Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5

Genua dagboek + tips

van
Lucca
naar
Genua en de Morvan
stappen gelopen
foto's gemaakt

Dit is eigenlijk een vervolg op mijn reisdagboek, het eerste gedeelte lees je hier. In het tweede gedeelte van onze trip gingen we naar Genua en waren we een paar nachten in Frankrijk. Ik neem je weer mee!

Leestijd

Genua

De eerste nacht in Como, de lunch in Bologna, de bruiloft in Assisi, de trip naar Florence en de stop in Lucca. Dat lees je allemaal in het artikel dat ik in de intro linkte. We reden vanuit Lucca naar Genua en daar bleven we vier nachten.

Genua gaf ons echt het gevoel van de toeristenpaden te kunnen wijken, het gaf ons het gevoel dat we een heel ‘echt’ inkijkje kregen in het Italiaanse leven. Iets wat je minder mee krijgt als je bijvoorbeeld op plekken rondom de populaire meren verblijft. Desondanks was er zeker wel toerisme hoor, en daar ben ik ook helemaal niet vies van (toerisme geeft ook voordelen) maar toch voelde het authentiek en dat vonden we leuk.

Ik vond het een hele toffe stad met onverwachtse hoekjes en pleinen. Elke keer liepen we ergens een steeg door en dan stonden we ineens bij een plein wat we nog helemaal niet gezien hadden.
Het stikt er van de geweldige restaurants, koffiezaakjes en je ziet er voldoende mooie gebouwen. De stad in en uit rijden is ook geweldig, want Genua ligt heel heuvelachtig/bergachtig (vanaf wanneer is een heuvel een berg haha?). Je ziet daarom prachtige plaatjes van de stad op die berg en al die gekleurde huizen.

Genua ligt aan zee, een reden waarom wij voor deze stad kozen. Overdag lekker strandjes uitzoeken, in de avond alle keuze uit goede horeca en een echt stadsleven. We genoten enorm! Ik neem je mee aan de hand van wat foto’s.

Frankrijk

We reden terug via Camping Mesles, de camping van mijn moeder en stiefvader in Frankrijk en bleven daar nog drie nachtjes slapen voor we terug reden naar Nederland. Niet op de route, maar wel heel fijn om mijn moeder weer even te zien. Gelukkig ziet het er naar uit dat ze de camping verkocht hebben en komt ze dit najaar terug naar Nederland.

Wat een trip! We hebben zo intens genoten, ik kan niet wachten tot ik weer mijn koffertje mag pakken en op reis mag met Luuk want wat hebben wij het toch fijn samen. We liggen altijd zo op één lijn, willen hetzelfde uit een vakantie en hebben het gewoon echt heel erg leuk. Die qualitytime was dan ook wel heel erg fijn tijdens een verbouwing waarin je beide gewoon maar door en door moet.

We hebben het stiekem ook al wel over een volgende trip gehad want reislustig blijven we toch. We hopen op Stockholm met de trein!

Voorlopig moet je het maar doen met mijn ‘gewone’ dagboekjes en foto’s van de verbouwing haha, bedankt voor het lezen lieve lezers! <3


Emmy ter Horst

Een beetje prettig gestoord en geobsedeerd door sushi. Verder ben ik ook GEK op ander lekker eten en ook op iets te vaak op vakantie gaan. Ik hoop dat je mijn schrijfsels leuk vindt, mocht je me ook op Instagram willen volgen dan kan dat via @emmystudiomint :)