele mooie boog met lampjes en klimop. Dat ziet er zo leuk uit!

Ik heb geen plan vandaag, en wandelen zonder enig doel levert vaak de leukste momenten op. Het enige wat vaststaat is dat ik vanmiddag bij een ramenzaak ga eten in de Lower East Side, verder is alles open. Ik besluit gewoon bij het hotel weg te wandelen richting Greenwich Village, omdat ik dat gewoon zo’n leuke wijk vind.

En ’toevallig’ zijn daar wat hotspots van twee van mijn favoriete series: Sex and te City en Friends. Ik ben hier al eens geweest, maar het blijft toch echt leuk om te zien, zeker nu ik Friends nog een keer opnieuw aan het kijken ben. Beide huizen werden trouwens alleen aan de buitenkant gebruikt, de binnenkant werd opgenomen in studio’s.

Ik kom uit in Chelsea en wandel nog even door de Chelsea Market. De laatste keer dat ik er was in september was het zó druk dat je er niet eens normaal kon lopen, nu is het lekker rustig. Maar goed, het is dan ook nog maar negen uur.

Ik heb zin in koffie en loop langs Kava, een leuk klein koffiezaakje. Ze hebben er ook mijn favoriete sapje met biet, wortel en gember! Dus die neem ik ook. De koffie is mega lekker – ik heb zoveel echt goede koffie gehad in New York! Het is echt leuk om op jacht te gaan naar de leuke kleine koffiezaakjes, een stuk leuker en lekkerder dan Starbucks.

Wanneer ik koffie zit te drinken, bedenk ik dat ik nog wel graag naar The Whitney Museum wil, Hilmar had het daar eerder deze week al over. In dit museum vindt je Amerikaanse kunst uit de twintigste eeuw én het gebouw schijnt heel indrukwekkend te zijn. Ik Google even en wat blijkt: ik ben letterlijk om de hoek en het is half tien: de openingstijd van het museum. Let’s go.

Er hangen veel schilderijen in veel verschillende stijlen en thema’s. Het is nog vrij rustig, al zitten er wel meerder schoolklassen jonge kinderen waar ik me een beetje omheen moet manoeuvreren.

Ik ga even naar buiten en het uitzicht is waanzinnig.

Het is heel lekker weer, dus ik hang buiten wat rond en loop de trappen op en af. Niet alleen de kunst is een reden om naar The Whitney te gaan, het gebouw het uitzicht is ook absoluut de moeite waard.

Oké, en de citroen-gember scones.

Wat een vet gebouw! Het is inmiddels rond enen en ik wandel rustig richting de plek waar ik ga lunchen.

Ik ga nog even de NARS winkel op Bleecker street binnen. De winkels zijn hier voor ons doen laat open, om elf uur, dus in kon vanochtend nog niet echt winkelen. Ik haal bij NARS een blush-highlighter duo voor mezelf (in Frenzy, die is bijna op) en een Albatross highlighter voor een vriendin.

Als ik een kaaswinkel zie, móet ik even naar binnen. Wat andere vrouwen met schoenen hebben, heb ik met kaas.

Ohhh! Deze winkel. Er is zóveel kaas! En je kan hier grilled cheese (kaastosti) laten maken met ontelbaar veel verschillende soorten. Oh man. Ik ga gauw weer verder, want er staat een lunch op me te wachten en als ik niet oppas eet ik alle kaas.

Ik wandel naar de Lower East Side en kom onderweg allemaal toffe street art tegen.

Ik ben er! Ik ga lunchen bij Ivan Ramen. Dit restaurant zit in het nieuwe seizoen van Chef’s Table en ik was wel erg nieuwsgierig naar de noodlesoep van deze Amerikaan.

Pffff – dit is lékker! Veel lekkerder dan ik had verwacht. Ik vertel je hier later meer over want ik kan hier heel wat A4’tjes over vol typen.

Voldaan terug naar het hotel.

Het is een uur of drie, half vier als ik op de kamer terugkomen en ik ga even chillen en een beetje werken. Ik ben moe!

Nog heel even een blokje om. Om de hoek van mijn hotel zit Muji, een fantastische winkel voor mensen die houden van spullen netjes opbergen. Michael K is een aanrader voor sneakers, er is heel veel keus voor een lage prijs.

Wat is Dean & Deluca toch een fijne plek om even rond te snuffelen.

Ik heb heel veel zin in een (bieten)sapje dus ik haal er een bij de Juicepress.

Ik wandel nog even de Uniqlo en een schattig boekenwinkeltje in, maar ik koop niks.

Nog meer toffe street art.

Eenmaal op de kamer bestel ik roomservice, ik ga voor ravioli. Dat zie je niet, maar dat is het wel. Het is wel echt een mini portie voor een hoofdgerecht… Ik kijk House of Cards en val vroeg in slaap, ik ben echt zo moe van de afgelopen dagen (en vandaag, haha).

In een stad als New York wandel ik alles het liefst: zo zie je de leukste plekjes. Vandaag loop ik bijna 20 kilometer – heerlijk. Wat een toffe dag was het vandaag. Slaap lekker en tot morgen!


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.