Mijn travel wishlist én plannen voor 2020

Als ik in bucketlists denk dan denk ik eigenlijk al snel in reizen. Ik ben gek op nieuwe plekken ontdekken en ik ga heel lekker op veel prikkels en indrukken. Ik vertel je vandaag wat ik volgend jaar van plan ben, en wat mijn ultieme wensen zijn!

Leestijd

2020

In december 2019 word ik 31, en daardoor begin ik me steeds meer bewust te worden van het feit dat het geen 10 jaar meer zal duren voordat we proberen om ouders te worden. Hierdoor ga ik 2020 wel bewuster in qua reizen. Vroeger dacht ik vooral in termen als ‘dat doe ik ooit nog wel eens’ en nu denk ik meer in termen als ‘laten we nu gaan, nu het nog gemakkelijker kan’. Daarom hebben we echt besloten wat we heel graag nog willen doen en dat zijn drie reizen in 2020. We zijn sowieso geen mensen die stil zitten en zeggen nooit nee tegen een trip. Er zijn natuurlijk grenzen zowel in vakantiedagen en ook financieel, maar gelukkig lukt ons met onze inkomens en onze manier van werken best wel veel.

New York

In januari 2013 ging ik naar New York en I LOVED IT. Het was mega koud, maar zo mega vet. Ik had eigenlijk verwacht dat wanneer ik het een keer gezien had dat daarmee de kous ook wel af was voor mij, maar al die jaren heeft het gekriebeld om nog een keer te gaan. Ik wil er dit keer niet meer in die intense koude maanden naar toe, dus we proberen een week rond of in april te gaan. Ik moet gewoon even goed in de gaten houden of ik voordelige tickets zie, want dat is wel een punt waar we op kunnen besparen. Eenmaal daar gaan we namelijk gewoon genieten en niet teveel over geld nadenken.

Frankrijk en ... Spanje? Italië?

Uitzicht vanaf Camping Mesles

Mijn moeder woont in Frankrijk, dat weet je wellicht als je mijn artikelen vaker leest. Ze is hier met mijn stiefvader een hond-vriendelijke camping begonnen, namelijk camping Mesles. Dit ligt in de Morvan, een nationaal park in Bourgondië in Frankrijk. Het is een heel rustig, mooi natuur gebied op ongeveer 9 uur rijden vanaf Hengelo. Ze komen in oktober, december en in het voorjaar naar Nederland en elke zomer gaan we daar heen. Ik vind het geweldig om te zien hoe de camping elk jaar drukker wordt, 2020 wordt hun vierde seizoen en elke keer groeit het behoorlijk. Mensen met honden die van rust, natuur, buitensport en kamperen houden zitten hier goed. In Frankrijk zijn er niet zo heel veel fijne opties in campings om met je hond te bezoeken.
Luuk krijgt binnenkort een auto van de zaak en omdat we dan een comfortabele auto voor lange ritten hebben (ik heb een kleine youngtimer cabrio, mazda mx5 uit 2002) zitten we te denken om er deze zomer misschien een roadtrip van te maken. Misschien naar zuid Frankrijk, misschien ook noord Spanje (west-kust) of misschien doen we wel een tripje langs Monaco en noord Italië. Dat weten we nog niet precies. Vorig jaar hebben we Parijs gecombineerd, dat was ook top, maar komend jaar niet weer.

Indonesië

Luuk heeft ongeveer negen maanden alleen door Azië gereisd en hierdoor heeft hij uiteraard al heel veel gezien. Het trekt hem nog steeds heel erg en voor ons beide is het natuurlijk leuk om dit met elkaar te delen. Ik heb in Azië alleen Thailand gezien. Samen kwamen we op Indonesië, een land dat we beide nog graag zouden willen bezoeken. Van de gekte in de grote steden tot luxe op Bali. Ik denk dat we hier een hele mooie reis van kunnen maken in het najaar, nog net voor het regenseizoen daar begint.

Wensen voor na 2020

Ik weet niet goed waar we staan na 2020, maar er zijn natuurlijk echt nog wel grote én kleine reisdromen waar te maken.

Londen

Heel erg haalbaar, maar Londen is een dure stad. Hotels zijn behoorlijk aan de prijs evenals restaurants. Hierdoor is het niet zomaar even een budget citytrip. Ik ben zelf nu drie keer in Londen geweest en ik vind het een heerlijk stad. Het geeft me het gevoel van New York maar dan in Europa. Je hebt er behoorlijk wat winkels die je in Nederland niet hebt, grote favorieten zijn bijvoorbeeld Antropologie (al komt deze naar NL, YAY!) en Victoria’s Secret. Daarnaast is er heel veel cultureels te zien en te doen en ik heb nog lang niet alles gezien!

