Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5

Mijn travel wishlist én plannen voor 2020

Als ik in bucketlists denk dan denk ik eigenlijk al snel in reizen. Ik ben gek op nieuwe plekken ontdekken en ik ga heel lekker op veel prikkels en indrukken. Ik vertel je vandaag wat ik volgend jaar van plan ben, en wat mijn ultieme wensen zijn!

Leestijd

2020

In december 2019 word ik 31, en daardoor begin ik me steeds meer bewust te worden van het feit dat het geen 10 jaar meer zal duren voordat we proberen om ouders te worden. Hierdoor ga ik 2020 wel bewuster in qua reizen. Vroeger dacht ik vooral in termen als ‘dat doe ik ooit nog wel eens’ en nu denk ik meer in termen als ‘laten we nu gaan, nu het nog gemakkelijker kan’. Daarom hebben we echt besloten wat we heel graag nog willen doen en dat zijn drie reizen in 2020. We zijn sowieso geen mensen die stil zitten en zeggen nooit nee tegen een trip. Er zijn natuurlijk grenzen zowel in vakantiedagen en ook financieel, maar gelukkig lukt ons met onze inkomens en onze manier van werken best wel veel.

New York

In januari 2013 ging ik naar New York en I LOVED IT. Het was mega koud, maar zo mega vet. Ik had eigenlijk verwacht dat wanneer ik het een keer gezien had dat daarmee de kous ook wel af was voor mij, maar al die jaren heeft het gekriebeld om nog een keer te gaan. Ik wil er dit keer niet meer in die intense koude maanden naar toe, dus we proberen een week rond of in april te gaan. Ik moet gewoon even goed in de gaten houden of ik voordelige tickets zie, want dat is wel een punt waar we op kunnen besparen. Eenmaal daar gaan we namelijk gewoon genieten en niet teveel over geld nadenken.

Frankrijk en ... Spanje? Italië?

Uitzicht vanaf Camping Mesles

Mijn moeder woont in Frankrijk, dat weet je wellicht als je mijn artikelen vaker leest. Ze is hier met mijn stiefvader een hond-vriendelijke camping begonnen, namelijk camping Mesles. Dit ligt in de Morvan, een nationaal park in Bourgondië in Frankrijk. Het is een heel rustig, mooi natuur gebied op ongeveer 9 uur rijden vanaf Hengelo. Ze komen in oktober, december en in het voorjaar naar Nederland en elke zomer gaan we daar heen. Ik vind het geweldig om te zien hoe de camping elk jaar drukker wordt, 2020 wordt hun vierde seizoen en elke keer groeit het behoorlijk. Mensen met honden die van rust, natuur, buitensport en kamperen houden zitten hier goed. In Frankrijk zijn er niet zo heel veel fijne opties in campings om met je hond te bezoeken.
Luuk krijgt binnenkort een auto van de zaak en omdat we dan een comfortabele auto voor lange ritten hebben (ik heb een kleine youngtimer cabrio, mazda mx5 uit 2002) zitten we te denken om er deze zomer misschien een roadtrip van te maken. Misschien naar zuid Frankrijk, misschien ook noord Spanje (west-kust) of misschien doen we wel een tripje langs Monaco en noord Italië. Dat weten we nog niet precies. Vorig jaar hebben we Parijs gecombineerd, dat was ook top, maar komend jaar niet weer.

Indonesië

Luuk heeft ongeveer negen maanden alleen door Azië gereisd en hierdoor heeft hij uiteraard al heel veel gezien. Het trekt hem nog steeds heel erg en voor ons beide is het natuurlijk leuk om dit met elkaar te delen. Ik heb in Azië alleen Thailand gezien. Samen kwamen we op Indonesië, een land dat we beide nog graag zouden willen bezoeken. Van de gekte in de grote steden tot luxe op Bali. Ik denk dat we hier een hele mooie reis van kunnen maken in het najaar, nog net voor het regenseizoen daar begint.

Wensen voor na 2020

Ik weet niet goed waar we staan na 2020, maar er zijn natuurlijk echt nog wel grote én kleine reisdromen waar te maken.

Londen

Heel erg haalbaar, maar Londen is een dure stad. Hotels zijn behoorlijk aan de prijs evenals restaurants. Hierdoor is het niet zomaar even een budget citytrip. Ik ben zelf nu drie keer in Londen geweest en ik vind het een heerlijk stad. Het geeft me het gevoel van New York maar dan in Europa. Je hebt er behoorlijk wat winkels die je in Nederland niet hebt, grote favorieten zijn bijvoorbeeld Antropologie (al komt deze naar NL, YAY!) en Victoria’s Secret. Daarnaast is er heel veel cultureels te zien en te doen en ik heb nog lang niet alles gezien!

