Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10

Mijn favoriete werk/studeerplekken in Zwolle

Ik ga graag af en toe met mijn laptop buiten de deur werken. Voor mij werkt dat lekker: ik word er productief van en ik vind het fijn om af en toe even weg te stappen van mijn vaste werkplek De Eetkamertafel. Ik krijg regelmatig de vraag naar leuke plekjes in Zwolle om te werken of studeren en vandaag deel ik mijn favoriete plekken met je. En ook wat plekken waarvan ik weet dat ze tof zijn, maar waar ik zelf nog niet ben geweest.

Leestijd

Even iets over in een restaurant werken

Er zijn restaurants waar je niet welkom bent met laptop. Ik weet ook dat veel mensen het maar niks vinden, die mensen achter laptops in koffietentjes. Ik snap dat wel, zeker als je één koffie bestelt en vervolgens wel de hele dag een tafeltje bezet houdt. Ik doe het zelf dan ook alleen op plekken waarvan ik weet dat mensen met laptops met open armen ontvangen worden (meestal vraag ik het even als ik het niet zeker weet) én ik bestel ruim. Koffie, thee, water, meestal een lunch of ontbijt, zodat ik ook daadwerkelijk een gewone klant ben. En niet iemand die een ubergoedkope werkplek zoekt op de kosten van een ander.

Ik doe het zelf trouwens nooit tijdens de avonduren, dus op het moment dat het diner begint. Dat vind ik geen fijn moment om met mijn laptop in een restaurant te zitten, de vibe is dan toch anders, meer informeel, en daar zit ik niet zo lekker tussen met mijn laptop.

Dus ik denk dat je hier een beetje rekening mee moet houden als je graag ergens buiten de deur gaat werken. Vrij logisch, maar wel belangrijk.

Brasserie Jansen

Brasserie Jansen

Brasserie Jansen is echt mijn stamrestaurant. Hier ben ik door de jaren heen al ontelbaar veel keren geweest. Hier heb ik vaak zakelijke afspraken en toen ik er om de hoek woonde, zat ik er vaak te werken. Nu nog steeds regelmatig. Brasserie Jansen is een ruim restaurant met altijd wel een rustig hoekje, waar het lekker rumoerig kan worden (maar waar ik gek op ben, die ruis helpt me concentreren). Het eten is er gewoon top, de koffie is perfect en hier zit ik totaal op mijn gemak urenlang te werken.

Anne & Max

Ik houd van Anne & Max. Ze zitten nog niet zo lang aan de Sassenstraat in een vrij groot pand, met heel veel hoekjes waar je je een beetje in kan verstoppen. Top ontbijtjes, fantastische koffie, vriendelijk personeel en ze zijn al om acht uur ’s ochtends open.

Espressobar Maling

Werken bij Maling en kijk die prachtige koffie!

Als je echt goede koffie wilt is Espressobar Maling top. Het is vrij klein, de tafeltjes zijn ook klein, maar het is er wel knus en ik werk er goed. Ik ben er nog niet zo vaak geweest, maar de keren dat ik er was vond ik het superfijn hier.

Engel Winkelcafe

Werken bij Engel

Engel Winkelcafé is mijn go to plek als ik vroeg ergens wil zitten: ze gaan al om acht uur ’s ochtends open en dat is een grote uitzondering hier in Zwolle. Engel is een hele relaxte plek met een vriendelijke, rustige eigenaar die fijne koffies zet. Ze hebben ook goede lunches en ontbijt en je kan hier eigenlijk de hele dag prima terecht. Maar ’s ochtends kom ik hier het liefst. Dan is het ook nog lekker rustig. Ook een leuke plek om een cadeautje te kopen. Als je er dan toch bent.

De Gillende Keukenmeiden

Als ik taart wil én wil werken ga ik naar de Gillende Keukenmeiden. Ik houd zo van deze gezellige plek waar het altijd ruikt naar versgebakken taart. Dit is voor mij ultieme verwennerij, op een of andere manier meer dan met mijn laptop ergens gaan lunchen. Nu ik dit typ heb ik zoveel zin om daar weer eens te gaan zitten, ik moet dat echt deze week weer eens gaan doen!

Pillows

Vlakbij het station zit het prachtige Hotel Pillows. Ik kom graag bij Coperto Restobar, het restaurant dat eraan vast zit, maar ik zit ook graag in de lobby te werken. De koffie is hier lekker en je krijgt er een heerlijke Italiaanse biscotti bij en de sfeer is huiselijk en ook chic. Enige nadeel is dat je niet aan een tafel kan zitten, maar alleen op een bank. Dat is een paar uur wel oké, maar hier ga ik niet een hele dag zitten.

Van der Valk

Van der Valk is echt mijn plek als ik zin heb om in een werksfeer te zitten. Bij van der Valk hangt altijd zo’n zakelijke vibe, veel mensen die er zitten hebben zakelijke afspraken en zitten met laptops. Soms zit ik liever in een vrijetijdvibe, soms zit ik liever hier, het is maar net waar ik zin in heb. Ik combineer graag een ochtend in de lobby met een lunch in het restaurant waar ik dan lekker ergens in een hoekje of het raam ga zitten met mijn laptop.

Nog niet geweest: De Stadkamer

Foto: Marcel van der Burg

Ik hoor zoveel goede verhalen over werken en studeren bij de Stadkamer, onze bibliotheek. Ik ben er zelf nog niet geweest, maar dat staat zeker op de planning. Ik wil hem hier wel bij zetten omdat ik van zoveel kanten hoor dat je daar echt lekker rustig kan zitten. En je kan er ook koffiedrinken en lunchen!

Waar ga jij graag heen in Zwolle? En als je niet in Zwolle woont, wat zijn dan je favoriete werk- of studeerplekjes in jouw eigen woonplaats? Ik vind dit altijd superhandige tips!


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.