Florida

Veel mensen hebben een Amerika droom. Een roadtrip langs Las Vegas en Los Angeles of een trip langs de oostkust. Ik heb er ook eentje, en dat is een Florida roadtrip. Mijn ouders zijn op huwelijksreis geweest naar Florida, en hoewel ik niet denk dat het me persé beïnvloed is dat onbewust misschien toch zo. Het is de enige verre reis die zij samen maakten en daardoor werden daar altijd veel herinneringen over opgehaald. Ik ben gek op vakanties waarbij je drukte van steden combineert met natuurschoon en dat denk ik heel goed te kunnen vinden in Florida. Het gekke Amerika ervaren in Miami, krokodillen spotten in de moerassen van de Everglades en op het strand liggen op een eiland van de Florida Keys. Geweldig lijkt het me. Ik moet dit nog wel iets beter verkopen aan Luuk, want die heeft niet zoveel met Amerika. Misschien dat New York hem overhaalt haha.

Stockholm

Wederom een hele haalbare, Stockholm! Ook hier ben ik een keer geweest, ik geloof in 2015. Ik was er in september en het was toen nog prachtig zonnig weer. Ik vond het een heerlijke stad. Ik vond het heel leuk om te zien dat het echt voor liep op de Nederlandse trends. Hierdoor voelde alles heel hip & happening. De restaurants waren heel erg goed, creatief en heel erg lekker. De stad was heel erg mooi, veel oude gebouwen en heel veel water. Ook waren de winkels onwijs leuk, en alles was leuk ingericht. Het had een heel dorpsgevoel, heel gemoedelijk. Hier zou ik echt graag nog eens heen gaan, maar dan nu met Luuk :). Het is geen goedkope stad, en als je van een drankje houdt dan moet je wel diep in de buidel tasten. Alcohol is namelijk heel duur. Hoewel ik ook wel van wijnen, wijnen, wijnen houd, vind ik het ook echt niet erg om het dan bij 1 glas te houden of helemaal niet te drinken. Twintig euro voor een goed glas wijn vind ik toch ook wel zonde. Water is ook lekker haha!

Japan

Japan lijkt me heel erg bijzonder. Een hele bijzondere cultuur met een hele rijke geschiedenis en mooie natuur. Wederom weer perfect om de stedelijke gekte van Tokio te combineren met natuurschoon. Wat we vooral ook niet kunnen vergeten, is dat sushi eten in Japan héél hoog op mijn bucketlist staat.

China

Iemand heeft me ooit gezegd dat China het mooiste land ter wereld is als het op natuurschoon aankomt. Hoewel dit natuurlijk mega subjectief is, ben ik me er wel meer in gaan verdiepen en het lijkt me inderdaad prachtig. Luuk wil enorm graag naar China, dus voor hem wil ik er sowieso graag naar toe. Wat me hier wel ook tegenhoudt is China’s schijt aan alles. Schijt aan mensenrechten, schijt aan dierenwelzijn, schijt aan de klimaatproblemen. Het is hypocriet van me want ik koop ook wel spullen uit China, maar toch.

Kleine wensen

Hier houden mijn wensen natuurlijk echt niet op. Ik zou ook nog graag Australië zien, nog een keer naar Berlijn gaan, Boedapest zien, een stad in Rusland bezoeken zoals Moskou, Andalusië, Marrakech, en joh, de hele wereld eigenlijk wel! Maar de plekken die ik heb uitgelicht, daarvan ga ik alles op alles stellen om daar ooit nog naar toe te kunnen en ik denk dat dat ons lukt 🙂

En jij? Als je 1 plek mocht kiezen om volgend jaar heen te gaan, wat zou het zijn?
En mis je nog iets in mijn rijtje, waar vind jij dat ik ECHT naar toe moet?


Emmy Bovenhorst

Een beetje prettig gestoord, een gigantische dierenliefhebster, en geobsedeerd door sushi. Dat omschrijft mij goed! Verder ben ik GEK op lekker eten en iets te vaak op vakantie gaan. Ik hoop dat je mijn schrijfsels leuk vindt, mocht je me ook op Instagram willen volgen dan kan dat via @emmystudiomint

Gerelateerde artikelen

33 reacties
 1. Jacqueline

  Laat je dromen (reizen) niet tegenhouden door kinderen. Wij zijn 5 weken door Oost-Australië getrokken met een peuter. Je past je tempo erop aan en je bezigheden maar genieten doe je nu dubbel omdat je weet dat je kind dit zich altijd zal herinneren.