Florida

Veel mensen hebben een Amerika droom. Een roadtrip langs Las Vegas en Los Angeles of een trip langs de oostkust. Ik heb er ook eentje, en dat is een Florida roadtrip. Mijn ouders zijn op huwelijksreis geweest naar Florida, en hoewel ik niet denk dat het me persé beïnvloed is dat onbewust misschien toch zo. Het is de enige verre reis die zij samen maakten en daardoor werden daar altijd veel herinneringen over opgehaald. Ik ben gek op vakanties waarbij je drukte van steden combineert met natuurschoon en dat denk ik heel goed te kunnen vinden in Florida. Het gekke Amerika ervaren in Miami, krokodillen spotten in de moerassen van de Everglades en op het strand liggen op een eiland van de Florida Keys. Geweldig lijkt het me. Ik moet dit nog wel iets beter verkopen aan Luuk, want die heeft niet zoveel met Amerika. Misschien dat New York hem overhaalt haha.

Stockholm

Wederom een hele haalbare, Stockholm! Ook hier ben ik een keer geweest, ik geloof in 2015. Ik was er in september en het was toen nog prachtig zonnig weer. Ik vond het een heerlijke stad. Ik vond het heel leuk om te zien dat het echt voor liep op de Nederlandse trends. Hierdoor voelde alles heel hip & happening. De restaurants waren heel erg goed, creatief en heel erg lekker. De stad was heel erg mooi, veel oude gebouwen en heel veel water. Ook waren de winkels onwijs leuk, en alles was leuk ingericht. Het had een heel dorpsgevoel, heel gemoedelijk. Hier zou ik echt graag nog eens heen gaan, maar dan nu met Luuk :). Het is geen goedkope stad, en als je van een drankje houdt dan moet je wel diep in de buidel tasten. Alcohol is namelijk heel duur. Hoewel ik ook wel van wijnen, wijnen, wijnen houd, vind ik het ook echt niet erg om het dan bij 1 glas te houden of helemaal niet te drinken. Twintig euro voor een goed glas wijn vind ik toch ook wel zonde. Water is ook lekker haha!

Japan

Japan lijkt me heel erg bijzonder. Een hele bijzondere cultuur met een hele rijke geschiedenis en mooie natuur. Wederom weer perfect om de stedelijke gekte van Tokio te combineren met natuurschoon. Wat we vooral ook niet kunnen vergeten, is dat sushi eten in Japan héél hoog op mijn bucketlist staat.

China

Iemand heeft me ooit gezegd dat China het mooiste land ter wereld is als het op natuurschoon aankomt. Hoewel dit natuurlijk mega subjectief is, ben ik me er wel meer in gaan verdiepen en het lijkt me inderdaad prachtig. Luuk wil enorm graag naar China, dus voor hem wil ik er sowieso graag naar toe. Wat me hier wel ook tegenhoudt is China’s schijt aan alles. Schijt aan mensenrechten, schijt aan dierenwelzijn, schijt aan de klimaatproblemen. Het is hypocriet van me want ik koop ook wel spullen uit China, maar toch.

Kleine wensen

Hier houden mijn wensen natuurlijk echt niet op. Ik zou ook nog graag Australië zien, nog een keer naar Berlijn gaan, Boedapest zien, een stad in Rusland bezoeken zoals Moskou, Andalusië, Marrakech, en joh, de hele wereld eigenlijk wel! Maar de plekken die ik heb uitgelicht, daarvan ga ik alles op alles stellen om daar ooit nog naar toe te kunnen en ik denk dat dat ons lukt 🙂

En jij? Als je 1 plek mocht kiezen om volgend jaar heen te gaan, wat zou het zijn?
En mis je nog iets in mijn rijtje, waar vind jij dat ik ECHT naar toe moet?


Emmy ter Horst

Een beetje prettig gestoord en geobsedeerd door sushi. Verder ben ik ook GEK op ander lekker eten en ook op iets te vaak op vakantie gaan. Ik hoop dat je mijn schrijfsels leuk vindt, mocht je me ook op Instagram willen volgen dan kan dat via @emmystudiomint :)