Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10

(Frankrijk &) Barcelona dagboek + tips – deel 3

Ik ging onlangs op vakantie en met wat Franse tussenstops zijn we in totaal twee weken weg geweest waarvan 10 dagen Barcelona. Ge-wel-dig. Ik neem je er in delen mee doorheen en geef her en der wat tips. Je zag het Franse stukje van onze trip al, toen een eerste Barcelona deel en vandaag zie je het derde en laatste deel.

Leestijd

De vorige keer liet ik je vooral zien waar we in Le Pomplenou zijn geweest, de wijk waar ons hotel ook zat en waar we logischerwijs veel hebben gedaan. In dit laatste deel neem ik je mee langs de andere plekken in Barcelona waar we van hebben genoten!

Geweldig om die highlights te zien, maar we zijn niet naar binnen gegaan. Er stond een te lange rij en er was nog genoeg te doen en te zien voor ons op dat moment.

Nu weer wat leuke horeca!

Ik winkel altijd wel iets op vakantie. Het is echt een hobby en op vakantie doe je wat je het liefste doet natuurlijk. Luuk vindt het prima voor eventjes maar het moet hem niet te lang duren. Daarom zijn we kort even opgesplitst en is hij wat vintage winkels afgegaan terwijl ik de Zara leeg plunderde.

El Born is echt een ontzettend leuke wijk waar ik eigenlijk wel iets meer tijd nog had willen doorbrengen. Er zijn hele leuke kleine winkels, niet allemaal alleen dure maar juist ook leuke betaalbare winkels. De straatjes zijn ontzettend gezellig en ouderwets. Loved it.

We hebben twee keer over een hele dag een strand opgezocht. We hadden zelf een klein parasolletje mee en nu was het gewoon heel handig dat we met de auto waren. De auto konden we ook bij het hotel kwijt dus dat was perfect overigens. De handdoeken en de parasol konden we daar lekker in laten en we parkeerden steeds precies voor het strand. Er was ons gezegd dat het strand bij Barceloneta niet zo schoon was dus daarom zijn we iets verder gegaan.  We gingen naar Castelldefels en naar Sitges voor het strand.

Los daarvan, op een andere dag, zochten we voor Luuk uit waar er een tof wielercafe zat. Luuk is gek op die sport en doet het vanaf kinds af aan ook al veel zelf, dus dat is voor hem echt hobby. We vonden Eroica café!

In Barceloneta zitten veel grote clubs aan het strand zoals bijvoorbeeld de Pacha die ook op Ibiza zit. Hier zijn we kort even naar binnen gelopen maar de sfeer was niks voor ons. Wel is het gebied leuk om even rond te lopen en we aten er ontzettend lekker bij Ají, dat in de 2022 Michelin gids staat. Ook echt een tip om extra lekker te eten trouwens, want de zaken die in die gids staan hebben dus geen ster, maar zijn wel erg goed. Daardoor krijg je een onwijs goede prijs kwaliteit verhouding.

Een dag gingen wij naar Parc Guell, waar je overigens het beste online tickets voor kan halen. Erg leuk om te zien, ik ben gek op die stijl van Gaudi. We moesten daarvoor wel met de metro en nog een stukje lopen.

En dan het laatste restaurant wat ik met je wil delen; Babula Bar 1937. Echt een aanrader! We dronken er lekkere rosé cava en daarna nog een cocktail. Ik zou wel even reserveren, wij hadden alleen nog plek aan de bar. Wat ik overigens altijd heel leuk eten vind, lekker op z’n metropools.

Dat was het dan. Een shitload aan foto’s heb je mentaal moeten verwerken als je alle drie de delen hebt bekeken! Ik hoop dat je het leuk vond om mee te kijken en misschien heb je wat opgeslagen voor een toekomstige trip. Ik vind Barcelona echt een geweldige stad. Ik was er al eerder geweest maar omdat we er nu langer waren kon ik echt alles eraan goed ervaren voor mijn gevoel. Het hotel met het zwembad maakte het echt compleet omdat we daardoor ook goed konden ontspannen tussendoor. In Barcelona geen gebrek aan lekker eten en drinken en eigenlijk eet je bijna overal gewoon HEERLIJK.

Ik ga zeker nog eens, ik droom zelfs van het idee om er te wonen haha. Valencia was altijd mijn number one, maar die plek is nu een gedeelde eerste plek met Barcelona.


Emmy ter Horst

Een beetje prettig gestoord en geobsedeerd door sushi. Verder ben ik ook GEK op ander lekker eten en ook op iets te vaak op vakantie gaan. Ik hoop dat je mijn schrijfsels leuk vindt, mocht je me ook op Instagram willen volgen dan kan dat via @emmystudiomint :)