Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10

Lyon – Zuid Frankrijk – Barcelona dagboek + tips – deel 1

Ik ging onlangs op vakantie en met wat Franse tussenstops zijn we in totaal twee weken weg geweest waarvan 10 dagen Barcelona. Ge-wel-dig. Ik neem je er in delen mee doorheen en geef her en der wat tips. Vandaag het Franse gedeelte van onze trip!

Leestijd

Hoewel Barcelona ons einddoel was wisten we niet hoe we het zouden vinden om die lange rit in één keer te doen en braken we hem op. Een heel erg goed excuus om eens langs te gaan bij Veertje en Joost, die in het huis van haar familie verbleven op dat moment.

Onze eerste stop was echter Lyon, een relaxte afstand om te rijden en waar we aan het eind van de middag al aankwamen om nog even rond te kijken. Ik neem je mee langs wat foto’s van die eerste dag.

De volgende dag reden we door naar Zuid Frankrijk. Omdat mijn moeder in Frankrijk heeft gewoond ben ik veel in Frankrijk geweest maar wel veel naar dezelfde regio. Het zuiden had ik eigenlijk nooit zo gezien, alleen doorheen gereisd. Op de weg naar Veertje en Joost, die iets boven Fréjus zaten, besloten we Saint Tropez te gaan bekijken.

Daarna gingen we door naar onze vrienden waar we de hele middag en avond heerlijk bij het zwembad hebben relaxed, lekker drankjes gedronken en fijn hebben bijgekletst. Een geweldig huis was het, ook op een prachtige plek tussen Saint Tropez, Frejus en Cannes in. Het huis wordt met tijden ook verhuurd, als de familie er zelf geen gebruik van maakt. Als je dat interessant vindt kun je bekijken via deze link.

De volgende dag hebben we lekker gezwommen, hebben Luuk en ik de elektrische scooter even uitgeprobeerd en zijn we in de avond naar Cannes gegaan om daar te kijken en te eten. Toen we terug kwamen hebben we de muziek aangeslingerd en zijn we met cocktails het zwembad ingedoken, echt een briljante avond!

De ochtend na onze poolparty deden we lekker rustig aan en namen we nog een ontbijtje voordat we verder reden. Barcelona was nog zo’n 5,5 á 6 uur rijden vanaf daar.

De volgende keer neem ik je verder mee in ons Barcelona avontuur!


Emmy ter Horst

Een beetje prettig gestoord en geobsedeerd door sushi. Verder ben ik ook GEK op ander lekker eten en ook op iets te vaak op vakantie gaan. Ik hoop dat je mijn schrijfsels leuk vindt, mocht je me ook op Instagram willen volgen dan kan dat via @emmystudiomint :)