Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5

Málaga dagboek, eettips & ring!

van
Hengelo
naar
Málaga
52701
stappen gelopen
70
foto's gemaakt

We vlogen net voor de Corona gekte naar Málaga en kwamen gelukkig ook net op tijd terug. We hebben gelukkig enorm genoten, we hadden prachtig weer, aten heerlijk eten en … ik werd ten huwelijk gevraagd! WHUT?!

Leestijd

Dit artikel komt een stuk later online in verband met de Corona crisis. Wij vinden het niet gepast, maar ook niet leuk voor jullie als lezer, om reisartikelen te publiceren terwijl je niet weg kunt. Ik ging begin maart naar Málaga en toen we weg gingen kon dat nog prima, toen we terug kwamen was het in een paar dagen al een stuk intenser omgeslagen. Ik schrijf nu wel vast dit artikel, zodat we er later eens van kunnen genieten. Misschien mogen we dan alweer weg, maar misschien ook niet. Voorpret voor wanneer het kan!

We vlogen aan het einde van de middag. Dit is iets waar ik steeds vaker voor kies. Ik merkte dat ik een eerste dag vaak heel eg moe was en er helemaal niet van kon genieten, omdat ik dan heel vroeg uit bed moest en omdat zo’n reisdag toch veel energie kost. Door waar ik woon moet ik altijd twee uur reizen naar een vliegveld en doordat je er altijd eerder moet zijn, de auto nog moet parkeren etc, ben je toch vaak lang bezig. Door aan het einde van de middag te vliegen kan ik heel relaxt in de ochtend mijn laatste dingen pakken, een lekker broodje halen voor onderweg en ontspannen aan de vakantie beginnen. Eenmaal op plek van bestemming kun je dan lekker gaan dineren, dat eerste etentje is altijd zo magisch!

We verbleven hier. Een appartement dat ons goed beviel, maar waar de eigenaar en host niet heel gastvrij waren. Ik zou er daarom niet nog eens verblijven, maar het was absoluut wel mooi, schoon en had een goede locatie.

De eerste avond streken we neer op het grote terras van Bodega bar El Pimpi. Ik wilde gelijk head first de tapas induiken. Ik nam inktvis, wat meer een volledig gerecht was in plaats van tapas, en Luuk nam een gemixte schotel. Het was heel erg lekker en je zat er enorm fijn.

De hele ochtend hebben we lekker rond gestruind langs de haven en richting het strand. Luuk noemde het de verrassingsdag, hij zou alle eettentjes en activiteiten bedenken. Dat vond ik zo lief en ik liet hem lekker zijn gang gaan. Luuk is namelijk heel goed in lekkere plekjes op TripAdvisor zoeken. Voor de lunch streken we neer bij Byoko, een restaurant dat meerdere vestigingen heeft in de stad. Ze hebben een interessante kaart met verschillende blini’s, kleine pannenkoekjes met hartige toppings. Daarnaast hadden ze ook hele lekkere humus en nacho’s!  Elke dag zat het snel vol met locals, dus dat zegt ook altijd wat goeds.

We liepen naar Alcazaba, een Moorse vestiging uit de negende eeuw. Ik was helemaal in mijn nopjes. De sinaasappelbomen stonden namelijk in bloei en overal rook je oranjebloesem, mijn favoriete geur. Er vlogen papegaaien, het zonnetje scheen in ons gezicht en ik genoot van alle mooie bouwstructuren en tuinen. En toen … ging Luuk op één knie! Ik heb hier een apart artikel van gemaakt die je hier vindt. Daar vertel ik iets uitgebreider over het aanzoek, de aanloop er naar toe, de ring en mijn gevoel hierbij.

Het was een enorm fijne middag en zoals je merkt vond ik het enorm de moeite waard om te bezoeken, helemaal in deze periode van het jaar. Je kunt ook hoger gelegen kasteel Gibralfaro bezoeken, maar wij waren er tegen het einde van de middag en besloten dit een andere dag te gaan doen. We waren op dat moment even helemaal vol van wat er was gebeurt en zijn denk ik daardoor wel uren bij Alcazaba gebleven.