 2. Susan

  Ik woon in Nieuw Zeeland, en dat vind ik ook om zoveel redenen een geweldig land om doorheen te reizen. New York staat ook echt zo megahoog op mijn wishlist, maar Rome en Barcelona ook. Verder zou ik erg graag meer van Australie zien, daar komt mijn man vandaan. Nepal, Iran en Japan zijn ook nog droombestemmingen, voor ons is het ook een beetje bepalen wat we kunnen/ willen doen voor we een gezin stichten. Doordat we familie over de hele wereld hebben is reizen makkelijker, maar ook beperkter. Volgend jaar wordt in ieder geval een heel mooi reisjaar.

  In februari met mijn moeder naar Rome en daarna met mijn man een roadtrip maken naar Bretagne, Champagne (gepasseerd op Cynthia haar reis vorig jaar) en Luxemburg. We reiden dan terug via Maastricht en Zwolle (ook dankzij jullie, ik Moet echt bij Brass Boer Thuis eten haha). Ik heb een schoonzus in London, wat tripjes daarheen echt veel betaalbaarder maakt, dus daar gaan we ook even langs voor we weer terug naar huis gaan. We vieren kerst hopelijk bij de andere schoonzus in Australië, zij woont vlakbij de Whitsunday Islands waar ik heel graag heen wil – dus dat combineren we dan. We moeten vliegen over Brisbane, daar wonen mijn schoonouders. Ik vind Brisbane en de Goldcoast/ Byron Bay/ Sunshine Coast altijd heel fijn, dus dat is ook heerlijk.

 3. Marit

  Mijn droombestemming is al heel lang IJsland. Van de zomer gaan we er dan eindelijk heen! Zo ontzettend benieuwd naar. Daarnaast zou ik graag nog eens een keer ergens het noorderlicht spotten, bijvoorbeeld in Lapland. Cuba staat ook nog hoog op mijn wensenlijst samen met de Seychellen.

 4. Hans

  Nooit gedacht dat (Oost) Afrika van de nummer 1 zou gaan, maar Zuid Amerika gaat er heel dik overheen voor mij. Argentinië is mijn favoriete land. Meest indrukwekkende plek voor mij is Salar de Uyuni in Bolivia. Check youtube zou ik zeggen.

  Mocht je naar Bali gaan, dan absoluut een reservering bij Locavore regelen. En Gili Asahan om te overnachten. Voor een Amerikaanse stedentrip vind ik Chicago toffer dan NY.

  Mijn bucketlist bestaat uit de Filipijnen, Namibië, Latijns Amerika, IJsland en Antarctica!

 5. Manuela

  Bij mij staan Nepal, Peru en Cuba nog zeker op het lijstje. 🙂

 6. Roxanne

  Wat leuk om te lezen! Wij hebben afgelopen najaar een rondreis gemaakt door Noord-Spanje en het was geweldig! Echt prachtig. Zeker een aanrader 🙂

 7. Irene

  Wat heerlijk om je reis-wensenlijstje te lezen, zo leuk om inspiratie uit te wisselen. Ik ga in maart dit jaar (over twee maanden, ahhhh) vijf maanden op reis met mijn vriend, onder andere Rusland, Mongolië, China en Vietnam. We beginnen met de Trans-Mongolië Express (trein) en proberen daarna ook zoveel mogelijk over land te reizen, omdat ik ook wel met dat milieuvervuilende vliegen in m’n hoofd zit. Maar weet niet of het helemaal te vermijden is. China ben ik ook heeel benieuwd naar, vooral omdat de visums best wel veel werk zijn haha.
  Veel plezier met plannen maken en de voorpret!

 8. Elise

  Ik heb ongeveer anderhalf jaar in China gewoond, en het trekt je of het trekt je niet. Het eten is heerlijk en de natuur is schitterend, maar ik hoor van mensen om mij heen dat ze het vonden tegenvallen, vanwege de taal en de mentaliteit van de mensen. Persoonlijk vond ik het fantastisch 🙂 Een aantal natuurgebieden zoals Huangshan en Zhangjiajie zijn absoluut aan te bevelen. Mocht je meer vragen hebben mag je me altijd een berichtje sturen, ik kan je alles in geuren en kleuren vertellen.

  Reageren
  • Emmy Bovenhorst

   Daar kan ik dan maar op 1 manier achter komen 🙂 lief dat je dat aanbiedt!

