Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10

Make-up op reis – tips

Wat kun je het beste meenemen en hoe neem je zo min mogelijk mee? Ik geef je vandaag wat tips!

Leestijd

Er gaat waarschijnlijk al een hoop kleding mee en wilt niet ook nog eens drie toilettassen meeslepen. Laat staan als je alleen met handbagage vliegt!

Ik moet zeggen dat wij de laatste jaren alleen maar auto vakanties hebben gedaan en daardoor heb ik ook best wat mee gesleept elke keer. Ik had dan een toilettas voor ons samen met deo’s, tandpasta etc en dan ook echt nog wel een aparte met make-up. En oké, ja, ook eentje met haarproducten haha. Het is gewoon best wat, wat ik gebruik zo door de dagen heen haha.

Maar, ik ben ook een maand in Colombia geweest met een backpack waar ik maar 8 kilo in had zitten. Je kan gewoon best wel slim omgaan met ruimte en producten. Ik zal je wat tips geven die ik aanhoud als ik niet zoveel mee kan nemen, maar ook gewoon als ik een keer niet zo veel mee WIL slepen.

De eerste tip is dan ook, kijk naar platte producten. Hartstikke leuk zo’n grote poederdoos van Anastasia maar op vakantie gaat toch echt de platte compactpoeder van Essence mee. Ook Hoola van Benefit heeft zo’n onhandige vorm, daar heb ik ook een oplossing voor.

En dat maakt gelijk een bruggetje naar mijn volgende tip. Ik gaf net al aan dat Hoola van Benefit zo’n onhandige kubus vorm heeft zoals je op de eerste foto ook ziet. Ik gebruik daarom op vakantie altijd graag dit palette. Een mooi trio van de Hoola Bronzer, een hele universele blush (Rockateur) die overal bij past en een mooie highlighter (Dandelion twinkle) die ook overal bij past. Hierdoor hoef ik niet drie kleuren blush mee te slepen met bijpassende highlighters. Deze drie gaan gewoon elke dag op mijn gezicht als ik op reis ben. Ik gebruik het palette ook bijna niet tussen vakanties door, omdat ik hem graag bewaar voor de reisjes. Je ziet ook wel aan de verpakking dat hij al even mee gaat haha! En het hoeft dan dus niet dit palette te zijn, maar in ieder geval eentje met een bronzer en een blush zou fijn zijn.

Ik gebruik zelf OF niks, of een waterproof mascara op vakantie. Ik ga er geen twee meenemen en als ik er dan wel eentje op heb omdat we in de ochtend een stadje in gingen en ’s middags de zee in, ga ik niet mijn hele make-up er eerst afhalen. Maar ja, één duik en je bent een panda. Daarom doe ik gewoon lekker waterproof mascara op en zorg ik dat een klein flesje micellair water (met olie er in) mee heb zodat het er ook weer goed afgaat. Op de foto hier heb ik niks op, want toen hebben we de hele dag op het strand doorgebracht.

Op vakantie geniet ik enorm van het tutten voor de avond. Elke avond is een date night en ik vind het heerlijk om me daar helemaal mooi voor te maken. Ook omdat het vrijwel altijd lekker warm is nog in de avond en dat hebben we hier in Nederland niet altijd zo. Ik kan daarom andere dingen dragen voor mijn gevoel.

Ik doe dan ook altijd even mijn make-up mooi en daar hoort voor mij toch ook vaak wel een oogschaduwtje bij. Ik gebruik thuis natuurlijk verschillende paletten maar op vakantie neem ik er maar één mee. Dat is of het Storm palette van Sleek of het Ultimate shadow palette va NYX in USP03 Warm Neutrals. Deze laatste wordt het deze keer denk ik. Ik kan er echt heel veel verschillende looks mee maken en de kleuren passen eigenlijk altijd. Ook is het een mooi handzaam palette!

Ook gebruik ik vaak een blush of bronzer als oogschaduw als ik snel klaar moet zijn of als ik geen zin heb in een hele uitgebreide sessie. In Colombia had ik helemaal geen oogschaduw mee en bracht ik met mijn vinger wat blush aan op mijn oogleden. Als je bronzer wat dikker aanbrengt heb je natuurlijk gewoon een bruine oogschaduw en het geeft een heel fris effect. Bronzer breng ik eigenlijk ALTIJD aan op mijn ooglid als ik geen oogschaduw draag, wat doordeweeks natuurlijk bijna elke dag is.

Minimaliseer je kwasten. Je kan sommige kwasten wel voor meerdere toepassingen gebruiken natuurlijk. Ik gebruik vaak mijn bronzer kwast, de blush brush van Real Techniques, voor mijn poeder, bronzer, blush én highlight! Ik veeg hem dan na de blush even schoon op een wc papiertje en dan na de highlighter ook weer. Perfect, want deze kwast heeft een hele mooie vorm waardoor je zowel groots als precies kan aanbrengen.

Voor mijn ogen neem ik een blendingkwast mee, een pencilbrush en een platte kleine oogschaduwkwast. Met deze drie kan ik eigenlijk alle looks maken die ik wil, meer heb je in feite niet nodig.

 

Tot slot, wees kritisch op je lipsticks. Ik ga zelf meestal voor twee felle kleuren en twee neutrale kleuren die overal een beetje bij passen. Ik ben gek op een knal koraalkleurige lipstick op vakantie op de een of andere manier haha. Dan hoef je ook gelijk niet meer zoveel aan je ogen te doen, gelijk klaar! Deze draag ik hier op de foto in Kopenhagen ook. Dit is de kleur Coral Pink van Rituals.

Maar eigenlijk … één felle en één neutrale is wellicht ook al wel goed genoeg.
Ik blijf wel een beautyaddict hè, don’t push it.

Ik hoop dat je wat aan deze tips hebt voor je komende vakantie! 🙂 


Emmy ter Horst

Een beetje prettig gestoord en geobsedeerd door sushi. Verder ben ik ook GEK op ander lekker eten en ook op iets te vaak op vakantie gaan. Ik hoop dat je mijn schrijfsels leuk vindt, mocht je me ook op Instagram willen volgen dan kan dat via @emmystudiomint :)