Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5

Kopenhagen dagboek + tips – deel 2

van
Hengelo
naar
Kopenhagen
48273
stappen gelopen
200
foto's gemaakt

We reden onlangs naar Kopenhagen voor het weekend en het was genieten. Onlangs las je al deel 1 en vandaag zie je deel 2! Ik hoop dat je weer mee leest.

Leestijd

Mocht je deel 1 nog niet gelezen hebben dan kun je die hier vinden. We reden op vrijdagochtend vroeg weg en hadden vrijdagmiddag, zaterdag, zondag en maandagochtend in Kopenhagen. Na de lunch reden we weg.

Ik ben het vorige deel zaterdag aan het einde van de middag gestopt, dus daar pakken we het nu weer op 🙂

Zaterdag, nadat we bij Christiania wegliepen zijn we terug gegaan naar het hotel. Elke dag van 17:00 tot 18:00 kon je in de lobby onbeperkt gratis wijn drinken. Uh, say what?! De meeste gasten in het hotel maakten daar dan ook wel gebruik van waardoor het gezellig vol zat en waardoor we ons ook niet een soort gierige profiteurs voelden haha. Wijn in Denemarken is overigens best duur, gemiddeld zo’n €10,00 tot €13,00 voor een simpel glas dus we namen dankbaar een glaasje.

Daarna klaarmaken voor het eten en drankjes daarna. Deze top kocht ik onlangs in de Zara sale, perfect! Ik droeg ook weer eens een lekker fel kleurtje lipstick, dit was pink coral van Rituals.

Luuk heeft een soort weigering om normaal te doen voor een liftselfie hahaha. Ik verloor ook mijn Dior lipstick (die nog in mijn zak zat) in de liftschacht. Zo jammer want het is de kleur Cosmic en die verkopen ze nu niet meer. Ik had hem speciaal bewaard om het laatste restje op te maken in Kopenhagen… Nou goed niks aan te doen haha maar wel weer typisch een Emmy actie.

Daarna aten we bij Sticks ’n Sushi (de Tivoli Havn locatie) waarbij we uitkeken over de stad. Zomers is het nog leuker als je buiten kan zitten, nu was het moeilijk te fotograferen door het raam heen. Maar, enorm genoten.
Dit restaurant heeft veel vestigingen in Kopenhagen en overigens ook in andere landen. Ze serveren de sushi juist niet op traditionele wijze. Soms vind ik dat heel goed uitpakken, als ze truffel met coquille combineren bijvoorbeeld. Maar soms vind ik het ook iets minder als ze bijvoorbeeld de sashimi op ijs serveren. We hebben het gewoon even van het ijs afgehaald en op temperatuur laten komen, daarna alsnog erg van genoten. De cocktails zijn ook heerlijk dus het is wel echt de perfecte plek voor een etentje waarbij je echt uit bent.

Daarna belandden we in een karaoke bar, ik had écht het plan te gaan zingen maar er kwam maar geen nummer wat ik echt goed kende en het was ook zo druk dat ik eigenlijk niet meer goed durfde haha. Wel een gezellige plek maar ik weet niet meer hoe deze heette. Hij zit naast Proud Mary, een pub wat ons aangeraden werd maar waar we niet bleven. Het was ons iets te sportbar achtig. We kwamen uiteindelijk terecht bij Blume waar we nog een cocktailtje dronken en even de dansvloer op gingen.

Zondag begint met een lekker ontbijt (qua tijd meer brunch haha) bij ’20 grams’. We delen een wafel en een hele lekkere gegrilde sandwich en natuurlijk drinken we ook hier cappu’s. Allemaal smaakt het heel erg goed, gezellig tentje!

We maakten weer opnieuw onze weg door de stad en kwamen uit bij deze leuke foodhall/markt. Torvehallerne. Ik had gelezen dat hier de lekkerste tapas te eten waren en toevallig liepen we er tegen aan. Er was geen plek aan het kleine barretje en wij zaten nog vol dus we liepen door.

Er zijn overigens meerdere foodhallen in Kopenhagen, maar die hebben wij niet gezien van binnen 🙂

Ik heb de namen allemaal niet paraat maar ik vond het wel heel erg leuk dat je de stad doorloopt en dan eigenlijk complete kastelen tegenkomt. Mét tuin. Mede daardoor voelt het als een hele rustige vibe, als je door Kopenhagen loopt.

Er kwam ineens een bui aan dus wij gingen het Magasin du Nord binnen. Een heel groot warenhuis van vijf verdiepingen waar we nog niet waren geweest. We besloten even apart van elkaar rond te kijken, dat doen we wel vaker in grote winkels. Luuk loopt naar electronica en mannenkleding en ik struin door de schoenensale en de woonaccessoires. Lekker stereotypisch. Meestal vind ik hem ergens op een bankje terug haha.

Ook hier stuitte ik op de sale en nam drie paar mee. Een paar hele lekkere pantoffels, Birkenstocks en lila sneakers. Allemaal 75% afgeprijsd, top.

Die croissant, die hadden we nog niet gehad die dag dus daar moesten we natuurlijk even verandering in brengen haha. Ik begin Cynthia’s obsessie over te nemen merk ik haha. Dit was bij Coffee Collective. Wederom echt een super leuke koffiebar met lekkere snacks.

Nieuwe avond, nieuw make-uppie en lookje. Meer casual, zo op de zondagavond.

We gingen naar een heerlijk Indiaas restaurant; Modern India. Daarna liepen we langs wat highlights van het lichtfestival wat toevallig die week plaatsvond. Heerlijke zondag avond! Het viel ons op dat veel horeca op zondagavond dicht was, grappig omdat dat bij ons juist een drukke restaurant avond is.

Op maandag deden we het lekker rustig aan. De zon scheen en we gingen nog even wat winkeltjes af waar we nog heen wilden. Luuk kocht nog een leuk shirt bij Vans en we kochten nog wat mooie droogbloemen bij H&M home. Hier zijn ze nog vers, maar je kunt ze dus in laten drogen en als het goed is blijft de bloem dan gelijk aan hoe hij nu is. De steel zal wel geler worden.

Op naar huis! We aten nog even uitgebreid bij 20 grams, die zuurdesem tosti smaakte ons toch wel te goed om niet nog eens te eten haha.

Op de terugweg zagen we een strand in het zonnetje en we besloten heel even de auto aan de kant te zetten. Even die vibe in ons opnemen. We zochten even naar wat leuke steentjes en toen gingen we verder. Uiteindelijk lagen we volgens mij voor middernacht nog in bed.

Wij kozen er nu voor om gewoon lekker vrij de stad rond te lopen en niet persé actief highlights op te zoeken. Als je dat wel leuk vindt kun je bijvoorbeeld een fiets huren, waar de stad heel geschikt voor is, de kleine zeemeermin bekijken, de rundetaarn beklimmen voor een mooi uitzicht of een boottochtje maken. Bovendien zijn er dus ook nog meer foodhallen te ontdekken en kun je zomers iets meer nog van het buiten leven genieten.

Perfect einde van een perfect weekend. Ik hoop dat je het leuk vond om met foto’s mee te kijken 🙂


Emmy ter Horst

Een beetje prettig gestoord en geobsedeerd door sushi. Verder ben ik ook GEK op ander lekker eten en ook op iets te vaak op vakantie gaan. Ik hoop dat je mijn schrijfsels leuk vindt, mocht je me ook op Instagram willen volgen dan kan dat via @emmystudiomint :)