Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5

Kopenhagen dagboek + tips – deel 1

van
Hengelo
naar
Kopenhagen
48273
stappen gelopen
200
foto's gemaakt

Zoals je ziet, mega veel stappen gezet en dus veel gezien in maar een paar dagen tijd. Wij reden voor het weekend naar Kopenhagen en ik neem je in dit deel één mee in foto’s! Deel twee volgt snel 🙂

Leestijd

Onze trip naar Kopenhagen deden we met de auto, zo’n 8 uur rijden van Hengelo. Het is een fijne route want je gaat eigenlijk grotendeels door rustige gebieden. We reden op vrijdagochtend heen en op maandagmiddag weer terug. Hierdoor hadden we in totaal zo’n drie dagen, verspreid over vier. Ideaal vonden wij! We hebben onwijs veel gelopen en gezien en hebben er heel erg van genoten. Ik heb veel te veel foto’s dus dit artikel loopt tot zaterdag, einde van de middag en in deel twee zie je de rest :).

We twijfelden van te voren of we wel moesten gaan. Kopenhagen is een dure bestemming en er was veel regen voorspeld. Omdat we zo’n goede deal hadden qua hotel besloten we toch te gaan. Dikke waterproof jassen mee en paraplus onder de arm. We got this. Uiteindelijk viel het weer echt heel erg mee. We hebben zelfs een paar keer een zonnetje gezien en hebben maar één buitje op ons hoofd gehad. Wat een geluk!

Onderweg scoorden we nog een best goede cappuccino met havermelk, had ik niet verwacht bij een Duits tankstation #vooroordeel.

We slapen in hotel SP34. Het ligt op een onwijs fijne plek aan de rand van het centrum, omringt met fijne restaurants, koffiebarretjes en uitgaansplekken. Alles te voet kunnen doen is voor ons altijd wel echt een pre tijdens zo’n citytrip. Daarom ben ik bijvoorbeeld ook niet zo’n Parijs liefhebber. Zit je weer in die metro naar de andere kant van de stad voor dat ene restaurant haha. Hier is alles te lopen (relatief) en dat vond ik heerlijk!
Het hotel is trendy en netjes. Onze kamer is wat aan de kleine kant maar de badkamer is dan weer groter en had heerlijk warme vloerverwarming.

Toen we op vrijdagmiddag aankwamen (we reden erg vroeg weg om de middag nog te hebben) sneeuwde het! Vrij intens haha. We zijn maar gelijk deze leuke tearoom in gegaan.

Dit was The Livingroom. Een heel gezellig tentje met twee verdiepingen en nog een aparte Marokkaanse theeruimte. Dat zat vol, maar zag er mega gezellig uit. Wij zaten beneden, een heel donkere ruimte maar met openhaardjes aan en vol ouderwets meubilair waar iedereen echt lekker op aan het hangen was. De New York cheesecake hier is écht een aanrader, evenals hun verse kruidentheetjes.

Daarna even chillen in het hotel en ons klaar maken voor het diner bij Vaekst. Van een volger op Instagram die in Kopenhagen woont had ik deze tip gehad en ik zag op Tripadvisor dat het ook een van de best beoordeelde restaurants van de stad was. Daar moesten we natuurlijk naartoe! Toen ik keek waar hij zat zag ik 12 meter verderop … huh? Het bleek een restaurant te zijn wat aan het hotel vast zat! Ideaal voor deze eerste avond met veel regen en sneeuw want we konden zo doorsteken. Overigens zit er ook nog een toffe burgerzaak aan het hotel vast, Cocks&Cows, maar daar hebben we niet gegeten.

De eerste foto is wat donker omdat onze kamer donker was, en de spiegel ook een soort rookeffect had. Niet echt outfit of the day proof haha. Dan maar in de badkamer alleen de bovenste helft! Ik had een fijn jurkje aan met hoge laarzen maar merkte dat ik ondanks dat het een fancy restaurant was toch een beetje overdressed was. De mensen in Kopenhagen kleden zich praktischer dan wij en zijn ook wat stoerder in stijl vond ik. Nou ja, ik genoot wel van mijn look dus daar gaat het om haha.