Die avond aten we bij Casa Lola en aten we onze buikjes rond aan lekkere tapas om onze verloving te vieren. Casa Lola heeft ook meerdere vestigingen door de stad. Het is een voordelige plek voor tapas, maar ook gezellig (de ene vestiging meer dan de andere) en heeft een enorm aanbod aan verschillende tapas.

Elke avond hebben we afgesloten met speciaalbier bij La botica de la cerveza dat naast ons appartement zat.

In de ochtend namen we uitgebreid de tijd om te ontbijten en lekker rond te lopen. We gingen naar de markthal, zagen mooie kerken en gingen wat winkels in. De stad voelt onwijs fijn. Compact, maar groot genoeg voor een weekendtrip. De zon maakt ook een hele hoop nóg fijner want we hebben zo’n 24 graden. Perfect.

Die tweede middag hebben we ook heel erg veel tijd besteed aan het lekker op terrasjes zitten. Onze voeten waren al best moe en we hadden nog genoeg te bekletsen. Eerst streken we neer bij een café en fietsenwinkel Recyclo voor een lekkere smoothie en later gingen we verder voor koffie en taart bij Tettero. En nog een koffie. Heerlijk om zo met je gezicht in de zon lekker na te kletsen over zo’n bijzonder moment van de dag ervoor. Ik vroeg Luuk de oren van zijn hoofd over het hele proces en we fantaseerden stiekem al iets over een bruiloft.

Ik kon niet kiezen. Ik wilde pizza, ik wilde tapas en ik wilde sushi. We besloten dat we de dag erna nog tapas konden eten en toen bleven de pizza en sushi nog in de running. Oplossing; eerst een pizza delen bij Madi en toen nog een rolletje sushi bij Miss Sushi, een restaurant wat ik al kende uit Valencia. Perfect! Ik vind het zo leuk dat Luuk meegaat in deze onzin die ik dan bedenk, ik vind het onwijs leuk om zo in één avond lekker verschillende plekjes op te zoeken. We konden deze avond al wel merken dat men de horeca wat meer ging mijden, want het was behoorlijk rustig voor een vrijdag avond.

We gingen op woensdag heen, en op zaterdag terug. We vlogen de laatste dag ook pas laat, maar omdat we merkten dat de stad zich steeds meer ging sluiten besloten we wel op tijd naar het vliegveld te gaan. We waren bang dat de stad wellicht afgesloten zou worden en we niet meer wegkwamen. Desondanks hebben de dag nog lekker doorgebracht in de zon en hebben we nog een paar tapas op een terras gegeten.

Mét ring in beeld haha

Wat een weekend van uitersten! Het was heel gek om te ervaren dat we op woensdag nog in een levendige stad terecht kwamen, en zaterdag de noodtoestand uitgeroepen werd. Wij hebben er toch heel erg van kunnen genieten, omdat we er grotendeels nog niet veel van merkten. Alhoewel we zelf wel alerter werden omdat we natuurlijk de berichtgeving wel in de gaten hielden. We hebben echt een heel weekend nu om aan onze verloving terug te denken, dat vind ik wel heel erg bijzonder.

Málaga is echt een aanrader om te bezoeken, als alles weer als een normale situatie voelt waarin we gewoon kunnen reizen. Het is een compacte stad waar op weinig vierkante meters heel veel te zien is. Ook valt er nog wel heel veel te wandelen als je wel afstanden wilt maken, want je kunt lekker langs de kustlijn lopen en in de buurt van Málaga kun je een hele toffe cliff hike doen. Ik ben gek op die Zuid-Spaanse sfeer, het eten, de bouwstijl en cultuur. Bovendien is een citytrip met strand combineren altijd een aanrader!


Emmy ter Horst

Een beetje prettig gestoord en geobsedeerd door sushi. Verder ben ik ook GEK op ander lekker eten en ook op iets te vaak op vakantie gaan. Ik hoop dat je mijn schrijfsels leuk vindt, mocht je me ook op Instagram willen volgen dan kan dat via @emmystudiomint :)