Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5

Hamburg dagboek

van
Hengelo
naar
Hamburg
38507
stappen gelopen
68
foto's gemaakt

We gingen naar Hamburg, en dat is een grote aanrader. Ik laat je alle foto’s zien die ik nam en neem je mee door onze dagen!

Leestijd

Eind juli ging ik met Luuk naar Hamburg, zo’n 3,5 uur rijden vanaf Hengelo. Perfect voor een kleine citytrip van vrijdag tot en met zondag. Op de maandag erna kregen we de sleutel van het huis en omdat we wisten dat er een chaotische tijd aan zou komen vonden we het belangrijk nog even wat quality time met elkaar door te brengen.

Het heeft mij onwijs verrast. Het heeft alles van een grote Duitse stad zoals ik het ken, maar het was grootser dan ik van te voren bedacht had. Hamburg lijkt qua sfeer op Berlijn, het is een rauwe stad vond ik. Het nadelige daarvan is dat we veel daklozen zagen en het heeft ook en vrij ‘plat’ uitgaansgebied. Tegelijkertijd hebben de grote steden van Duitsland altijd een grote alternatieve linkse scene, ook wat rauwer, iets wat ons wel erg trekt. Je krijgt daardoor hipsterwijkjes, veel vintage, goede koffie, eerlijke producten en vaak oprechte mensen.

Ik gooi hieronder álle foto’s en ik vertel erbij waar en wat het was.

Hamburg is een onwijs toffe stad, maar je moet wel van speuren en dat alternatieve houden. Het is een creatieve stad met een rauw randje. Ik kan ook een paar vriendinnen opnoemen die er zich niet thuis zouden voelen. Ik vind dat zelf wel lekker, af en toe op het randje van mijn comfortzone. Ik vond het heerlijk dat het zich uitstreek over allerlei verschillende soorten wijken. Het hipster Sternschanze & St Pauli, de plattere Reeperbahn, het veilige centrum, de mooie haven. Zo kun je er echt wel een aantal dagen je onwijs vermaken.

Door Covid moesten wij ons wel elke 24 uur testen omdat wij nog geen twee volledige vaccinaties hadden, maar dat kon op elke straathoek. Als je flexibel bent in deze tijden is er veel mogelijk. Hopelijk ligt dat echter achter ons als jij Hamburg gaat bezoeken!

Het is dichtbij, je haalt er je winkelhart op, je foodiehart, je koffiehart en je sightseeing hart.
That’s all a citytrip needs toch?!


Emmy ter Horst

Een beetje prettig gestoord en geobsedeerd door sushi. Verder ben ik ook GEK op ander lekker eten en ook op iets te vaak op vakantie gaan. Ik hoop dat je mijn schrijfsels leuk vindt, mocht je me ook op Instagram willen volgen dan kan dat via @emmystudiomint :)