Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10

Hoe mijn ultieme vakantie eruit ziet

Nu we niet de droomreizen kunnen maken die we voor ogen hebben, is het juist een extra goed moment om lekker te fantaseren over wat nou mijn ultieme vakantie is. Op wat voor plek, hoe ziet het eruit, wat voor klimaat en vooral: wat voor activiteiten? Ik deel mijn ultieme vakantie met je.

Leestijd

De ultieme vakantie

Voor mij is de ultieme vakantie een mix. Een mix van dingen die ik fijn vind om te doen, die lekker met elkaar in balans zijn. Dus ja, urenlang met een boek op het strand liggen, maar ook erop uit om stevige wandelingen te maken en te sporten. Ja, lekker lui zijn en uitrusten, maar ook de omgeving verkennen en nieuwe indrukken opdoen.

Ik verveel me niet snel. Ik kan dagenlang, wat zeg ik, wekenlang achter elkaar genieten van lezen, wandelen, lekker eten, slapen, series kijken… Maar ik geniet er ook enorm van om nieuwe plekken te verkennen, door nieuwe natuurgebieden te wandelen, stadjes te bezoeken en erop uit te gaan. De ideale vakantie is een mix van deze dingen.

Wij zouden vorig jaar al drie weken naar Japan en deze reis staat nog steeds gepland (hopelijk kunnen we in oktober gaan, uiteraard is dat nog maar weer afwachten) en ook daarbij hadden we zo’n mix bedacht. Niet elke dag reizen, niet elke dag de hele dag nieuwe prikkels, maar ook regelmatig chillen, indrukken verwerken en uitrusten. Dat is voor mij echt vakantie, namelijk.

Goed – ik heb mijn ideale vakantie uitgedacht. Van de reis zelf tot het klimaat, het eten en de activiteiten. Oh, wat heerlijk om hier over na te denken.

Het klimaat

Foto: Mariët Mons

Ik kan me echt in elk klimaat wel vermaken. Min twintig, prima. Plus vijfendertig, prima. Vroeger vond ik heel warm maar niks, inmiddels kan ik dat echt waarderen. Maar als ik mijn ultieme vakantie plan, ga ik toch wel voor lekker warm. Dat betekent niet dat het meteen tropisch hoeft te zijn, maar alles tussen de 20 en 30 graden met een zonnetje vind ik helemaal top.

Dan kan je mij met een boek en een drankje in de zon installeren en je hoort me niet meer. In de zon een boek lezen is toch wel echt plus twee punten ten opzichte van niet in de zon een boek lezen. En lekker weer maakt alles gewoon leuker. Ja, vind ik wel. Al vermaak ik me dus ook in storm en regen en kou, maar tóch liever behaaglijk met een zonnetje.

Het speelt ook mee dat dat gewoon meteen een extra vakantiegevoel geeft.

De reis zelf

Ja, als ik dan mag kiezen: ultiem luxe, hoor. Gaan we vliegen, dan Business Class. Languit chillen, lekker eten. Business Class vliegen is voor mij net als een enorm relaxte chilldag. Comfortabele stoel. Dekentje. Films. Boeken. En ik word BEDIEND met allemaal lekker eten en drinken. Champagne. Ja, doe mij dat maar. Zeker wanneer we eindelijk weer een keertje mogen.

 

De plek

De accommodatie

Weet je wat ik nou dé ultieme combinatie vind?
Een appartement of huisje mét de service van een hotel.

Dus dat je een eigen keuken hebt en zelf kán koken, maar dat je ook van de faciliteiten van het hotel gebruik kan maken. Voor lekker eten en drinken, en sowieso de service. En dat je met een paar stappen in een fijn restaurant staat.

Dus dat is voor mij ultiem. Een eigen privé huisje, mét uitzicht op zee uiteraard, gewoon zo húp, pal aan het strand, en dat je lekker zelf kan koken en een koelkast vol eten hebt, maar dat je ook kan kiezen om lekker eten te bestellen of uit eten te gaan. Top. Op vakantie vind ik het namelijk hartstikke relaxed om zelf eten te maken en niet alles steeds te hoeve bestellen.

En uiteraard is er een (privé) zwembad, hebben we een heerlijke tuin waar we lekker kunnen chillen en we kunnen dus zo de zee inlopen. Ook is er een gym bij het hotel – inmiddels ben ik zo iemand die dat belangrijk vindt.

De omgeving

Nou, we zitten dus sowieso aan zee. We kijken vanuit ons huisje uit op het strand.

De omgeving? Duinen, strand, kust. Maar er zitten ook leuke dorpjes dichtbij waar je zo heen kan lopen in een halfuurtje of zo. En als je de auto pakt ben je binnen drie kwartier in een bruisende stad, waar veel sfeer is, met allemaal mooie pleintjes en steegjes en gezelligheid. En veel goede restaurantjes en cafeetjes natuurlijk. Boetiekjes.

Ook belangrijk/leuk/ultiem: in de buurt kunnen we naar wat wijnhuizen rijden om wijn te proeven (en te kopen). Blijft een geweldige vakantie-activiteit.

Ik houd van eilanden, het gevoel dat een eiland geeft, maar een eiland hoeft het niet per se te zijn.

De activiteiten

Het hoeft van mij niet zo avontuurlijk, maar tijdens zo’n vakantie gaan we natuurlijk een paar keer naar de dorpjes en een leuke stad in de omgeving. Beetje shoppen, terrasjes pakken, rondslenteren. Zonder plan doelloos ronddwalen en dan de mooiste plekjes tegenkomen. Urenlang wandelen.

Uiteraard zoeken we één steengoed restaurant uit, waar we dan vooraf eindeloos recensies over lezen en foto’s van bekijken, zodat we ons er al weken vooraf op kunnen verheugen. En daar maken we dan het hoogtepunt van de vakantie van. Waar we nog jaren over napraten. Weet je nog, die avond in dat restaurant…

Wijnproeven dus. En kopen. Zó leuk, naar een wijnhuis rijden, beetje rondkijken, misschien een rondleiding krijgen. Het een en ander proeven. En dan wat flessen meenemen voor thuis.

Wandelen. In de omgeving, maar we rijden ook naar een mooi natuurgebied toe voor een échte wandeling. Misschien is er wel een heuvel of berg(je) in de buurt waar we een wat uitdagendere hike kunnen doen.

Oh, en wat ik ook een zalig vakantieding vindt: naar de plaatselijke supermarkt. Love it. Boodschappen doen vind ik ’thuis’ echt niks aan (ik laat alles thuisbezorgen), maar op vakantie vind ik het het einde. Al die producten die ik niet ken, de onbekende taal, de cosmetica, de supermarkt zelf. Naar de plaatselijke bakker. Oh. Ja. Zo leuk.

En verder?

Chillen. Lezen. Series kijken. Sporten. Geen wekker zetten. Al kan ik niet eens uitslapen, haha. Op het strand zitten met een boek. Zwemmen. Dutjes doen. Uitrusten. Koken. En dat lekker afwisselen met de dingen hierboven.

Oh man.

Wat kijk ik ernaar uit om dit weer te gaan doen 🙂


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.