 9. Lenneke

  Ohhh, wat tof, hond-vriendelijke camping! Da’s echt #goals, hoor. Ik wil zelf heel graag naar Cuba, New York en waar dan ook het noorderlicht zien. Dromen, dromen.

  Reageren
 10. Gwen

  Mijn tips voor een hotel in Londen: st. Giles hotel. Ligt in het centrum (vlakbij Oxford st) en is betaalbaar, afhankelijk van wanneer je gaat liggen prijzen rond 60-90 pond per nacht.
  Berjaya Eden hotel (vlakbij metrostation Queensway) is ook goed te doen

  Reageren
 11. Hilde

  Ik hou niet van reizen, het doet me allemaal niets, lekker makkelijk eigenlijk. Maar ik wil wel graag een weekend naar Engeland, iemand tips voor betaalbare hotels, of sites?

  Reageren
 12. Susanne

  Heel mooi lijstje! Florida is zeker een aanrader. Ik ben er dit jaar voor het eerst geweest en ben verliefd geworden. De mensen zijn zo lief, de stranden prachtig, de dieren heel bijzonder, het leven zo relaxed… Ik zou er uren over kunnen doorgaan, haha. Het mooiste was de dieren die we zagen vanaf het strand. In anderhalve week tijd zagen we dolfijnen, pijlstaartroggen en een lamantijn, waarvan de laatste twee op nog geen meter afstand. De locals daar vertelden dat dat heel bijzonder was, want in Fort Lauderdale (waar we het grootste deel zaten) heb je dat bijna nooit! De krokodillen in de Everglades waren inderdaad ook heel gaaf om te zien. Anyway… Zeker een aanrader! Het enige puntje is dat er wat betreft cultuur minder te beleven valt dan de andere bestemmingen op je lijstje. Maar goed, ik ben nu al benieuwd naar al je reisverslagen en mooie foto’s 🙂 gelukkig nieuwjaar!

  Reageren
  • Susan

   Wow, nu wil ik nog liever naar Afrika. One day…

 13. Ness

  Toffe lijst! Mijn moeder reist regelmatig, maar China vond ze enorm tegenvallen.

  Reageren
 14. Marina

  Hee Emmy, mooie wensen heb je! Costa Rica is geweldig, net 1 grote dierentuin! Maleisië heeft ons verrast, zulke vriendelijke mensen, cultuur en natuur in 1 land. Florida vond ik ook geweldig, maar inderdaad heel Amerikaans. Wel leuk om mee te maken. Canada is ongerept en groots. Wij hebben eens een rondje Mexico-Guatemala-Belize gedaan, en dan vooral alle oude Incagebouwen bekeken. Prachtig. Maar het aller-, allermooist vinden wij Afrika. Nadat we daar 1 x waren geweest zijn we er echt verslaafd aan. Afrika zit in ons hart en gaat er nooit meer uit. We hebben genoten in Zuid-Afrika (wow…Kaapstad!) en Tanzania. Vooral het onbekende deel van Tanzania is prachtig. Botswana en Namibie, heel bijzonder. Maar Zambia spant voor ons de kroon. Niets is zo geweldig als ‘s ochtends heel vroeg in een open safaritruck te zitten en dan een luipaard (of 2, of 3) te spotten in South Luangwa. Normaal gesproken gaan wij nooit twee keer naar hetzelfde gebied maar we hebben 2 weken na thuiskomst gewoon weer South Luangwa geboekt!!!

  Reageren
 15. rachel

  ik hoop dit jaar groen licht te krijgen om te mogen vliegen en dan staat NY boven aan het lijstje!! hopelijk krijg je luuk mee maar denk dat je dat wel gaat lukken 😉

  Reageren
  • Emmy Bovenhorst

   Ik kan best overtuigend zijn 😉

   Ik zal voor je duimen! X

 16. Mandy Menno

  Ik kan het niet helpen dat ik bij dit soort artikelen een beetje het kriebelige idee krijg dat het eigenlijk een mega open sollicitatie is naar travelbureaus / reisorganisaties…

  • Cynthia Schultz

   Ik kan je verzekeren dat dat niet zo is. Als Emmy deze reizen gesponsord zou willen krijgen, dan gingen we met onze agency wel de hort op voor een samenwerking. Dit zou een erg omslachtige manier zijn.

 17. Merel

  Hee Emmy, leuke lijst. Florida vond ik heel erg geweldig, hopelijk krijg je Luuk mee. Auto huren en alle keys afzakken. Heerlijk. Zo’n relaxte mensen ook. Wij zijn (in navolging van Dexter) op zoek gegaan naar de perfecte Keylime Pie.

