Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10

Kreta dag 1 & 2

van
AMS
naar
HER
21.000
stappen gelopen
628
foto's gemaakt

Eind oktober wilden Willem en ik nog even naar de zon, zonder een dag in het vliegtuig te zitten. We kwamen uit op Kreta: nog heerlijk weer (rond de twintig graden met zon), 3,5 uur vliegen en het is gewoon een mooie plek. We gingen naar een práchtig resort en ik neem je mee tijdens onze dagen op Kreta.

Leestijd

Op dinsdag vlogen we in de middag naar Kreta, waar we al in het donker aankwamen. We waren nog net op tijd in ons hotel om nog een hapje te kunnen eten, dus van de eerste dag heb ik gewoon helemaal geen foto’s! Dat is lekker beginnen met een dode mus, of niet dan. Na het eten struinen we al wel wat over het resort, maar het is wel erg donker, dus we bewaren het ontdekken voor de volgende dag.

We gingen voor een TUI SENSIMAR resort, Minos Palace bij Agios Nikolaos. TUI SENSIMAR hotels zijn alleen voor volwassenen en deze bestemmingen worden vooral geboekt door stellen. Minos Palace is echt een prachtig resort op een schiereiland zo’n 30 minuten lopen (of vijf minuten met de taxi) vanaf de stad met aan alle kanten uitzicht op zee. Ik vind het heerlijk om aan zee te zijn en daarom sprak Minos Palace ons ook zo aan: overal heb je uitzicht op zee en vanuit de kamer hoor je de zee ruisen.

Ik neem je eerst even mee tijdens mijn ochtendverkenning.

Na wat verkennen te hebben gaan we lekker ontbijten. In mijn volgende verslagen zie je daar wat meer foto’s van. Het hotel heeft een uitgebreid buffet voor ontbijt en diner en je zit altijd met uitzicht op zee.

Een paar uurtjes lezen.

Ik laat je natuurlijk ook even onze ‘bungalow’ zien!

Voor de lunch gaan we even naar de lobby om met Hilde van TUI te meeten om te kijken wat er allemaal te doen is. We huren via haar een auto voor zondag en bekijken nog wat excursies, maar daar denken we nog even over na. Het idee van deze vakantie is: CHILLEN! Komt het even mooi uit dat we op een plek zitten waar dat uitermate goed kan. Behalve de auto hebben we verder niks gepland en zien we wel wat we gaan doen. Willem en ik zijn beide al eerder op Kreta geweest en we hebben niet heel veel behoefte om het hele eiland te verkennen. We willen natuurlijk wel íets zien, maar we willen vooral relaxen en genieten van het lekkere weer. Dus: we zien wel!

Na deze meeting wandelen we naar Agios Nikolaos. Dit is een half uurtje lopen.

Hilde van TUI vertelde ons dat we naar het ‘laatste’ haventje/baaitje van de stad moesten lopen, dat daar de beste restaurantjes zitten. Dat doen we, en we vleien neer op het terras bij Maistrali.

Als we terug naar het hotel wandelen gaan we even langs een supermarkt voor wat snacks en drinken. Ik zie daar retsina staan en dat neem ik mee, ik ben benieuwd hoe het smaakt. Zo werd in Griekenland al 7000 jaar geleden wijn gemaakt: de wijn werd in amforen gedaan en afgesloten met pijnboomhars. Op die manier kreeg de wijn een kenmerkende harssmaak. Retsina wordt hier nog enorm veel gedronken en heeft een hele kenmerkende hars-smaak. Ik moet er nog even aan wennen…

Biertje, boekje, wijntje…

In de avond eten we in het hotel, zoals je ziet is er een thema vanavond: gala. Het scheelt dat niemand zich in gala kleed – wij hebben niet bepaald galakleding meegenomen, haha! In een volgende blogpost laat ik zien hoe het restaurant eruit ziet. Het buffet is elke avond anders.

Ik kan nooit kiezen bij buffetten en neem dus altijd maar van veel een beetje, haha! Het smaakt allemaal lekker en vers, al ziet het er op zo’n bordje altijd zo gek uit, al die beetjes.

Er zijn ZOVEEL toetjes en er is ZOVEEL kaas! Ik houd het nog bescheiden vandaag 😉

Wat een heerlijke eerste (eigenlijk tweede) dag van onze vakantie! Topweer, lekker chillen, even naar de stad en, heel belangrijk, fantastisch lekker eten. Tot morgen!

Klik hier voor meer info over het hotel en klik hier voor meer info over TUI SENSIMAR.

Dit is een betaalde samenwerking met TUI.

Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.