Het restaurant heeft een beetje een urban jungle meets industriële look. Het eten is een vast gesteld menu, en je kan kiezen voor vegetarisch of juist extra vlees toevoegen. Het was echt goddelijk, als je in Kopenhagen bent zou ik hier zeker naar toe gaan. De wijn was ook heerlijk. Ik droom nog van het zuurdesem brood met opgeklopte boter. Mooi ook weer, dat ik van alles het brood het best onthoud hahaha.

En daarna gingen we een deurtje verder, want in Kopenhagen zijn er geen Corona-maatregelen meer. Dat betekende voor ons weer eens een keer naar een club! Als dit artikel verschijnt zijn in Nederland de maatregelen ook opgeheven denk ik maar toen wij gingen was dat nog net niet zo. Heel bijzonder om voor het eerst in twee jaar weer op een dansvloer te staan met andere mensen die ook gewoon dichtbij durven te komen. We waren beide net hersteld van Corona dus daar hadden we eigenlijk ook helemaal geen angst voor. Hoewel we het niet zo lang volhielden was het echt even enorm genieten bij Bar7! Ook wel echt een aanrader als je iets ouder bent en niet tussen de tieners wil staan, en zowel leuk om een drankje aan de bar te doen als te dansen.

 

Zaterdagochtend, mijn favoriete moment van de week en het zonnetje scheen. En mijn haar zat nog goed van de krul van gister haha. Wát genieten. Tijd om opzoek te gaan naar een cappuccino en een croissant!

Die vonden we vrij snel, aan het einde van de straat waar het hotel aan zit bij Buzz Kaffebar. Lekker!

Daarna zijn we lekker gaan struinen. Een beetje winkelen, een foto maken voor een roze deur (how can I not), even stil staan met ons gezicht in de zon en de omgeving in ons opnemen.

Tijd voor koffieronde twee haha. En kaneelbroodjes natuurlijk haha. Dit was bij Original Coffee. Wederom heel lekker 🙂

Natuurlijk konden we niet om het meert toeristische gedeelte van Kopenhagen heen, Nyhaven! Het is ook gewoon onwijs leuk om die gekleurde huisjes en mooie boten zo bij elkaar te zien. Je bent er wel snel langs heen, maar het watergebied hierachter vonden wij ook leuk om langsheen te lopen!

Een hele lekkere avocado toast met feta en granaatappel bij The Packhouse. Een gezellige plek aan het water met veel zitplekken.

Grappig, elke dag rond 12:00 is er een traditionele wisseling van de wacht en wordt er een hele tocht met muziek door de stad gelopen. Wij dachten dat het voor iets speciaals was maar toen we het vroegen bleek het dus elke dag te zijn.

Zes jaar geleden ben ik ook eens in Kopenhagen geweest en herinnerde mij Christiania als een creatief kunstenaars collectief waar wel eens een wietje werd gerookt. Zal destijds al wel een naïeve instelling zijn geweest haha. Ook toen was dit (vanaf 1971 al) een vrijstaat met hun eigen regels op het terrein van een verlaten militaire kazerne. Ik was er destijds in de zomer waardoor ik echt goed rond kon lopen en het anarchistische wel kon waarderen. We besloten er doorheen te lopen maar zijn al snel weg gegaan. Ik vond het nu echt een hele gure plek met een negatieve vibe. Snel wegwezen dus, en even chillen in het hotel!

De rest lees je binnenkort in deel twee 🙂


Emmy ter Horst

Een beetje prettig gestoord en geobsedeerd door sushi. Verder ben ik ook GEK op ander lekker eten en ook op iets te vaak op vakantie gaan. Ik hoop dat je mijn schrijfsels leuk vindt, mocht je me ook op Instagram willen volgen dan kan dat via @emmystudiomint :)