  Bovenaan mijn lijstje staan Zuid-Afrika en St. Petersburg en Moskou.

  Ik merk dat ik het tegelijkertijd moeilijk vindt: dit soort lijstjes. We vliegen allemaal zoveel. Van de ene kant heb ik last van vliegschaamte (ik vlieg eens in de paar jaar een keer), aan de andere kant vind ik het mooi dat de wereld ‘zo klein’ is geworden. Want reizen brengt voor veel mensen ook inzicht, wijsheid en veel geluk. Ik reis dan ook heel graag. Ik ben zo dicht bij mezelf als ik rondtrek en leef met de dag. Als ik even geen ‘structuurjunkie’ ben. 😉

  Ik zie in jouw bericht ook een dubbelheid; je wil van de ene kant China mijden vanwege hun slechte omgang met mens, dier en klimaat. En van de andere kant werken we bijna allemaal mee aan het systeem- jij ook, zoals je heel eerlijk schrijft – door spullen te kopen die uit China komen (met weinig respect voor de arbeiders) en door er eventueel heen te vliegen (klimaat).

  Ik ben benieuwd hoe jij, Cynthia en andere volgers dat zien. Jullie lijken me allebei mensen die hun verantwoordelijkheden nemen. Maar er zijn zoveel keuzes te maken bij elke handeling en aanschaf. Hoe vind je je weg in een wereld waarin je zowel voor anderen als voor jezelf moet opkomen? Je draagt nou eenmaal niet de last van de hele wereld op je schouders. Wel een beetje filosofisch deze vrijdagochtend. 🙂

  Ik geniet in ieder geval altijd van je bijdragen. En ik ben pas weer helemaal losgegaan met een van jouw oude ooglooks (ik vond het wel weer eens kunnen).

  Reageren
 18. Leonoor

  Bij mij staan Schotland, Japan en Nieuw Zeeland op mijn lijstje. Schotland voor dit jaar. De andere trips komen er hopelijk ooit van 😉

  Reageren
 19. Lisa

  Lol. Je wilt niet naar China omdat China schijt heeft aan alles…maar je wilt zelf twee keer naar Amerika…want Donald Trump doet alles in goed overleg met de VN enzo?

  Reageren
  • Emmy Bovenhorst

   Haha nope. Heb je gelijk in. Maar toen ik het schreef voelde ik het meer bij China. Ik ben ook niet perfect en ook zeker niet altijd diplomatisch 🙂 je houdt het toch met reizen dat daar ook maatschappelijk gezien dan keuzes gemaakt moeten worden. Blijf ik lastig vinden!

 20. Kim

  “Wat me hier wel ook tegenhoudt is China’s schijt aan alles. Schijt aan mensenrechten, schijt aan dierenwelzijn, schijt aan de klimaatproblemen. Het is hypocriet van me want ik koop ook wel spullen uit China, maar toch.”

  ………..

  Beetje ongenuanceerd…..jammer

  Reageren
  • Johanna

   Ja want gij zijt natuurlijk op alle momenten genuanceerd en correct en al die shit 🙂
   Ik vind Emmy eerlijk , nuance is voor politiekers en blijkbaar ook voor zageventen gelijk gij 🙂
   Maar fijn dat jij je plezier haalt met naar alles met een loep te kijken, goed voor jou hoor 🙂 🙂

 21. Yvonne

  Mooi plannen en voornemens! Indonesië staat ook nog heel hoog op mijn lijstje. Ik wilde heel graag naar Bali, maar die drang is wel een beetje weg. Er is nog zo veel meer moois!

  Japan en China kan ik alleen maar aanraden. Japan is zó anders dan de rest van Azië, absoluut niet te vergelijken! Ik kreeg er zowaar een cultuurshock! (en ik woon in Azië, kun je nagaan!)
  Je statement over China is een beetje bold, om eerlijk te zijn…
  Wat wel klopt dat de landschappen hier absurd mooi en gevarieerd zijn. Denk aan regenwoud, tropische stranden, woestijnen, bergen met sneeuw en megasteden.

  Reageren
  • Lisa

   Ja echt he! Alsof haar geliefde Amerika geen schijt heeft aan de wereld!

  • Emmy Bovenhorst

   Wat tof dat je in Azie woont, waar woon je? Japan lijkt me ook geweldig!

  • Yvonne

   Hi, ik woon in Beijing, al ruim 7 jaar. Daarvoor woonde ik in andere Chinese steden.