Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5

Jerez reisverslag deel 2

van
XRZ
naar
XRZ
43279
stappen gelopen
187
foto's gemaakt

Deel 2 van onze Jerez trip! Ik laat je zien wat we tijdens de laatste drie dagen deden. We hadden een auto, dus we trokken erop uit. Kustplaatsjes bezoeken en op jacht naar het allermooiste witte dorpje. En: gevonden! Ik deel vandaag ook mijn kaartje met je zodat je de plekken kan opslaan als je wilt.

Leestijd

Lees hier mijn eerste deel van onze Jerez-reis!

Kaart

Jerez - Cynthia.nl

Je vindt hier mijn kaart met alle plekken die ik heb besproken in mijn Jerez verslagen. Je kan hier klikken als je de kaart niet goed kan zien.

Woensdag

Woensdag hebben we twee ‘afspraken’ op het programma: eerst gaan we in de ochtend naar de Sherry Council in Jerez de la Frontera. De council zorgt onder andere voor de promotie van sherry. Vandaag hebben we een presentatie en proeverij van en met de directeur, Beltram. Hij geeft ons een hele interessante technische uitleg over de sherry’s en natuurlijk proeven we het een en ander. Daarna rijden we naar Sanlucar de Barrameda voor een bezoek aan Bodegas Barbadillo.

Donderdag

Op donderdag hebben we een auto gehuurd en gaan we op eigen gelegenheid nog op bezoek bij bodega Ximenez-Spínola. Hier wilde ik zelf nog heel graag naartoe. Dit huis is heel anders dan andere sherryhuizen: ze werken alleen met het druivenras Pedro Ximenez. De andere bodega’s werken met Palomino Fino voor droge sherry’s en met Moscatel en Pedro Ximenez voor zoete sherry’s. Hier gebruiken ze alleen Pedro Ximenez, voor zowel droge als zoete wijnen. De bodega heeft ook een eigen wijngaard (wat ongebruikelijk is) en maakt 2 sherry’s, vier wijnen en een aantal brandy’s.

Na ons bezoek aan Ximenez-Spínola rijden we zuidwaarts. Op aanraden van velen gaan we naar het witte dorpje Vejer de la Frontera. Ook rijden we nog wat verder langs de kust.

Vrijdag

Onze laatste dag! Vandaag rijden we landinwaarts, richting de vele witte dorpen. We gaan naar Arcos de la Frontera en naar Grazalema.

Oké, wow, dat was het! Jee, wat hebben we veel gedaan in zes dagen. Wij zijn als vakantiegangers vaak een beetje lui. Bewust lui, dat wel. We gaan er wel op uit, maar we hangen ook graag op het strand, aan het zwembad of op een dakterras. Nu waren we de hele week veel op pad, en dat was súperleuk. We hebben zoveel mooie plekjes gezien en we hebben onwijs genoten van deze Spaanse week. Ik ben erg verrast door alles wat met sherry te maken heeft en daar ga je zeker later nog over lezen. Maar ook ben ik verrast door het ontzettend gezellige Jerez, het heerlijke eten en de gastvrije mensen. Bedankt voor het lezen!


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.